Warlord

Глобален Модератор
 • Брой отговори

  8414
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  107

Warlord last won the day on Април 22

Warlord had the most liked content!

Репутация

4220 Академик

Всичко за Warlord

 • Титла
  Warministrator
 • Рожден ден 9.02.1984

Лична информация

 • Пол
  Мъж
 • Пребиваване
  Шопланд сити, Абсурдистан
 • Интереси
  Metal, Classical and Folk music, military history and history in general, nature, beer, vodka, girls, parties and so on

Contact Methods

 • Skype
  ManOwaRadO

Последни посетители

64766 прегледа на профила
 1. Може би сте забелязали целенасоченото омаскаряване на Ханибал от римските автори, когато иде реч за самия него. Натякват един куп пресилени или може би и направо измислени негови недостатъци - че бил нечовешки жесток към хората когато се ядоса, че прелюбодействал, че не почитал боговете и т.н., та чак се налага впоследствие Полибий да го оправдава. Та след като идеалът им за красота е да си със светла кожа, коса/очи и съответно антиподът е - чернокож с тъмна коса/очи, то ако Ханибал беше действително черен, то римските автори нямаше да пропуснат да натъртят и за този му "недостатък" Но нищо не споменават за външния му вид, т.е. явно е бил светъл и е нямало какво да кажат в негов ущърб по този въпрос
 2. Това е просто монета, намерена в Италия, със слонче и негърче. Всьо. Аз повече вярвам на Плутарх и Полибий, вие разбира се сте свободни да вярвате в каквото ви е угодно. На Септимий Север ще се връщаме ли или няма смисъл?
 3. Кое е неразбираемо? Плутарх пише, че не можел да различава римските от картагенските войници на външен вид. Следователно - два варянта - или и едните и другите са били бели, или и едните и другите са били черни. Можеш да си избереш Отделно тесния родов кръг на картагенската олигархия няма как да допусне някой нумидиец или черен африканец от вътрешността в нея, от когото евентуално да произлезе хипотетичния черен Ханибал. И въобще как си представяте той да е черен и никой негов съвременник или по-късен автор никъде да не го отбележи това?! Отбелязват примерно, че е едноок, но не и това.
 4. Колонисти са били в периода 1913-1991, сега Македония си е вече само на македонците, е и на албанците вече, но те сами си избират пътя, не ги навигират от Белград. Принципно има и антисръбски настроения в БЮРМ, но те са много по-меки и непопулярни просто защото им е ясно, че не са сърби, а българи и съответно за да си го запазят идентитетот им се налага да ритат против вторите когато става въпрос за средновековна и съвременна история. И против гърците, когато става въпрос за антична.
 5. Ами има и в Южна и Източна Сърбия всъщност: Босилеград: Цариброд: А на Каймакчалан Вардарските тикви я строшиха. Там антибългарската пропаганда си е същата като от времето на Тито, докато в Белград вече е доста вяла и по-скоро инертна. Но както казах - много сме далече още от западноевропейския модел за неутрално съвместно разглеждане на общата история, та дори и от китайско-японския...
 6. Мемориална плоча на погребаните там български войници.
 7. Всъщност май е време да си взимаме назад думите за сърбите. Преди няколко дни откриха паметна плоча на загиналите български войници през Първата световна война в... Белград! А в София? В София на мястото на техния разрушен отдавна паметник все още стърчи ръждиво саморазпадащо се комунистическо чучело. А ние продължаваме да си се моткаме с полемики около него на връх 100 годишнината от смъртта им!
 8. Ами за Ханибал тия ентусиасти успорват и бюста от Сицилия. Тая монетка с негърче и слонче обаче - не, тя си е сигурна и е доказателство. А представяш ли си да се направи филм, в който Шака зулу да е бял!? Ще се надигне вой до небесата, режисиора ще бъде направо осъден за расизъм ефективно.
 9. В такъв случай също неправилно го наричат "Адам" и "първият". Опитът да се постави точна граница винаги ще бъде обречен, защото такава не съществува.
 10. Това не означава нито, че е първия, нито че е бил единствен тогава, просто само неговите потомци са оцелели до днес (ние).
 11. Говореше за ледници, затова и предположих, че става въпрос за периода когато навлизат в Европа и Централна Азия (преди ок. 40 000 и нататък)
 12. Няма такъв филм като "първият мъж", просто защото точна граница при отделянето на един вид от друг не съществува.
 13. И все пак при европейците %-ът на неандерталски гени запазен до днес е най-висок - до 3-4%, до 1-1.5% при азиатците и 0% при африканците. Остава варянта европейците да са наследници на онази близкоизточна смесица. По-назад Южняка някъде обясняваше, че вълната от сапиенси която е затрила неандерталците в Европа по-късно на свой ред е била затрита от нова вълна сапиенси.
 14. Мамути. С тонове. Находките на сапиенси по тези ширини, както и на следи от лов на мамути са си налице от периода. Недомислено може да е единствено това, че не си се поинтересувал за тях.