Отиди на
Форум "Наука"

scarecrow

Потребители
  • Брой отговори

    769
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за scarecrow

Последни посетители

13016 прегледа на профила

scarecrow's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare
  • Very Popular Rare

Recent Badges

334

Репутация

  1. а може би просто означава "пристанище" / "сигурно пристанище"
  2. Статията е от 2009, когато огрaничението за съдържанието на сяра в морските горива беше 4.5%, сега е 3.5%. Очаква се от 2020 г да влязат в сила новите изисквания - до 0.5%. Ограничението при престой в пристанищата в ЕС от години е за горива с ниско съдържание на сяра (под 0.1%) .
  3. COSCO имат мажоритарен дял от пристанището в Пирея и дългогодишна концесия за контейнерния терминал
  4. бруто тонажът е мярка за обем. оттам нататък всички сметки може да ги хвърлиш на боклука
  5. ИИЗ не е териториални води, това са международни води, там обаче държавата има права върху използването на подводните ресурси, вкл. шелфа. Териториалните води са до 12 морски мили, ИИЗ е 200 морски мили,. И в двата случая може и да е по-малко, ако това означава препокриване с територия / зона на друга държава.. Ако сравниш въздушните граници с териториалните води, би трябвало да съвпаднат. Уикипедия https://en.wikipedia.org/wiki/Exclusive_economic_zone дава основни идеи за разликите между териториали води и ИИЗ - права, суверинитет, иначе за повече информация - конвенцията на ООН по морско право.
  6. А пък тюрковъдите ни изкарвате братя с чукчи и евенки. И въобще кое е по-важно - истината или това, което ти харесва? Има си едни теми в раздела за генетика, добре ще е всички чукчи да прочетете тези теми. ПП Почти съм убеден, че в поста ти имаш предвид пущуни, но ще е добре да обърнеш внимания на факта, че пущуни и пущини са съвсеееееем различни неща.
  7. Съжалявам, но на теб специално генетиката няма да ти проговори никога.
  8. Имаше един особен случай със Словения, които трябваше да преминават през хърватски или италиански териториални води.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...