самотния вълк

Потребител
 • Брой отговори

  521
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  4

самотния вълк last won the day on Август 23 2016

самотния вълк had the most liked content!

Репутация

293 Аспирант

Всичко за самотния вълк

Последни посетители

2760 прегледа на профила
 1. Представям си го, виждам знаците... Обаче изпадам в известно недоумение - от кой точно бог са тези знаци? Има ли критерий, по който да разбера, че идват от Яхве, а не от Вишну или Один?
 2. Едно говедо може да приемем, че е половин тон. При рандеман от 50%, а той е повече това са 2,5, - 3 тона месо или на човек се пада по половин килограм мръвки. Триста грама да са, пак стигат да се наяде човек
 3. Може да е псевдонаука, но човекът вече пише учебни помагала по история.... http://www.azbukari.org/istoria/ ужасТ
 4. По старичка ще да е била. Братята й Кастор и Пулокс, с които са близнаци, вземат участие в Калидонския лов и похода на Аргонавтите. По това време те вече са достатъчно прочути, така че едва ли са били съвсем млади. Малко след похода до Колхида, Кастор е убит, като това е преди началото на Троянската война. Парис също не е първа младост, щом е избран за арбитър на спора на богините по време на сватбата на Пелей и Тетида. По онова време ще е вече в зряла възраст. Значи е около 20 години по-стар от Ахил
 5. Явно не си наясно с процеса, но това е без значение. По интересно е защо искаш да лишиш хората от емоционален избор. Всеки има право да си избере най0некомпетентния защитник само по лични симпатии. Не мошеж да забраниш на никой и да се защитава сам. Това разбира се, няма връзка с темата. Дадох ти съвсем конкретен пример от реална ситуация, който предпочете да пропуснеш. Можеш ли да ми кажеш как в този пример ще замениш традиционното писане и четене?
 6. Възможно е в някакво далечно, необозримо футуристично бъдеще адвокати, съдии и прокурори да бъдат ИИ, но имам големи съмнения, че това някога ще се случи. Страните в процеса винаги ще бъдат хора. А хората искат да общуват с хора. От всички 20-30 или 100 адвокати да изберат този, който по тяхна лична преценка най-добре ще ги изслуша, ще им защити интересите. не случайно договорите за правна защита са Intuitu personae - сключени с оглед на личността.
 7. Някой по назад в темата спомена за правото. Да видим една напълно практична ситуация. Тече наказателно дело за някакво престъпление. Провежда се разпит на свидетел. Защитата забелязва, че има разминаване между показанията му и обстоятелствата в обвинителния акт. Едната възможност е обвинителния акт да е написан на хартия. Тогава защитата с едно прелистване и един поглед за няколко секунди намира нужния му абзац Втората възможност е обвинителния акт е да бъде видео или аудио файл. Защитата първо трябва да отвори файла. Не може да даде гласова команда, защото ще наруши реда в залата и ще бъде санкциониран. Значи първо ще трябва да го намери в компютъра си, като най-вероятно пак ще му се наложи да пише или чете. После възниква проблем с прослушването. Няма как да го пусне на високоговорител, за да не смущава нормалното протичане на заседанието. Разбира се, остава възможността да ползва слушалки, но тогава пък няма да чува какво говори свидетеля.
 8. А ще изчезне ли литературата?
 9. Благодаря за обстойните обяснения. Само пропусна да споменеш къде днес за завра дискетата. На пръста си ли да я въртя? Изобщо всички тези неща, за които пишеш са чудесни, но не трябва да се отнема на хората правото на избор. Това, че теб те кефи да си направиш аудио эайл вместо да четеш, не означава, че ще е удобно за всички;
 10. уиндолс 98 записвани преди 15 години та служебния ми тогава компютър, който работеше с лицензиран софтуер. 1. изобщо нямам представа след толкова години кой да търся за въпросния лиценз 2. за какъв дявол трябва да плащам на специалист само след някакви си десетина петнадесет години, за да ми разчита собствените ми файлове? И, ако само сед такъв кратък срок ми е нужен експерт за личните ми бележки, какво правим след десетилетия с официалните документи?
 11. Да ти пратя няколко дискети да ги разчетеш
 12. По света не знам как е, но в България все още не е. Може, но може също така да не искам да се показвам, да ми слушат гласа или пък да нямам време и желание да прегледам всички видео и ауидо файлове. При писания текст с един поглед решавам кое мнение искам да прочета и кое не. Т.е текстът ми дава възможност за избор. А кой ще подаде на машината информацията? Как ще гарантира, че в последствие няма да има манипулации върху файла? Отделен е въпросът за съвместимостта между отделните програми. Наскоро ми се наложи да прегледам един дигитализиран документ от агенцията по вписванията. Е, оказа се, че не мога да го отворя, защото не съм имал не знам си каква програма. Технологиите се развиват с такива темпове, че старите носители вече не могат да бъдат четени от новите устройства. В момента мога да прегледам архив на сто години и да прочета каквото ми трябва. Представи си един дигитален нотариален акт, създаден днес, да трябва да се използва след 50 години. Няма да има устройство, което да го разчете. Примера със сканираните и достъпни онлайн книги не е удачен, защото който ги ползва, в крайна сметка пак чете букви.
 13. Всичко това е много забавно, но как щеше да протича дискусията тук без да се използва побуквено писане и четене? Или, като човек, който постоянно работи с документи, да попитам как ще се подават молби, жалби или сигнали до съответните институции, без да се използват традиционните букви, или как ще се оформят нотариални актове и други договори?
 14. На това ще отговоря с едно име - Ботев.
 15. Ама са били в Полша и там са карани влаковите композиции. По същата логика като цитата, може да кажеш и че германците са спасили своите евреи, защото и в самата Германия е имало такива действия на отделни групи хора. Разликата е, че в България има спиране на започнала вече депортация на евреи именно към намиращите се в Полша лагери.