Отиди на
Форум "Наука"

Енка

Потребител
  • Брой отговори

    108
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Енка

Енка's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Става дума за песни, за които е характерно да надхвърлят границите.
  2. Как така да няма възможност - имал е и финансова, и като владетел. Остава неговото име, свързано с подвизите - негови или чужди.
  3. А може ли Крали Марко да е останал в епоса, защото САМ си е поръчвал да го възпяват - в област със силни епически традиции? Така, както са се пишели и похвали за царете - не без участието на парите и изгодата?
  4. Не твърдеше ли Кантакузин, че Иван Александър е искал да му предадат неговия "най-голям враг".
  5. Сина на лепата српкиня Анна-Неда не се ли мяркаше по някое време в Цариград? След това, както се казва, слиза от историческата сцена.
  6. Тази еврейска звезда допълнително ли е нарисувана? ---------------------------- Не те знам коя си. Върви на психиатър.
  7. Сега като някое малко дете от Плевенско, дето прави напук на майка си. Поне да си беше наметнал и един бял шлифер.
  8. Не смело, а най-логично. Както и шаблона, че Иван Александър поръчал прочутото четвероевангелие за личната си библиотека (sic!). А кога царят прави дарението си за костницата в Бачковския манастир? А за това, че Иван Александър е бил вдовец освен мен се е досетил и Богдан Филов и мнението му е възприето от изследователи на византийския портрет.
  9. Миниатюрите на царя и синовете му в Манасиевата хроника, приписката към Лаврентиевия сборник 1347/1348.
  10. Не е имал царица от 1345 до поне началото на 1348. Преди да се ожени за втори път, вероятно е бил вдовец. Иначе нямаше да чака 3 години преди втория си брак.
  11. То е по-основателно от приемане на доверие на мнението, че Иван-Александър е изпратил жена си в манастир, за да се вземе със Сара, след като става ясно, че човека е бил вдовец около 3 години. Не е като да е рекъл на Теодора Първа: не те знам коя си.
  12. Как изобщо в църквата са искали да го виждат, ако той отразява езически вярвания?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...