Отиди на
Форум "Наука"

Warlord

Глобален Модератор
 • Брой отговори

  8800
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  113

Warlord last won the day on Декември 24 2017

Warlord had the most liked content!

Репутация

4585 Професор

Всичко за Warlord

 • Титла
  Warministrator
 • Рожден ден 9.02.1984

Лична информация

 • Пол
  Мъж
 • Пребиваване
  Шопланд сити, Абсурдистан
 • Интереси
  Metal, Classical and Folk music, military history and history in general, nature, beer, vodka, girls, parties and so on

Contact Methods

 • Skype
  ManOwaRadO

Последни посетители

65805 прегледа на профила
 1. Саморегулацията на екосистемите

  По-скоро естествено установения баланс на екосистемите се счита за стабилен и за "правилен" и хората би трябвало да се стремят да не го нарушават чрез своята дейност. А еволюцията така или иначе си тече, нея няма как да я спреш.
 2. Изрезки (Оттук-оттам vol.2)

  1959 г. - проектът за плавателен канал край София в целия му блясък и вече в строеж:
 3. Пари нема- действайте!

  Понеже имаме супер много та почнахме и да доставяме на Ирак?! Не спират да ме изумяват наште ръководители.
 4. Яйцата се взривяват в микровълнова печка

  То "експлозии" може да се получат в много случаи и само при рязко натрупване на температурна амплитуда или налягане. Виждал съм бутилка бира да се пръсва без първоначално видима причина. Сещам се и за случая при който Ханибал "взривява" една канара запушила проход в Алпите, като нарежда да запалят огън под нея и постоянно да я поливат със студено вино отгоре.
 5. Яйцата се взривяват в микровълнова печка

  И може и да удари 150 децибела Прага на болката мисля беше 120. А рекорда на рок концерт до момента е на Manowar - 129 децибела.
 6. Яйцата се взривяват в микровълнова печка

  Някой дали е пробвал да взриви яйце от щраус в микровълновата?
 7. Путин уж обяви, че ше се изтеглят, ама явно са решили да си добомбят
 8. кривоцевно оръжие

  В тая статия няма нито дума за самата технология на самонасочване.
 9. Ами можеш да ги пуснеш за дискусия поне, като отделни теми, всеки като пусне и напише по нещо може да се натрупа доста материал за четене
 10. Брой ХІХ, юли-декември 2017: https://historyofwars.net/themagazine/issuexixjuly-december2017/
 11. Както и в новия брой на списание "Военна история" (стр. 85-114): https://historyofwars.files.wordpress.com/2017/12/voenna-istoria-19.pdf
 12. Пари нема- действайте!

  Забрави да споменеш и че сме на минус 300 милиона с парите за нови изтребители. Въобще дали има нещо в армията, което все още да не е съсипано? Въпрос за 1 милион $
 13. Не знам доколко раменните кости на неандерталците са им пречели да мятат копие. Костната им структура разбира се видимо се различава от сапиенската дори и с просто (непалеонтоложко) око. Само че разликите са детайлни, а не фундаментални. Спорно е дори до колко неандерталците и сапиенсите въобще са различен вид същества, по-скоро са раси/породи след като вече е напълно сигурно че са се смесвали и са давали нефригидни поколения. Дори в днешно време европеидните носим до 3-4% неандерталски гени, а допреди десетина хиляди г. този процент е бил към 40%. Значи ли това, че в онзи период и ние сме станали с по-кьопави рамене и сме спряли да мятаме копия? Отделно от това - ако е вярно че хайделбергеца е ползвал метателно копие, как така той е можел, въпреки че е с още по недоразвити рамене от неандерталеца стоейки на по-задна еволюционна стълбица от него, пък неандерталеца вече да не е можел? И тая теория виси във въздуха. п.п. някой по-нагоре спомена за денисовски и еректуски гени у тасманийските аборигени, може ли линк или кратко резюме на проучванията?
 14. Ами еваларка на чехите, сега колкото и да им ги кусурите Л-159-ките - произвеждат си ги, премодифицират си ги, модернизират си ги, продават си ги. Сами. Въртят си икономиката и чрез военна индустрия. А за наема на Грипените мисля бяха привлекли и Словакия общо да платят и 1 ескадрила да охранява небето и на двете страни защото може да го покрие. Дали словаците се съгласиха или искаха отделно, сега ме мързи да ровя, но впредвид че са по-бедни от чехите, а и че по принцип се разбират с тях, би трябвало да са се съгласили. Апропо, преди време, още в първите дни на епохалната приказка без край по покупката ни на нови изтребители, закратко се вметна и предложението заедно с Румънците да купим обща ескадрила. Но за разлика от чешко-словашките преговори нашите все още са на ниво развален телефон. И докато ние се шикалкавим румънците вече купиха 8 изтребителя (само за половин милиард), да видим ние докъде ще я докараме и въобще ще я докараме ли някога до някъде...
 15. И така да е на фона на всеобщата безработица в провинцията мисля че 1000 лв са повече от добре. Освен че и местните няма нужда да плащат наем както в Сф, и при положение че цените на всичките стоки и услуги са им доста по-ниски отколкото в Сф.

За нас

Форумът съществува от края на 2005 г. и с усилията на много хора ние вече 11 години сме онлайн и продължаваме да дискутираме заобикалящия ни свят. През тези 11 години се случиха много неща и днес имаме форум с 15 000 теми, с над 350 000 мнения, а всеки месец той се чете от над 100 000 човека. Това нарежда форум "Наука" сред едни от малкото активни форуми в България, изключителни, полезни и нужни места за свободна обмяна на мисли и знания. 

Поддръжката на форума започва да тежи финансово, особено - след последния срив от хакерска атака, когато с помощта на анонимен дарител, ние успяхме да заплатим на специалист и се завърнахме онлайн без никакви загуби на съдържание. През февруари т. година платихме 850 лв за хостинг, тъй като използваме сериозни ресурси и се нуждаем от собствен VPS сървър. 

От рекламите на Гугъл печелим около 400$ на година, което не може да покрие всички разходи и това е основната причина да се обърнем към вас - нашите потребители и читатели. Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Създаваме фонд Форум "Наука", в който ще трупаме всички дарени средства, чиято основна цел ще бъде поддръжка и развитие на форум "Наука".

Може да се свържете с нас посредством лично съобщение, контактната форма или на office@chitatel.net

Банкова сметка:

Сдружение “Читател”

IBAN: BG87UBBS80021048062740
BIC (Swift): UBBSBGSF
При банка ОББ АД

Към PayPal:

Фонд "Форум - Наука"

 

С уважение, Р. Теодосиев
Създател на Форум "Наука
"

Научи повече!

За контакти

×