Frujin Assen

Модератор Военно дело
 • Брой отговори

  7591
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  44

Frujin Assen last won the day on Май 31

Frujin Assen had the most liked content!

Репутация

3002 Академик

1 Последовател

Всичко за Frujin Assen

 • Титла
  Модератор История

Лична информация

 • Пол
  Мъж

Последни посетители

36019 прегледа на профила
 1. Значи капитане, ако можехме да произвеждаме сами нови БТР-60 си струва да го мъчим, но 40 годишни машини ... няма смисъл.
 2. Какво стана с МиГ-29? Министър Ненчев наплю руснаците и отиде при поляците с молба те да ни ремонтират самолетите. Обаче се оказа, че поляците са на абонаментно обслужване от РСК МиГ и получават от там нужните части. Тоест, за да ремонтират нашите самолети трябва да поръчат допълнително части от Русия. Руснаците отказаха. След това заплашиха Полша, че ако ремонтира наши машини ще спрат абонамента и ще оставят поляците да се оправят сами. След което поляците дадоха заден и ни отказаха. Последва тихомълком сключване на нов договор с РСК МиГ.
 3. Аз ще ти отговоря капитане. Не може! 1 Конструктивно няма как да се направи заден апарел за пехотата. 2 Няма как да добронираш твърде много защото ще претовариш шасито. 3 Теоретически може да му се сложи друга купола с по мощно въоражение, но то също ще тежи. БТР-60 е конструктивно изчерпан и всяка негова модернизация представлява само закърпване на положението. Допълнително, нашите машини са вече доста остарели. Ако ставаше въпрос за ново производство, тогава вече има смисъл от по дълбоки конструктивни промени, а така на 40-60 годишни машини ...
 4. Имаше една много хубава лекция на Хазин в която той говореше за законноста, средната класа и новите бедни. Съвсем накратко ще те запозная с нея. Законите са нужни на средната класа и на никого другиго, богатите имат достатъчно възможности да защитят интересите си и без закони и съд, а на бедните закони не им трябват, тъй като нямат нито ресурси, нито образование да се възползват от тях. Проблемът е, че днес в световен мащаб намалява средната класа. Особено отчетливо е това в САЩ. За рейгъномиката. Западния икономически модел се провали, той загуби студената война. Това се е случило през 70 те по време на икономическата криза. Но склерозиралите старци в Кремъл изобщо не са разбрали това и са пропуснали да вземат победата. Тогава в САЩ измислят рейгъномиката, която се крепи на увеличено потребление. Това потребление обаче е за сметка на все по голямо задлъжняване. Кризата в световната икономика вече се вихри с пълна сила. Идва времето когато живота на кредит вече ще е невъзможен. Днес вече имаме в САЩ и Европа нова социална класа- "новите бедни", това са хора със средни доходи които са изпаднали от играта. Те ще стават все повече и проблема с тях е, че те знаят закона и се опират на него искайки стандарта на живот който са имали. Ще се заема да преведа нещичко от Хазин. Сигурно ще ти е интересно.
 5. Работи и то перфектно, доказано от историята. В източна тракия е имало българско мнозинство (българите са били повече от турците). Днес българи там няма. Имало е голямо гръцко малцинство в мала азия ... днес го няма. Имало е голямо арменско малцинство... и него днес го няма. В Силезия, Померания, Судетите е имало немско мнозинство... днес там немци изобщо няма. Да не говорим за народи като печенеги, авари, траки и прочее и прочее.
 6. А тези които не са? Например мюсюлмани които излизат по улиците на Лондон и искат шериат? Или такива, които имат европейско гражданство, израснали са в Европа и с вик "Алах Акбар" с камион се врязват в тълпата? А тези които симпатизират на ислямска държава? Как точно ще различиш "добрите" мюсюлмани от "лошите"? И един въпрос с повишена трудност. Как ще различиш мюсюлманина симпатизиращ на ИД от "добрия"? И още един. Защо има мюсюлмани, които с камион газят хора, а няма такива християни?
 7. Точно па Плевнелиев да слушам.... Аз харесвам малко по друг тип хора. Любимци са ми Волен Сидеров, Магдалена Ташева, Валентин Вацев, Иво Христов, Александър Симов, Петър Волгин, Боян Чуков, Нако Стефанов, Николай Михайлов, Ивелин Цанов... от този род. От руските слушам Дмитрий Пучков, Николай Стариков, Михаил Хазин, Артьом Войтенков, Андрей Фурсов, Борис Юлин, Яков Кедми, Марк Соркин, Клим Жуков. Кратко представяне на руснаците, които ти сигурно не си чувал. И един бонус професор Нако Стефанов
 8. Ники, специално за КТБ не си прав. Бедните хора нямат спестявания по принцип... Моето семейство например няма и 1 лев в банката, а моя личен опит с банката е, че ходя там барабар с всичкото роми да си вземам социалните помощи. Какво значи бедните поддържат олигархията? По този въпрос сме говорили, бедните и неграмотни хора се контролират най лесно.
 9. Ники, ти обясняваше, че българите в чужбина били "липсващата средна класа" в България. Сам ти се съгласи, че получаващите средни доходи (не средна класа) са 5-10% от емигрантите. Тоест, ако емигрантите се върнат в България средната класа и хората със средни доходи като % ще си останат на същото равнище. Това прочее противоречи на идеята, че "всичко свясно избяга от България". По принцип е така, но всичко зависи от коя класа е емигранта. Ако е от лузарите, то той най вероятно ще продължи да блъска по 10 часа като общ работник, а няма да стане програмист.
 10. Ники, не мога да повярвам, че това си го пуснал ти! България е страната на олигархията. Нашите олигарси тази държава ги устройва просто перфектно. Те никога няма да увеличат заплатите на своите работници-НИКОГА! По скоро ще си внесат някакви диви съмнителни субекти или ще си закрият бизнеса. Или ще призоват държавата да ги защити (и тя разбира се ще го направи). Ще ти дам конкретен пример. В моя град има много шивашки фирми. Заплащането е по 300-400 лв. Като са на разценка-която жена колкото си изработи, няма такова нещо като минимална работна заплата, имало е месеци, когато няма работа и няма и заплатата не покрива даже осигуровките. Обаче, започнаха да вземат хора във ВМЗ и много жени отидоха да работят там. Във фирмата в която работеше моя близка бяха към 20 жени. Сега са останали 8. Работи даже съпругата на шефа. За да не избягат и тия работнички шефа е започнал да им дава по 200 лв на месец, но разценките не е увеличил. Сега получават по 400-500 лв приблизително на месец. В момента са престанали да вземат нови работници в завода. Чува се обаче, че ще пенсионират доста хора и ще вземат други на тяхно място. Та при тази новина някой от работничките са се изказали, че може да се пробват да идат там. Шефа е бил крайно разочарован и е намекнал, че при тази ситуация по скоро ще затвори фирмата. С две думи ЗАПЛАТИ НЯМА ДА УВЕЛИЧАВА!
 11. Дайте да се разберем. В България живеят около 6 милиона души или около 5,5 милиона, останалото са емигранти. Второ. Кой ви излъга, че имигрантите са от средната класа и в чужбина пак са средна класа? Аз знам за много млади бедни хора, които просто не бяха съгласни да мизерстват за 300 лв в България. Те отидоха в чужбина и сега там имат малко по високи доходи. Но социално как стоят нещата? По зле! Живеят в общежития с общ хладилник и баня, пазаруват от най евтините магазини... с две думи живеят като скотове, даже по зле отколкото биха живели в България. Друг е въпроса, че там работа има, а в България няма. Това което аз съм чувал от познати емигранти е, че българите в ЕС масово работят най ниско квалифицираната работа и им плащат даже по малко отколкото на емигрантите от Африка. Така че пичове, мит е че всички български емигранти в чужбина са от средната класа, да има и такива, но са много малко. А ако следваме дефиницията на Киров, че средна класа означава да имаш свой бизнес, а не да получаваш висока заплата, то % а българи станали средна класа в чужбина би бил чудовищно мизерен.
 12. Събитията във войната продължават! Най важното. 1 При Ресафа халифатците са контраатакували сирийците и засега ги задържат. 2 При Рака халифатците са контраатакували кюрдите и са ги изтласкали от някой предградия. 3 Сирийците извършиха неуспешна атака при Дераа. 4 Ан Нусра са напуснали лагера Ярмук в посока Идлиб. 5 Съобщава се за голяма сирийска офанзива в пустинята по сирийско-иракската граница към Т2.