Отиди на
Форум "Наука"

Nevena Jordanova

Потребител
  • Брой отговори

    4
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Nevena Jordanova

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Nevena Jordanova's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Репутация

  1. Здравейте, препоръчвам тези книги за тези, които владеят немски: https://omegals.bg/2017/09/18/книгите-които-заслужава-да-прочеш/ „Метаморфоза“ на Франц Кафка Един от класиците на германската литература, получил с творчеството си признанието да бъде един от „тримата влъхви“ на модерната литература. Ако вече сте чели „Метаморфоза“, значи със сигурност сте пленени от подхода му към думите, затова я прочетете и в оригинал, по-точно – „Die Verwandlung”. Сюжетът е лесен за проследяване, така че дори да не сте усвоили докрай немския, не се притеснявайте, няма да ви затрудни. „Смърт във Венеция“ – Томас Ман Романът му от 1901 г. „Буденброкови“ му носи така желаната от всички писатели Нобелова награда за литература през 1929 г. Новелата „Смърт във Венеция“ или „Der Tod Venedig” проследява историята на известен писател, който преживява творчески застой и предприема пътуване към Венеция. Сюжетът не е особено позитивен, изпълнен е с терзания и страшна болест, но е толкова пленяващ, че веднъж започнат, е почти невъзможно да остане недовършен. „Парфюмът“ от Патрик Зюскинд „Парфюмът: Историята на един убиец“ сред списъка с любимите ви филми ли е? А знаехте ли, че той е създаден по романа на Патрик Зюскинд „Парфюмът“? Ако сте гледали филма, няма как да не ви е харесал, а това със сигурност означава, че несъмнено трябва да разтворите книгата. За тези, които нито са я чели, нито са гледали филма, ето кратко резюме. Централна Франция, през 18 век, млад чирак в парфюмерия има невероятния талант да усеща и разпознава хиляди аромати, така както никой друг, но красивата му дарба и желанието му да разкрие перфектния аромат го превръщат в сериен убиец. Романът е сравняван по пленителност с „Името на розата“ на Умберто Еко, така че не отлагайте повече, преживейте историята през очите на Жан-Батист Грьонуй, и то написана на немски. Оригиналното заглавие е предвидимо – „Das Parfum”.
  2. Здравейте, за да науча по-лесно английски език се придържах към няколко трика. Ето тези https://omegals.bg/2017/02/24/9-трика-как-да-научим-по-лесно-английски/ Надявам се да ви бъдат полезни и на вас

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...