Отиди на
Форум "Наука"

Doris

Потребител
 • Брой отговори

  5562
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  33

Doris last won the day on Септември 11

Doris had the most liked content!

Репутация

2697 Доцент

1 Последовател

Всичко за Doris

Лична информация

 • Пол
  Жена

Последни посетители

41324 прегледа на профила
 1. Изворите са категорични, че аварите са най-страшните нашественици в Европа през 6 -7 век. Славяните плячкосват след тях. Славяните са роби на аварите или са в зависимост от тях. Поставянето на славяните като движеща сила на варварските нашествия, а аварите на второстепенна позиция е една от големите панславянски фалшификации. ....... славянското море ......
 2. Има списъци в книгата "Българските въоръжени чети и отряди през 19 век" на П.Чолов. Според тази книга в Кримската война са участвали над 4000 българи доброволци - във Волентирския баталион, отделни волентирски роти , в самостоятелни чети и индивидуално в различни подразделения на руската армия. Много интересна и малко дискутирана тема, впрочем.
 3. Това го разбирам много добре след като една случайно появила се веганка провали празнуването на рождения ми ден в работата тая година. Ние си правим такива почерпки в обедната почивка с разни благинки - луканка, филета, петифури и други подобни, ей така за настроение и отбелязване на празника. Тя беше дошла служебно, но не пожела да си тръгне, а остана на масата - викам си хубаво, и нея ще я почерпя, но не поиска да вземе нищо, само стискаше едно шише с минерална вода и от време на време отпиваше от него, после като отвори една уста - ужас. До тогава не вярвах, че някой може да е толкова вманиачен, че да отрови празнуването на хора, дето нищо не са му направили, освен че ядат месо. Иначе, от прекаляване с месо има болести - подаграта, например. Тоталното вегетарианство също може да доведе до болест. Ето една статия, която би трябвало да предизвика размисъл: skb12.pdf
 4. Моята свекърва след инсулта реши да се спасява с вегетарианство и мисля че добре се справя, щом вече повече от 10 години след това е жива и се оправя сама. Но не натрапва на другите вегетарианството си. Като и идем на гости готви за нас манджи с месо. Интересно е, че кучето и покрай нея също е почти на вегетарианска диета, а е в цветущо здраве, едро и силно. На мен месото не ми е вкусно, но като съм гладна и няма друго или при гостуване го ям. Иначе, ако имам избор предпочитам ястия без месо.
 5. Американските концлагери

  А аз мисля, че думите "въртолет", "космонавт" и "спътник" са български.
 6. Американските концлагери

  Възникват .... Ние не знаем много неща за социализма, скрити поради нелицеприятност. А и тези неща, които знаем от собствени преживявания днес биват изкривявани до неразпознаваемост. ВСЕКИ можел да стане член на партията и на службите - ами не е вярно това. Аз например дори и да исках нямаше за мога. Твърде много бяха вече вътре и влизането беше почти по наследство. Камо ли пък разни от лагерите. Фантасмагории, но повторени и потрети на се превръщат в истина .
 7. Американските концлагери

  Ей го Душко, бори се за замяната на ъ с ь.☺ Други искат да отпадне пълният член. Все неща, които отличават българския език.
 8. Американските концлагери

  Таврийските българи са били изловени и избити до един ( с помощта на българските съветофили ) . Не са имали никакъв избор да се разкайват, да встъпват в БКП или нещо подобно. http://www.desant.net/show-news/29227/
 9. Американските концлагери

  http://www.desant.net/show-news/29227/
 10. Какво четете в момента?

  "Възвишение" на Милен Русков Признавам, че се повлиях от рекламите на предстоящия филм. Доста странна книга, но мисля, че си струва. Научих любопитни подробности за Котел през Възраждането.
 11. Задачка

  Задачите са за да се решават.
 12. Да и не само това. Още от времето на Раковски и легията Сърбия показва, че е готова да използва българите за своя изгода, но не и да им помага. И това не е защото сърбите са били нещо специално лоши и свръх националисти, а защото българите са били в неизгодната позиция макар и многобройни да нямат собствена държава, а всяка общност дърпа коркото може чергата към себе си. Същото се случва и в Сръбско-турската война, българите се бият срещу Турция и заради бъдеща България, но ги използват само за чуждия интерес. И неслучайно Сидер Грънчаров и хората му се отцепват. Сръбско-турската война е това, което реално би се получило при пълно съгласуване на българското национално-освободително движение със Сърбия и Русия.
 13. Има една много хубава тема в Бойна слава за Сръбско-турската война, в която участниците стигат до извода - имали сме голям късмет че тази война е неуспешна за Сърбия. Иначе можеше и целокупно да станем източна провинция на "Велика Сърбия"....За това мисля, че не е лошо да се погледне на идеята на Бенковски за самостоятелност при въстаническите действия от друг ъгъл, на далновидния и способен организатор, а не на митологизирания образ на "самовлюбения диктатор". Аз колкото повече научавам за Бенковски, толкова повече откривам, че е незаслужено етикиран като авантюрист, самозванец и горделивец. Всъщност е свършил огромна работа за България и е проявил изключителни усилия, талант и храброст.
 14. То ако бяха слушали Заимов, щяха да чакат въстание и да не го дочакат. ..Най много да дочакат сина му Владимир и т.н. да го докарат до съдбата на арменците.
 15. Всички цитирани дотук източници са били винаги на разположение на широката публика. Ако ти абсолютизираш своята лична интерпретация, основана на предубеждения, това е друг въпрос, но трябва много да агитираш , за да я наложиш като "истина".😇
×