Отиди на
Форум "Наука"

scarecrow

Потребители
 • Брой отговори

  749
 • Регистрация

 • Последен вход

Репутация

299 Студент

Всичко за scarecrow

Последни посетители

10971 прегледа на профила
 1. Храната и водата не са проблем. Истинският проблем е, че не знаели къде отиват и кога ще стигнат. Освен това съм съгласен с мнението, че по онова време Китай не е имал нито желанието, нито възможността да колонизира континента. Ако по една или друга причина китайците бяха създали колонии в Америка, колониите им щяха да последват съдбата на холандските, френските, шведските, датските и руските.
 2. Каталония

  Швейцария няма подписан договор за асоцииране, а има подписани двустранни споразумения между ЕС и Конфедерация Швейцария. Степента на взаимодействие на държавите от ЕИЗ (Норвегия, Исландия и Лихтенщайн) и ЕС също е на основа на договори и споразумения, а не на асоцииране.
 3. Северно Тихоокеанското течение започва на юг от Япония, достигайки я минава източно от нея и сменя посоката си почти право на изток, като достига днешните Орегон и северните части на Калифорния.
 4. Каталония

  800? Тез' числа за нищо ги нямаш Уелс - едва ли, по-скоро Шотландия и Северна Ирландия Нещо съм пропуснал момента, в който сме минали на евро... Горките норвежци и швейцарци, там през ден-два революции.
 5. Да...Иван е подчертано българско име...
 6. Статистика на сталинските репресии

  сталин е грузинец
 7. Предполагам владееш още и хърватски, босненски и черногорски.
 8. наистина ли имаш предвид, че русия няма изход към океана? или, че няма незамръзващо пристанище? пълни глупости
 9. Щом не знаеш защо сме близки до "неславяските" северни гърци и румънци, значи си неспасяем случай. Даваш пример какво е казл някой, когато ти отговорят с друг цитат от него - и веднага се отказваш. Ами аконе го признаваш за учен, значи не признаваш и изследванията му. Между другото картата не е точно самите резултати е изследването, но както и да е.
 10. То и на таблицата май се вижда, че не сме много далеч от хърватите например... Така че твърденията за липса на славяни се оказват някак си преувеличени.
 11. Сега да познаем от кого е този цитат: Българската популация е близка до групираните с близки свойства страни със славянско население, говорещи славянски езици и това донякъде ни обединява, въпреки че българският език е по-специален – има определени членове, няма падежи, имаме сложен глагол, граматиката ни е напълно различна – по-близко е до френската и английската с ролята на предлозите, определителния член и т.н. Според данните, които се получиха, близо сме до славяните, но и сме встрани от тях. Това е положението! Освен това се оказа, че сме близки и до гърците в Северна Гърция и до италианците в Северна Италия. Това е много интересно. В същото време сме много далеч от тюрките.
 12. Аз искам да видя резултатите от изследването, а не преразказ на физик занимаващ се с космически изследвания.
 13. Гълъбов не е генетик, а вирусолог. Ето и статията за него в уики-то. https://bg.wikipedia.org/wiki/Ангел_Гълъбов
×