Отиди на

sirius

Потребител
 • Брой отговори

  3165
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  4

sirius last won the day on Ноември 28 2015

sirius had the most liked content!

Репутация

861 Асистент

Всичко за sirius

Contact Methods

 • Website URL
  http://nauka.bg/forum/index.php?app=blog&module=display&section=blog&blogid=28
 • Skype
  barabiniak

Лична информация

 • Пол
  Мъж
 • Интереси
  все по странни.

Последни посетители

17886 прегледа на профила
 1. Киров, аз със същото съм пазарувал и преди 89-та . Когато чевек пише без никакъв здрав смисъл.... обикновено е пропаганда. Нациите на са гъби да никнат и умират за две години. Освен ако някой не им е връчил "конституция" както ник смята. Приятни забавления и тейк кеър.
 2. Не приятелю. Ти не разсъждаваш. Ти ми казваш какво ти е написала другарката. А другарката си върши нейната работа. Прати и много поздрави. Не можах да ти схвана илюстрациите Ник. Къде направи връзка с "официалния" език на Тринидат???? Официалния език и начина на тринидат да каже "англичани сме, англичани сме". Пък индианците в америка отдавна са каквито им кажат. Пиши за Германия, Франция, Унгария. Ама взе да ми писва. Оставям ви да си играете спокойно на пясъчника.
 3. Да го обединят..... Хитлер за малко да успее да обедини европа. Пазарната икономика е идеологически термин. Създаден, подържан и помпан с точно определени цели. Като напр. Бангладеж да е "обединена" в "пазарната икономика" и да бачкат за доларче на ден. А това че хората се сетиха отново за нациите, е първия признак че не искат да бъдат глобализирани. И най-вероятно няма да бъдат глобализирани защото глобализатора почна да се разпада пред очите ми. И, както някога се случи, Русия пак има заслуга в тази работа.
 4. Нациите макар и да имат политически "пълнеж", са етнически понятия. Сигурен метод за проверка - връткане на понятията. И логиката си остава. А смисълът се променя. За мен това е признак на смукани пръсти. Конституциите може да са национални, а може и да са политически. Те не са НИКАКЪВ критерий. Постколониална индия.... е разделена от колонизатора си за да може да си запази влиянието. Направено е така, че пакистан да се отцепи. Дълго време преди англичаните индия и пакистан са си били едно. Както и белгия е била част от франция. Както и Панама от колумбия. и т.н. и т.н хубав списък с разделени държави. И това горното "проучване" ... ако искат да си го закачат на стената, но за мен няма стойност. Ще слагат канада като най-мулти етническа страна... това ок, но щатите, според това "проучване" са сложени като по хомогенни от ТРИ европейски държави.... МОЛЯ?!
 5. Това имах предвид. Лесно се казва че някой бърка, не чак толкова лесно къде и как бърка. Нация (съвсем телеграфно) си е етнос, който си има държава (територия и институции). Демек си има държава ПО ОПРЕДЕЛЕНИЕ. Държавата (която не е национална) е съвсем друга риба. Честно, обидно ми е да обяснявам азбуката на хора опитващи се да покажат че четат. И от там ако зарежем националното, например за икономически интерес, но в крайна сметка не получаваме нито едното нито другото - нацията се превръща просто в държава, без връзка с националното, с държавообразуващия етнос, култура с история, религия и култура.
 6. Аз само задавам въпроси. За да си уточним на кое как викаме че голям батак. Пък кой къде защо и как бърка и живее нека обсъждаме на по биричка. "Интеграция в икономиката" - това е част от суверенитета. То и робите не са отричали робството. А такова нещо като демокрация и пазарана икономика са само етикати. Като социализъм и СИВ например - вървят си в идеологическо-политкоректната парадигма. Да има какво да пускат по медиите. Все пак нация ли сме или държава?
 7. Ако държавите не са бизнес, то какво са? И относно интереса.... колко училища са затворени от големия завой към интереса насам? А колко села са запустели? А дали има връзка това с нас.... всъщност ние нация ли сме или държава?
 8. В първото изречение се говори за държави, а във второто за бизнес. И веднага идва въпроса "държавите бизнес ли са". А интересите само икономически ли са(могат да бъдат)? (Ако са само икономически, то ние какъв интерес имаме (вече 27г) от големия завой към "евроатлантическите ценности" и европа?)
 9. Категоричен привет на компанията. Нека да се разберем: - кое е властник, от къде идва неговата власт и докъде може да мисли - кое е държавник и от къде идва неговата власт и докъде може да мисли И кое всъщност е страната ни. Просто за да не сравняваме круши и кукуруз.
 10. Бай Давид не ми е сред любимците, но понякога посочва интересни нещица
 11. кьорфишек. чешат си имиджа. аз не разбирам много от софтуер, но разбирам достатъчно за да знам, че това са медийни мероприятия. за сега техниката не ни е помогнала да живеем по-добре. с някои изключения. искали "поощтрения" "ботовете" и били "протестирали". сигурно "поощтрението е като им пращат "единички", а наказанието е "нулички". смех. всъщност и мъск и захарчо са инструменти на социалното инженерство. А соц.инженерството се прави от други, по-големи деца.
 12. Науката над всичко!

  ей на, и рамус не се връзва да живей калашника
 13. Науката над всичко!

  Вяра в науката е същото като научната религия. Пишеш за воля. Е къде в науката го има това нещо? Някой да го е претеглил, измерил? Да му е измислил закони... ама не статистически, а такива без изключения. Всеки бръмчи за волята, включително и учЕни, а няма еднозначно определение дори. Науката е детска играчка в сравнение с "онова нещо". Вече ме е страх да го наименувам даже, че все се намира някой иксперт да омаже хубаво работата. И сегашното състояние на "цивилизацията" е показателно - вижте каква помия пуска телевизора, каква и колко помия в интернета, и не на последно място войните - блъскаме се като шкембе у дувар и се смятаме за голямата работа. Е те това е маймуняк с автомат. Къде е мястото на вярата (като просто вярване) в мирогледа и от там във възприятието. От точно това място тръгва една ограмна измама от доста дълго време. И това е съвсем целенасочено. за който има очи да види. Много ще ми е интересно мнението на рамус, че той се врътна тука и гледам си е дал почивка.
 14. Науката над всичко!

  Ами така си е. Някак повечето усещат къде е ключа за палатката. Усета е някак подсъзнателно нещо, нещо, което трудно се описва. А нещото отдавна е изучено в извън научни места. Пак опираме до основен, фундаментален разрив - науката е до някъде, там докъдето изключенията на закона водят до нова научна теория - това са точните науки. Хуманитарните последно време така са урязани, че приличат повече на "история на БКП" от колкото на науки. Аз съм категорично против хуманитарните да се наричат науки, но както и да е. Тук са нещата свързани с психиката (на лично ниво) и социологията (на обществено ниво) и разни деривати. И тук става точно това - учен който не е достатъчно развит в хуманитарните неща, прилича на маймуна с калашник - не вдява или замижава за последствията. Дори заглавието на темата - "преди всичко науката", означава "преди всичко автомата". Докато "хуманитарната" част е това, което отличава маймуняка от човека. А тя е изрязана като апандисит от обществото и сега се чудим какво става. ми това става - ставаме маймуняци с калашници.
 15. Вълни

×