Отиди на
Форум "Наука"

самотния вълк

Потребител
 • Брой отговори

  635
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  7

самотния вълк last won the day on Март 20

самотния вълк had the most liked content!

Репутация

411 Аспирант

Всичко за самотния вълк

Последни посетители

3283 прегледа на профила
 1. самотния вълк

  Еволюция?

  Всичките ви креационистки аргументи са все малоумни.
 2. Не се влошава, просто нищо не се променя. Това е поредната поправка предложена под натиск на общественото мнение, без да е вложен много смисъл
 3. По действащото законодателство престъпленията са от общ и частен характер. От общ са всички, с изключение на тези, които законът изрично е посочил, че се преследват по частен ред. При тези от частен характер, прокуратурата няма отношение, а всичко зависи от преценката на пострадалия. Той си решава дали да сезира съда с тъжба или не и сам си защитава обвинението. Това са леки телесни повреди, обида, клевета и т.н. Средна телесна повреда, нанесена на близък роднина досега също е престъпление от частен характер. Съществува и един междинен вид, който се преследва само след подадена до прокуратурата тъжба от пострадалия. Което означава, че прокуратурата не може да се самосезира, дори и престъплението да е извършено пред очите на главния прокурор. Сега се предлага средна телесната повреда, нанесена на съпруг или близък роднина да стане от този тип. Проблемът е, че всичко зависи пак от волята на пострадалия. На теория няма право да си оттегли тъжбата, което е глупост, но въпросът е в доказването, тъй като, ако в хода на производството размисли, може да се възползва от правото си да не дава показания срещу съпруга или друг близък родственик.
 4. Втората поправка с въвеждането на повторност има смисъл. От първата нищо няма да излезе
 5. Приписвате ми думи, които не съм казвал. Разбира се, по това няма спор. Спорът ни е дали действащото законодателство дава достатъчна защита и заради обобщенията, от които са вадят неправилни изводи.
 6. Твоите клишета са ясни. Всеки, който не мисли като теб има има някакви дефицити и проблеми
 7. А, може просто да не съм съгласен с този извод. Да, има и развитие и в началото не може да се забележи, но това е по-скоро изключение, отколкото правило. По-горе дадох съвсем реален пример за жена, която се оплаква, че мъжът й е пияница и насилник, а се е оженила за него, защото била впечатлена колко пие. Насилниците не са били божи кравички, пък после са се променили в демони. Понеже ровите из медиите, защо не проверите, колко случаи са на насилвани жени от разни мутри и бандити? Те не са станали такива в последствие, нали?
 8. Всъщност прочел съм и затова пак питам
 9. То, когато говорим за шантаж, контрол и манипулации, жените са ненадминати. Но ми прави впечатление как винаги успявате да омаловажите и оправдаете, когато става дума за насилие от жени над мъже. Абе да, ама еди какво си, защото... Интересно, но за мъже няма такива извъртания. Те са насилници и точка. Не осъзнавате ли, че измествате един стереотип с налагане на друг за мъжете насилници? И за пореден път да попитам - къде са гледали тези нещастни жертви на насилие, когато са си избирали партньор в живота? В крайна сметка те са си го избрали. Много е готин и мъжествен, защото пребил някой в дискотеката, после като почне и тях да бие - олеле, майко.
 10. Прав си Фруджине, ама не разбра ли, че вече всичко е насилие. Сигурно и ако хъркаш също, а да не говорим, ако случайно направиш забележка... Мъж ли си - насилник си. То, ако мъжете постоянно насилваха сексуално жените си, нямаше да има вицове за главоболието... Та в тази връзка, да питам Дора, дали постоянния отказ от секс на е също насилие?
 11. Може би ще ви разочаровам, но над 90% от мъжете изобщо не разсъждават така.
 12. самотния вълк

  Съзнанието като резултат-търсене в несъзнаваното

  Направо завиждам на някои хора, че имат търпението да комуникират все още с автора на горните писания. Аз отдавна установих, че е пълна загуба на време да чета едно и също.
 13. Не изопачавам, иронизирам. Иронизирам, защото самото заглавие на темата е подвеждащо и манипулативно. "... Българко, ако си още жива". Сякаш всички българки са подлагани на системен тормоз и побоища от стана на мъжете си. Иронизирам, защото са вадят някакви изолирани случаи, които се представят едва ли не като обща практика. Иронизирам, защото обратния процес се неглижира и омаловажава. Българката подлага на системен тормоз мъжа си, защото не е доволна от съвместния им живот, докато мъжът пребива жена си, само защото е жена. Мога да продължа още, но мисля, че схванахте идеята
 14. Ужас! Какви гадове сме били ние мъжете. Ей сега отивам да пребия жена си
 15. Точно това имах предвид като казах, че такова поведение не се вписва в импулсивност и лош емоционален контрол. Точно обратното. На другия полюс е насилие, породено от мизерия и ниско самочувствие. но това са психически, не правни въпроси

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключителни, полезни и нужни места за свободна обмяна на мисли и знания. 

Може да ни помогнете с избрана от вас сума след като кликнете бутона "Donate" или по банков превод по сметната на Сдружение "Читател".

Фонд "Форум - Наука"

Банкова сметка:

Сдружение “Читател”

IBAN: BG87UBBS80021048062740
BIC (Swift): UBBSBGSF
При банка ОББ АД

Форумът съществува от края на 2015 г. и с усилията на много хора ние вече 13 години сме онлайн и продължаваме да дискутираме заобикалящия ни свят. През тези 12 години се случиха много неща и днес имаме форум с 15 000 теми, с над 350 000 мнения, а всеки месец той се чете от над 100 000 човека. Това нарежда форум "Наука" сред едни от малкото активни форуми в България, изключителни, полезни и нужни места за свободна обмяна на мисли и знания. 

Създаваме фонд "Форум - Наука", в който ще трупаме всички дарени средства, чиято основна цел ще бъде поддръжка и развитие на форум "Наука".

Може да се свържете с нас посредством лично съобщение, контактната форма или на office@chitatel.net

С уважение, Р. Теодосиев
Създател на "Форум - Наука
"

 

За контакти

×