Отиди на
Форум "Наука"

Warlord

Глобален Модератор
  • Брой отговори

    11278
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    183

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Warlord

  1. Кой ше е тоя по-компетентен? Всичките под него са се издигнали по същия начин до постовете си. Ето сега изгърмя точно заместникът му, който реално трябваше да заеме мястото му, ако самият Шойгу беше изгърмял. И то за корупция. Ясно е, че за да е на тоя пост, трябва да е човек на путя и да си затварят очите, но явно е крал прекалено много дори за рашист. А кражбите в тоя сектор спъват яко СВО-то. В случая изглежда е крал от парите за строителните работи по възстановяването на Мариупол, за които е отговарял лично. Пак добре, че го хванаха чак на втората година от войната де
  2. И нека да позная, според МОРФ всички безпилотници до един са били успешно свалени, просто отломки от тях са паднали точно върху рафинериите и са ги подпалили, но всичко е под контрол - жертви, разрушения и паника няма!
  3. Надеждите на Путя и туземните ни копейки, че Тръмп и републиканците ще спрат помощта за Украйна, рязко спихнаха. След като минат изборите, малкото в сената, дето гласуват против, ще станат още по-малко.
  4. Дузпите са си хазарт, така че е добре да има опция да се решат нещата по стандартния начин, като продълженията, преди да се опре до там.
  5. По Первий канал са се опитали да пробутат убити удмурти от руската армия за канадски наемници в украинската (поради известна прилика в гербовете). След като са ги разобличили са го изрязали това от ефира, но все още го има в Телеграм https://www.dialog.ua/war/293345_1713294049?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2kmfmPA7S8V9eR9rL3vPHkr70nGZUJVMh_D_qD14NltDqGSodpB6xK210_aem_AS1f1osSYrXHsSAr90W-5JUzb2AyTKhIcb3qurHwLgHKULaKjizUrAA3mZtSPSM7rSdTKSDmqv6ITMHrKD6FW6ju#google_vignette
  6. Атакуват Ръкописа на Войнич с напреднали алгоритми за дешифриране, базирани на изкуствен интелект. Според това изследване е твърде възможно езикът, на който е написан да е иврит. Анализът на честотата на буквите показва изненадваща точност от 97%. Въпреки припокриващите се резултати с ивритските речници, смисъла на текста си остава неясен, но проучванията продължават, а ИИ напредва с шеметни темпове. https://earthlymission.com/voynich-manuscript-decipher-decode-enigma-mystery-artificial-intelligence/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR1GYF8_PjreFb1plYpKVVro8nIBuhuSL8GuiB-XKIFnqGewnVz6SAKR0Wo_aem_AS0OfLBIXrBkzttIzO1DHWiaVPNpkjWUDFJG0RcpHTKG10PB5WUWEFTYKuPGaVIR2Sp-kuPDjAGukouBU3RY-Y_b
  7. Каква вечер! Изглежда отпадането на правилото за гол на чужд терен върна нападателния футбол при директните елиминации.
  8. Нов ъпдейт на визуално потвърдените загуби в района на Авдиевка от началото на офанзивата през октомври до сега. 1001 унищожени руски машини, на 159 украински (съотношение 6.3:1), от които 320:44 танкове (7.2:1). От цялата работа успяха да мръднат фронта с ок. 10 км в тоя участък и да се тупнат предизборно в гърдите как са превзели руините на Авдиевка. А колко трупа точно положиха там никой не може да каже, но със сигурност иде реч за десетки хиляди.
  9. А балистичните ракети къде са паднали? Почва да заприличва на Шест-дневната война само, че с ракети и дронове. Дано да не ескалира в нещо такова.
  10. Нарастнал е броя на американците, които считат, че САЩ не помагат достатъчно на Украйна, към момента 36% от тях смятат така, точно толкова - 36% са и тези, които смятат, че САЩ правят твърде много за Украйна. Миналата есен обаче съотношението е било 25% - че пращат недостатъчно, на 41% че пращат твърде много. Според мнения на анкетирани, това е защото за разлика оттогава сега Русия е в настъпление и демонстрира надмощие. Изравняването на тези проценти изяжда евентуалната преднина на изборите, която Тръмп би имал поставяйки кампанията си основно върху реториката против помощта за Украйна. https://news.gallup.com/poll/643601/americans-say-not-helping-ukraine-enough.aspx?fbclid=IwAR1VVWfOHMX1caMZRkrXhG_prJsEDaRgjWkHMQhP8daQ661wjIPbg9Ns5-o_aem_AaiCEY2LGnJjxfESLlKFcDgKCTLa7F_KYVVdYm6GLGu-Tw_q4XVcsWkCHLJUmb0pwgJwgm0-6-wPhX9AFgvTkWtd
  11. Пуснали са православни свещеници, които да прелетят на самолети над потенциално застрашените от наводнение райони в близост до катастрофата и да отправят молитви да останат сухи. Буквално това са мерките на властта в Путландия по въпроса с бедствията.
  12. Гърция дава старите си изтребители на Украйна Почти сигурно 32 изтребителя F-16C/-D Block 30 от Гърция ще бъдат прехвърлени на Украйна, съобщават медии в южната ни съседка. Темата за превъоръжаването на гръцката армия, специално на гръцките военновъздушни сили, е във фокуса на общественото внимание, както е и у нас. Специално за F-16 в материала е посочено, че Гърция се цели в обновяване с подмодел Block 70 - този, който и България е поръчала. Според публикациите, въпросните изтребители са минали през две големи модернизации, докато са на служба в гръцките ВВС. Въпросните изтребители са част от общо 108, които Гърция ще подменя. Останалите по-известни са 24 изтребителя Mirage 2000-5 Mk2 и 33 F-4E PI2000. Възможно е и "Миражите" да бъдат предоставени на въоръжените сили на Украйна, като това решение зависи и от благословията на Франция. Имайки предвид, че Париж се позиционира като авангард срещу руската агресия в Източна Европа, вероятността и тези изтребители да бъдат предоставени на украинските ВВС.
  13. Вече не знам новините от руския мир тука или при меметата трябва да ги слагам.
  14. Има доста военни бази около Мурманск, включително летища, където са базирани бомбардировачи. Тъй че все в някакъв момент ми се чини, че ще има заря и там.
  15. Може и да са били местни мишки, но да са били отвлечени от укрофашистите в украински биолаборатории, където да са били ваксинирани с 5G и кемтрейлс. Макар че 1 милиард рубли пари ли са? Това са няма и 10 милиона евро. Може ли въобще да бъде построен язовир за толкова пари? Да не се окаже, че буквално са го направили от пръчки и вярно гризачите са го изгризали?
  16. Очаква се в най-скоро време украинските дронове да започнат да долитат и до Мурманск. Та ще я видим тая работа.
  17. Вярно е, че единственото, в което са специализирали службите им в последните десетилетия, е само как да следят и тормозят цивилното население, чиято сигурност и предпазване от терористи са отишли някъде на много заден план. Но случаят е просто покъртителен - четирима терористи в камуфлажи и с автомати в старо Рено, карат през цялата Европейска Русия над 5 часа, без никой да ги провери и дори да ги забележи. Русия все пак е милиционерска държава - навсякъде има камери, особено в Москва, отделно и всички коли са длъжни да имат камери. Колко трябва да са некадърни службите за да го пропуснат това? Буквално трябва да бездействат и нищо да не правят. Знам че в това отношение са големи, но все още ми е трудно да повярвам, че всичко това е било допуснато по случайност и при пълно бездействие на ФСБ.
  18. Единственият въпрос, който все още стои за мен е: знаели ли са от ФСБ предварително за това, че се готви теракт или не са? И уликите до момента сочат по-скоро, че са знаели нещо, но поради някаква причина не са реагирали адекватно. Най-малкото иранците, американците и британците официално са ги предупредили че имат информация за готвен атентат в Москва, така че най-малкото от ФСБ са били длъжни да я проверят тая работа и да затегнат мерките за сигурност. Само че всичко, което предприемат по въпроса е единствено едно престъпно бездействие, да не говорим и за скандалното забавяне на ОМОН, което дава възможност на терористите да гърмят необезпокоявано над час, а на много от ранените да загинат от кръвозагуба, докато силите за сигурност се моткат незнайно защо. Дали нарочно са ги оставили да избият максимално много хора, за да изглежда максимално брутална Украйна в очите на хората, когато й припишат теракта на нея, или просто ФСБ-шниците са страшно, ама страшно некадърни безполезници? Това са двата варианта, други няма. И двата нямат оправдание.
  19. Лукашенко явно е избързал с коментара и го е направил преди да се стиковат да лъжат еднакво с Кремъл, но казана дума - хвърлен камък. Междувременно след две седмици разследване от ФСБ най-накрая били намерили "снимки с украински символи" в телефона на единия от терористите. Няма такива клоуни. А който им вярва на щуротиите е още по-голям клоун.
  20. Много ми е интересно какво щяха да ги правят тия рубли в Украйна. А още по-интересно е как точно ще минат границата, която е фронт, всичко е минирано, постоянно се наблюдава и обстрелва. п.п. а 1 милион рубли е някаква смешна сума за подобно нещо, можеш да ги изкараш за 5 месеца в армията като контрактник.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...