Отиди на
Форум "Наука"

Frujin Assen

Модератор Военно дело
 • Брой отговори

  8125
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  45

Frujin Assen last won the day on Октомври 14

Frujin Assen had the most liked content!

Репутация

3211 Професор

1 Последовател

Всичко за Frujin Assen

 • Титла
  Модератор История

Лична информация

 • Пол
  Мъж

Последни посетители

36557 прегледа на профила
 1. Днес имах много работа и съм смачкан, та обзор няма да има. Само съвсем набързо, чу се, че сирийците са превзели помпената станция Т2. При Латамина вървят боеве с ХТШ. Колкото до 7 годишното момиченце... Това си беше пълна простотия. За какво може да мисли и пише едно малко дете? Как си е играла на криеница, как я е било страх, но мама я е успокоила, как е намерила малко сладко котенце и е искала да го доведе вкъщи... и прочее от този род.
 2. Михов, точно печенегите и куманите не са тия хора които могат да бъдат обявени за толерантни. Сещам се, за куманските зверства в Тракия против ромеите които са описани. Не виждам причина да са такива зверове с гърците и добрички и хрисими с власите. Причината поради която унгарци, сърби, гърци и българи са малобройни е една- Османската империя. Да, знам, чувал съм аргумента "турците не са такива хора", но ето ти сам го каза, във Влашко, Молдова и Трансилвания населението е многобройно. Турците просто са асимилирали и избили толкова толкова много балкански християни, че на техен фон власите изглеждат много. Аристокрацията, държавния език и църковния език не били техни. А чии са да попитам? На българите? А кои са по това време българите? Не бяха ли една рая оставена без аристокрация, притискани от турците жестоко, без никаква висока култура. И като как точно българските диви и неграмотни селяни, които турците бият като тъпан на сватба когато си поискат ще противостоят на власите, които си имат княз, държава, църква, култура?
 3. Каталония

  Общото между иракски Кюрдистан и Каталония са парите. По точно хората са убедени, че ще са по добре. Кюрдите смятат, че без Турция и Ирак ще могат по добре да се развиват.
 4. Михов, как да няма данни? Знаем, че по рано тези земи са наричани Кумания и са част от местообитанието на огромния и силен кумански народ. Впоследствие идват татарите и измитат куманите. Включително и от Влашко. За по ранната история на Влашко. Безспорно е, че до цар Симеон тези земи са населени от българи. Впоследствие идва голямото поражение от печенегите. Какво се е случило не знаем. Но възможностите са две; 1 Печенегите още тогава заемат влашката равнина 2 Българите все пак я задържат макар и с оредяло население Сигурно е обаче едно; след 1020 печенегите унищожават и асимилират всичко живо живеещо там и заемат влашката равнина. Впоследствие идват и узите, а след тях куманите. Силно се съмнявам, че е възможно печенегите и куманите да са търпяли каквото и да е "мнозинство" или "малцинство", независимо дали е тихо или шумно.
 5. Каталония

  Те си го направиха за тях, не за народа. За лустрацията си прав, но вече е късно...
 6. Каталония

  Това е половината истина. Другата половина е, че когато дойде демокрацията и бе обявен "равен старт" комунистите които имаха властта и парите стартираха по равно. Техни бяха всички партии и всички едри бизнесмени. Преди те се пенеха "Слава на БКП" и "Дружба с СССР", а днес същите хора, техните деца, внуци и приближени се пенят за НАТО, ЕС и са готови до мръкнало да обявят война на Русия.
 7. Каталония

  Да, комунистите унищожиха тази предприемаческа култура. А ти какво правиш? Обясняваш за "бизнес климат" "капана на средния доход" и ред други икономически тезиси... а говориш не за икономисти, бизнесмени и прочее, а за най обикновени мутри. Гадове които няма да платят на работниците защото могат, ще прецакат държавата защото могат, вместо с пазарни методи на конкуренция си служат с мутренски.
 8. Каталония

  Ще дойдеш и ти на моята, че в България бизнес и бизнесмени няма, защото всички те са крадци и под бизнес разбират мутренски такъв "дали са ми" "взел съм им".
 9. Съобщения, че кюрдите се придвижват към нефтените полета Омар.
 10. Специално за Върбанов и другите критици на руските бомбардировки. Ето ви Рака, ето как бомбят американците. Както казват американците "Не може да направиш омлет без да счупиш яйцата". Така и с руските (и американските) бомбардировки. Няма как да победиш Халифата без да го избомбиш.
 11. Той и младеж може да си подготви гроба-всички сме смъртни и рано или късно ще умрем. Колко да е сериозна неговата възраст? Доколкото знам и Самуил се счита че е бил над 70 те, но е ръководил армията си в битката при Беласица. Цар Петър също не е бил малък когато идват русите. Забележи, че и двамата умират след силен психологически шок. Тоест преди това са си били здрави и са управлявали държавата, а Самуил и армията. За ромейските императори съм по лошо запознат и не знам дали има дълголетници.
 12. Да си изкажа мойто положение. Войната се оказа по сложна отколкото на всички нас ни се иска. Лошите новини. Опитите на сирийците да атакуват анклавите на умерените терористи бяха неуспешни. Карайтин беше превзет след договорка с халифатците да ги пуснат да си ходят, в Деир Зор и Маядин особен напредък няма. Добрите новини за съжаление са по малко. Най важната е, че няма да има война между кюрдите и иракците. Всичко ще се съсредоточи за войната с Халифата. Още един трън от петата е изваден- Карайтин и един е почти изваден- околностите на Деир Зор. Какво очаквам? Очаквам сирийците да заемат каквото остана в околностите на Деир Зор и най сетне да щурмуват гадовете в градът. Победата едва ли ще е бърза. Очаквам да започне заемане на нефтените полета. Надявам се да няма сблъсъци с кюрдите. Най вероятно още преди края на Халифата ще започне война с умерените терористи. Това на което се надявам е в сравнително скоро време Халифата да загуби Деир Зор и нефтените полета. Така от него ще бъде откъснато още едно прилично парче. За съжаление обаче явно халифатците няма да се оставят ако не бъдат натиснати и от иракците, което за съжаление не става.
 13. 1 Добри новини, сирийците са атакували Карайтин и са го освободили 2 Сирийците са превзели селата Хисан, Шакру и Хусайнат при Деир Зор Трофеи от Маядин
 14. Едно е да пропагандираш веганството, нямам нищо против. Друго е да нападаш хората и да говориш агресивно.
 15. Липсата на достатъчно сведения ни пречи да се определят точни понятия. Освен това аз използвах термина "протодържава", а не "държава". Ако този термин според теб не е коректен може да използваш някакъв друг, примерно "политическо образование". За термини няма да споря, тъй като не се чувствам достатъчно знаещ по въпроса.
×