Отиди на
Форум "Наука"

promis

Потребител
  • Брой отговори

    52
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за promis

  • Рожден ден 20.12.1982

Лична информация

  • Пол
    Мъж
  • Пребиваване
    Пловдив

promis's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Interactions.org - image bank. Снимките могат да се ползват свободно за некомерсиални цели и след писмено разрешение за комерсиални цели (по принцип винаги разрешават).
  2. Всъщност в статията става дума за научни статии (не икономически). Оригиналът е публикуван в блога за наука на Капитал.
  3. Всъщност загадката наистина беше много интересна и честно признавам, че не се сетих. А за какво ли не помислих!
  4. ММ250, благодаря за коментара. Думите Ви звучат логично. Обаче според мен, без да съм специалист, разбира се, ключът се крие именно в тази "енергия на заем". Когато се появят частица и античастица, те двете са взели енергия на заем и трябва да я върнат. Когато античастицата бъде погълната, остава частицата, която няма как да върне заема си и става реално съществуваща. Това е което знаем. Не знаем какво става вътре в черната дупка. Това, което Хокинг е имал предвид предполагам е, че погълнатата античастица анихилира с някаква частица вътре в черната дупка, при което се отделя енергия, която се връща на вселената (връща се заема). Така черната дупка "олеква" с 1 частица. Всичко това е в унисон със закона за запазване на енергията. А дали е така? Теоретично сигурно да, защото мисля математически теорията е издържана. Остава и на практика да бъде доказана или опровергана. И наистина, не знаем под каква форма са енергията и веществото вътре в дупката. Просто знаем, че са там. Вие какво мислите по това обяснение?
  5. Да, напълно възможно е. Според мен. Този линк го цитирах по-рано в тази тема: http://www.space.com/scienceastronomy/merg...ole_021119.html
  6. Ами то при тия ревностни нападки срещу совалката...
  7. 3*3.3333(3) = 9.9999(9) = 10 По темата: http://en.wikipedia.org/wiki/0.999... (на английски)
  8. Много са хитри тези двигатели. Те всъщност са най-доброто, което имаме, така ли? И още един въпрос имам: Н2 и О2 спонтанно ли се възпламеняват при смесването си или пак имат нужда от искра или нещо подобно? (Съжалявам, малко off-topic са тези въпроси, но не знам къде другаде да ги задам )
  9. Zvezdichko, ти може и 100 въпроса да напишеш, но онези, които са си наумили, че кацането е измислено ще продължат да си вярват. Иначе, по темата, 7-ма точка е най-убедителна и напълно достатъчна, според мен Spirit, какви са тези криогенни ракети?
  10. Алберт, аз получих отговор на въпроса си отдавна, като гледах филмът на BBC Supermassive Black Holes от 2000 г. Препоръчвам го на всеки, който се интересува от тези черни дупки. А отговорът няма нищо общо с лъчението на Хокинг, нито с "поглъщане на пространството" (?!?!). Дано читателите тук имат капка здрав разум и да разграничават реалните научни теории, разработвани от блестящи учени по цял свят, от частните теории на случайни хора.
  11. Наистина ще има много проблеми за решаване, но хората работят: http://www.nsf.gov/news/news_summ.jsp?cntn...A&from=news
  12. 20 години не са малко време и никой не може да предвиди какво ще стане тогава.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...