Отиди на

КГ125

Глобален Модератор
 • Брой отговори

  28804
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  110

КГ125 last won the day on Май 8

КГ125 had the most liked content!

Репутация

5139 Академик

3 Последователи

Всичко за КГ125

 • Титла
  Администратор

Лична информация

 • Пол
  Мъж

Последни посетители

81156 прегледа на профила
 1. В началото на 20 век Македония е била геополитически важна, защото приближава България до адриатическите пристанища. Отделно, че е била пълна до горе с българи и с цъфтяща българска култура. Така да се каже, наше си е. Народният фактор не бива да се пропуска. Как да оставиш най-добрите българи в ръцете на сърбите?
 2. Ритуалите са като старите обичаи - дават ни повод да се замислим какви сме какво сме отде идваме и че имаме ценности. Проста работа. Конфуций още се занимава с тях и неслучайно.
 3. Но как така символиката да няма значение?! Има, и то огромно. Илюстрира, и то много внушително, обединителните моменти в съответната общност, т.е. в националната такава. Как ще да нямат значение?
 4. Дето е омешана ли? И все пак има определен доминиращ елемент на повечето места, а и малко смесване не е проблем. Ся няма как да се остави Одрин на Турция, ако да е бил пълен с турци, нали ...
 5. Айде ся, молим, я съм 1/2 шоп ))))) . Впрочем що па сърбоман, с тях също се разбира човек идеално. Културни близости, ко да праиш.
 6. Нали не забравяте, че всички тия действия и въобще всичките действия на тия хора са подчинени само и единствено на създаването на българската държава!
 7. А тука има нещо интересно. Питаха ли някого? Ами някои са питани, а някои не. Ето един пример едни които не са ги питали, а са ги накарали насила със заплахи, че ще изгорят селото им: А ето как се прави насилствено комитет:поп Груйо му каза да повика няколко души от техните първенци, които и се събраха, около 20 души; с тях беше и Ламбре Искров Кесяков (храненик) от г. Пловдив. http://www.istorianasveta.eu/index.php/ ... =&start=16 Полу-насилствено, все пак. Коя революция минава без това? Че то понякога и в мирно време се налага натиск над частния интерес... или ускоряване на еволюционистичните виждания и пр.
 8. А тука има нещо интересно. Питаха ли някого? Ами някои са питани, а някои не. Ето един пример едни които не са ги питали, а са ги накарали насила със заплахи, че ще изгорят селото им: А ето как се прави насилствено комитет:поп Груйо му каза да повика няколко души от техните първенци, които и се събраха, около 20 души; с тях беше и Ламбре Искров Кесяков (храненик) от г. Пловдив. http://www.istorianasveta.eu/index.php/ ... =&start=16 Полу-насилствено, все пак. Коя революция минава без това? Че то понякога и в мирно време се налага натиск над частния интерес... или ускоряване на еволюционистичните виждания и пр.
 9. И все пак в контекста на темата - вдигнаха въстание, както можаха с това предизвикаха освобождението и създаването на държава.
 10. Дори Югославия не успя да ги обедини и то два пъти. Щото има културни различия и всеки иска своето си. Взаимното уважение може да същесвтува само когато няма шовинизъм и има уважение на чуждия патриотизъм и признание. Сиреч - на етническите територии на съответните народи. Е, с някое и друго смесване тук там. Но това не може да стане никога, ако нечий патриотизъм или ако щете национализъм се потиска. Напротив - трябва само да се посочва кога прекалява. Иначе точно балканската история е типичен пример - неща, които са повече от нормални у нас се наричат(ха) "великобългарски шовинизъм", че и хора лежаха в лагери и умряха заради това; неща, които са по всички параграфи нацизъм у някои съседи минават за нормален патриотизъм. А пък за една пишман балканска нация езикът на омразата към единия съсед само направо си е фундамент на идентичността...
 11. Но какво значи фетишизиране? Не биваше ли българите да си живеят в една държава на територията си кому толкоз пък би навредило това?
 12. E ся, чак пък в шок. Смехории и имитирания на места като пионерски лагери и казарми - ок. Но пък шок. То тогаз какво да кажат баварците и померанците пък .. )) А тая Тракия е древна територия - днес няма никой тракиец там и меките и твърди български говори не са свързани с траки или не-траки.
 13. Лек ОТ: ама - да! Удивителна е липсата на данни някога българите да са си сменяли езика. Това съчетание с други разни неща ни навежда на мисълта, че езикът си е този, на който се съставя тук азбуката. end OT.
 14. Епохи минават покрай нас, ей !!! Крачка по крачка, към "ракетното лято" ....
 15. Ръкописът на Войнич

  Aaa, само който претендира, че е превел текст да пробва ))))
×