Отиди на
Форум "Наука"

stinka (Rom)

Потребител
 • Брой отговори

  2888
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  31

stinka (Rom) last won the day on Ноември 29

stinka (Rom) had the most liked content!

Репутация

1785 Доцент

1 Последовател

Всичко за stinka (Rom)

 • Титла
  тролбот

Лична информация

 • Пол
  Мъж
 • Интереси
  Безобразни сте во коските вие остатоците на бугарската буржоазија, наследниците на фашистичките окупатори во Македонија, бугарските сталинисти а посебно македонските врховисти и бугарофили....................................................

Последни посетители

16020 прегледа на профила
 1. То има съвсем прости доказателства навсякъде около нас, стига човека да направи усилие да помисли. Най-елементарното ако земята не е плоска всички ще изпаднем от нея... Затова и не продават ракети на обикновените хора, а само коли, щото ако има всеки собствена ракета може по всяко време да излети и да види от космоса, че земята е плоска.
 2. Аспаруховите "цигани"

  Така или иначе след стотици години съжителство има и много българска кръв у всички цигани в България. Това показват и генетичните изследвания. Циганите в България са реално смесено население между индийски преселници и местни българи. Това реално са индобългари.
 3. Проблема при българите, е че свалят гарда пред руснаци и сърби, щото са православни и славяни. Съответно българите понасят тежки загуби. Това е още от 19 век... унесени във огромната борба с елинизма никой не обръща внимание на сърбизацията в Поморавието. По-късно същото се повтаря в Македония... А в 20 век и в България. Българската национална идентичност е толкова отворена към руснаци и сърби... че се минава постепенно граница след която това вече не е българска национална идентичност. Много хора дури македонски интелектуалци, края на 19 век казват е какво толкова българи или сърби... се е едно и дури масово заминават за Белград... повечето от тях се връщат като най--големи сърбомразци. Сърбия при цялата си претенция в Македония никога не влезе в конфликт с Гърция. А там в Южна Македония 200 години се води война между елинизма и славянството... Същото при разпада на Югославия, толкова югомания и братство със сърбите, а Милошевич вече беше подготвил разделянето на Р.Македония с Гърция и дури и албанците. Ние ги спряхме. Русия ни го направи 1913г. И същото и с Русия такава пълна отдаденост и подчинение на Русия... и 80те като огладняха руснаците и ги изплюха нашите наравно с другите... резултата го виждаме днес... Обаче, Ганю вика братя... Има огромен проблем с българската национална идентичност.
 4. Цената на наемите в България

  След около 15 години "златното поколение" ще почне масово да измира и тогава ще има масов срив на цените на жилищата. Златното поколение е това, което комунистите ударно урбанизираха 50-60 те и масово жилищата в градовете са собственост на тях. Ако няма други фактори като икономически бум и масова имиграция към България. Или масово панелните блокове не почнат да падат... това ще е ... няма следващ демографски ресурс. А, инак и тези цени сегашните ще дадът назад ми се струва в близките години.
 5. В общи линии казва в Европа няма национални държави. Има империи, провалени национални държави на Балканите и по-късно в Източна Европа и империи в Западна. После ЕС, и ЕС е спасението на всичките. Та... ако някой го изгледа. Не казва какви са факторите затова. И какво мислите Вие, за този "радикален" поглед и причините?
 6. Ориенталските църкви са под влияние на Цариградската - гърците ги държат, а другите под влияние на руската. Румънската Православна Църква в последните години развива силна антисръбска дейност. Евентуално те биха признали, но това зависи и колко са близки пък с гърците. Щото гърците не само в църковен, но и в политически и икономически и всякакъв план поддържат сръбския контрол в Р.Македония. Коридора по Вардар от Солун до Белград - трябва да е под сръбско-гръцки контрол... това им е политиката последните 30г. И ще видиш как ако Сърбия влезе в ЕС и съвсем скоро проблема с името между Гърция и Р.Македония ще се реши и Р.Македония ще влезе в ЕС... за да е заедно пак със Сърбия и да не се застраши сръбският контрол.
 7. ... Тя тази сръбска идеология е от 150 години. И ни костваше дебългаризация на 1/3 от етническите българи на Балканите! Войни, загуби, изтребване на население. Тази идеология поддържат и като монархия, и като комунистическа и сега като посткомунистическа държава... И всичкотова и днес. В края на 80те парламента на Сърбия(тогава част от югославия) гласува единидушно за връщането на сръбските колонисти отпреди ВСВ в югославска Македония. Единодушно...разбираш ли? Всички демек... по либерални, по консервативни, от всякакви професии, хора със всякакви виждания... Е, това оправдание ли е че елита на тази нация 150 години, при толкова промени продължава да го прави. Е, ние българите какво, ама те не всички са такива... ама антибългарската машина продължава да работи и в Сърбия и в Р.Македония... на това трябва да има отговор! Та сръбските колонисти в Р.Македония измислят перманентно негативни вицове и изрази свързани с българите... огромна енергия и ресурси се наливат в оплюването и унищожаването на всичко българско. Както тука има платени партиийни тролове в нета, така има и в Р.Македония, които перманентно заливат и там и тук нета с антибългаризъм...зверски, за да поддържат сръбското влияние... и наште българи ги четат и ето мръсни македонци... Това е цяла машина направена и поддържана от Белград. За сръбските колонисти в Р.Македония няма безработица... те не емигрират... Колкото до съпротивата. Е то това е основната съпротива на осъзнатите български или пробългарски люде в Македония, да ограничават сръбското влияние във всички сфери на живота в Р.Македония. И църквата е една от тези сфери. И какво получават като отговор от България, на искането си да не са част от Сръпската църква? Отговор...а, НЕ... сърбите ни са братя... мръсни македонци...албанците ще ви унищожат... държавата ви е свършена... нема да съществува!!! Това представи си колко подкрепящо и окуражаващо и какво отношение на България и на българите показва... И какво стана говори се по темата три дена. БПЦ отговори... ще питаме "братските църкви"... и те чакай СПЦ ей така доброволно да се откаже... с питане... и толкоз. Да не си мислиш, че СПЦ и цариградската патриаршия се движат от братско православие и наднационални православни интереси? Ако беше така изобщо нямаше да са стъпали в Македония, а те от 150г. са на първа линия на насилствената дебългаризация и асимилация в Македония! То по-главния въпрос е у нас кой се съпротивлява на тенденциите за приспиващи приказни за братско православие докато сърби и руснаци унищожават българското, гонейки имперски интереси? Аз съм разговарял със сърбин, които участва във всичко това. И на въпроса защо ми отговори - истината или историята нямат значение, ние работим и градим Велика Сърбия и толкоз. Сега си представи комбинацията сръбски патриотизъм - Велика Сърбия и български "патриотизъм" - славянско, православно братство? Представи си кой е прецакания в тази комбинация? За мен е невероятна българска глупост всичко това.
 8. ... разбира се, че си обичат държавата. Нали затова се борехме от 1878г. насам. И близо половината от албанците също мислят така за Р.Македония. И всичко това е правилно. То така е нормално. Ужасяващо е как българите в България днес масово мислят, че Р.Македония трябва да бъде унищожена и това се смята за "българска патриотична" позиция. Примитивната и крайно антибългарска русофилска пропаганда у нас ги създадоха тези нагласи. Р.Македония е втора българска държава, населението е етнически, исторически едно и също с България. Тяхното знаме е толкова българско, колкото и бяло, зелено, червено.
 9. Цената на наемите в България

  ... значи само тези с НАДСРЕДНИ ДОХОДИ могат да имат жилище? А всички хора в едно общество трябва да са високообразовани? Човек, преосмисли се нацяло!
 10. Междудругото ме дразни това масово българско отношение. Тази нагласа, че те трябва да се върнат. Във всички постове в темата го пиша... и пак същото. Има два аспекта: -първия... там повтарям за десети път има сръбски колониален елит, и в последните 100 години на висши позиции се издигат сърбомани. Та този елит произвежда главните национални идеи в Р.Македония. Тези хора, държащи главните политически, икономически, образователни, медиини и т.н. лостове пропагандира сред масовото население този антибългаризъм. Няма как да очакваш едно масово и спонтанно самосъзнаване на македонското население в Р.Македония и връщане към българска идентичност просто ей така. Макар че има много осъзнати и в елита, който не е само сърбомански. Та борбата на тези хора за това завръщане е именно да ограничат и по-възможност да изчистват сърбоманията скрита и явна в македонската идентичност. Македонската идентичност без сърбомания си е българизъм, та дори и с името Македония; -вторият аспект, е че реалното съществуване на македонска държава с времето наистина се развива отделна национална идентичност. И без дури това да е населствено стимулирано от която и да е външна или вътрешна сила. Австрийската, черногорската национални идентичности съществуват и без някой силово да вкарва антигерманизъм или антисърбизъм в тях. Наистина щом имаш държава, значи имаш и нация и тя развива някакъв собствен национален идентитет. Реално мнозинството от населението в Р.Македония си има македонска идентичност и са убедени в нея. Затова за мен е дразнещо това постоянно българсо желание да се отрекат и веднага да се върнат към българщината. Черногорците знаят, че са сърби етнически и исторически, но това не им пречи да се самопределят като черногорци. Принципно огромна част от обикновеното население има позитивно отношения към България... дури и тези, които някога са посещавали София. И някак си агресивно да се иска от тях веднага признай се за българин.... има по-скоро обратни последици.
 11. Те и сега са ние с друг етикет. Това там е втора българска държава. Тяхното знаме е толкова българско, колкото и бяло, зелено, червено! Наистина всичко българско е и тяхно и имат равно право на историческа претенция към всичко българско, колкото и ние.
 12. Цената на наемите в България

  А, можеше да живееш там. В къщата на село и без дури да се налга да я престроявате с тухли и цимент. Да работиш в семейния бизнес фермерството. И това не е обида, намек или сарказъм... наистина. Защо трябваше да се местят родителите ти в града... защо трябваше всички тези излишни ресурси. Не само ти и милиони други българи... Явно администраторите/модераторите са придобили главния софийски "табиет" и приемат селяните и животновъдството като тежка обида. Господа, вземете се в ръце. В това няма нищо обидно, ама наистина... Почти пълното унищожаване на българското селячество и дребно селско производство е една най-катастрофалните девиации на нашето общество. В държави като Полша, близо 50% от населението е селско и се занимава с дребно селско стопанство.
 13. Цената на наемите в България

  Не е въпроса в това Безплатно да се дават домове на хората в градовете. А в баланса. Да са позволими за средни доходи. Защото прекалено високите цени обезсърчават, а останалите които имат смелостта/глупостта да се вържат прекалено тежко и с много трудности ги изплащат. Все пак младите семейства трябва да отглеждат и деца, всичко това са ресурси. Принципно могат и други схеми да се измислят строеж на по-малки и по-евтини жилища, в които да се преместват "старите", а тяхните жилища да остават за децата им... а не да чакат да станат на 60 (децата им) и тогава жилището да остане тяхно. Достатъчно е катастрофална демографската ситуация у нас, че почти целия семеен ресурс да отива за изплащане на жилище и говорим това за работещи хора.
 14. ... чак толкова в началната история на БПЦ ако се вратим... Патриаршият в Преслав, шестата църква в света (след първоначалните пет), е преместена в Охрид. За много кратко в Мъглен и другаде. Така че те са Българската Православна Църква... ние трябва да сме под тяхна юрисдикция.
 15. Е, когато ставаме патриаршия не признаваме ли СПЦ в Македония? Второ в момента със сигурност признаваме СПЦ. Така че... по-добре МПЦ, отколкото СПЦ... винаги!

За нас

Форумът съществува от края на 2005 г. и с усилията на много хора ние вече 11 години сме онлайн и продължаваме да дискутираме заобикалящия ни свят. През тези 11 години се случиха много неща и днес имаме форум с 15 000 теми, с над 350 000 мнения, а всеки месец той се чете от над 100 000 човека. Това нарежда форум "Наука" сред едни от малкото активни форуми в България, изключителни, полезни и нужни места за свободна обмяна на мисли и знания. 

Поддръжката на форума започва да тежи финансово, особено - след последния срив от хакерска атака, когато с помощта на анонимен дарител, ние успяхме да заплатим на специалист и се завърнахме онлайн без никакви загуби на съдържание. През февруари т. година платихме 850 лв за хостинг, тъй като използваме сериозни ресурси и се нуждаем от собствен VPS сървър. 

От рекламите на Гугъл печелим около 400$ на година, което не може да покрие всички разходи и това е основната причина да се обърнем към вас - нашите потребители и читатели. Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Създаваме фонд Форум "Наука", в който ще трупаме всички дарени средства, чиято основна цел ще бъде поддръжка и развитие на форум "Наука".

Може да се свържете с нас посредством лично съобщение, контактната форма или на office@chitatel.net

Банкова сметка:

Сдружение “Читател”

IBAN: BG87UBBS80021048062740
BIC (Swift): UBBSBGSF
При банка ОББ АД

Към PayPal:

Фонд "Форум - Наука"

 

С уважение, Р. Теодосиев
Създател на Форум "Наука
"

Научи повече!

За контакти

×