Thorn

Потребители
 • Брой отговори

  1933
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  10

Thorn last won the day on February 11

Thorn had the most liked content!

Репутация

694 Доцент

Всичко за Thorn

Contact Methods

 • Website URL
  http://medchurches.livejournal.com/

Лична информация

 • Пол
  Мъж

Последни посетители

14146 прегледа на профила
 1. Добре, да се върнем за малко на темата. Всички съгласни ли сме, че първите безспорно тюркоезични в Източна Европа са печенегите? Класическите тюрки на Истеми са покорили степите през 6 век, но дали са били в значително количество там е съмнително.
 2. Имах предвид черните българи. Между другото етноними като черни и бели еди какви си са характерни именно за тюрките. Примерно каракалпак, ак коюнлу, кара коюнлу
 3. Светослав е минал и заминал. Както обикновено - кланетата и пожаририте са ги свършили печенегите. Но все пак е интересен отговора на въпроса - кога и от кого тези българи са научили тюркски.
 4. Ваните са просто втората група индоевропейски божества. В Иран почитат Асури, а Девите са демони. В Индия точно обратното. Гърците и латините са фенове на девите, оттам Деус, дивус и Дяес (Зевс). Очевидно германците предпочитет Асите (асурите), а девите са ваните.
 5. Басраб се отделя от унгарците, не от Михаил Шишман. Никъде няма данни да е признавал Иван Александър за сюзерен. Да, били са сродени, бил му е съюзник, но единственото нещо, което показва сюзеренитет е оня митничар в Рукер. Е, това достатъчно ли е за описване на статута? Че и да му се приписва същия статут?
 6. Пълна глупост!
 7. Нали затова говорим за кои са най-ранните носители на тюркски език в Европа. Не са къпчаците (куманите). Първите безспорни са печенезите. Те идват там не по-рано от средата на 9 век. И кога са успели да тюркизират българите? И защо? И как?
 8. Кашгари не говори за никакви волжски българи. Това ирановъдите си го измисляте, щото иначе не ви отърва. Кашгари говори за българите в Черноморието. Онези, които Порфирогенет нарича Черна България. И в края на краищата - все пак те защо се тюркизират, ако хазарите не са тюрки?
 9. Само,че българите са тюркоезични преди да се появят всякакви къпчаци. Кашгари.
 10. А палеолитните костени игли за какво са служели? The first known sewing needle came from southwestern France and dates to about 25,000 years ago. Residues of animal skin pants, shirts, and shoes have been found in a 22,000 year old Cro-Magnon grave near Moscow in Russia. http://anthro.palomar.edu/homo2/mod_homo_5.htm
 11. Нерде Белград, нерде Кишинев. Въобще не е един район.