Warlord

Глобален Модератор
 • Брой отговори

  8246
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  105

Warlord last won the day on January 17

Warlord had the most liked content!

Репутация

4083 Академик

Всичко за Warlord

 • Титла
  Warministrator
 • Рожден ден 9.02.1984

Лична информация

 • Пол
  Мъж
 • Пребиваване
  Шопланд сити, Абсурдистан
 • Интереси
  Metal, Classical and Folk music, military history and history in general, nature, beer, vodka, girls, parties and so on

Contact Methods

 • Skype
  ManOwaRadO

Последни посетители

64555 прегледа на профила
 1. Цялата статия може да прочетете в току що излезлия нов брой на списанието, на стр. 95-108: за директно четене в пдф - http://image.nauka.bg/magazine/bg-science96.pdf за даунлоуд от тук - http://nauka.bg/bgnauka-send-me/
 2. Тип на корабите Англия/Германия 1941 Линейни кораби 15/2 Самолетоносачи 7/0 Броненосци 0/3 Тежки крайцери 15/2 Леки крайцери 49/6 Есминци 183/22 Миноносци 20/0 Подводници 65 /57 Торпедни катери 27/20 Монитори 3/0
 3. И там се наливат много рубли, но не са чак колкото тука. При Чаушеску нямаме за какво да им завиждаме, до 89-а е имало цели квартали на Букурещ без ток, по телевизията и радиото - само соц пропаганда, даже бяха научили български защото гледаха нашата, понеже по тяхната буквално нищо нямаше за гледане. Въобще 89-а ги беше оставил на нулата, нямаха какво да ядат в тези години и неслучайно го разстреляха. Въпреки, че нямаха толкова борци, мутри все пак през 90-те и в Румъния имаше, но ги опандизиха. Докато тук или се изпозастреляха помежду си или емигрираха или след безкрайни дела загубили давност вече станаха почтени бизнесмени или политици.
 4. Карта на Великоморавия, която правих преди време. Отнася се за този период и е според вижданията на чешките историци:
 5. Всичко това е доволно известно и в Румъния беше подобно положението, даже през 90-те бяха и по-зле. Но ето че сега там има огромна обществена воля за промяна и тя активно се изразява. А тук - нищо. Псувни пред телевизора и във Фейсбук.
 6. След като вече всичко е открито нямат работа по чужбината освен като туристи.
 7. Оказва се май, че Израел са атакували самолети снабдяващи Хизбула в Сирия. Асадистите твърдяха, че са свалили един и повредили друг израелски самолет, но надали е вярно, щяха да покажат снимки и за да се изфукат, ако беше истина. При свалянето на сирийска ПВО ракета от израелска - останките са паднали на територията на Йордания, крал Абдула засега мълчи.
 8. Ами явно защото не искаме. За прокурорите и политиците е ясно защо не искат да има борба срещу корупцията, никой няма интерес да се бори против себе си. Така беше и в Румъния, но там хората излязоха по площадите, над 500 000 души, и останаха там докато не им приеха исканията. Докато тук останахме пред телевизорите с дистанционно в едната и гроздова в другата ръка, гледайки сеир и очаквайки нещата да се оправят някак си сами.
 9. Започнаха да прелитат ракети през Сирийско-Израелската граница и в двете посоки. Израел обвиняват Сирия, че тяхна противовъздушна ракета е паднала на израелска територия поради което те отвърнали на огъня, а отсреща пък на тях им отвърнали със С-200. Сирийците твърдят, че това станало защото израелски самолети им нарушили въздушното пространство и атакували цели на асадистите, като твърдят че даже свалили един от тях. Нов стабилен кютек се заформя в южната част изглежда.
 10. Бая са се изсилили, ролята на хората доколкото въобще я има за това е в най-добрия случай микроскопична Всички широки вътрешноконтинентални пространства отдалечени от мусоните рано или късно изсъхват, същото се случва и в Централните части на Азия, Австралия и Северна Америка. Същото се е случило и в централните части на Пангея преди да се разпадне. Хора в Сахара има не отпреди 11 000 а от преди 100 000 г., но земеделието там се появява едва преди ок. 6000 г. в Египет от азия и тогава вече Сахара е била пустиня Напоследък има порой от такива смели сензационни теорийки (справка - темата за Егалитарната еволюция) където от десет кладенеца вода носят да доказват нещо, без въобще да взимат под внимание хронологията на събитията, а може пък и въобще да не я познават - важното е там да си нацвъкат статиите и да оберат дивидентите
 11. Преди 12 800-12 700 г. я датират тая аномалия (астероид или нещо друго) според статията. Но за нещастие вълнеския мамут в този регион изчезва още преди 13 300 г, или около 1000 г. след пристигането на хората там и ок. 500-600 г. преди астероида. Мисля, че това е напълно достатъчно за да спрем до тук с теорията за астероида
 12. http://www.mediapool.bg/tsatsarov-slusha-za-uvolneni-shofyori-dokato-laura-kyoveshi-govori-za-borbata-s-koruptsiyata-v-rumaniya-news261406.html И тъй пристигна в София румънския главен прокурор Лаура Кьовеши на конференция за споделянето на румънския опит в борбата с корупцията. И всички поканени прокурори, до един, барабар с Цацката, бойкотираха конференцията. Изглежда просто нямат интерес да се борят против корупцията, тоест против себе си. Само една кратка статистика в допълнение - делата срещу политици/съдии/прокурори в България са завършили с ефективни присъди в 3-4% от случаите, а в Румъния - в 90% от случаите. Предполагам не е нужно да обяснявам, че и като бройка у нас са нищожно количество и че обикновено такива дела се повдигат срещу някого свързан с предишното управление, който вече е станал неудобен или пък за вадене на компромат срещу някого в предизборна кампания. Друго доста показателно нещо е, че процентът на присъдите в Румъния все пак не е 100, което показва, че все пак има и оправдани и това не е просто лов на вещици. Също така и обикновени граждани повдигат такива дела заставайки зад тях с имената си (анонимно не могат да се повдигат дела там), което пък показва, че вярват на съдебната система, както и на силите на реда, че ще ги пазят от мутрите ако се опитат да ги разубеждават. Докато у нас... е знаете как е. А помните ли едно време щехме американците да ги стигаме? Верно на майтап, ама сега и на майтап не можем да ги стигнем румънците...
 13. Ами пътя си минава оттам още по римско време - този път знаят, този път ползват. На тебе сега ти е чудно като теглиш една права черта през картата от Велеград до Плиска защо не са минали по нея. ами може би не е имало инфраструктура и достатъчно населени места за нощуване, провизии и тн. из Трансилвания, Карпатите и Влашко, това си е било див пущинак тогава.
 14. Аз ще гледам да дойда, но може би ще е малко по-късно, че и други уговорки има както винаги за петък
 15. Ами това е основния път поне до Сердика, а след това вероятно не през "Витиня", а през искърското дефиле, може би и по-нататък до след Филипопол и през някой от другите старопланински проходи.. Мисля, че по този маршрут има по-добър път, като настилка и като честота на пътните станции отколкото покрай Дунав. От Белград до Дръстър е бааааая гребане, ако няма осигурена голяма лодка с провизии не знам..