Отиди на
Форум "Наука"

КГ125

Глобален Модератор
 • Брой отговори

  28901
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  111

КГ125 last won the day on Декември 23 2017

КГ125 had the most liked content!

Репутация

5202 Академик

3 Последователи

Всичко за КГ125

 • Титла
  Администратор

Лична информация

 • Пол
  Мъж

Последни посетители

81613 прегледа на профила
 1. Кратка старинна дума

  Още една кратичка дума, или израз: "хамен-хамен" Ударението е на Е; значи нещо като "едва ли не" или "почти"; В Източна България, около Котел съм го чувал често от бабите.
 2. Кратка старинна дума

  Да, но го има в руския, та ми се струва, че не е от румънския, особено, като се вижда, че на румънски значението е друго.
 3. Кратка старинна дума

  "Абие" - пишела се е "абiе", с "йотата", Ударението е на Е - "абиЕ". Означава "веднага", "моментално", "на мига" и т.н. Има я в доста възрожденски текстове. Някакви идеи откъде идва, в какви езици има евентуални аналози и как е отзвучала?
 4. Е, ама скадинавците са малко и завладяват маса народ. А в България е обратното. Мнозинството е това, което идва тука...
 5. При това така изгубил, че въобще да го няма стария език в новия. Ма хич!
 6. Съвет за бърз кредит

  По-черният сценарий е такъв: Най-добрият съвет, който можеш да получиш е ДА НЕ КОНТАКТУВАШ с тия фирми и хора. Те имат цел да те "заградят" и в крайна сметка да ти приберат сума, която ще е по-голяма от тази, която би следвало в нормални условия да дължиш... Ако ти трябват пари - съдейки по въпроса си млад човек и сумата не е много голяма, направи две неща: - потърси някаква временна работа и си ги изкарай - попитай в банка, но не и в тези структури. Те и банките едни, ама пак горе долу следват закона. Най-добре помисли, това, за което ти трябват парите струва ли си. Защото фирмите за бързи кредити моат да са много недобросъвестни спрямо длъжниците. Банката ще те проучи и ако види, че няма да можеш да ги върнеш, ще ти го каже и ще ти откаже. Бързите кредити дават директно, но после - ..... Почти сигурно е, че ще бъдеш осъден без да разбереш; в това, което ще подпишеш ще има един клаузи скрити, ситни и не знам си какви си които ще ти донесат неприятности. Някои куриери направо си затварят очите като връчват книжа, човек си мисли, че работят за фирмите за кредити, и това води до тежки последици. Така, че ако не искаш да ти звънят колектори и да те гонят съдебни изпълнители у вас, по-добре ПОРАБОТИ или в краен случай се обърни към банка.
 7. Aero L159 ALCA и L39 NG

  Абе какъв наем - ако една страна не може да осигури ВВС, то тогава значи й трябват политически промени.
 8. Ами може сдружението да е регистрирано по-рано от търговеца. Тогава защо той да има предимство. Уникалността ще се установи с различието в наименованието. Сдружение еди кое си и Еди кое си ЕООД..
 9. И защо при съвпадение с това на търговците, трябва да се избира ново име? ??? Едното е сдружение, другото е търговец. Масов идиотизъм в българското нормотворчество...
 10. Добре, де какво им пречи съдът да си им изпрати СЛУЖЕБНО удостоверения за актуално състония!!!! Не се научи тая държава да не занимава гражданите с нейните си задължения. Сега пак опашки, дивотии, такси, губене на време .... Фу.
 11. Aero L159 ALCA и L39 NG

  А, да за обучение и патрулиране - защо не. Отлични машинки. Или за разведка и за нисък щурм.
 12. Aero L159 ALCA и L39 NG

  Това изобщо сравними самолети ли са? Л е ЛЕК самолет...
 13. За мене всичко сочи, че българите, каквито и да са те, идват на Балканите славяноговорящи. Косвено, но пък всичко. Вие представяте ли си един процес на смяна на езика! Та това е уникално явление.. А никоя хроника не съобщава Борис да е сменял език. Религията да, и си го пише. Но езика - не. При пълното отсъствие на правбългарски език, просто няма как да се направи друг извод. Така, че може да не е българския в основата на славянските езици, но е един от тях и е в основата на литературните славянски езици, поне на тези от православната част.
 14. Ами че държавата трябва да почне да инвестира в собствената си индустрия! не баш директно, но с предизвикването на необходимите условия тя сама да се развива. Обновяването на армията може да бъде втори такъв тласък. Построяването на атомна централа - трети. Обновяването на железниците - следващ! Има два принципа - единия е на чистия капитализъм - търсят се бомби - правим ги, пИчелим. После не се търсят - спираме, затваряме, работниците аут, вилите на Бахамите ин, и гледаме следващата ниша. Това е добър принцип, но ..... оставя след себе си потопи. Добрият стар дядо Де Гол викаше на едно нещо "дирижизъм" и това май доста помогна на Франция да стане това, което е сега...
 15. С което Фройд бива емпирично доказан:) Поне като принципи, ако не като конкретика..

За нас

Форумът съществува от края на 2005 г. и с усилията на много хора ние вече 11 години сме онлайн и продължаваме да дискутираме заобикалящия ни свят. През тези 11 години се случиха много неща и днес имаме форум с 15 000 теми, с над 350 000 мнения, а всеки месец той се чете от над 100 000 човека. Това нарежда форум "Наука" сред едни от малкото активни форуми в България, изключителни, полезни и нужни места за свободна обмяна на мисли и знания. 

Поддръжката на форума започва да тежи финансово, особено - след последния срив от хакерска атака, когато с помощта на анонимен дарител, ние успяхме да заплатим на специалист и се завърнахме онлайн без никакви загуби на съдържание. През февруари т. година платихме 850 лв за хостинг, тъй като използваме сериозни ресурси и се нуждаем от собствен VPS сървър. 

От рекламите на Гугъл печелим около 400$ на година, което не може да покрие всички разходи и това е основната причина да се обърнем към вас - нашите потребители и читатели. Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Създаваме фонд Форум "Наука", в който ще трупаме всички дарени средства, чиято основна цел ще бъде поддръжка и развитие на форум "Наука".

Може да се свържете с нас посредством лично съобщение, контактната форма или на office@chitatel.net

Банкова сметка:

Сдружение “Читател”

IBAN: BG87UBBS80021048062740
BIC (Swift): UBBSBGSF
При банка ОББ АД

Към PayPal:

Фонд "Форум - Наука"

 

С уважение, Р. Теодосиев
Създател на Форум "Наука
"

Научи повече!

За контакти

×