Отиди на
Форум "Наука"

onnellinen

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за onnellinen

onnellinen's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Благодаря на всички, но вече не може да му се помогне, дано съветите ви да помогнат на някое друго коте.
  2. Здравейте, Имам котарак на 2 год. 5 месеца. Преди около месец и нещо го кастрирахме, защото започна да маркира навсякъде. Малко след операцията започна отново да препикава. Изяде доста бой, докато се опитваме да го отучим, но се оказа, че има проблем с бъбреците - камъни. Преди това му бяха поставили някаква диагноза - възпаление някакво, трябваше да пие антибиотици. Разбрахме, че има камъни в бъбреците, преди седмица и нещо. Във вторник беше на катетеризация, после ми разказваха, че катетърът едва влязъл донякъде , та се наложило да изтеглят урината с игла в каналчето. Прибрахме котето вкъщи, пикаеше си, обаче пак навсякъде. В неделя стана много лошо, не можеше да уринира, постоянно се напъваше; тръгнахме да му даваме лекарствата, той ги изплю, повърна всичко, което беше ял. Пак катетеризация, върнаха го вкъщи около 3 следобед, не можа до вечерта да излезе от упойката, иначе уж се е изчистил от камъните. Не е спрял да пуска урина оттогава. Проблемът е следният - от неделя сутринта не е ял , повърна си храната, както казах, не иска и вода. Зениците му повечето време са разширени, едва се движи, не иска нито да яде, нито да пие. Стои като препариран, не издава звук; ако го побутнеш, се премества на 20 см и пак сяда. Забелязах, че не може да легне настрани, както обича да спи, не може да се свие на кълбо, да се подмие и т.н. Опитваме се от вчера да го захраним с една спринцовка - даваме му прясно мляко и вода. Вчера някак ги погълна, днес сутринта пак, но към обяд категорично отказа млякото и го повърна, после не искаше и вода, едва му капнах няколко капки в устата. Какво да го правя сега? Ветеринарят казал, че не е проблем ако не яде 3-4 дена, но не трябва да се дехидратира, а той едва близва няколко капки вода на ден и се дърпа и от спринцовката. Трябва да му напълня устата с вода, за да я преглътне. Мисля, че нещо не му е наред с гълтането и мускулите, затова нито яде, нито иска да се движи. До неделя му давахме всеки ден няколко мл паста Уропет за разбиване на камъните и половин таблетка бусколизин, но сега не може да ги преглътне. Всеки ден му бием и половин кубик гентамицин. Не знам какви упойки и препарати са му давали при манипулациите, но още не може да се съвземе. Колко ще продължи това нещо и как да го поя през това време, защото вече си мисля, че ако още 2 дена само остане така, ще умре.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...