самотния вълк

Потребител
 • Брой отговори

  508
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  4

самотния вълк last won the day on Август 23 2016

самотния вълк had the most liked content!

Репутация

289 Аспирант

Всичко за самотния вълк

Последни посетители

2637 прегледа на профила
 1. На това ще отговоря с едно име - Ботев.
 2. Ама са били в Полша и там са карани влаковите композиции. По същата логика като цитата, може да кажеш и че германците са спасили своите евреи, защото и в самата Германия е имало такива действия на отделни групи хора. Разликата е, че в България има спиране на започнала вече депортация на евреи именно към намиращите се в Полша лагери.
 3. Полша кога е спасявала евреите си? Преди или след като Хитлер я прегазва? В Дахау или в Освиенциум са спасявани?
 4. За да твърдите това, трябва да познавате абсолютно всички митове възниквали някога. Имате ли това знание? Освен това, с малки вариации, подобно твърдение може да се приложи към всяка религия и да се докаже, че именно нейния бог/богове са верни. Това доказателство е субективно и се базира на вярата на съответния вярващ. Но да приемем за момент, че бог е сътворил вселената, такава, каквато я познаваме. В разказа на битие, земята е поставена в центъра на сътворението, за останалата необятна част от космоса се споменава мимоходом. Склонен съм да се съглася, че това е метафора, алегория или както искате го наречете. Но, да допуснем, че някъде из вселената има друг разумен живот. Смятате ли, че бог се е явил и на него и там също има митове за сътворението и вяра в бог? Дали извънземната книга битие ще съдържа същия разказ като нашия или за тамошните жители тяхната хипотетична планета ще е в центъра на сътворението?
 5. Като чета колко неграмотно написани статии има, определено нямат коректори. Но в случая и най-добрият коректор ще е безсилен, защото се предава цитат от изказване на известен политик. Така го е казал, така са го записали. Та промяната няма да е излишна. Няма да личи колко са ни неграмотни "лидерите".
 6. "Определено не ми харесва това, че главният прокурор отива на срещи извън неговия офис", каза лидерът на НФСБ. Цитат от новинарските сайтове.
 7. Точно затова ги дадох примерите. Едното изречение го написах грешно. Защото, поне мен много ме дразни, когато не се прави разлика. По телевизията пишман журналисти ги ползват, както им падне.
 8. Дали няма проблем? Потърсих приятеля Си Потърсих приятеля Ми Приятелят Ми ме търси
 9. Малък тест дали промените са наложителни. Има ли грешка в цитираното изречение?
 10. Да, може би е мой пропуск, че не го споменах в началото. Но при това положение се изправени пред още един парадокс. Щом отец и син са две от трите същности на един и същ бог, то този всемогъщ бог обитава едно уязвимо земно тяло, с което се рее някъде си извън времето и пространството.
 11. В темата за БГ уикипедията стана дума за Дан Колов. Навсякъде в информацията за него се споменава, че е двукратен носител на Диамантения пояс за световен шампион в тежка категория - през 1927 и 1933 г. Колкото и да съм търсил сведения за този Диамантен пояс, никъде не успях да намеря нищо. Името на Дан Колов не фигурира в нито един списък на световни шампиони в тежка категория по борба. Някой има ли повече информация?
 12. Може, но темата отдавна излезе от първоначално зададените рамки за книгата на мюсюлманския автор и се превърна в спор между вярващи и атеисти. И на мен, като атеист, ми е интересно какви са обясненията за очевидните логически заблуди около възкресението.
 13. Тези дни всички говорят само за възкръсението на Исус. В тази връзка ми се въртят няколко въпроса. Историята е ясна на всички. Разпнат в петък, умрял и погребан. В неделя Мария Магдалена и други жени отиват на гроба му и откриват празната гробница. После Исус се явявал на този или онзи. Това е с две думи евангелската история. Приема се, че Исус е богочовек и има две същности - божествена и човешка. Възниква въпросът коя от тях възкръсва? Липсата на човешкото му тяло, навежда на извода, че е възкръснал човекът. Освен това, като бог той е безсмъртен и не може да умре, за да възкръсне след това. Но след възресението, човекът Исус го няма. Той не продължава земния си път и дела. Само се появява няколко пъти на определени хора. Въпросът е какво се е случило с човекът Исус след възкресението, къде е неговото тяло?
 14. Поредната проза с накъсани редове, с претенции за поезия...
 15. Е, то не се изисква кой знае какво усилие Ed „Strangler“ Lewis на български да се запише като Ед Удушвача Луис, руския борец Иван Поддубни да си бъде така, още повече, че в оригинал името му не е на латиница, или да се запише, че Збишко Циганевич и Станислав Збишко са едно и също лице. Ама така се получава, когато всеки тръгне да се прави на преводач, без да си има понятие от материята, която превежда. Това е още едно доказателство за некадърността при списване на БГ Уикипедията