Отиди на
Форум "Наука"

Thorn

Модератор История
  • Брой отговори

    3941
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    17

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Thorn

  1. Хубаво. Но Йончев пусна муха за добре известни български селища във Влахия от седми век. И на мен ми стана страшно интересно. Седми век въобще е тъмна индия, а те да са "добре известни" и "български" и "селища". Защото поне досега си мислех, че усядане на българите още през 7 век е малко вероятно, да не кажа невероятно, че чак и с постоянни селища и то във Влахия. Притова добре известни и надеждно идентифицирани като български. На мен това доста би ми разклатило представите и за това питам като идиот. Ако става дума за Дриду - доколкото имам идея това все пак не е 7 век и поне в нашата историография се отъждествява с археологическата култура, характерна за ПБЦ, но от по-късен период, и при това по-скоро славянски, отколкото български, в смисъла "прабългарски". Та затова питах....
  2. Като пропуснем, че Тулча не е във Влахия, а в Добруджа, ми стана интересно. Та какво има там българско и то от 7 век?
  3. Не бе човек, пак не отговаряш на въпроса. Никой не говори за Пъкуюл луй Соаре и за културата Дриду от времето на ПБД. Имаше твърдение за разпространени български селища именно във Влахия, т.е. Олтения и Мунтения и именно в 7 век. Не в Буджак, не в Добруджа и не през 9 век.
  4. Угрофинска теория съществува и даже някогае била популярна.
  5. https://thornforum.net/viewtopic.php?p=4715#p4715
  6. Освен литературни съчинения, пак никой не показа "селища във Влашко", "от VII век", идентифицирани като "български" с някакви основания.
  7. Още цъкайте. Мечове, египетски статуи... https://thornforum.net/viewtopic.php?p=4707#p4707
  8. https://thornforum.net/viewtopic.php?p=4695#p4695 - нови фрески в Помпей. Разцъкайте нагоре и надолу по темата, има доста нови неща.
  9. И къде в нея са поселищата на българи във влашката равнина през VII век?
  10. Български поселища от кое точно време във Влашката равнина? 7 век?
  11. https://thornforum.net/viewtopic.php?p=4216#p4216 Датировката на отпечатъците от длани от Тибет се оспорва и вместо на 200 хил. години те се предатират на около 1300 години. Т.е. не са на денисовци.
  12. Бла бла. Чуден ще е за писане на речи на политици, в които за един час нищо да не се каже.
  13. https://www.academia.edu/33654962/За_панонския_произход_на_кан_Крум_и_Крумовата_династия_About_the_Pannonian_Origin_of_Khan_Krum_and_the_Dynasty_of_Krum_сборник_Добруджа_32_2017_377_382_сборник_в_чест_на_60_годишнината_на_проф_д_и_н_Георги_Атанасов_
  14. Крааайно интересно ми е какви са тези "исторически сведения"?
  15. Да, базов. По-точно -дървесните преадаптации не са позволили да тръгнат на четири крака.
  16. E как няма като има. Анонимен хронограф нещо?
  17. Абсолютно без никакъв проблем се форсира.
  18. Няма нищо научно в това просто да игнорираш един исторически извор, защото противоречи на хипотезата ти. Нормалното е да се опиташ да намериш някакво обяснение защо това се случва.
  19. Ония язиги, дето точно там си живеят, до Тиса още от траяново време, не са ли точно сармати?
  20. Аз не знам кое Теофаново описание четеш, но там ориентер е Фанагория, а тя е точно на изток. И да дискутирали сме и тази Фанагория праща тезата за Куфиз- Буг на боклука.
  21. Това пък откъде? Хумара е от 8 век, а не от 7 ми и не съм видял данни за 2 хил. гарнизон камо ли перси?
  22. Относно неща като език, култура, етническо самосъзнание помага малко
  23. А анонимния римски хронограф от 4 век, който пише за етноним българи по време, когато в Панония хуни няма, а си е римска провинция?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...