Отиди на
Форум "Наука"

petur dimitrov

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за petur dimitrov

petur dimitrov's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Социалното положение не жените в Армения и Византия е много по-добро от това в Англия или Италия. Освен това как може да сравняваш с такава лека ръка християнството и исляма? Християнството уеднаквява половете,особено в случaя с Византия,където още от езическо време те имат висока цивилизация и култура,което дава допълнителни условия за това. И ето пример с Еклогата и Юстиниановия кодекс,където жените имат широки възможности да се разведат,да получават и управляват имущество. Докато в исляма(шериата),техният юридически статут е на ''половин човешки същества'',те са биологични машини за раждане и кравата струва по-скъпо,а мъжа й може да се разведе с нея,когато и за каквото си поиска,и да не продължавам... И въпреки това,това не им пречи да управляват халифата по времето на Женския султанат. Все пак да си спомним императрица Ирина,която след свалянето на сина си е император(тя е суверенът),а не императрица(защото това е различна титла,означаваща съпруга/майка на императора),и никой не намира това за юридически недействително,или ненормално. Феминизмът е нещо отвратително и няма нищо общо с равенство на половете(което както разбрахме вече християнството го дава). Да не забравяме и Китай - там също колежката на Ирина - Лу Зетиан взима ''мандата на небето'' и е известна със златния век,жестокостта си,и вдигащите статута на жените закони.По време на Танг и особено по време на Сонг,техното положение процъфтява. http://www.womenofchina.cn/womenofchina/html1/special/14/9844-1.htm https://en.wikipedia.org/wiki/Society_of_the_Song_dynasty#Women:_legality_and_lifestyles Има още много неща,но съм сигурен,че този ще ти е интересен: https://www.youtube.com/watch?v=xrgovSZ32Yg https://www.youtube.com/watch?v=wSX7iT0n65Q&t=31s

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...