Отиди на
Форум "Наука"

Murphy

Потребител
  • Брой отговори

    8
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Murphy

Лична информация

  • Пол
    Мъж

Последни посетители

739 прегледа на профила

Murphy's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Репутация

  1. Май че единственото „научно“ във този форум се намира в тайтъла. Живо-здраво!
  2. По последни сведения Вселената се разширява със скорост по-голяма от скоростта на светлината. Оказва се, че всички галактики се отдалечават от Млечния път и скоростта им е право пропорционална на разстоянието им от нас. Уловката, естествено, е че на всички наблюдаващи от всяка галактика Вселената изглежда така, сякаш се разширява около тях. Какво мислите, как е възможно това, имайки предвид, че скоростта на светлината е физична константа? Може ли да се каже, че тъмната енергия има пръст, като упражнява загадъчно налягане, извиращо от вакуума на пространството? Какво означава всичко това, убягва ли ми нещо?
  3. Елбърт Хъбард е казал: "Ние никога няма да станем цивилизована страна, докато не започнем да харчим повече пари за книги, отколкото за дъвка.". Ние също харчим за дъвка, обаче под каква форма? Не вярвам в екстрасенси, врачки и баячки, но съм убеден, че можеш да видиш бъдещето на човек, като наблюдаваш за какво си харчи парите. Инак, за к'во Ганьо да чете книги, нали, чукча не читател, чукча писател?
  4. В интерес на истината такава е идеологията на всички религии. Аз съм само това и не онова. И ако вие сте това, което аз мисля, че не съм, тогава грешите. И ще горите в Ада. Де да можеше всички плоскоземци да следват този принцип. Нека си бъдат глупави, но насаме.
  5. Всеки да вярва, в каквото си поиска, ако иска нека подкрепя галещи егото възгледи, че родното му място се намира в центъра на повърхността на Земята, не ме интересува, стига да не го налага и на други хора под претекст, че отхвърлят идеята му, както навремето са правили с кръглостта. Човек трябва да отваря ума си за изключителни идеи, но не да го оставя толкова отворен, че да му излее мозъкът. Само защото изглежда така, сякаш сме в центъра на Вселената, не означава, че е истина. Вселената има навика да създава илюзии за собствена важност, като например това, че на всички наблюдаващи във всяка галактика изглежда така, сякаш Вселената се разширява около тях.
  6. Не че жените си падат по лоши момчета - по-скоро по чертите и качествата, които имат повечето, като увереността и неподправеността. Никой не харесва задници, но още повече привидно добри момчета, които задържат вратата на магазина само защото отсреща стои красива жена. В случая или я задържаш за всички, или не, в противен случай не си такъв, за какъвто се представяш. С други думи, правиш се на такъв, какъвто не си, за да получиш нещо в замяна.
  7. Милиони години еволюция и накрая пак се връщаме оттам, откъдето сме тръгнали. NASA е виновна, че няма нито една неподправена снимка на Земята. По всичко изглежда, че всички тела в Слънчевата система са сфери, с малки изключения, в случая спътниците на Марс - Фобос и Деймос, които са продълговати, тъй като не им достига гравитация, която да ги направи кръгли. По-изненадан съм от факта, че много известни личности подкрепят "тезата" за плоска Земя, включително B.o.B, такива с влияние върху други хора, които пропагандират с твърденията си. После не се учудвайте защо приятелите и роднините ви също не вярват, че Земята е кръгла.
  8. Вселената никога не създава само по едно тяло от даден вид, като например планети, звезди, галактики и други. Предполага се, че има около 2000 милиарда галактики, всяка от които може да съдържа от 1 милион до 1000 милиарда звезди (за справка само в Млечния път има около 250 милиарда звезди). Нека допуснем, че на всеки пет звезди, се пада по една звезда, която има по една или повече планети в орбита. Ако Вселената създава по много от всичко, защо да смятаме, че ще направи изключение по отношение на самата себе си? За всички, които ще си кажат, че е твърде невероятно, за да е истина, Дж. Б. С. Холдейн е казал: "Лично аз подозирам, че Вселената не само е по-чудновата, отколкото предполагаме, тя е по-чудновата, отколкото въобще можем да предположим.". Твърде невероятно е нещо да е уникално.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...