Отиди на

Warlord

Глобален Модератор
 • Брой отговори

  8579
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  108

Warlord last won the day on Юни 3

Warlord had the most liked content!

Репутация

4350 Професор

Всичко за Warlord

 • Титла
  Warministrator
 • Рожден ден 9.02.1984

Лична информация

 • Пол
  Мъж
 • Пребиваване
  Шопланд сити, Абсурдистан
 • Интереси
  Metal, Classical and Folk music, military history and history in general, nature, beer, vodka, girls, parties and so on

Contact Methods

 • Skype
  ManOwaRadO

Последни посетители

65165 прегледа на профила
 1. Няма как да са бг пленници през Балканската, обратното е тогава - ние взимаме турски пленници. Разказа на дядо ти най-много прилича действително на случая с о. Трикери. Този остров обаче не е в Солунския залив, а доста по-на юг. Гърците са я направили тая мизерия, не турците.
 2. Кюрдите не смятат ли да помогнат? От известно време не се чува много за тях.
 3. Не стоварваха ли разни десанти с хеликоптери в Дейр ез Зор, иранци и бойци на Хизбула?
 4. А освен това има и куп съществуващи народи, които обаче си нямат собствени държави, а също и такива чиито държави са много по-скапани дори и от нашата че даже и в Европа има такива. А конкретно по конкретния времеви отрязък от темата - края на 19 в. както вече изложих доста добре сме отиграли ситуацията. Трудно можеше нещо по-добро да излезе. Евентуално можехме да изнаглееме за Пирот през 1885, който сме превзели, макар че австроунгарците със сигурност щяха да се възпротивят на това, но пък дали щяха да си направят труда да ни наказват по някакъв начин освен с мъмрене?
 5. И аз съм чел, че е имало такова искане, и че руските географи и картографи чак трябвало да излъжат европейците, че билото на Балкана завива около Ихтиман и Рила е естествено негово продължение, а Траянови врата е просто един Старопланински проход. Т.е. че това е природната граница. Другото съображение е стратегическото местоположение на града спрямо целия полуостров - той се намира точно в центъра му и по средата на Виа Диагоналис. И разбира се с оглед на бъдещите борби за национално обединение се намира между трите части на България от които до онзи момент само една е била освободена. Сръбските искания тогава са доста нагли, но все пак не са включвали и София. Качил съм карта в другата тема
 6. Между Белгия и Холандия даже има къщи, през които минава границата. За да се определи в коя държава ще се води адреса и съответно гражданството се гледа на чия територия е вратата на къщата. Има случаи със зазидани врати и преместени в другата държава, мисля предимно избират да са белгийци заради по-ниски данъци.
 7. То и Австроунгария не е искала някаква голяма война, просто е искала да вбие клин в добрите дотогава отношения между България и Сърбия, да си пуснат малко кръв, а и евентуално Сърбия да вземе нещо за да се възстанови малко баланса, който силно се е наклонил в наша полза след Съединението.
 8. Вярно е, че са тотална дупка, но щяха с масовка да ни ударят, то щеше да е достатъчно и подобно на 1913 - нямаше да има кой да ги спре. Иначе през ПСВ първоначално имат успехи срещу австроунгарците около Брашов и в други битки със слаби гранични отряди. Когато пристига Фалкенхайн с германските подкрепления обаче веднага ги срива обратно във Влашката равнина.
 9. А железница от Южна към Северна България тогава е имало само чак при София...
 10. Тука те хванах! Нямаше найлонови торбички тогава, а мрежести или платнени за многократна употреба, които всеки си ги носеше натъпкани в джоба на отиване на пазар
 11. Познай това животно

  Сига искаш латинско име предполагам?
 12. Ами аз такава допотопна пералня не съм виждал, но най-ранните ми наблюдения са от края на 80-те началото на 90- те. Нашата си беше автоматична. Е вярно че като й включиш центрофугата и почваше сама да се разхожда из апартамента, както и че като пуснеш прахосмукачката 'Чайка' чак в съседния квартал разбират, че чистиш защото издава звук като от турбореактивен двигател. Както и че тия бангии наред с телевизорите и хладилниците постоянно се чупеха. Но хората или сами си ги оправяха или викаха познати техници или платени такива, които не помня да са взимали скъпо. Нещата някакси вървяха без хората да са недоволни като цяло.
 13. Румъния има значително по-многобройна войска от Сърбия, в пъти. Достатъчно е само да минат Дунав и нататък - равнина, няма и такива гранични патрули по реката каквито по сръбската граница да ги забавят. Ние докато прехвърлим от Турската граница на север войските, щяхме да се срещнем вероятно на рубежа на Стара планина и вече Северна България да е окупирана. Към сръбската граница все пак войската се придвижва по главния път от Одрин към София, който, поне част от него вече мисля е била с твърда настилка. Докато на север и особено през Средна гора и Старопланинските проходи - мътна и кървава...
 14. Ами дай някакви данни за да ги коментираме. Не съм добре запознат, а и бях прекалено малък за да помня подробности, но все пак не помня да е имало домакинство без пералня и телевизор, колко да са били скъпи?
×