Frujin Assen

Модератор Военно дело
 • Брой отговори

  7208
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  43

Frujin Assen last won the day on April 16

Frujin Assen had the most liked content!

Репутация

2824 Академик

Всичко за Frujin Assen

 • Титла
  Модератор История

Лична информация

 • Пол
  Мъж

Последни посетители

35811 прегледа на профила
 1. Сигурно е грешка на журналистите, Божидар Димитров не е толкова глупав. Иначе е прав, защо Исус Христос да не е идвал по българските земи? Той може и на Марс да е бил в същия ред на допускане... или където и да било другаде.
 2. Обезпокоителни новини. Турците и ССА са започнали масиран артилерийски обстрел на кюрдските позиции при Африн. Русия е обявила, че е извела половината си групировка от Хмейми с обяснението, че войната върви успешно и не е нужна толкова масирана намеса както по рано.
 3. Терористите са прехвърлили подкрепления от Идлиб в северна Хама. Благодарение на това вчера са удържали фронта, а в 9 часа верта са контратакували при Масасна, който е бил зает от сирийците. Атаката е водел Алеб Арслан ал Туркестани със своя шахидомобил. Той е загинал с мъченическа смърт и сега и при обещаните девици. Според терористите те са превзели селото, а според сирийците не са. Сирийците съобщават, че днес сутринта са превзели Зилакят. Карта на битките в северна Хама.
 4. Кюрдите съобщават, че турската авиация е бомбардирала две техни бази, едната в Сирия, провинция Хасака до град Ал Маликия, а другата в Ирак в провинция Синджар.
 5. В неделя на 23 април 2017 халифатците са извършили множество контраатаки в 12 направления по кюрдите обкръжаващи Табка. Основни са били три в източните, североизточните и западните покрайнини на града. Кюрдите са ги отбили, като по техни данни са убити 25 халифатци и е унищожен 1 шахидомобил. Същевременно в северните покрайнини настъпващите кюрди са попаднали на засада при която са били убити 15 души и е унищожен 1 джип хъмви. След това халифатците са атакували две предни укрепления на кюрдите и са ги изтласкали оттам. В резултат на тези боеве кюрдите се е наложило да отстъпят северно и източно от Табка. Видео от боевете. Картинки от боевете.
 6. Кюрдите са превзели Кабиш Шарки и Мазраат Тишрин. Възможно е халифатците в района на Абу ал Хасан да бъдат обкръжени. Очаква се те да се изтеглят за да не бъдат обкръжени.
 7. Галахаде, че няма извори какъв е по религия Расате е така, НО ... ти НАИСТИНА ли допускаш, че е възможно Борис да допусне синът си за владетел, ако той е бил езичник? Маготин, благодаря за разяснението. Ако нещата са така както казваш (а аз не виждам причина да ме бъркаш), то откъде идва проблема с покръстването? Доколкото знам, спори се колко са били християните когато е предприето покръстването. Според едната версия, те са били мнозинство и Борис просто е узаконил тяхното надмощие. Но тогава, след като архиологически няма данни, а и изворите са пестеливи, то откъде тази произлиза тезата за многобройните християни в езическо време?
 8. Всичко си има край. Този край ще е хубав. Ако даде дедо Господ ще има просто чудесни снимки на Сатурн и много нова информация. Гледах снимките от Джуно, наистина са великолепни. Прочее да питам какво става с изследванията на Европа?
 9. През 1958 веднага след създаването на NORAD, нейното командване се обърнало към няколко авиостроителни фирми с предложение за предварителен проект на перспективен прихващач за използване в системата на въздушната отбрана. Основните изисквания били скорост от 3 мах и възможност за 40 часов полет. Един от участниците били фирмите Hughes Aircraft и Douglas Aircraft разработили съвместен проект за атомен прихващач. Douglas Aircraft отговаряла за двигателната установка и електрониката, а Hughes Aircraft разработвала планера и въоражението. През 1959 проекта бил готов и представен на командването на NORAD. Това бил средноплан с делтовидно крило и схема "патица". В задната част трябвало да се поставят два ядрени турбореактивни двигателя, обезпечаващи скорост до 3 Мах. В удължения фюзелаж се поставяла радиационната защита и отсек за 4 ракети въздух-въздух с ядрени бойни глави. По това време управляемите ракети въздух-въздух били още ненадежни, поради което от по рано се мислело да се използват неуправляеми ракети в големи пакети. Идеята била, че при изстрелване на много наведнъж все някоя ще уцели, или ще се взриви близо до тежките и неповратливи бомбардировачи, които по тактиките от ВСВ летели в сгъстен строй. Това разбира се не сработило, тъй като точността била твърде ниска. Тогава на инжинерите им дошла друга гениална идея. Да направят тези ракети ядрени. Идеята била, че като се взриви във въздуха ядрена бомба взривната сила ще е толкова голяма, че ще порази цялата вражеска група бомбардировачи, без при това да е нужна точност. Кабината за двама пилоти била разположена в носа на фюзелажа, а зад нея в удебеление се намирал мощен радар, който трябвало да отрива вражеските самолети на далечина 350 км. Самолета трябвало да се базира на специални защитени стартови позиции в Канада, като за излитане следвало да ползва ракетни ускорители. Тъй като опасността от влитащи съветски бомбардировачи през северния полюс била огромна (нямало радарна мрежа която да покрива огромната северна територия и съветските самолети можели изведнъж да се окажат над САЩ) тези прихващачи трябвало да изпълняват ролята на летящи радари баражиращи по 40 часа във въздуха (двамата пилоти следвало да се сменят през 10 часа за да си почиват). Този проект предизвикал интерес сред военните, но стойността му била твърде голяма и поради това решили да се откажат. Наработките по този самолет обаче били използвани впоследствие по други програми, но за тях по късно. Това е атомния бомбардировач на който са използвани наработките.
 10. След което продължавам с пълна пара с още 2 клипа! Да живее фашизма и смърт на комунистите и Русия!
 11. Няма да остана зад тебе Римлянино и контраатакувам с цели 3 клипа!
 12. Още една срочна новост. Близо до Дераа сирийците са извършили засада на конвой с терористи. При обстрел с противотанкови ракети е поразен джипът на Джамал Абас, заместник командир на бригадата ал Фуркан, част от Сирийската Свободна Армия, смел боец за демокрация и шериат. Убити са той, брат му и още четирима души от щаба на бригадата. Седмица по рано пак в този район е бил убит и друг високопоставен командир от ССА Тауфик ал Амри командир на Афрак Ал Асул (също част от ССА). Ето го и Тауфик ал Амри