Отиди на
Форум "Наука"

Alexsscho

Потребител
  • Брой отговори

    54
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Alexsscho

Alexsscho's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Репутация

  1. Колко от феновете на футбола (не само в България) са се поставяли на мястото на треньора на любимия си отбор и са си мислели, че ще се представят по-добре от него? Или пък са се надявали да видят точно определен играч със "свещената" фланелка. Или поне са си казвали: Ех, ако бях аз...! Това скоро може да е възможно и в България. След като преди години в Англия дадоха пример с мащабна и интензивна кампания по набиране на няколко хиляди акционери, с парите на които беше закупен петоразредния Нортфлийт и след като инициативата беше подета в други страни, сега вече има и български проект. Малко предистория. След като става ясно, че на Острова се готви фенска покупка на футболен клуб, кандидатите да "бъдат придобити" не са един и два. Една от големите идеи е да се "вземе" Лийдс Юнайтед, но сделката пропада първо заради дълговете му и второ заради прекалено изразената идентичност на легендарния клуб, печелил два пъти старото издание на Купата на УЕФА (1968 и 1971) и стигал до полуфинал в Шампионската лига (2001). Накрая вниманието се насочва към Грейвсенд & Нортфлийт. Клубът е придобит, след което всичко около неговото управление е в ръцете на феновете. Цвят на екипи, тактика, схема на игра, определяне на стартов състав, решения за трансфери - нещата се случват с гласуване в клубния сайт. http://www.ebbsfleetunited.co.uk/ http://www.myfootballclub.co.uk/ Удоволствието да се почувстваш част от играта в тази истинска социална мрежа е символично - 35 английски лири на година. Успехите не закъсняват и клубът вече с ново име (Ибсфлийт Юнайтед) печели ФА Трофи, с победен финал срещу Торки на Уембли. Никак нелошо като за начало. Примерът е последван в още страни, като всеки момент ще тръгне италиански фенски клуб. Амбиции имат и в Испания, Русия и др. За сега вариантите са два - да се купи съществуващ клуб или да се създаде нов. Вече има и предложения накъде да се насочим. Можете да помислите това за глупости но щом това нещо съществува защо да не се пробваме ? Ако искате да се запишете в проекта http://myfootballteam.dust.tv/ И да знаете че това е просто за кеф за хора които обичат играта ФУТБОЛ. И е ясно че може и нищо да не стане но може и да стане. Трябва все пак да се пробва нали ?
  2. Благодаря сега наблюдавам въпросната звезда пак е там а часът е 23 :16
  3. Днес от близо час наблюдавах звезда на запад аз живея в село Кранево и наблюдавах въпросната звезда над Село Кантаржиево. Светеше в цветове червеникаво оранжево и леко зеленикаво. Възможно ли е това да е била звездата Антарес ? Или Каус Аустралис ?
  4. А може ли да се покажат от някъде румънски бункери от този период ?
  5. Ето снимки от онзи ден. Ако имате повече информация споделете я.
  6. http://www.bnews.bg/article-32750 Фейк ли е ? Ако не е какво е? Гледам не е скелет..
  7. Хора как освен ако не намеря спонсор да инвистира в разкопки и проучвания на крепоста ? Има ли друг начин няма ли тук някои които учи археология или археолог да помогне все пак Кранево се застроява с пълна сила.. Изсякоха гората и не бих искал да застроят и Крепоста Кранеа.. Както комунистите нарпавиха поделение там.
  8. Доколкото знам наскоро имаше новина в която се спомена че всички хартиени архиви ще бъдат качени на дигитални копия.
  9. http://get.adobe.com/reader/ С тази програма ги отварям. Ако някои знае какво значи думата "Хачука" така се е казвала гората в тази местност какво значи ако е турска думата ?
  10. Радвам се открих . 8арненс"ото Археологичесно Д-ство 1910. http://catalog.libvar.bg/view/show_pdf.pl?id=727&year=1911&month=1&day=&issue=1 От тук може да си го свалите отваряте с адобе акробат рейдър и пишете в търсенето ЕКРЕНЕ или каквото искате и ще ви намери .Много е интересно Как сме имали тук пристанище и как Русите са направили десант тук и са тръгнали да особождават Варна. http://catalog.libvar.bg/view/show_pdf.pl?id=867&year=1907&month=1&day=&issue=1 Тук също се споменава но информацията е много малка много интересно ми стана като прочетох : Плений ( не знам как се пише) Споеменува , че вь Герания сж Живяли джужета пигмеи""
  11. НАСА дали пак ни баламосва или предполагат само ?
  12. Забелязвам че само там в има такива "неща" На друго място не видях..
  13. Искам да попитам в офицялният сайт на НАСА може ли да се намерят снимки от тези географски ширини на Марс ? И да може се сравни ?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...