Отиди на
Форум "Наука"

Panzergrenadier

Потребител
  • Брой отговори

    799
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    2

Panzergrenadier last won the day on Юли 20 2010

Panzergrenadier има най-харесвано съдържание!

Всичко за Panzergrenadier

Лична информация

  • Пол
    Мъж
  • Пребиваване
    София

Panzergrenadier's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

129

Репутация

  1. Колко хвалби за император Василий II в руския документален филм "Гибелта на империята - византийският урок". Гениален общественик, политик, финансист, религиозен деятел. Срам да ти стане, че е наричан от нас "българоубиец". Гледайте филма "Гибелта на империята" и преценете сами: http://vbox7.com/play:med2b7ea44
  2. Британската империя през 40-те години на 20-и век
  3. Последиците от Първата световна война, октомври 1917 г. : германците в Белгия, българите в Сърбия,турците в Армения .... и руснаците в Русия.
  4. Защо изобщо говорите за „революция”? Дори болшевиките в началния период говорят за „преврат”. Дори Ленин говори за „преврат” на заседание ВЦИК на 24 февруари 1918 г.: «Конечно, приятно и легко бывает говорить рабочим, крестьянам и солдатам, приятно и легко бывало наблюдать, как после Октябрьского переворота революция шла вперёд…» За „преврат” говори и Сталин ето тук: http://petrograd.biz/stalin/4-21.php По късно, в края на 30 те години на XX в. в СССР се налага термина „революция”.
  5. Всички идеологии имат еднакви цели. Риториката при всяка една от тях обаче е различна. Целите на всички режими и системи в историята са едни и същи. Съгласно мощта на държавата-метрополия, приела дадена идеология на държавно ниво, тя си поставя ограничени или/и глобални цели в следния смисъл: 1. Увеличаване на територията на метрополята за сметка на съседните народи. Експлоатация на техните природни и материални богатства. 2. Придобиване на колонии. Експлоатация на техните природни и материални богатства. 3. Доминиране на регионални и световни пазари. Увеличаване на икономическото влияние. 4. Доминираща роля във военни, политически и икономически съюзи с цел увеличаване на мощта богатството и благосъстояието на метрополията. Дали това се прави с аргументите на старите империи – за цивилизоване на аборигените и преподаване на християнските ценности, дали за предаване на властта от капиталистите на пролетариата и за построяване на светлия комунизъм, дали за усвояване на жизнено пространство за висшия ариец, на когото принадлежи бъдещето или борбата с тероризма и ислямския фундаментализъм за защита на ценностите на демокрацията и либерализма, за мен няма значение. Приложени на практика, разнообразните идеологеми се стремят в крайна сметка към едни и същи цели.
  6. Древният Левиатан се среща както в Стария, така и в Новия завет. Това еִלִוְיָתָן "извиваща се змия" на еврейски. В Книга на Йов 41 глава е описан и е наречен Цар (Йов 41:26). И по-нататък "яките му щитове – великолепие", "Който меч се допре о него, не удържа, не удържа ни копие, ни сулица, ни броня", "На земята няма подобен нему", "той е сътворен безстрашен" В окултизма това е Астралният агент, Астралната светлина, "Змията, която поглъща опашката си" , тоест силата се върти в кръг, постоянна е не се разпръсква и не се губи. Много по-късно Йоан Богослов директно отъждествява Левиатан (Дракона) със Сатаната, чийто цвят е червеният (Апокалипсис 12:3-17). Но това е много късно отъждествяване.
  7. Всички змейове и лами, които виждаме в иконостасите и стенописите в църквите не са символ на злото. Те са такива в християнски смисъл, да. Можем да намерим драконите във всички древни религии. Това са влечугови атавизми, които живеят в по-старите части на мозъците ни. Еволюцията не е изтрила тези стари схеми на поведение, а само ги е затрупала под купища нови ментални модификации. Боговете на по-късната еволюция на човешкото съзнание, подтискат драконите и титаните на по-ранното ментално състояние. Но има начини за събуждане на драконите от по-старите ни мозъци. Трябва просто мозъчните центрове на змийската сила да се активират. В източните култове освобождаването на змийската сила е пробуждането на Кундалини. Тези по-стари мозъчни центрове могат да се активират в състояние на силна възбуда или покой. Обществото и господстващите религии винаги са се стремяли да държат тази сила подтисната и да се ползват от нея само когато име е необходима.
  8. Размисли за някои прилики... и то не между идеологиите на нацизма и фашизма.... "Борбата срещу комунизма и демокрацията е борба за естественото развитие на човешката раса, борба за нормален човешки живот, борба за духовно извисяване. Комунизмът и демокрацията рушат начина ни на живот. Рушат духовната ни връзка с нашият Създател - справедливият Бог, рушат Неговото най-висше творение - човека направен по образ и подобие Божие, рушат връзката Бог - тяло - земя - вечна душа, Отец - Син и Свети Дух. Комунизмът и демокрацията носят смърт, война и разруха, морално и физическо разложение на човешката раса. Подменяйки духовно-човешкото с материалното и неговото най-зловещо изражение - парите и печалбата, се прекъсва връзката между хората и тогава човек за човека е вълк." Kristopher Adams, Washington DC
  9. Хубава работа, ама българска. Българска медия посочи, че терористът, е идентифициран като Мехди Гезали, но после се отхвърли. Както и да е приликата с терориста заснет от камерата на летището е поразителна. Мехди Гезали е бил задържан в Гуантанамо от 2002 до 2004 г., като преди това се е обучавал в мюсюлманско религиозно училище и в джамия във Великобритания. Той също така е пътувал до Саудитска Арабия, Афганистан и Пакистан. През 2004 г. от Гуантанамо той бе предаден на шведските власти с препоръка да остане зад решетките, но правителството на Швеция не е предявило обвинения срещу него, коментира израелското издание.
  10. Жертвите са били в България с цел хазартен туризъм. За 2009 г. оборотът от игрален туризъм по нашето Черноморие е над 30 млн. лева. От години граждани на Израел и мюсюлмански страни идват у нас на хазартен туризъм. "Близо 80% от туристите тук в момента са от Израел, затова имам предложение - българите да започнат да учат иврит - така ще се разбираме по-лесно", пошегува се израелският турист Шимон Перес. Съветът не е лишен от логика. Израелците бойкотират Турция като туристическа дестинация заради кризата в Ивицата Газа и обстрела на хуманитарната флотилия. През 2010 г. около 20 000 резервации са отменени и израелците могат да изберат нашите курорти. Лятото на 2010 г. Турция очаквала около 750 000 гости от еврейската държава. Част от отказалите се израелци са дошли у нас. "Безкрайно много ни обичат (израелците). Като държава, в която те са свикнали да почиват е нормално, по съвсем естествен начин, те ще предпочетат да дойдат тук, защото ние сме им позната дестинация", смята Десислава Евстатиева - маркетинг мениджър на хотел и казино.
  11. Германецът откъдето мине, независимо дали е нацист, социалдемократ или християндемократ налага немският модел на производствени и обществени отношения. Моделът на германеца, както и на руснака/славянина е отвъд формалния строй в който живее. Ако беше спечелил германеца, действително, щеше да промени етническия състав на новозавладените източни територии... Щеше да насели степите на Украйна с холандци, шведи, норвежци и германци. Те щяха да живеят по-добре от населението, което живее сега там. А иначе източният/съветският/руският модел в ГДР и изт. Европа видяхме до къде ни докара.
  12. В грешка си Невски. Видяхме колко струва "асимилационната" политика на СССР. Какво като Москва забрани говоренето на украински, беларуски и балтийските езици? Всякакви художествени произведения на тези езици не вървяха в Съюза. Цялата тази международна работническа солидарност, че "пролетариатът няма родина"... Пееха ли пееха "Интернационала".... И какво стана? Разселваше и разселваше Бащата на народите отделните нации в рамките на СССР с цел да обезличи кръвта, но какво стана? При либерализирането на системата при Горбачов, републиките веднага се надигнаха - искаха своя език, култура, идентичност и независимост, които бяха подтискани дълго време. Има по-важни неща от пролетарската солидарност, побратимяването и обезличаването, асимилирането на народите в СССР Невски, и това са законите на кръвта, кръвното родство. Един китаец можеш да му сложиш немско име, да го направиш немски гражданин и да го научиш да говори немски, но той никога няма да стане немец по кръв... И при първата възможност тази кръв ще се надигне и ще поиска своето, ще се разграничи от привидно "своята си социална среда" в която живее... Разпадането на многонационалния СССР е доказателство за това, както и провала Възродителния процес у нас.
  13. Като почетен гост на партийния конгрес в Нюрнберг 1933 г. е поканен вицесекретаря на фашистката партия – проф. Марпикати. Същият държи и кратка реч при откриването... И изпраща поздравите на Дуче. Какво по-голямо доказателство за връзката и родството между двата режима?
  14. Един пиян немец отрязал главата на Сталин.И седнал връз нея. И комуниста тихо промълви - в гъза съм ти, лаячо! За съжаление накрая Сталин седна на главите на половин Европа и така почти половин век. Открийте приликите и разликите между двете системи....

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...