самотния вълк

Потребител
 • Брой отговори

  486
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  4

самотния вълк last won the day on August 23 2016

самотния вълк had the most liked content!

Репутация

270 Аспирант

Последни посетители

2541 прегледа на профила
 1. В такъв случай, защо се води консервация и реставрация, вместо ново строителство, каквото е
 2. Не. Казах, че след покръстването му и обвързването с Рим, не се забелязва появяване на името сред наследниците му.
 3. След Хлодвиг няма нито един Пиер/Петър. Заради темата се зарових във владетелските списъци. Интересно е, че апостолските имена почти отсъстват от тях.
 4. Според мен е доста неубедително. Ако има някаква връзка с ватиканския престол, то в католическия свят трябва да а бъкано с Педровци или Пиеровци. Но, както сам си забелязал, освен няколко крале на Арагон, към тях може да добавим и двама хероцози на Бурбон, такива липсват.
 5. !!! Това наистина заслужава внимание. 892км, но с морски преход пред Адриатическо море по фиксиран фериботен маршрут.. Сухопътния маршрут е 1890 км.
 6. Темата задава рамките на даден проблем, който се дискутира. За писане на "мои си неща" има лични дневници
 7. Може и да ми се прииска, ама няма да взема да му набивам квадратните в главата, докато добият кръгла форма. Ако приемем, че ИИ ще тръгне да налага глобален контрол, за да наложи собствените си възгледи, които смята за правилни, значи е психопат. Това пък поставя под съмнение верността на решенията му. Изобщо принудени сме да правил прекалено много допускания и предположения, които влизат и в противоречия едно с друго и до логически грешки
 8. Извърташ. Съвсем ясно е какво означава "собствен път" Всъщност написал си "глобално" " Та, ако бях изкуствен интелект, което в общи линии е да ползвам собствения си интелект, но без да познавам умората, болката и други човешки неудобства, бих предприел два основни хода - първият е самосъхранение, а вторият глобално господство, за да наложа своите убеждения, които би следвало да са най-добрите" Без значение какви са подбудите за това. От къде е ясно? И какво би станало тогава? Ако не е в състояние да чувства, защо ще реши да налага собствените си виждания?
 9. Значи не са отделни индивиди, развиващи се по собствен път, а многобройни копия на едно и също нещо. Което отговаря на въпроса дали ИИ е форма на живот. Не е. Но не отговаряш какво би станало, когато на всяко от тези копия му дойде идеята за световно господство
 10. В крайна сметка реплики на едно и също нещо или отделни личности? Ако са отделни личности и предположението за опита за тотален контрол е вярно, то кой е по-вероятният враг на тези хипотетични личности - хората или те самите
 11. Е нали това е смисълът на цялата тема. Ако това допускане е погрешно, то цялата тема е безсмислена
 12. Разбира се. Какво по-логично, след като и в наши дни редица зловредни програми го могат повече. Чудесно. Тогава какво би станало, ако всеки един от тях тръгне по пътя , който описваш - първо самосъхранение и после тотален контрол?
 13. Добре, да приемем, че е форма на живот. Тогава ще може ли да се възпроизвежда? Ще може ли да създаде друг независим от него ИИ, който да има същите възможности? Да се появят два, три или Н на брой ИИ като всеки действа и се развива независимо от останалите. Прочел съм го. Затова и написах по горе, че подобни отнесени разсъждения навлизат в ненаучната фантастика.
 14. Предположение, а не доказан факт. Освен това темата е за ИИ, а не за форма на живот. Тогава как би обяснил твърденията си, че един подчиняващ се на физическите закони ИИ може да влия на структурата на материята само с мисълта си. Не ми се рови назад в темата за точен цитат