Отиди на
Форум "Наука"

Incorrectus

Потребители
 • Брой отговори

  1673
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  21

Incorrectus last won the day on Януари 13

Incorrectus had the most liked content!

Репутация

840 Асистент

Всичко за Incorrectus

Лична информация

 • Пол
  Мъж

Последни посетители

10214 прегледа на профила
 1. Рамусчо, не бой се от агресията. Стинката говори мъжки приказки, а историята се повтаря. Ако се случи пак патаклама, ти и Торн няма да се омърсите. Ти ще си стоиш в тила с джендърите да се вайкаш за идеологиите и маймунката, а Торн ще заиграе чуждоман.
 2. Все някаква идентичност трябва да имаш - генетично обусловена, наследена от деди и прадеди, които са живели в робство. Не си паднал със сутрешния дилижанс от Марс. Историците не са идиоти, за каквито ги мислиш. Обективността се отнася към критиката на историческите извори, а не към нещо друго. Сега стана ли ясно?
 3. Рамус пише само за себе си и на себе си. Той е същий индивидуалист, но с натрапливо социално присъствие и най-обемна социална активност на форума във всяка една тема.
 4. Нима?! Много пък било лесно. Понеже очаквах точно това да кажеш, защото това е популярната версия, този документ именно опровергава синдрома. Има и други. От текста се вижда, че т.нар. "разбойници" просто са се държали много добре с жените и детето. Друга популярна манипулация, която уж потвърждавала синдрома. Мис Стоун не давала информация и криела, прикривала, "разбойниците". От този откъс се вижда какво е прикривала:
 5. Този документ ти никога няма да го поставиш тук, защото не ти пасва на инсинуациите. Но аз ще го сложа, заради четящи младежи, ученици... Рапорт от българския търговски агент в Солун до министъра на външните работи в София д-р Ст. Данев. № 101, 16 февруари 1902 г. Въобще мис Стон се хвали от вниманието и грижи­те на разбойниците, които обикновено им донасяли яс­тие доста добре сготвено, а понякога им доставлявали кокошки и яйца сами да си ги готвят. Въобще всякога почти имали чай, захар, мляко, яйца и сирене. Кога­то се случвало храната да е недостатъчна, разбойни­ците не яли нищо, а всичко давали на пленените. Един ден мис Стон била особено умислена. Разбойниците попитали г-жа Цилка за причините на тая скръб и ко­гато се научили, че него ден бил американски празник, за да доставят удоволствие на опечалената американ­ка, доставили й една охранена мисирка, с която пле­нените се гощавали в чест на празника. Момиченцето на г-жа Цилка, родено във време па пленството, е едва на два месеца. То е здраво, пър­гаво, кръстено в планината от самата мис Стон, името на която носи. В деня, когато майката имала най-силни болки, разбойниците решили да пътуват. Мис Стон зая­вила обаче, че е невъзможно да се пътува. Започенали да стаят споразумения и преговори и най-после с голе­ми мъки било решено да се остане на същото място още три деня. В самото време на рожбата пленените били оставени сами в колибата. Когато детето било вече по­вито, разбойниците един по един се изредили да дохож­дат да поздравляват майката и да милват детето. Об­ща радост съществувала и въобще разбойниците били много доволни и внимателни. Веднага доставили мля­ко и ечемик, който варили, размесвали с млякото и да­вали на детето. От време на време по колибите слу­чайно се намервала някоя изоставена овчарска ко­паня, в която къпали детето. Разбойниците се старае­ли да доставляват добра и питателна храна, щото родителката да има мляко, за да не плаче детето. Доставили платно и вълнена материя за пелени, които си приготвили самите пленени. Три деня след рожба­та изново тръгнали на път, но родителката била ту­рена в сандък и тъй качена на коня. Всичкото време, додето да се поправи, родителката била носена в сан­дък лежешком
 6. Няма как да ти се отговори, защото очевидно не разбираш предмета на историята като наука. Какво правиш ти: сравняваш несравними личности, защото в твоята тема става въпрос за национални герои, а не за интернационални; копираш подбрани манипулативно откъси от текстове и апелираш към чувствата на публиката; очакваш съчувствие, одобрение и някоя пролята сълза за жертвите на миналото... Но това не е история. Историята не е реване за миналото, а е обективна реконструкция на миналото. Следователно с история трябва да се занимават хора, които умеят да контролират своите познавателни интереси посредством ума, а не посредством генетично наследените от своите баби, прабаби, дядовци емоционални нагласи.
 7. Лаишката анализа се отнасяше към логическите ти напъни да характеризираш опонентите, а не към нумизматическия ти професионализъм, който го коментирах в други изречения. Интроспекцията също се отнасяше за теб. Но като не четеш какво ти пишат хората, спори със себе си. От времето на Хегел се нарича дух. Рамусчо, тук се водят разговори по специфични въпроси, макар с уж всеобщо разбираеми термини. Ако не разбираш за какво иде реч, по-добре не се намесвай на всяка манджа меродия, освен ако не започнеш да контактуваш чрез съответен на разговора смислов контекст.
 8. Прекрасна илюстрация на научно доказания факт, че лаишката анализа винаги носи елемент на интроспекция. Защото няма какво друго да съдържа в себе си, освен лични предубеждения от суеверен ред. Не, не говорехме за златни монети, а говорехме с теб за един термин. За златото говореше в императив единствено ти: от колко части се е състояло и с каква цел е закопано; защо в него не присъстват френски монети след 1867г., но не и защо не присъстват турски монети след 1867г... В подкрепа на всичките си мнения по отношение предназначението на златото даде само един единствен "аргумент" по същество, в две части: 1. "Тодор Герасимов предполага" - неадекватно позоваване на авторитет, защото 2. Тодор Герасимов предполага, а Върбанов знае - злоупотреба с авторитет. Няма какво да си представяме, защото представата не е форма на адекватно познание в историята. Когато се изразява мнение по исторически въпрос, аргументите трябва да се дават в един и същи времеви обхват. Не може да сравняваш Наглите с освободителната организация, защото ставаш за смях. Не може чак пък толкова да си бос в историята, че да не знаеш, че става въпрос за различни епохи. То е все едно да наречеш цар Симеон идиот, само защото не е знаел, че съществува интернет. Обирите за пари не са лична приумица на Гоце, а общо решение. За най-висша чест се е считало тогава от всички да задигнеш независимо откъде пари и да ги внесеш за освобождението на Македония. Какъвто е случаят в Кюстендил - чиновникът Златарев задига 20 хил. лева от пощенската каса и запрашва за Македония. А как трябва да се изкоментира отношението на Мис Стоун, която "държеше в Америка конферанси в полза на македонското освободително движение (по Хр. Силянов)" Дух на епохата се нарича това, Торн, за който ти нищо не знаеш.
 9. Гледам вече си заблестял като логик, Върбанов. Осведомяваш ни авторитетно, без да разбираш какво говориш, че естествените защитни реакции са "несъзнателни". Подчертаната от мен дума и Рамус не можа никога да разбере как се пише и какъв е нейният смисъл. Ти я изписваш по същия начин, което показва, че с него си подхождате като дупе и гащи. Единият през плет не е чувал що е то история, а другият роптае срещу детайлите в историята. Разбира се, че думите в историята имат значение, в частност споменатите думи "дете" и "колекция". За първата дума обясни подробно много пъти boilad и няма нужда да се обсъжда повече, защото файда няма да има. За втората обръщам внимание, че освен колекции с нумизматична стойност съществуват и такива без нумизматична стойност, но отново няма нужда да се продължава с обсъждането, защото файда няма да има. Темата е за майтап, Слава Богу, сиреч за забавление.
 10. Много благодаря! Добре че и ти се яви да ми го кажеш. Какво щях да правя без теб?! Сравнението с твоите стотинки в джоба не го направих аз. Сравнението е форма на съпоставяне. Ти знаеш най-добре. Всичките са били харч парасъ. Щом така ти харесва, мир да е.
 11. Обяснявам: Първо съобщи за част първа на заровените пари, после обясни, че неизвестният собственик ги е ползвал заради златното съдържание (следователно явно го познаваш и знаеш за какво ги е ползвал), а сега ни информира, че нумизматът може да ги е носил в джоба си (1364 златни монети), поради което не са колекция. При теб професионализмът върви хармонично съчетан с пристъпи на локална фантазия.
 12. Нима? Явно знаеш чии са тези монети. Да чуем? Аз казвам само едно по въпроса - не може да се докаже, че парите са собственост на ВРО. Поради което имам право да ги нарека колекция. Точка по въпроса. Ами ако са собственост на общинския чиновник - нумизмат, дето пише Гербов? Можеш ли да докажеш, че не са? Интересно кога пък ти ще разбереш какво аз казвам?! Става въпрос и за турски монети. Случайно може ли да става дума за 100 куруш на Абдул Азис, издавана в периода 1861-75г., в тираж 13 106 600. Те къде се дянаха между 1861-75?
 13. На снимката се вижда, че цитираш мен, а всъщност цитираш себе си. Това не са мои думи, а твои. Увековечих поредното ти объркване в снимка. Личните обиди, които отправяш, са единственото оръжие на импотентните в науката. Обидите няма да реабилитират гафовете, които непрекъснато допускаш. Твоето мнение, че в науката думите "колекция" и "колективна" не са взаимозаменими не струва пукната пара. Ето един само пример, от който става видно, че хората употребяват думата "колекция" за събрани наедно монети "от археологически разкопки и дарения". С други думи терминът "колекция" не означава единствено колекция на някой нумизмат. Но на крива ракета космосът й е крив.
 14. Но няма да кажеш дума като аргумент за тази хипотеза, има си хас.
 15. Вече няколко пъти те предупредих, че спориш само със себе си, мнооого обърканий профи Върбанов. Цитираш себе си, а се обръщаш към мен. Когато се осъзнаеш, опитай отново да изразиш мнение.

За нас

Форумът съществува от края на 2005 г. и с усилията на много хора ние вече 11 години сме онлайн и продължаваме да дискутираме заобикалящия ни свят. През тези 11 години се случиха много неща и днес имаме форум с 15 000 теми, с над 350 000 мнения, а всеки месец той се чете от над 100 000 човека. Това нарежда форум "Наука" сред едни от малкото активни форуми в България, изключителни, полезни и нужни места за свободна обмяна на мисли и знания. 

Поддръжката на форума започва да тежи финансово, особено - след последния срив от хакерска атака, когато с помощта на анонимен дарител, ние успяхме да заплатим на специалист и се завърнахме онлайн без никакви загуби на съдържание. През февруари т. година платихме 850 лв за хостинг, тъй като използваме сериозни ресурси и се нуждаем от собствен VPS сървър. 

От рекламите на Гугъл печелим около 400$ на година, което не може да покрие всички разходи и това е основната причина да се обърнем към вас - нашите потребители и читатели. Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Създаваме фонд Форум "Наука", в който ще трупаме всички дарени средства, чиято основна цел ще бъде поддръжка и развитие на форум "Наука".

Може да се свържете с нас посредством лично съобщение, контактната форма или на office@chitatel.net

Банкова сметка:

Сдружение “Читател”

IBAN: BG87UBBS80021048062740
BIC (Swift): UBBSBGSF
При банка ОББ АД

Към PayPal:

Фонд "Форум - Наука"

 

С уважение, Р. Теодосиев
Създател на Форум "Наука
"

Научи повече!

За контакти

×