Отиди на
Форум "Наука"

Пенчо Бойчев

Banned
  • Брой отговори

    313
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Пенчо Бойчев

  • Рожден ден 2.06.1953

Лична информация

  • Пол
    Мъж
  • Интереси
    Физика, астрономия

Contact Methods

  • Skype
    Pencho365

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Пенчо Бойчев's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

-36

Репутация

  1. Нострадамус е бил голям учен, а някои хора тук имат изкривено понятие за наука. Всеки истински учен отдавна знае, че вече живеем в екологична катастрофа, а нашето общество и цивилизация са напълно изчерпани и нямат бъдеще. Следователно катастрофата е предстояща и неизбежна. Както са изчезнали Римската империя, Гръцката цивилизация, така сега предстои унищожаване на цивилизацията от западноевропейски тип и ще се унищожи американската империя. Но късогледството е характерна черта на псевдоучените. Науката не е само събиране и изваждане, философстване и цитиране на чужди мисли. Науката е преди всичко сам да се убедиш в това, в което вярваш и знаеш, а не да разчиташ на книжни капацитети от читанките. По-голямата част от днешната наука ще отиде на бунището на историята.
  2. Сега го има на някои места в Африка, Индия, Пакистан. А ще стане в целия свят и няма да дойде помощ от друго място. Цивилизацията ще бъде напълно унищожена. Две трети от човечеството ще загинат за три дни. Тогава ще загинат и всички диви животни и насекоми.
  3. Ще има граждански войни навсякъде в Европа и Америка, после ще започне Трета световна война. А природни катаклизми ще има в продължение на три години и половина. Ще има потопи, падане на огън от небето, изместване на земните полюси, падане на отровен космически прах. Световната икономика ще спре, ще се унищожат енергийните системи, мяма да има електричество, интернет, телевизия, GSM, транспорт. Търговията ще спре, парите ще излязат от обръщение, ще има глад, земетресения, епидемии и смърт. Всичко е описано от Нострадамус, има доста неща и в Библията. Антихристът ще завладее почти целия свят. Ще има диктатура по-страшна от комунизма и фашизма, в Америка ще има комунистически режим. Но България ще бъде запазена от войни и големи земетресения, в сравнение с другите страни. България първа ще се възстанови след Апокалипсиса и след около 4 години ще бъде водеща в духовната област в света.
  4. Не е безсмислено да се разчистват бомбоубежища, особено за София. Въпросът е в това, че правителството не се интересува от този проблем, защото смятат че не могат да осигурят убежища за всички, а за тях е осигурено. Или се разчита на метрото като място за укритие, затова се ускорява строителството. Макар че България няма да участвува пряко във войната, София е един от градовете, които ще бъдат бомбандирани. В страни като Швеция има не само скривалища, но и консервирани заводи-дубльори под земята. В Русия се строят и продават укрития в Сибир с оборудване от енергия, храна и вода за определено време. Във всички страни има подземни градове за елита. Но в България има достатъчно празни села, където хората от София ще се преместят да живеят.
  5. Да, Нибиру ще допринесе за разрушаване на панелките, а хората ще се научат да строят само ниски къщи. Населението на Земята ще се намали до 100 милиона души.
  6. Имам много информация, но тук няма сериозна аудитория, която да се интересува от проблема. Който иска да научи повече, да търси друг форум.
  7. След няколко години големите градове и високи здания ще изчезнат. Няма да има по-високи къщи от 1-2 етажа и всички къщи ще бъдат еднофамилни с градинки пред тях. Няма да се изолзува повече камък и бетон, а леки материали, дърво, пенобетон, стъкло. Няма да има ядрени централи, нито термоядрени. Всичко ще се задвижва с електричество от космоса.
  8. И преди големия потоп е имало предупреждения и хората се смеели. Като дошъл потопът, никой от смешниците не оцелял. Сега след минаването на Нибиру ще има не само потоп, но и 6 или 7 огнени вълни, когато ще пада огън от небето. На местата, където падне огън, всичко ще изгори, дори рибата ще се свари в реки и езера. При последната вълна ще изгори всичко по земята. Ще има много земетресения, изместване на полюсите. Ще има трета световна ядрена война. Ще има глад, епидемии. Всичко ще продължи три години и половина. След това ще дойде новата култура. Който оцелее, ще живее в един по-добър свят. Но повече от 6 милиарда души ще загинат.
  9. Скоростта на мисълта е дадена от Учителя Петър Дънов. Развитието на технологиите също е наука, но не фундаментална, а с по-близко практическо приложение. Но едното не изключва другото и технологиите нямат връзка с етера. Нормално е, когато се посяга на здравето на хората да се реагира, не виждам за каква смелост става дума. Смелост би било да се стреля с пушка по предавателя. А Нибиру приближава през 2011 г.: ХОРОСКОПИ,ЗАГАДКИ,ПРОГНОЗИ: НИБИРУ - вече се вижда! /видео
  10. Обратното е, откакто физиката отрече етера, официалната наука тъпче на едно място. Не смесвай развитието на технологиите в електрониката с развитието на науката. Аз писах по-горе, че развитието на електрониката като компютри, GSM, цифрова телевизия и комуникации е единствената област, разрешена за развитие на простосмъртните. Това не е случайно, защото със средствата на забавленията и пропагандата най-лесно се манипулира и деградира обществото. Още римляните са казвали: Хляб и зрелища за тълпата. Висшата наука, обаче, е за богоизбраните. Така е било още по време на фараоните, особено преди потопа, но тогава е имало високо развита жреческа каста и неграмотни хора. Тогава са повдигали огромни каменни блокове със силата на мисълта си, летяли са до различни планети. Днес, хора с титли и научни звания мислят, че са достигнали върха на науката. В същност те са параван или официална граница между недостъпната за тях елитарна наука и обикновените лаици и необразовани хора. Най-лошото е, че повечето от тях дори не осъзнават своята безпомощност и невежество и не вярват, че могат да променят нещо. След няколко (10-15 години) години на Земята ще има нова наука и етерът ще стане най-важната субстанция за света. Хората тогава няма да дишат въздух, а ще дишат етер. Защото етерът предава не само звука, светлината и гравитацията, пренася и мислите на хората. Скоростта на мисълта е 3.6 квадралиона км/сек! Ще пътуват със скоростта на светлината и ще посещават всички планети в Слънчевата система.
  11. Малоум, не всичко отхвърлено се дължи на конспирации, но има области като полети с летящи чинии, които са табу за простосмъртните. Ако някой полети с летяща чиния без позволение, ще бъде незабавно свален. Например Тесла предложил да построи водноелектрическа централа, а професорът който му преподавал, го изгонил за такава безумна идея. После Тесла прави ВЕЦ на Ниагарския водопад. Съществува голям консерватизъм в науката, освен всичко друго. Но скоро заедно със земните промени ще бъдем свидетели на краха на съвременната наука. Защото на много места се работи в различни области и има постигнати успехи. Остарелите теории ще отидат на бунището на историята, а ще дойде нова наука, ще се възстанови полагащото се място на етера в физиката. Аз лично се съмнявам във всичко в науката и нищо не приемам на доверие, преди сам да се убедя. Споря само за неща, в които съм убеден. Защо технологиите на Тесла не се пролагат в практиката? Защото петролните гиганти все още държат монопол в енергетиката, определят политиката като не допускат конкуренция и влияят на науката. По същия начин фармацевтичните фирми нямат имтерес от здрави хора, а от продажба на химикалите си, колкото е възможно по-дълго и на повече хора. Затова създадоха паниката със свински грип, птичи грип, луда крава и т.н., за да пробутват ваксините си. На теб кой ти казва кои са правилните книги? Не знам на колко години си, но едно време при комунизма ни учеха че Партията не греши. Че най-правата линия е партийната линия. Аз не съм бил комунист, но помня тези неща. Сега материализма в науката е на мода. И на догматизма също. И на празните фантазии. Докато до 20 век науката се е правела в лаборатории и всичко се проверявало и доказвало, сега се съшиват с бели конци теории за първите 30 секунди след Големия взрив, фантазиите на Хокинг дали черните дупки излъчват или не. Повечето "наука" се прави с върха на химикалката, докато се медитира с поглед към тавана, като се подкрепя със солидно количество неразбираеми и за авторите математически изводи и формули. Така че не винаги в науката мнозинството определя кое е истина и кое не. Не става с гласуване.
  12. Уважаеми г-н Богданов, очевидно не сте запознат са най-интересните разработки на Никола тесла. Под безжично пренасяне на електричска енергия не се разбира само радиорелейна връзка, свързана с големи енергийни загуби, а също безжичен пренос на електроенергия с голяма мощност без енергийни загуби. Точно това е успял да извърши Тесла. В околоземното пространство има океан от статично електричество, който ще се използува след няколко години за черпене на неограничено количество електроенергия по метода на Тесла. Това е бъдещето на земната нергетика, а не ядрен разпад и термоядрен синтез. Тесла е правил и успешни опити, свързани с антигравитация, като той лично се е издигал над земята в продължение на часове. Има много още опити и постижения, които се пазят в тайна или са били наблюдавани, но постановките са унищожени и нямат научно обяснение. Тесла е бил ясновидец и е получавал информация от духовния свят. Той никога не си е служил с изчисления и поредица от опити като Едисон, докато намери оптимален вариант. Всичко, което е построил и направил, се получавало от първия път и си е признавал, че тези разработки не са негово дело, а той е само изпълнител. Тесла дори е спасил живота на банкера Дж. Морган, съветвайки го да не се качва на кораба "Титаник". За благодарност Морган опожарява лабораторията му. По-късно, към края на живота му, част от записките му са присвоени от илюминатите в лицето на бившият президент Джордж Буш старши, с когото са имали някакви отношения. За Петър Дънов не сте разбрали смисъла на изказването му. Той казва, че в един грам първична материя се съдържа толкова енергия, с която всички земни предприятия биха могли да работят 3000 години денонощно. Следователно да се вярва, че в звездите се извършва термоядрен синтез при един толкова неефективен процес, е като пренасяне на информация със скоростта на волски каруци. А кой е бил Петър Дънов, светът тепърва ще научи и неговите лекции ще се изучават през следващите 2000 години. Няма гравитация без етер, това е разбирал още Нютон, когато казва следното: “Не бива да си представяме, че неодушевената груба материя би могла без посредничеството на нещо външно, нематериално, да действува на друго вещество, както при взаимно съприкосновение. А така би трябвало да бъде, ако притеглянето би било, в смисъла на Епикур, присъщо на материята. Да допуснем, че притеглянето е вродено в материята, присъщо и’ така, че едно тяло трябва да действува на разстояние през вакуума на друго без посредничеството на нещо странично, с помощта на което действието и силата от едното тяло се пренася към другото, за мен е такава нелепост, че предполагам не би била възприета от никого, способен към разсъждения за философските неща. Притеглянето трябва да се причинява от някои фактори, действуващи съгласно определени закони. Какъв е този фактор - материален или нематериален - аз предоставям за размишление на читателя.” Учителят Петър Дънов е бил наясно с много неща, които днешната наука още не е достигнала. Той дава описание на тесаракта - модел на 4 мерно пространство, споменава за 5,6,7,8,9 и 10 мерно пространство. Казва, че Духът е от 10 измерение. Вярно е, че науката е елитарна, но както Вие и другите хабилитирани учени, така и аз нямаме никаква официална информация за постиженията на научния елит. Ако някой не може да Ви обясни едно явление с пример или с чертеж или с описание, а използува само формули и математични методи и средства, този човек е лъжец, не му вярвайте! Той е някой нов Айнщайн, който се опитва да създава ново религиозно течение в науката. Аз съм убеден, че светът се състои от вихри на частици, поставени в по-големи вихри и т.н. до безкрай. Затова съм скептичен към струнната теория, която, признавам си не познавам достатъчно, но и не съм убеден поне засега, че си заслужава да бъде изучавана и развивана. В заключение ще кажа, че съвременната официална наука е в криза, не само физиката. Може би защото най-талантливите представители на науката се изтеглят за работа по тайни проекти, а на по-будните учени и лаици се пречи да съборят съвременните прогнили стълбове на казионната наука. Поздрави П.Б.
  13. Електроните в атома притежават заряд. Той може да е предизвикан от друг вид частици, защото атомът притежава вихрово поле, но не се знае видът на частиците. Може би т.н. силно взаимдействие в атомното ядро създава вихър, който зарежда електрона. Скоро четох за някакъв вид намотка, създадена от Никола Тесла, но не можах да разбера принципа на действие. Той успява да създаде електрично поле с напрежение 1 милион волта и дори 3 милиона и повече с малка енергия. Това напрежение не се създава с електрони, а само с електромагнитно поле от фотони. Чрез това електростатично поле с огромно напрежение и нулев ток, той успява да осъществи пренасяне на електрическа енергия по въздушен път без кабел. Той например е захранвал дистанционно електромобил с енергия от етера чрез електронно устройство, състоящо се от няколко бобини и електронни лампи, затворени в една кутия. Колата развивала до 150 км/час и изминал големи разстояния с нея. След като започнали да го обвиняват в магьосничество и съюз с дявола, той се ядосал и унищожил устройството.
  14. Уважаеми г-н Богданов, всичко във Вселената е свързано. Енергията на централната звезда на Галактиката се предава на няколко други звезди. От там се предава на трети звезди, от една такава тъмна звезда достига до нашето Слънце. После по обратен път енергията се завръща в своя източник. Това е природен закон - всяка енергия може да премине през преобразувания, но после винаги се завръща в своя източник. Стъпаловидно се променя честотата. Енергията не се създава и не се губи. Тя циркулира по затворен контур, както тока в един трептящ кръг или свръхпроводник. Няма термоядрен синтез в звездите. Има няколко фалшиви теории в света, които дърпат назад науката. Това са Теорията за Големия взрив, Теорията за термоядрен синтез в звездите, Теория на относителността и Еволюционната теория на Дарвин. Има и други, но тези са главните. Няма автономни системи в космоса, всички космични тела, всички живи организми са свързани. Предаването на гравитацията, светлината, топлината, магнитните полета и звука, се извършва посредством етера. Съществуват 4 вида етер или етерни частици в пространството на физическия свят. Това са свободни електрони, фотони и още два вида, които не зная на кои известни частици отговарят. Така нареченият жизнен етер или прана действува в твърдата материя - това са електроните. Съществува химически етер, който се отделя от течностите, светлинен етер - фотони и топлинен етер. Всичко е етер. Материята е кондензиран етер. Неофициалната наука е много напред в космическите технологии с използуване на антигравитация, в опити за телепортация, във военни технологии с използуване на климатични оръжия, създаване на оръжия с огромна разрушителна сила на инфразвуци, използуване на безплатна космическа енергия, използуване на психични сили, свързани с излизане от тялото, осъществяване на междупланетни полети и много други. Официалната казионна наука тъпче на едно място, като и`се разрешава да развива само информационни технологии. Учени,които събират информация за тайните разработки и ги публикуват, се наричат учени дисиденти. Един такъв е бил българският учен Стефан Маринов, за който има съмнения, че е бил убит. Друг такъв е Владимир Терзийски. Гениални учени с постижения в тези области са били Джон Кили, сър Уилям Крукс, Томас Таунсенд Браун и разбира се най-големият гений на електричеството и на последните столетия - Никола Тесла. Много други учени са постигнали успехи през последните 100 години, но ако не са били свързани с хората, управляващи света, са оставали в неизвестност. Съществува теория, че етерът има по-голяма плътност от твърдата материя. Само че етерните частици, изграждащи атомите се въртят много по-бързо от свободните етерни частици. Като малки пумпачета те се раздуват и заемат по-голямо пространство. Поради това материята заема по-голямо и по-рядко пространство с по-ниска плътност. По този начин се обяснява външното налягане на етерни частици върху твърдата материя с намалена плътност на етерни частици. Тази теория заслужава внимание, защото обяснява предаването на напречни светлинни вълни и обяснява гравитацията във вселенски мащаб. Обяснява скоростта на движение на светлината, че тя се движи по-бързо в по-плътна среда. Накрая ще цитирам едно изказване на Учителя Петър Дънов, което предполагам за сега няма да приемете, но един ден ще се убедите, че е вярно: “Първичната материя, от която е бил създаден света, е била хиляда пъти по-рядка от тази на водорода. Първичните сили, които са функционирали в тази материя са били така мощни, че ако днес би могло да се добие само един грам от нея, всички индустриални предприятия, които съществуват в света, ще работят три хиляди години ден и нощ.” Това изказване не се различава много от твърдения на учени-дисиденти, които твърдят, че в етера с обем на водна чаша се съдържа толкова енергия, която може да изпари световния океан. Поздрави П.Б.
  15. Диодната лампа създава електрично поле, което въздействува на електроните. В атома действуват две вихрови полета, подобно на гравитацията. Едното действува отвън навътре и създава привличане на електроните, другото от ядрото действува отблъскващо на електрона. Законът на Кулон за електростатично действие е аналогичен на закона на Нютон.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...