Отиди на
Форум "Наука"

SSlava

Потребител
  • Брой отговори

    342
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    2

SSlava last won the day on Август 21 2021

SSlava има най-харесвано съдържание!

Всичко за SSlava

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

SSlava's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare

Recent Badges

51

Репутация

  1. Историята на много близък вид - масивен австралопитек - е ясна)). Те са изчезнали поради изменението на климата и както мнозина си мислят, и човешките предци са имали ръка в изчезването им. Те разчитаха на специализацията на растенията, поради което изчезнаха. И предците на човека, тъй като са били всеядни, оцеляват при всякакви климатични промени. Тъй като нашите предци очевидно не са масивни австралопитеци, тогава човешките предци, които са живели по това време, очевидно не са били вегетарианци или тревопасни)).
  2. Отново хората започнаха да ядат растителна храна по-активно преди около 80-100 хиляди години. настъпи друга промяна в диетата, тъй като почти всички големи животни бяха унищожени и вече нямаше такова количество месо в изобилие. Но въпреки това делът на месото все още остава в района на 20-50 процента и остава същият и до днес.
  3. Може би, разбира се, някои от аргументите в статията са спорни. но дори ранните човешки предци са започнали да ядат месо и няма доказателства, че то е било обработено с огън преди 400-800 хиляди години. Тоест, дори след откриването и използването на огъня (преди 1,7 милиона години), предците на хората очевидно не са били строги вегетарианци, това вече е доказано със сигурност. Масивните австролопитеки са били вегетарианци (въпреки че дори те са яли насекоми). За да дъвчат груби растения, те са отгледали огромни челюсти в ущърб на мозъка, докато при хората, поради промяна в диетата, големите челюсти вече не са необходими и това е една от причините мозъкът да започне да се увеличава по размер. също така изисква по -развит мозък и по -колективно поведение за лов. Нужни бяха много различни инструменти. Докато масивните австролопитеки, ако са използвали инструменти, са били предназначени само за извличане на насекоми. Не е нужно да развиват умения за лов.
  4. И защо най-ранните доказателства за преработка на храни в огън са само на 400-600 хиляди години, не са били открити по-рано? Как потърсих информация по тази тема)).
  5. Във всеки случай, предците на човека са започнали да ядат месо много по -рано от първите доказателства за използването на огъня (човекът почти не е използвал огън преди 1,7 милиона години, а месото е започнало да се храни активно преди 2,3 милиона години. И постепенното преминаване към диетата към месото започна като цяло преди почти три милиона години ). И не бяха намерени овъглени кости, както беше написано тук по -рано. https://www.golosameriki.com/a/earliest-stone-tools-2010-08-14-100683899/187380.html Ако преди 1,7 милиона години бяха открити някакви доказателства, това бяха само първите опити, но предците на хората по това време не използваха редовно огън. Човек се е научил редовно да използва огън и да го получи преди 800-400 хиляди години. но все пак благодаря за информацията. Четох в Уикипедия, че най -ранните доказателства са преди 1,5 милиона години.
  6. Е, във всеки случай човекът не е използвал огън преди 1,5 милиона години (няма следа от огън, използван за каквито и да било цели, по -стари от това време). Докато, съдейки по зъбния камък, човешките предци са започнали да ядат месо преди около 2,2-2,3 милиона години (по -точно - не просто ядат месо, те са го яли и преди, но го консумират в големи количества). Освен това имаше и клон на вегетарианците австралопитеки, които имаха масивна физика и много здрави зъби с дебел емайл. Но този клон е напълно измрял, останали са само предците на хората - „хищници“, от които произхожда човекът. Тоест вегетарианците-австралопитеци по някаква причина не са получили никакво еволюционно предимство и всички са измрели. Някои предполагат, че нашите „хищнически“ предци биха могли да ги изядат всички)). Най -вероятно те бяха сравнително глупави в сравнение с нашите предци, тъй като ядоха само растения и не ловуваха. Те дори имаха гребен, отглеждан на върха на главата, така че беше по -добре да дъвчете растенията)). Не са използвали никакви оръжия. Следователно те вероятно са били само източник на месо за нашите предци. Следователно не са останали други видове хора. Подозрително бързо всички други видове хора изчезнаха след пристигането на нашето семейство и дори костите им бяха намерени в някои пещери)). Също така мегафауната започна да изчезва почти навсякъде.
  7. Току -що прочетох статия по тази тема. Ако не се лъжа, най -ранните доказателства за използването на огън са преди 1,5 милиона години, а не цялото население на човешки предци. И според мнението на повечето учени, по това време те не са могли самостоятелно да разпалят огън, те са могли само да го поддържат.
  8. Това не е така, човешките предци са започнали да ядат месо преди 2,3 милиона години, докато огънят е открит преди 400-800 хиляди години. И какво означава това))? Най -ранните доказателства за използването на огън са преди 1,5 милиона години (когато хората са яли месо от 800 хиляди години). И тогава човек по това време не знаеше как целенасочено да запали огън, както смятат много учени. Това най -накрая се случи само преди 800-400 хиляди години. Или само определени популации от човешки предци са знаели как да разпалят огън. Навсякъде по всички континенти огънят започва да се използва редовно едва преди 400 хиляди години. Учените смятат, че няма доказателства, които да доказват, че човек преди по -рано от един милион години може целенасочено да разпали огън. С известни резерви някои човешки популации са се научили да правят това преди 800 хиляди години.
  9. Това не е така, човешките предци са започнали да ядат месо преди 2,3 милиона години, докато огънят е открит преди 400-800 хиляди години. И какво означава това))? Най -ранните доказателства за използването на огън са преди 1,5 милиона години (когато хората са яли месо от 800 хиляди години). И тогава човек по това време не знаеше как целенасочено да запали огън, както смятат много учени. Това най -накрая се случи само преди 800-400 хиляди години. Или само определени популации от човешки предци са знаели как да разпалят огън. Навсякъде по всички континенти огънят започва да се използва редовно едва преди 400 хиляди години. Учените смятат, че няма доказателства, които да доказват, че човек преди по -рано от един милион години може целенасочено да разпали огън. С известни резерви някои човешки популации са се научили да правят това преди 800 хиляди години. Като цяло структурата на човешкото тяло всъщност е доста архаична, ако вземем древните предци - същите проконсули, които са живели преди 27 милиона години, тогава човекът е по -скоро като тях, отколкото шимпанзето. Произходът на двуногите придвижвания е бил вече преди 9 милиона години на нивото на общия прародител на шимпанзетата и хората, а според някои източници - дори на нивото на общия прародител на хората, горилите и шимпанзетата. Тоест, предците на човека са комбинирали катерене по дървета и изправено ходене. Шимпанзетата и горилите се развиват отново на четири крака, докато хората продължават да развиват предшествените умения да ходят изправени. Двуногите придвижвания най -накрая освободиха човешките ръце и запазиха древната им форма - което е по -подходящо за хващане и манипулиране на предмети, отколкото шимпанзетата.
  10. От плодове имаме банани, портокали, мандарини, лимони, киви на нормални цени през зимата (в диапазона от 1-3 евро за килограм). Продават и оранжерийни домати и краставици (но те вече струват няколко пъти повече, отколкото през лятото - 3-4 евро за килограм и са отвратителни - трудно е да се ядат без сол, също се изпомпват с нитрати). От евтините зеленчуци все още можете да ядете сурови моркови и лук. А останалите отвъдморски плодове и зеленчуци не се продават във всички магазини и вече са по -скъпи. А за да ядете ядки, трябва като цяло да печелите добри пари (това ще ни отнеме много пари за храна). Следователно не всичко е толкова просто. Яденето на 300-500 грама истински ядки всеки ден е скъпо. Все още зависи от географската ширина, където живее човекът, и наличието на храна. Дори ако е много полезно да се ядат ядки, те се получават трудно поради високата цена.
  11. Тоест тялото и стомашно -чревния тракт често не могат да издържат на такава диета (суровоядство).. И е много трудно да се намери правилната диета, а също така може да бъде и много скъпа (с изключение на това, че бананите са евтини, но яденето само на банани едва ли е здравословно за вашето здраве). За истинските ядки мога да кажа, че са много скъпи. Дори орехите, които растат в нашия град, са доста скъпи. Тъй като растат само тук, в южната част на Русия, те се изнасят от нашия регион и се продават в Москва за 15 евро или повече за килограм. Но можете да отглеждате собствена градина с орехи и да ги ядете през зимата. Но отново не всеки може да направи това)). И така, за да ядете ядки - имате нужда от много пари)). Фъстъците са бобови растения, а не ядки. Следователно такава диета определено не е подходяща за повечето хора.
  12. Повечето суровоядци изглеждат някак не много здрави и много слаби)). Нездравословно тънък. Може би не всички, разбира се, и ще ми предоставите снимки на напомпани суровоядци. Но повечето от тях, уви, са такива)). И най -вероятно такива подути хора ядат много мазни плодове - банани и така нататък. В противен случай е трудно да оцелеете)). И малко хора са в състояние да издържат на такава диета за дълго време, дори сред вегетарианците. 90 процента се провалят.
  13. Въпреки че, разбира се, можете по някакъв начин да тренирате стомаха с растителна храна (може би в стомаха има по -необходима микробиота). Но въпреки това човек не може да извлече от сурови зеленчуци, богати на фибри, толкова полезни вещества, колкото маймуните, дори и да не се появи диария. И не може да извлече толкова много енергия. Следователно, без зеленчуково „месо“ - варени зърнени храни, картофи, соя, захар и така нататък на зеленчукова диета, на повечето хора им е трудно да живеят. В Индия те също ядат много преработени енергийни зеленчуци и растителни храни, а също така имат много млечни продукти. Хората не са адаптирани към растителна диета по същия начин, както повечето примати.
  14. но като цяло нямам проблеми с плодовете. понякога може да има диария, ако ядете килограм кайсии наведнъж)). но приматите ядат 3-10 килограма прясна зеленина на ден и нямат проблеми. като има предвид, че дебелото черво на човек вече не може да се справи с голямо количество груби фибри. голям брой хора имат проблеми от малко количество сурови зеленчуци. Все още мога да ги ям в големи количества))

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...