Отиди на
Форум "Наука"

Frujin Assen

Модератор Военно дело
 • Брой отговори

  8756
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  46

Frujin Assen last won the day on Октомври 31 2017

Frujin Assen had the most liked content!

Репутация

3398 Професор

1 Последовател

Всичко за Frujin Assen

 • Титла
  Модератор История

Лична информация

 • Пол
  Мъж

Последни посетители

36917 прегледа на профила
 1. Сега прочетох нещо, което много ми хареса. "Разбирам когато човек иска свобода, разбирам когато човек иска безопасност, но не мога да разбера когато човек иска и свобода и безопасност едновременно". Та така и с героите борещи се за свобода, те не може да са хем морално чисти, хем да са страшилища за враговете.
 2. Последната карта. И карта на Африн преди началото на нападението.
 3. Пак да направя обобщаване. На бойното поле останаха същите играчи, Асад, ХТШ и компания, кюрдите, Турция, Халифата. Гръбнака на Халифата е прекършен, какво точно ще се случи с тях в Идлиб е без стратегическо значение. ХТШ и другата опозиция имаха много време докато сирийците бяха заети с Халифата, но както се видя поддадоха. Силно се съмнявам, че ще успеят да се усилят докато сирийците се суетят с Абу Духур. Сега турците удрят Африн. Той е много малка част от кюрдската зона. Тоест стратегически е без значение.
 4. Още една обезпокояваща новина. Кюрдите са прикрили пътя Африн Азаз с противотанкови ровове.
 5. Турците са обстрелвали с артилерия Зор Магар в кантона Африн. Още една новина. Кюрдите от Африн са предложили на Асад да приемат неговата власт, но са отказали да допуснат сирийски войски. Асад им е отказал.
 6. Идва време разделно. През 2021- 2022 спират европарите. Не напълно, но в голяма степен. Това ще е много голям трус за държавата и не е ясно накъде ще тръгнем. Олигархията сега е добричка, защото папа от Европа, но като спрат парите ще започне да дере българите. Оттук насетне ако руснаците, китайците, африканците, марсианците обещаят на нашите олигарси възможност за по голяма заработка, България моментално ще излезе от ЕС и ще влезе в марсианския съюз.
 7. Тази конвенция е ясно, че никой по никакъв начин няма да спазва. По отношение на защита на жените тя просто повтаря закона който и сега действа без да внася нищо ново. Колкото до третия пол, виж това по може. В момента педерастията е на мода, така че, като нищо ще въведат в детските градини обучение "колко е готино да си педал". Имам обаче много силни съмнения, тъй като българите с балканския си манталитет ненавиждат хомосексуалните и е много вероятно и тези пориви като много други европейския веяния да останат само на книга.
 8. МЪЛНИЯ В БГ НАУКА! Излязоха слухове, че тази вечер по мръкнало турците ще нападнат Африн!
 9. Всъщност не. Говори се, че много бойци от ХТШ са преминали към Халифата за да не ги закачат. Според едни мнения натиска към Синджар е свързан с опит на халифатците да се измъкнат от обкръжението и да идат в оцелялата част на Идлиб за да продължат да пакостят на ХТШ. Според официални сирийски заявления халифатците изобщо не са ходили към Синджар. Тук пък рисуват такава карта... А има и такава. Ясно е едно, котела се затваря.
 10. Войска и въоръжение на Турция

  Иран с корейска помощ също разработва ядрено оръжие.
 11. Николай Михайлов е пич. Валентин Вацев коментира Истанбулската конвенция така; "Не е никак важно какво пише там и какви тънкости има, важното е, че от Брюксел са ни спуснали заповед за изпълнение (да приемем конвенцията) и ние както винаги ще се престараем". Аз бих добавил, че за един слуга (българските политици) е важно да се престарава, защото така доказва своята вярност и любов към господаря си (брюкселската бюрокрация), очаквайки своята награда (европарите които нашите политици си разпределят).

За нас

Форумът съществува от края на 2005 г. и с усилията на много хора ние вече 11 години сме онлайн и продължаваме да дискутираме заобикалящия ни свят. През тези 11 години се случиха много неща и днес имаме форум с 15 000 теми, с над 350 000 мнения, а всеки месец той се чете от над 100 000 човека. Това нарежда форум "Наука" сред едни от малкото активни форуми в България, изключителни, полезни и нужни места за свободна обмяна на мисли и знания. 

Поддръжката на форума започва да тежи финансово, особено - след последния срив от хакерска атака, когато с помощта на анонимен дарител, ние успяхме да заплатим на специалист и се завърнахме онлайн без никакви загуби на съдържание. През февруари т. година платихме 850 лв за хостинг, тъй като използваме сериозни ресурси и се нуждаем от собствен VPS сървър. 

От рекламите на Гугъл печелим около 400$ на година, което не може да покрие всички разходи и това е основната причина да се обърнем към вас - нашите потребители и читатели. Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Създаваме фонд Форум "Наука", в който ще трупаме всички дарени средства, чиято основна цел ще бъде поддръжка и развитие на форум "Наука".

Може да се свържете с нас посредством лично съобщение, контактната форма или на office@chitatel.net

Банкова сметка:

Сдружение “Читател”

IBAN: BG87UBBS80021048062740
BIC (Swift): UBBSBGSF
При банка ОББ АД

Към PayPal:

Фонд "Форум - Наука"

 

С уважение, Р. Теодосиев
Създател на Форум "Наука
"

Научи повече!

За контакти

×