Отиди на
Форум "Наука"

scarecrow

Потребители
 • Брой отговори

  750
 • Регистрация

 • Последен вход

Репутация

300 Студент

Всичко за scarecrow

Последни посетители

11118 прегледа на профила
 1. Гръцкият става официален език в ИРИ още преди пристигането на Аспарух на Дунава.
 2. Храната и водата не са проблем. Истинският проблем е, че не знаели къде отиват и кога ще стигнат. Освен това съм съгласен с мнението, че по онова време Китай не е имал нито желанието, нито възможността да колонизира континента. Ако по една или друга причина китайците бяха създали колонии в Америка, колониите им щяха да последват съдбата на холандските, френските, шведските, датските и руските.
 3. Каталония

  Швейцария няма подписан договор за асоцииране, а има подписани двустранни споразумения между ЕС и Конфедерация Швейцария. Степента на взаимодействие на държавите от ЕИЗ (Норвегия, Исландия и Лихтенщайн) и ЕС също е на основа на договори и споразумения, а не на асоцииране.
 4. Северно Тихоокеанското течение започва на юг от Япония, достигайки я минава източно от нея и сменя посоката си почти право на изток, като достига днешните Орегон и северните части на Калифорния.
 5. Каталония

  800? Тез' числа за нищо ги нямаш Уелс - едва ли, по-скоро Шотландия и Северна Ирландия Нещо съм пропуснал момента, в който сме минали на евро... Горките норвежци и швейцарци, там през ден-два революции.
 6. Да...Иван е подчертано българско име...
 7. Статистика на сталинските репресии

  сталин е грузинец
 8. Предполагам владееш още и хърватски, босненски и черногорски.
 9. наистина ли имаш предвид, че русия няма изход към океана? или, че няма незамръзващо пристанище? пълни глупости
 10. Щом не знаеш защо сме близки до "неславяските" северни гърци и румънци, значи си неспасяем случай. Даваш пример какво е казл някой, когато ти отговорят с друг цитат от него - и веднага се отказваш. Ами аконе го признаваш за учен, значи не признаваш и изследванията му. Между другото картата не е точно самите резултати е изследването, но както и да е.
 11. То и на таблицата май се вижда, че не сме много далеч от хърватите например... Така че твърденията за липса на славяни се оказват някак си преувеличени.
 12. Сега да познаем от кого е този цитат: Българската популация е близка до групираните с близки свойства страни със славянско население, говорещи славянски езици и това донякъде ни обединява, въпреки че българският език е по-специален – има определени членове, няма падежи, имаме сложен глагол, граматиката ни е напълно различна – по-близко е до френската и английската с ролята на предлозите, определителния член и т.н. Според данните, които се получиха, близо сме до славяните, но и сме встрани от тях. Това е положението! Освен това се оказа, че сме близки и до гърците в Северна Гърция и до италианците в Северна Италия. Това е много интересно. В същото време сме много далеч от тюрките.
 13. Аз искам да видя резултатите от изследването, а не преразказ на физик занимаващ се с космически изследвания.

За нас

Форумът съществува от края на 2005 г. и с усилията на много хора ние вече 11 години сме онлайн и продължаваме да дискутираме заобикалящия ни свят. През тези 11 години се случиха много неща и днес имаме форум с 15 000 теми, с над 350 000 мнения, а всеки месец той се чете от над 100 000 човека. Това нарежда форум "Наука" сред едни от малкото активни форуми в България, изключителни, полезни и нужни места за свободна обмяна на мисли и знания. 

Поддръжката на форума започва да тежи финансово, особено - след последния срив от хакерска атака, когато с помощта на анонимен дарител, ние успяхме да заплатим на специалист и се завърнахме онлайн без никакви загуби на съдържание. През февруари т. година платихме 850 лв за хостинг, тъй като използваме сериозни ресурси и се нуждаем от собствен VPS сървър. 

От рекламите на Гугъл печелим около 400$ на година, което не може да покрие всички разходи и това е основната причина да се обърнем към вас - нашите потребители и читатели. Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Създаваме фонд Форум "Наука", в който ще трупаме всички дарени средства, чиято основна цел ще бъде поддръжка и развитие на форум "Наука".

Може да се свържете с нас посредством лично съобщение, контактната форма или на office@chitatel.net

Банкова сметка:

Сдружение “Читател”

IBAN: BG87UBBS80021048062740
BIC (Swift): UBBSBGSF
При банка ОББ АД

Към PayPal:

Фонд "Форум - Наука"

 

С уважение, Р. Теодосиев
Създател на Форум "Наука
"

Научи повече!

За контакти

×