Отиди на
Форум "Наука"

sirius

Потребител
 • Брой отговори

  3225
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  4

sirius last won the day on Ноември 28 2015

sirius had the most liked content!

Репутация

912 Асистент

Всичко за sirius

Contact Methods

 • Website URL
  http://nauka.bg/forum/index.php?app=blog&module=display&section=blog&blogid=28
 • Skype
  barabiniak

Лична информация

 • Пол
  Мъж
 • Интереси
  все по странни.

Последни посетители

18317 прегледа на профила
 1. Новото руско оръжие

  Не скубе, тези неща се интерпретират най-добре на демонстрация. Например на конференция в Хирошима или Нагасаки. Въпроса не е дали путин са му легитимирали играчките ... чичковците от вашингтон. А дали военната му машина работи достатъчно добре до натискането на бутона. Щото може да има добре смазани с долари генерали, които може и да "пропуснат". Пък ние тук да нищим колко йонен му е калашника е безмислено. Че предизборно е ясно. Но с тези неща не се блъфира. Пищов може да се вади и размахва само срещу невъоръжен. За демонстрация на явно превъзходство. За мотивиране на задръжки да го кажем. Да не вземе "партньора" да вади нож. Щото ако "партньора" също има пищов може и да го отнесеш. Затова по принцип оръжие не се вади само за да се покаже.
 2. Ами аз пиша, ама то и четене иска. Виж, ВСЕКИ източник е оспорим. Като се стигне до понятието ФАКТ. Сърбия се би с хитлер, би се и с напомпаните от америка хървати (или каквито са били там). Това не бе вътрешна някаква война. Това си бе същото каквото сега правят във сирия. Днес гледах как Ники Хейли, постоянния представител на сащ в оон, пак да размахва нещо дето го няма - сирийски химически оръжия. Преди размахваха иракски... щото сащ СА ВЛАСТТА. Те могат да размахват каквото си искат и да го нарекат както си искат. Работят си хората. А слушал ли си американски медии - те наричат войната в сирия ГРАЖДАНСКА.
 3. Това не става така да се заявява. Различни, добре различни. Ама много... колко много? По-различни от колкото със сърби, поляци, англичани, виетнамци?!
 4. Да, сащ са най-големия миропазител на света. Опазиха Югославия, либия, мароко, египет, ИРАК, сирия и украйна. Списъка е непълен.
 5. Диверсифицирай си източниците. В един момент истината се омесва с полуистина и губиш връзка. А сегашното положение е следствие на предишните. Това е закон. Ти си това което си, поради ред причинноследствени връзки. Така е и със сегашното ни положение като НАЦИЯ. Чистото възприятие на сегашното е ключ към чистото възприятие на историята (отсяване на зърното от плявата; истината от пропагандата).
 6. И изглежда ги познаваш по-добре от българските език, история, литература, култура, порядки и начин на мислене. Айде, за езика може и да не е така, но за другото ... поздравления готова англичанка си
 7. Хубаво си го забелязал. И моите впечатления са такива. Но ако знаеш американците колко разбират от вицове, ще преоцениш англичаните. В пъти, ама в много пъти англичаните имат по-добро чуство за хумор. Става въпрос за разлика от съвсем друг порядък. Комплитли диферент класс както му казват. Реакцията на неразбралите е също и реакция породена от ... дистанция... или дори недоверие ... да не кажа мнителност. Този сега с мен ли се ебава, с държавата ми ли... или ... какво иска всъщност... - това им евентуална първа реакция ако не са разбрали. А разбирането... показва разлика в ценности, в манталитет, в култура ... а там всеки народ е различен. Изобщо народите, като цяло, са си също толкова различни както различните животинчета в гората. Много е интересно ако човек е наблюдавал и мислил по тези неща. А иначе хора всякакви във всяка нация. Америка е държава, не е нация - там са сбирщайн.
 8. Не Дора, опознаване и интегриране са МНОГО различни неща. Да се интегрираш означава да се приобщиш, да станеш част от тях. Това е съвсем друга бира от ОПОЗНАВАНЕТО. Опознаването е да погледнем от нашата си камбанария, към тяхната. Демек НИЕ да ги опознаем. А не този който е част от тях ... да ги опознава... демек да опознава себе си... някак не върви. Не може БЪЛГАРИЯ да е цветуща страна ако българите се интегрират... някъде си. Това исторически му се казва завладяване. Завладяването не е само военно. И ако ние не можем да опазим нашите си, всъщност общочовешки, ценности ... се вкарваме в играта на евродоларовите ценности. На чужди, разбирай такива коита не ни мислят добруването, интереси. И това е железен исторически закон. НЯМА изключения. На национално ниво, международно, всеки казва че изписва вежди, а прави други работи. ВИНАГИ така е било. Днес в банката трябваше да декларирам, че не съм американски гражданин. За да ловят американците неплащачи на данъци. А дали в америка питат дали някой е български гражданин? НЕ, не питат, хич не им пука за укриващите се български неплащачи на данък. Да обяснявам ли защо?
 9. Ха ха ха ха, сигурно печелим усмивка пред строя щото друго няма. Или може би грамота за най-демократичните златни концесионери. Да си я закичим в офиса и да радваме шефа. Ако си осведомен Ник... ако са те осведомили... ние се включваме на страната на печелившите и втората световна. На страната на Хитлер. И булевард хитлер сме имали... казвали ли са ти го от централата?
 10. Поздравления за пътешествията по европа. И аз съм живял в англия, малта и италия. И америка (канада). И да ти кажа... колкото разлика има от нас до немците, още толкова има до американците. Чух един по телевизора: "Отидох в европа да разбера, че съм българин и отидох в америка да разбера, че съм европеец.". Много точно казано. Но само тези, които са имали възможноста да побитуват и в европа и в америка, могат да го възприемат с пълната му сила. Относно "руският фаворит сърбия". Сърбия се е била с хитлер. Този, който тръгна да се бие с русия. И не само се би с хитлер, но и е дала най-много жертви на глава от населението. Повече от колкото русия е дала. За недочелите - ПРОЦЕНТНО, това е различно от ОБЩО. Сега се би и срещу америка - разпада на сърбия бе чиста американска операция - с чужди ръце да води война. И затова Сърбия винаги е била по-независима спрямо русия. Ако не се лъжа, сърбия се е била на страната на русия и първата световна война. Затова русия има повече доверие в сърбия. А ние и двете войни сме пряко или косвено срещу русия. И то не защото ние като българи го искаме, а по-мощни сили ни хващат за управлението. Точно както сега с ЕС и НАТО. А мен ако питаш, всички балкани, та чак до чехия и унгария и русия ... сме си много близки по ценности. И би трябвало да сме по-единни.
 11. Не Меркел се подписва. Ще трябва да сваля нивото като за третокласници от политкръжока... В българската конституция е заложено евродоларовото управление. И българския президент спазва КОНСТИТУЦИЯТА. Той това се кълне и подписва - че ще спазва конституцията. Аз нямам идея къде точно се подписва или кълне канцлера, но съм сигурен, че както и българският президент, НЕ подписва чуждото право като по-върховно от немското (респективно българското). Тя НЕ Е ВЛАСТ за да и се иска разрешение. А се кълне и подписва под нещо, което е вече вкарано на ниво конституция. За кръжачниците - не е задължително да е в конституцията, може да е в друг някакъв документ, който също е толкова важен. А може и анекси да има, които ние с тебе никога няма да видим. Както е и с договора с ЧЕЗ. Договора е секретен, а анексите още повече. Ник, имам усещането, че сериозни, фундаментални въпроси като това ЩО Е ВЛАСТ ти убягват. Що е ДЪРЖАВА, що е НАЦИЯ, що е НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС. А си тръгнал да лепиш етикети кой русофил и кой незнамси къв. Разбираш ли, ти хабер си немаш от това що е автомобил, но държиш да класифицираш кое е форд и кое опел?! По боята и специалните символи. Или каквито учебници са ти дадени да учиш. И аз мога да боядисам кучето и да му закича една емблема (или каквото е там от твоите листовки. И ти ще издадеш квитанция че е опел. Ми не е, куче е. И сигурно не знаеш, че Навални върши работата на американците в русия. Неее. То и документ няма.... Ник, имал си и по-свестни и смислени постове. Нещо социологическо беше - там ми е кеф да науча нещо. А пропагандата я шиеш с дебели бели конци - не ти върви. Пропагандата лесно се познава - липса на фундаментални знания (или липса на разбирането им; демек преиначаването им) и ... лепене на етикети. Нещата са далеч по дебели и сериозни. За тях се иска и знание и разбиране. А пропагандата е да заобиколи по някакъв начин тези неща и да ги покрие обилно с пяна. Аз м у казвам информационна пяна. Нещо, което добрата домакиня внимателно обира с лъжицата го хвърля в сифона. И нещо което търсачите на истината в крайна сметка се научават да изхвърлят от употреба.
 12. Аз ли да ти го донеса или ти ще минеш да си го вземеш? Несериозно е Ник. Ако не си чувал за този документ. Което означава, че не си се интересувал... Или не си се интересувал от истината, което предполага да не търсиш истината само в "Работническо Дело", разбирай официозните източници. А то дори и в официозните източници е споменато. Надявам се имаш 16г защото са му сложили възрастова санкция. http://ireport.cnn.com/docs/DOC-183232 Надявам се можеш да се справиш с английския. Аз се надявах, че знаеш и за канцлер акта ... не ме разочаровай пак моля те.
 13. Ник, мислех, че си по-осведомен. Меркел е същата балванка като батбойко, просто нейния цех е по-голям. В Германия още не е отменен т.нар. канцлер акт - демек без американски подпис никой не може да стане канцлер. Американските военни бази допринасят това да се случва мирно. И германия и българия (както и почти цяла европа) в момента обслужват американския интерес, който в момента е ДА СЕ МАХНЕ ПУТИН И ДА СЕ ВКАРА РУСИЯ ПАК ПОД КОНТРОЛ. Те и сега имат голям контрол, но не пълен и явно нещата които путин размаха на първи март не влизат в този контрол. Нашата последна демократична задача е да "приобщим западните балкани" ... разбирай към американските интереси. Иначе всичката мара втасала, остана западните балкани да оправим ... поздрави от един англофил
 14. Харесването е нещо, което се възпитава, влага. Ако възпитанието е малко, а влагането повече, значи това влагане влияе повече върху харесването. Да вложа примери като за третокласници. Какъв мислите е процента влияние (възпитание) на семейната среда и какъв на медийната (+ комп.игри и филми). Вчера говорих с позната, която се занимава с деца. Много читава, но учителките (образователната система) искали хореография по "нещо съвременно и модерно". И моята позната се чуди кое е това "съвременно и модерно" което също и да възпитава нещо читаво у децата. Ами няма. Има американски и български буламач и чалга. И тя сега е в тежка вътрешна дилема - да си прави бизнеса, който ще възпита идиотчета (виж цитата) или да стои гладна. А се бръмчи по телевизора как някаква учителка навиквала някоя пикла. Тежка, порочна система вкарана ни с влизането в ЕС. Заедно с "евро-атлантическите ценности". От там и стамбулски конвенции и пр. и пр. дебилизация.

За нас

Форумът съществува от края на 2005 г. и с усилията на много хора ние вече 11 години сме онлайн и продължаваме да дискутираме заобикалящия ни свят. През тези 11 години се случиха много неща и днес имаме форум с 15 000 теми, с над 350 000 мнения, а всеки месец той се чете от над 100 000 човека. Това нарежда форум "Наука" сред едни от малкото активни форуми в България, изключителни, полезни и нужни места за свободна обмяна на мисли и знания. 

Поддръжката на форума започва да тежи финансово, особено - след последния срив от хакерска атака, когато с помощта на анонимен дарител, ние успяхме да заплатим на специалист и се завърнахме онлайн без никакви загуби на съдържание. През февруари т. година платихме 850 лв за хостинг, тъй като използваме сериозни ресурси и се нуждаем от собствен VPS сървър. 

От рекламите на Гугъл печелим около 400$ на година, което не може да покрие всички разходи и това е основната причина да се обърнем към вас - нашите потребители и читатели. Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Създаваме фонд Форум "Наука", в който ще трупаме всички дарени средства, чиято основна цел ще бъде поддръжка и развитие на форум "Наука".

Може да се свържете с нас посредством лично съобщение, контактната форма или на office@chitatel.net

Банкова сметка:

Сдружение “Читател”

IBAN: BG87UBBS80021048062740
BIC (Swift): UBBSBGSF
При банка ОББ АД

Към PayPal:

Фонд "Форум - Наука"

 

С уважение, Р. Теодосиев
Създател на Форум "Наука
"

Научи повече!

За контакти

×