Отиди на
Форум "Наука"

Thorn

Потребители
 • Брой отговори

  2596
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  13

Thorn last won the day on Ноември 17 2017

Thorn had the most liked content!

Репутация

944 Асистент

Всичко за Thorn

Contact Methods

 • Website URL
  http://medchurches.livejournal.com/

Лична информация

 • Пол
  Мъж

Последни посетители

15184 прегледа на профила
 1. Определено. Целта е била да се обере шефа му. Пред тази велика цел убийството на някакъв слуга е нищо - все едно да убиеш кучето, което лае. Това ли искаш да кажеш?
 2. Ти в предишния пост въобще отричаше, че са убивали жени. Сега стигна до "убивали са, но след като вражеската организация е решила да ги убива". Има. Например Нисо. Пълно е със българи със гръцки имена. И защо да е ренегатка - сменяла ли е вярата? https://bg.wikipedia.org/wiki/Гръцко_четническо_движение_в_Македония_(1896_–_1897)
 3. Точно обратното. Рекетът и изнудванията са "постоянно повтарящи се", имаше и убийства на които той е поне поръчител. Бише постнато, препрочети си. Някои не са имали, други са имали. На мен ми е интересна историята. Ти искаш приказки за змейове и за юнаци, с които да "възпитаваш" малко деца. Извинявай, ама това е друг раздел в книжарницата. А и този цитат заслужава да си го копирам. Той чудесно илюстрира причините за почване на тази тема. Стинка, ти си като приказката за царя с "въдушните" дрехи. Няма да ти мине номера. Когато царят е гол, значи е гол. Точка. И-М-Е-Н-Н-О ! От всички! А ти искаш като в детска приказка - едните добрички, а другите - адови изчадия. В детските приказки, с които искаш да замениш историята, понякога е така. Много спорно, особен с оглед на свидетелствата в тази тема и мнението на много от съвременниците им. Като цяло изповядват удобен йезуитски морал, според който целта оправдава средствата и съответно нямат никакви скрупули в употребата и на най-неморалните средства. А иначе Идеи доста от тях имат. Но току що оплюха онези, при които "идейните ценности" са социалистически. А иначе "идейните ценности" на останалите, са достатъчно различни, че да оправдаят самоизбиване подобно на паяци в буркан. Някои. А някои са ги избили своите. Златни думи. Поддържам.
 4. Ако ти е интересно, изследвай въпроса. Нямам идея на колко години е. Ако е убита на 21 , двете и деца са били на по няколко години. Малко вероятно да е така. Впрочем, ето какво казва гръцката пропаганда: Пожарът, унищожението и смъртта, които сеят в Македония тези „богопроклети“ 72 хора (с. 160), не могат да се дължат на нищо друго, освен на расовите им характеристики. „Те са безчестни, клети, безчовечни, лъжци, маскари, убийци, предатели, животни, неверни чудовища, кръвожадни, мъчители и кръвопийци“ (passim), защото „имат проклятие в кръвта си“, защото „Бог ги е направил кръвожадни“ (с. 156). Затова могат да изваждат очи, да режат езици, да измъчват жестоко, дори жени (с. 55). Веднъж се намира „едно обезглавено тяло, друг път жена е намушкана с нож, понякога цяло семейство заклано или изгорени развалини с овъглени трупове...“ (с. 324). И престъпленията им нямат край: Понякога убиват селяните, когато работят на нивите, понякога застрелват момиченца в двора на гръцкото училище, понякога измъчват и умъртвяват жени, които не желаят да предадат мъжете си, или заколват цели стада овце и изгарят кошарите. Особено обаче гонят поповете и учителите, които пазят гръцкия дух в селата (с. 367). Жестокостта на българите е невиждана: Осем от най-смелите юнаци от Техово, най-добрите в селото! Заведоха ги в планината, вързаха ги с гръб към дърветата и с ножове им отвориха гърдите и ги усмъртиха полека-лека, с хиляди мъчения (с. 226, 247). Друг път отново българска чета комитаджии убиват и изгарят едно беззащитно семейство: след като ги наръгват с ножове, „им отрязаха главите и когато пожарът обхвана къщата и някакви деца изтичаха навън, ги хвърлиха обратно в пламъците. Една жена скочи от един прозорец и си счупи крака. Обезглавиха я и нея и хвърлиха главата ѝ обратно в пламъците“ (с. 392).
 5. .От пост на Музовир във Феникс Темата с екзекуциите е неприятна, но ако трябва да сме точни Велика Трайку не може да е била на 21 години. И двата ѝ сина са били женени мъже. По-малкият син е бил на 24 години, а мъжът ѝ - на 60. Възрастта на убитите е посочена в писмо на солунския митрополит до Цариградската патриаршия от 17 август 1904. В писмото Трайку е спомената като "стара жена".Писмото е публикувано в гръцката пропагандна книга "Official documents concerning the deplorable condition of affairs in Macedonia".
 6. Какво разбираш под нападение?
 7. Сигурен ли си? Велика Трайку нещо говори ли ти? Убита с децата и. 28 августа 1904 года убита учительница Греческой Школы в селе Караджова (севернее Эдессы) Велика Трайку: http://aktines.blogspot.gr/2010/10/blog-post_2349.html Фотография убиенной учительницы Велики Трайку (она была греческим агентом на службе греческого консульства): https://scontent-mxp.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/p552x414/398252_3664686226790_166990261_n.jpg?oh=e1ff271798766bdbaefc23fb70b88ddd&oe=560565D5 Екатерина Хаджигеоргиу сожжена заживо в доме на селе Гричиста (чуть южнее Гевгели), который подвергся нападению отряда комитетчиков 14 октября 1904 года (последовал бой и перестрелка между защитниками дома и осаждающими их болгарами): https://antexoume.wordpress.com/2013/10/03/%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B7-%CF%87%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B7%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B7-%CE%B4%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B1-%CF%84/ Ангелики Филиппиду, преподавательница в селе Клепусна близ Серрес, убита в 1906 году: https://antexoume.wordpress.com/2013/10/02/%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CF%80%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B7%CF%81%CF%89%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%AC/ Ещё одна убитая болгарами греческая учительница - Лили Влаху, сестра греческого борца за Македонию Иоанна Влахоса или Циски. Управляла Греческим Институтом Благородных Девиц в Эдессе. Её брат погиб в бою в 1906 году. Она сама работала связным у греческих отрядов. Убита прямо в своей школе в 1907 году болгарскими комитетчиками. https://antexoume.wordpress.com/2013/10/05/%CE%BB%CE%AF%CE%BB%CE%B7-%CE%B2%CE%BB%CE%AC%CF%87%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B7%CF%81%CF%89%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B1%CE%BA/ Фотография Лили Влаху: https://antexoume.files.wordpress.com/2013/10/valkanikoi-polemoi-103.jpg Все четыре они погребены на кладбище Эвангелистрии в Салониках.
 8. Жителите на Анхиало са нападнали и опожарили съседните български села ли?
 9. Съществено е срещу кого ги използват. Когато ги използват, за да обират българи, се получава хмммм, малко конфузно 19 век. Българските власти - допуснали, ненаказали, възползвали се - ликвидират гръцката църква в България, присвояват имотите и.

За нас

Форумът съществува от края на 2005 г. и с усилията на много хора ние вече 11 години сме онлайн и продължаваме да дискутираме заобикалящия ни свят. През тези 11 години се случиха много неща и днес имаме форум с 15 000 теми, с над 350 000 мнения, а всеки месец той се чете от над 100 000 човека. Това нарежда форум "Наука" сред едни от малкото активни форуми в България, изключителни, полезни и нужни места за свободна обмяна на мисли и знания. 

Поддръжката на форума започва да тежи финансово, особено - след последния срив от хакерска атака, когато с помощта на анонимен дарител, ние успяхме да заплатим на специалист и се завърнахме онлайн без никакви загуби на съдържание. През февруари т. година платихме 850 лв за хостинг, тъй като използваме сериозни ресурси и се нуждаем от собствен VPS сървър. 

От рекламите на Гугъл печелим около 400$ на година, което не може да покрие всички разходи и това е основната причина да се обърнем към вас - нашите потребители и читатели. Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Създаваме фонд Форум "Наука", в който ще трупаме всички дарени средства, чиято основна цел ще бъде поддръжка и развитие на форум "Наука".

Може да се свържете с нас посредством лично съобщение, контактната форма или на office@chitatel.net

Банкова сметка:

Сдружение “Читател”

IBAN: BG87UBBS80021048062740
BIC (Swift): UBBSBGSF
При банка ОББ АД

Към PayPal:

Фонд "Форум - Наука"

 

С уважение, Р. Теодосиев
Създател на Форум "Наука
"

Научи повече!

За контакти

×