Отиди на
Форум "Наука"

Warlord

Глобален Модератор
  • Брой отговори

    11214
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    181

Warlord last won the day on Март 7

Warlord има най-харесвано съдържание!

2 Последователи

Всичко за Warlord

  • Рожден ден 9.02.1984

Лична информация

  • Пол
    Мъж
  • Пребиваване
    Шопланд сити, Абсурдистан
  • Интереси
    Military history, Archeology, Paleontology, Geography, Biology, Nature, Astronomy, Technology, Culture and Art

Contact Methods

  • Skype
    ManOwaRadO

Последни посетители

72868 прегледа на профила

Warlord's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

9,7k

Репутация

  1. Румъния я нападат чак през 1916 и я разбиват със значителна помощ от наша страна и малко от турска. Сърбия се бие доста успешно срещу А-У до есента на 1915, издъхват чак когато и ние ги нападаме и им прекъсваме връзката и снабдяването от Антантата през Солун. Ако не бяхме го направили щяха да имат още цяла една свободна армия за австроунгарския фронт, както доставките от Антантата и техните подкрепления в размер на няколко дивизии към момента. Така че Сърбия можеше и да не падне, или това да стане значително по-късно, през което време ние вече да сме изритали турците в Азия и войските ни да са на западната граница. А съюзните ни (в случая) войски на Антантата на Балканите вече да са станали няколко стотин хиляди души.
  2. Ясно ми е какви са били настроенията. Тук обсъждаме алтернативен сценарий, какво можеше да стане ако управниците ни се бяха ръководили от чисто практичните възгледи, че Източна Тракия е по-добре отколкото Вардарска Македония. В Гърция през 1915 вече има ок. 80 000-ен корпус на Антантата, който постоянно се увеличава - ще трябва и с него да се бием за Егейска Македония, както и срещу цялата гръцка армия, която тогава друга работа няма да има. Така че доста по-сложно.
  3. Даже не е нужно да ги чакаме до 1918 турците да се изтощават. Достатъчно е било да ги нападнем докато едва удържат Галиполи през 1915. Ударени в гръб щяха да сдадат отбраната там. И спокойно можеше да влезем и в Истанбул, докато останалите им войски са по азиатските фронтове. После Истанбул и Галиполи можеше да ги изтъргуваме с Великите сили, да натиснат Румъния да ни върне Южна Добруджа и сърбите да дадат нещо (примерно Щип), с оглед на това, че и на двете им предстои да се налапат предоволно с Австро-унгарски територии. Източна Тракия реално е далеч по-икономически изгодна от вардарските чукари, по-плодородна е, с по-мек климат и с доста по-стратегическо местоположение - щеше да ни осигури излаз и на трето море.
  4. Очаквах да си нарисува 70 и няколко процента (както прави Лукашенко), за да изглежда поне малко реалистично, ама не. Говори се че Даванков (единственият, който официално е обявил, че е за мир) е спечелил дота по-голям процент, но нарочно са го смалили, за да изглежда че няма никаква опозиция и никакъв интерес към мира и реформите. Доста евтин цирк.
  5. Няма да са по 1-2 обаче. Целта на украинците е да достигнат до производство (+ внос) на 1 милион дрона годишно, и смятат че ще го постигнат. Също така казват, че като изпочупят всичката нефтена инфраструктура, която им е в обсега, ще почнат след това газовата. Ще е голям купон ако в един момент Русия се види принудена да внася нефт.
  6. Тия изображения ги генерирах на бъзик преди време с ChatGPT като идея за практичен дрон протекшън за пехотата. Но нищо чудно да видим и на живо нещо подобно в близко бъдеще
  7. Дотогава може да напредне и противодронната защита и РЕБ-овете. Но със сигурност дроновете ще стават все по-голяма напаст.
  8. Това го били писали от руския телеграм канал "Маш". Действително чат-пат се случва птици да попаднат в мотора, обикновено той ги прави на ренде, но понякога му прецакват лопатките, блокира и може и да се подпали. В такъв случай балансират с другия двигател докато кацнат. За авиокатастрофи на големи машини, причинени от птичка - ас поне досега не бях чувал. А Ил-76 мисля беше с цели 4 двигателя, говорим за доста солиден самолет.
  9. Чухте ли най-новия хит на ватнишката пропаганда? Военнотранспортният ИЛ 76 се бил блъснал в птица (попаднала в двигателя му) и за това паднал.
  10. На борда на самолет ИЛ 14 по въздушната линия София-Силистра през 1970 г. (от цветен диапозитив).
  11. Според МОРФ те още вчера са били "отблъснати", като са понесли тежки загуби - 240 убити, 7 танка и забравих вече колко брадлита и джипове, така или иначе е съчинено. Интересно само доколко ще получи отзвук сред руската общественост случващото се там и дотолкова ли е възможно СМИ да излъжат овчото население, че чуждите въоръжени сили на собствената им територия всъщност ги няма.
  12. Много са малко и нямат логистика, едва ли ще им се отдаде да превземат голям населен пункт до изборите, най-много още някое и друго село наоколо. Виж интензитета и масовостта на дроновите атаки сигурно ще се увеличи още доста в следващите дни.
  13. Излезе видео с падащ и разбиващ се военнотранспортен самолет Ил-76МД, край Иваново. Междувременно РДК са превзели (или според тях освободили) с. Теткино в Курска област.
  14. Освен масирания кютек с дроновете, през изминалата нощ е станало още нещо интересно - няколко отряда на руските доброволци, сражаващи се на страната на украинците, са пресекли границата и са нахлули с танкове (!) в Курска и Белгородска област.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...