Отиди на
Форум "Наука"

stinka (Rom)

Потребител
 • Брой отговори

  3243
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  41

stinka (Rom) last won the day on Април 20

stinka (Rom) had the most liked content!

Репутация

2223 Доцент

1 Последовател

Всичко за stinka (Rom)

 • Титла
  тролбот

Лична информация

 • Пол
  Мъж
 • Интереси
  Има Ганю една мечта,
  да набара лесната пара.
  Света за ден да изяде, изпие,
  а после Русия да преоткрие...

Последни посетители

16924 прегледа на профила
 1. Още преди евразийския... затова го измислиха... То няма система, в която всичко да е цветя и рози... комунизма затова е несъстоятелен и утопия. ... те трябва да намерят начин за взаимно съществуване и на клиентелисткия и на свободния бизнес. Щото в крайна сметка клиентелисткия е зависим от това, което държавата може да акумулира от свободния и да им го преразпредели.
 2. Отдавна в Русия стигнаха до извода, че руската икономика е прекалено малка, за да има значима глобална икономическа тежест! И затова се чудят какви съюзи да организират с цел да укропнят икономическата тежест. а на нас се пробутва как ние трябва да излезем от ЕС... Че има проблеми в ЕС е вярно, но все пак е много добра рамка. Как ние вътре се справяме зависи и от нас. Колко малки български компании, който не са клиентелистки, са успели да станат средни и по-нататък да изнасят, освен айти сектора?
 3. Роля за какво? Ниската раждаемост и намаляването на работната сила е следствие от признаването или непризнаването на холокоста? Човек намали руската пропаганда...
 4. Гореизброените никога не са били под руска окупация... това явно има някакви последици...въпреки пропагандната реторика на някой...
 5. Или Германия като силно индустриализирана и модернизирана държава, плюс значителните демографски загуби от ВСВ, последицата е ниска раждаемост и отрицателен прираст? И логично, за да поддържат броя на населението, вкл и в трудоспособна възраст просто трябва да си внасят емигранти? Внасят... отвсякъде от Южна Европа, Турция, бившият СССР, Източна Европа и сега от Близкия Изток... Щото и победителите от ВСВ... и те внасят милиони емигранти от Близкия Изток и останалия Трети Свят... Та някак си немислиш ли че причината няма да е в това, че са загубили ВСВ... или наратива щот е такъв и трябва да го повтаряш като папагал?
 6. То не е само икономическо или демографско... Цялото ни общество и отношенията в него са конструирани вече над 70г., за да обслужват този комунистически елит и неговият тотален контрол. Това по пирамидата надолу и с времето, дава крайни изкривявани на всички отношения в обществото. И в един момент просто става невъзможно за обикновен човек да се развива ако не е клиент. А качествата за клиент не са професионализъм, предприемчивост и т.н.... а вярност. При така конструираните обществени отношения мнозинството от хората немогат да водят нормален живот. И фактически е добре само за тези, които са почти извън тези грешно конструирани обществени отношения - циганите. Толкова не им стигна акъла да направят някакво средно положение и да има възможности за развитие и без клиентелизма и непотизма и в държавния и в частния сектор... успоредно на тяхното... в дългосрочен план и те щяха да спечелят повече.
 7. Целият дебат в темата е подчинен на тъпо-олигофреноидни русомански пропаганди! Дебата не е как да се засили икономическото развитие на България, а как България да излезела от ЕС (колко е лош ЕС) и да се хвърлила в обятията на Русия. Е коя държава в обятията на Русия е с по-добро икономическо развитие от нас??? Тогава защо е изобщо този разговор? Е дефакто накрая няма нищо съществено и отговарящо на реалните проблеми в нашата икономика... Същото е с мигрантите... Човека му казали от русистан, че сирийските емигранти щели да завладеят България и той вече прави изчисления... колко зле щяло да стане... Как щели в детските градини небългарите да пробладават... Реалността днес е че небългарите преобладават в детските градини... не заради сирийски бежанци.... Ама от русистанската пропаганда не му го казват това... и за него не е проблем?!? Добре де... наистина чак толкова ли не ви стига мозъка? Де да знам...
 8. stinka (Rom)

  Нови граници - 1913 г.

  Всичко това и още много не би се случило ако просто сърбите не бяха влезли в Македония. Изобщо осм. империя нямаше да нападне... никакви турски войски нямаше да има отсам линията Мидия-Енос! Тази държава...Сърбия открито заявява по онова време, че няма място за две славянски държави на Балканите.
 9. След падането на СССР и емиграцията на съветските немци в Германия. Хиляди руснаци заминаха за Германия като "немци", щото на баба им братовчедката била женена за немец... Някой пак ползва челният съветски опит.
 10. stinka (Rom)

  Нови граници - 1913 г.

  Това не е точно така! В същия дух бих представил и македонската гледна точка. 1912г. България прати огромна част от войската си в Тракия и остави македонските българи на произвола на гърци, сърби, турци! Когато войната се води срещу осм. империя 1912г. армията логично е в Тракия, 1913г., когато се води война срещу Гърция и Сърбия армията е в Македония. Ние нямаме ресурси да удържим всичките си съседи 1913г. И плати не само Зап. Тракия, плати Източна Тракия, Южна Добруджа, Зап. Покрайнини. Плати както написах по-горе цяла България с ред войни, икономическа изолация, огромни вътрешни социални, икономически последици. Плати и цяла Македония, изтребление, етническо прочистване... конц. лагери дори, терор, преследване, стотици хиляди бежанци, загубили всичко... Цялата българска народност плати огромна цена, платиха поколения... Всичко това никога не забравяйте заради Сърбия, която влезе в Македония без да има нищо свое там, за да си гради империя, с невиждана злост, ярост и омраза към българите и всичко българско. Ако не бяха успели... губеха просто възможност за окупация на повече ЧУЖДИ земи. Ние загубихме всичко изброено по-горе... Никога не забравяйте какво прични тази омразна държава Сърбия на българите.
 11. Повечето модели показват по-малко валежи за цяла Южна Европа и по-големи за Централна и Северна. Това успоредно с по-високите температури означава по-влошени условия при нас и по-добри за Централна и Северна Европа.
 12. stinka (Rom)

  Нови граници - 1913 г.

  ... нашата вина... че неможахме да оставим доброволно 2/3 от Македония да бъде насилвана и дебългаризирана, за да задържим 1/3... В Осм. империя също започва натиск срещу българите за етническо прочистване от страна на властите, а няколко месеца преди това 2 от 3те вилаета съставящи Македония са дадени на автономна албания (дефакто независима).... То това е една от основните причини да започнем войната 1912г. А и отново се засилват въоражените сблъсаци на гръцки и сръбски групировки с ВМРО, което силно отежнява ежедневния живот на населението. Дълбоко недълновидни всъщност бяха турците. Защото през цялото време подкрепяха и насърчаваха сърбите, като накрая в сръбска и гръцка Македония турците и албанците бяха също изтребвани и прогонвани. Междудругото и значителна част от осм. елит тогава е също по произход от Македония - особено младотурците, те и от там тръгват. И за тях Македония, така че и за значителна част от младотурския елит Македония има дълбоко сантиментално място. Мнозинството от населението в Македония е българско... едно са грешките на България, предвид че тя е отговорна по един или друг начин за това население. Съвсем друго е Сърбия, сърби в Македония 1912г. живеят в сръбските консулства... Неможе да се съди България за физическата невъзможност да защитити това население след няколко опита... а да се наричат братя онези, които нямат нищо там а са влезли да вземат нашето и хвърлят България в поредица от войни и последиците от тях, терор и изтребление на 1/3 от българската народност.
 13. stinka (Rom)

  Нови граници - 1913 г.

  Солун е 40% от икономиката на тогавашна Македония. Затова нашите напират за него, воследствие нали трябва и да е икономически жизнена. Не биха се съгласили на независима Македония сърбите и гърците. Първо защото без сръбско и гръцко насилие сърбоманията и гъркоманията изчезва а няколко години така става в освободена България. Второ и гърци и сърби знаят, че такава независима Македония би се обединила с останала България след известно време, дори и с несъгласието на великите сили, както е с Източна Румелия. Всичко 1913г. и впоследствие се случи заради Сърбия. Заради нея и Гърция тръгна на война... впоследствие и другите. Всички българи трябва много ясно какви катастрофални последици нанесе Сърбия на България през 20 век. Заради тях загубихме 1/3 от българската народност, заради тях загубихме излаза си на Средиземно море (който многократно покачва геополитическата тежест на България и икономическата мощ). Хвърлена е България във редица войни, икономически, демографски, социални и какви ли не тежки и дълготрайни последици. Всичко това заради Сърбия! И има хора у нас, който ги имат за братя и то моного хора, още повече съжаляват за загубената им империя Югославия...
 14. А какъв е дела на неенергийните и енргийните ресурси в тази статистика? Щото е много важно.
 15. То в крайна сметка трябва да се направи сериозен и обективен анализ на пътнико и товаропотока, на алтернативите и т.н. За да се определи точно какво ни трябва и точно по кои трасета. Защото все пак България няма такава гъстота на населението. Едно е да свържеш 15 млн. Истанбул с близо 5 млн. Анкара. Друго е да свързваш градове с по 100 -200 хил. население. Колкото до високоскоростен влак до Зап. Тракия е безмислено за мен. Това е един от най-изостаналите и слаборазвити региони на Гърция с малко население. Ако няма някакъв значителен поток на стоки или хора от там за България или Румъния.

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключителни, полезни и нужни места за свободна обмяна на мисли и знания. 

Може да ни помогнете с избрана от вас сума след като кликнете бутона "Donate" или по банков превод по сметната на Сдружение "Читател".

Фонд "Форум - Наука"

Банкова сметка:

Сдружение “Читател”

IBAN: BG87UBBS80021048062740
BIC (Swift): UBBSBGSF
При банка ОББ АД

Форумът съществува от края на 2015 г. и с усилията на много хора ние вече 13 години сме онлайн и продължаваме да дискутираме заобикалящия ни свят. През тези 12 години се случиха много неща и днес имаме форум с 15 000 теми, с над 350 000 мнения, а всеки месец той се чете от над 100 000 човека. Това нарежда форум "Наука" сред едни от малкото активни форуми в България, изключителни, полезни и нужни места за свободна обмяна на мисли и знания. 

Създаваме фонд "Форум - Наука", в който ще трупаме всички дарени средства, чиято основна цел ще бъде поддръжка и развитие на форум "Наука".

Може да се свържете с нас посредством лично съобщение, контактната форма или на office@chitatel.net

С уважение, Р. Теодосиев
Създател на "Форум - Наука
"

 

За контакти

×

Информация

Този форум използва 'бисквитки' (cookies), за да ви предостави възможно най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.