Отиди на
Форум "Наука"

самотния вълк

Потребител
 • Брой отговори

  591
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  5

самотния вълк last won the day on Януари 24

самотния вълк had the most liked content!

Репутация

362 Аспирант

Всичко за самотния вълк

Последни посетители

3164 прегледа на профила
 1. Е, как предположение, нали ти твърдеше, че е неоспорим факт? Ти от къде реши, че праславяни е равно на местен южен, балкански субстрат?
 2. Само дето нищо такова не са казали.
 3. Близнаци и ускорение

  Извинявам се за лаишките въпроси Днес е изчислено, че възрастта на Вселената е 14 милиарда години. Ако приемем, че в някоя далечна галактика има друг наблюдател, който също измерва възрастта на вселената, той същия резултат ли ще получи като земния? Двамата наблюдатели нямат връзка по между си никаква и не подозират един за друг. Ако приемем, че при движение със светлинна скорост времето се забавя, това означава ли, че се забавят и всички химични и физични процеси? Ако приемем, че на земята една свещ изгаря за точно десет минути, то същата свещ за какво време ще изгори при движение със светлинна скорост, ако се засича с часовника на пътуващия?
 4. Българите преди Аспарухова България

  Гутеи, Ахемениди... все българи.
 5. Да питам кои ще са субектите на визираните в конвенцията деяния?
 6. Добре, в ЕС положението не е по различно от България. Освен това, в чисто правен аспект, с въвеждане на разграничение между насилието се въвежда допълнителна тежест на доказване. Ако по действащия ЗЗДН се доазва само акта на насилие, сега ще трябва да се доказва и причините за него. Т.е. няма да е достатъчно да се докаже насилието, ами дали то е по пол или джендър.
 7. Няма такова нещо. Българското законодателство не прави такива разграничения изобщо. Има ли доказано насилие, все едно на каква основа, то попада под ударите на закона. Това са изсмукани от пръстите разлики, за да се прокара джендър идеологията.
 8. След като е за насилие над жени, какъв е смисълът от тези социални роли?
 9. Ми не - не е очевидна. Насилието си е насилие. В тази връзка, ако са сменени социалните роли, а има доста такива случаи, и мъжът се грижи за домакинството, той ще бъде ли защитен от конвенцията, щом изпълнява женска социална роля?
 10. Пак да попитам и дано този път получа отговор - каква е разликата?
 11. Мен логиката ми подсказва, че Троя е основана от преселници от Троян
 12. Няма смисъл, Фружине. Човекът е израснал много над такива като нас с теб от простолюдието. Толкова е нависоко, че и чувството за хумор си е загубил, и човещината
 13. Войната срещу ИДИЛ

  И ти си прав. Друго си е да ги убиват американски пилоти. По-демократично е
 14. Семейни начала си е вид брак, който просто не е институционализиран по съответния приет ред. Гражданският брак не е брак за църквата. По какъвто и начин да е сключен бракът, общото при всички общества е, че това е съжителство между мъж и жена
 15. Колкото и да си чешем езиците и пръстите по клавиатурата, полът се определя от това, което всеки има между краката си, а не какво му се иска да има и никаква конвенция не може да го промени. Колкото и да се борим срещу стереотипни роли и дейности, има си такива, които са по-подходящи за мъже, а други за жени - въпрос на биология и анатомия. Едва ли някой очаква, че за жена е подходящо да стоварва чували с цимент, примерно

За нас

Форумът съществува от края на 2005 г. и с усилията на много хора ние вече 11 години сме онлайн и продължаваме да дискутираме заобикалящия ни свят. През тези 11 години се случиха много неща и днес имаме форум с 15 000 теми, с над 350 000 мнения, а всеки месец той се чете от над 100 000 човека. Това нарежда форум "Наука" сред едни от малкото активни форуми в България, изключителни, полезни и нужни места за свободна обмяна на мисли и знания. 

Поддръжката на форума започва да тежи финансово, особено - след последния срив от хакерска атака, когато с помощта на анонимен дарител, ние успяхме да заплатим на специалист и се завърнахме онлайн без никакви загуби на съдържание. През февруари т. година платихме 850 лв за хостинг, тъй като използваме сериозни ресурси и се нуждаем от собствен VPS сървър. 

От рекламите на Гугъл печелим около 400$ на година, което не може да покрие всички разходи и това е основната причина да се обърнем към вас - нашите потребители и читатели. Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Създаваме фонд Форум "Наука", в който ще трупаме всички дарени средства, чиято основна цел ще бъде поддръжка и развитие на форум "Наука".

Може да се свържете с нас посредством лично съобщение, контактната форма или на office@chitatel.net

Банкова сметка:

Сдружение “Читател”

IBAN: BG87UBBS80021048062740
BIC (Swift): UBBSBGSF
При банка ОББ АД

Към PayPal:

Фонд "Форум - Наука"

 

С уважение, Р. Теодосиев
Създател на Форум "Наука
"

Научи повече!

За контакти

×