Отиди на
Форум "Наука"

sirius

Потребител
 • Брой отговори

  3203
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  4

sirius last won the day on Ноември 28 2015

sirius had the most liked content!

Репутация

868 Асистент

Всичко за sirius

Contact Methods

 • Website URL
  http://nauka.bg/forum/index.php?app=blog&module=display&section=blog&blogid=28
 • Skype
  barabiniak

Лична информация

 • Пол
  Мъж
 • Интереси
  все по странни.

Последни посетители

18130 прегледа на профила
 1. Румене, държиш се като чуконосител - всичко ти прилича на пирон. И така 10г. Боксуваш нещо.
 2. Ами дечицата на имащите власт обърнаха резбата и им подхвърлиха кокалче - облечени в театрални костюми на императори им дават да крадат малко парички и да приказват по телевизора на мърдок. Колониалната власт не и пука чии дечица вършат мръсната работа. А пълната власт се държи от .... печатницата на долари. От там дават власт, от там и свалят. Там е истинската власт и управление. От там се захранват подходящите медии, НПО-та, асоциации и пр. Това и с невъоръжено око се вижда.
 3. Всяка власт изпитва малко или много глад за кадри. Всяка една власт знае (и работи) с подобни хорица. Но знае и че не може силно да разчита на тях - те предават при първа възможност. Но има два коренно различни типа власт: суверенна и несуверенна, колониална. Суверенната власт също изпитва глад за кадри и прави компромис с приемането на алчни и завистливи хора. НЕсуверенната власт изцяло се държи от такива хора. При колониите власта изцяло е извън колонията и на място се ползват преобладаващо алчни продажници. Това при колониалната власт е закон. Няма толкова тъпа колониална власт, която да назначи патриоти.
 4. Е Романе, ти съвсем през нивата подкара. Че и комплекс за малоценност извади.... Да ти кажа... то и инструмента "комплекс за малоценност" е един мит, който подлежи на разбивка. На индивидуално ниво имунната система пази организма. На ниво нация, патриотизма е имунната система. Да, както също на лично ниво си защитаваме собственоста. Или може би ти си нямаш "комплекс" и не си държиш на собственоста? Така ако не си държим на държавата, НАЦИЯТА, тогава няма нужда от патриотизъм. Идват от "една митична банка" и ни обслужват с пари, Идват от каква беше митична конвенция и ни казват какво е това пол и къде се държи и че как традиции, обичаи и култура изобщо да ги забравим... пък ние сме корави и не ни пука че от някъде си пристигат разпореждания ЗА НАС. Не от България и от българи, а от незнам каква си митична комисия в един митичен град. Държава без патриотизъм (но с друг мит) става. Но нация - без патриотизъм не става. И това не е въпрос на лични комплекси, а на исторически закони. Цялата съвременна "цивилизация" е митична. И митичната америка, и митичния долар и митичните банки.... та до митична България - МИТОВЕ и юнашко доверие. Махаш митичните митове и юнашкото доверие и остават същите идиоти от преди 2000 години. С исключение на теб и мен, разбира се. И на Рамуса ... дакажем (хи хи).
 5. Рамусе, аз ти пиша за външни условия, ти ми пишеш как се преживяват. Ами преживяват се кой както може, но са си условия. И физиката и икономиката са реални неща с обективни закони. Аз ти казвам, че България е вързана, а ти как го преживявам. Това са два различни свята Рамусе. Когато колата няма бензин ... просто няма бензин. Аз това ти казвам. И да, хората са различни и по различен начин преживяват нямането на бензин в колата. Ама както и да го преживяват, колата няма да запали без бензин. А икономиката за държава е като бензина за колата. Различни светове са Рамусе. И ти не четеш пълноценно май.
 6. малко разнообразие за влаеещите езика на обладателите.... ето нещо от реал американ:
 7. Вероятно и ти си изграждаш една вселена където нищо не те обладава. Само че ние живеем в свят на закони където ако те хванат за нарушен закон си плащаш. А чел ли си закона за БНБ например? А конституцията? Или тя не те обладава? Я пак си помисли. А на гравитацията подвластен ли си ... щото може и да не си, знам ли ... ако не живееш в гравитационен свят ...
 8. можеш да живееш където и да е и да го наричаш както си искаш.
 9. те тези неща са стари като водата. знаят се, цитират се, но преоткриването им, на лично ниво, не е майтап работа. щото от знаене, до преоткриване има бая разлика. едното си го пишеш някъде си, а другото те прави друг човек. както и да е----
 10. Виж, аз имам проблем и си пазя каквото трябва. Ако ти "нямаш" проблем ... ми кажи си бе човек, то сега не е срамно
 11. Паразитизма предполага съзнателно действие - знаят се слабите точки и се злоупотребява с тях. В случая си е чисто невежество. Предполагам. Рамус просто не се е интересувал толкова от нещата на национално ниво. На лично не можеш го стигна, но човек и Рамус да е, не може да огрее навсякъде. Рамусе, няма цял живот да ти пазя задните части...
 12. Ц Ц , нямах си хабер за обладатели. Трябваше да отделя няколко години в засилен интерес. Първо към икономиката на САЩ, после как подържат такава "икономика" и пр. и пр., което не всеки прави... та придобих някаква визия за това къде сме като НАЦИЯ. Отделно опита "на място". И както споменах, всеки е обладан от някакви идеи. Не всеки си дава сметка за това. Добре, че от време на време се намира някой да ни покаже, че нещото в което си удряме задните части е всъщност нашия собствен таван, а не тавана изобщо. ----- Всеки ритник в задника е ... крачка напред. Или пльосване по лице.
 13. Стинка, не е паразитизъм. Друго е. На национално ниво, националния нихилизъм е национално самоубийство. Щото новия обладател просто си върши работата да очисти всякаква "местна измет". Пък била тя индивидуална и възвишена. Байдъвей, вече съм си в БГ.
 14. Рамусе, от "там" или от "тук" има ли значение? Моля те, не прави такива първични връзки, не е в категорията ти Нещата се виждат, от този който се интересува. Ако някой се интересува от математика, то определено и ще добие някакво "уширение" в познанията и визията си по математика. И това ти много добре го знаеш, какво да ти обяснявам. Всеки е с някаква лична визия-таван на възприятия и разбиране. Да ти кажа, и твоята си личи, но това е за бира на някое тепе

За нас

Форумът съществува от края на 2005 г. и с усилията на много хора ние вече 11 години сме онлайн и продължаваме да дискутираме заобикалящия ни свят. През тези 11 години се случиха много неща и днес имаме форум с 15 000 теми, с над 350 000 мнения, а всеки месец той се чете от над 100 000 човека. Това нарежда форум "Наука" сред едни от малкото активни форуми в България, изключителни, полезни и нужни места за свободна обмяна на мисли и знания. 

Поддръжката на форума започва да тежи финансово, особено - след последния срив от хакерска атака, когато с помощта на анонимен дарител, ние успяхме да заплатим на специалист и се завърнахме онлайн без никакви загуби на съдържание. През февруари т. година платихме 850 лв за хостинг, тъй като използваме сериозни ресурси и се нуждаем от собствен VPS сървър. 

От рекламите на Гугъл печелим около 400$ на година, което не може да покрие всички разходи и това е основната причина да се обърнем към вас - нашите потребители и читатели. Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Създаваме фонд Форум "Наука", в който ще трупаме всички дарени средства, чиято основна цел ще бъде поддръжка и развитие на форум "Наука".

Може да се свържете с нас посредством лично съобщение, контактната форма или на office@chitatel.net

Банкова сметка:

Сдружение “Читател”

IBAN: BG87UBBS80021048062740
BIC (Swift): UBBSBGSF
При банка ОББ АД

Към PayPal:

Фонд "Форум - Наука"

 

С уважение, Р. Теодосиев
Създател на Форум "Наука
"

Научи повече!

За контакти

×