Отиди на
Форум "Наука"

Threeears

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Threeears

Threeears's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Преди всичко искам да се извиня за тона в първия ми коментар! Също и за закъснелия ми отговор... Към Фружин: Цифра 10 няма. Опираме до политика, да, определено...защото Левски е политик и защото неговата идеология е в разрез с друга една идеология, много по-мащабна и много по-амбициозна. И ако приживе Левски е просто един враг на тази идеология, то след неговата смърт той се превръща и в неин инструмент, тя започва да прави политика с неговото име и памет. Това е и въпросната манипулация с историята на Левски! И естествено неин инициатор и покровител е Русия! Изпълнителите са много... Конкретно за поп Кръстьо: Никола Станев и Даниел Кацев-Бурски през първи период; Димитър Панчовски и Николай Хайтов през втори период; Трети период или в наши дни: Пламен Павлов, Росен Янков, Николай Иванов и една камара бедни, продажни душици в Ловеч, които издават книжка по темата всяка година... не ми се търсят имената им сега. Относно доказателството за предателството: Писмен документ от турската власт, на който поп Кръстьо да е посочен като предател на Левски, заверен и подпечатан в три екземпляра, няма...или ако въобще съществува нещо подобно, дълбоко се съмнявам да види бял свят. В науката обаче съществува един принцип за простота, наречен бръснача на Окам. При едно множество от теории, които обясняват едно и също нещо, трябва да изберем най-простата, тази която прави най-малко предположения.. Тоест, ако всички, повтарям, ВСИЧКИ съвременници на събитието посочват поп Кръстьо, като предател на Левски... ако съществува документ, на който черно на бяло турската власт посочва поп Кръстьо като ДОНОСНИК... ако поп Кръстьо е обвинен в злоупотреба с комитетски пари и има мотив.... ами най-вероятно той да е предателя! Погледнете сега мнението на колегата преди мен, също и линка, който е посочил ... сняг, мостове, денивелации, ханове и тн. булшитс... Кой усложнява нещата? "Аз си оставам убеден, че ония историци, които в най-ново време намериха изгода да казват, че няма предателство, и които като Пилат умиха ръце, да не отговарят за угодливостта си пред тогова и оногова, аз си оставам убеден, че те са които отвориха път на безпътицата и дадоха цена на обезценената мисъл у нас. Те са тези поклонници на моралните скруполи, те са, които култивираха и култивират невежеството, които възцариха и възцаряват слепотата в нашия публичен живот. Те са, които разюздаха безоките да видят и сакатите да пипат в царството на клюката. Които насърчиха неподготвените да могат и недоучените да знаят, да могат и да знаят повече, и да смеят и да говорят по-високо от тях. Защото самите те решиха да мълчат. Така на мен се падаше и пада се още да говоря" Д.Т.С.
  2. Ново, ново... колко да е ново... на едни около 100 години е тази хипотеза... Но тази година се наблюдава някаква реинкарнация на стари брътвежи около Левски... защо пък и тази да не бъде изчистена от прахта и представена като "нова"... Като цяло... грозна и гнусна тема... Нямам идея, дали някой от вписалите се в нея е историк (тея, с повече от 2 мнения), но ако има такъв, по-добре да къса дипломата и да сменя попрището, докато е време... Значи... пичага... не можеш да изброиш 1.,2., 3. и тн. списък с хора... и в него да липсва поп Кръстю, който ти е основния заподозрян... няма такъв филм, приятелче... (И то от човек, с аватар на Книговезеца...). Не можеш, да цитираш Кацев-Бурски и да игнорираш Д.Т. Страшимиров... Абсолютна манипулация! До всички анонимни и любопитни читатели на този форум: Няколко истини от мен: 1. Поп Кръстю е предал Левски 2. В България съществува организирана група от хора, която има задачата да фалшифицира историята ни! Оневиняването на попа и прехвърлянето на вината върху Марин Поплуканов е едно от делата им! Данаил Кацев-Бурски и Димитър Панчовски са част от тази група! Обръщайте особено внимание на техните "извори"! 3. Интернет не е подходящ източник на информация относно Левски. Нещата тук се манипулират лесно, а както обърнах внимание в т.2, има заинтересовани хора ние да не получаваме такава. Подбирайте си източниците... Тук, в този форум, в темите за Левски е минно поле! 4. Не може форум със заглавие НАУКА и борещ се за някаква авторитетност, да иска от мен, да напиша ЦИФРАТА ДЕСЕТ, за да провери, дали съм бот... няма такъв идиотизъм...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...