Отиди на
Форум "Наука"

CenturioMaur

Потребител
  • Брой отговори

    15
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за CenturioMaur

Лична информация

  • Пол
    Няма да кажа

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

CenturioMaur's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

9

Репутация

  1. Ако направим паметник на император Константин Велики, то трябва да направим и на цар Котис I, цар Рез, княз Крум и на други бележити хора от нашите земи. Иначе съм съгласен с идеята.
  2. То и по-голямата част от приравняването на Мизите и Българите също не изглеждат да са заради региона в който са се заселили.
  3. Как никой не ги е наричал мизи преди 7 век? Магн Енодий (известен и като Енодий Тицийски) никой ли е?
  4. Това че са имали колонии на Черноморието не ги прави автохтонни. По тая логика Испанците трябва да автохтонни за Америките и Филипините.
  5. Гърците не са автохтонни за българските земи. А и колко Сегашните Гърци са Гърци,а не Римляни вече е друг въпрос.
  6. Така е,но дори Хомо Сапиенс не е автохтонен за Европа,а за Близкия изток. Никой незнае кои са първи на Балканите - Траките,Илирите,Гърците,Венетите,Пеласгите или др. Но ние поне имаме основания да мислим че сме автохтонни,докато Албанците и Румънците нямат основания,но го твърдят.
  7. Разбира се че сме имали държава преди 913г. Княз е еквивалент на Архонт и Принцепс. Това е нисша владетелска титла. Докато Вожда (Емира,Хана и т.н.) са владетели на племе/племенно обединение.
  8. Хърватия е държава едва от 925г. когато отхвърля Франкската власт. Хазария е племенно обединение. Римляните винаги като говорят за Хазария,я наричат земята на Хазарите. Дори Османската империя е създадена след завладяването на Балканските държави през 14-15 век,не през 1299г. когато е просто племенен съюз на Кайъ с няколко други племена.
  9. Емирата/Емирството се управлява от емир/амир което значи вожд. От 913г. България вече не е княжество,а царство.
  10. Написал съм по времето на Симеон. Кордовския халифат е създаден 2 години след смърта на цар Симеон.
  11. Държавата Франция/Франкия не създадена през 5 век,а по-късно(към 7,8 век).През 5 век е направено племенно обединение,което е различно от държава. Между племенно обединение и държава има голяма разлика. България е правоприемник на ПБЦ и ВБЦ . При Симеон I единствените държави в Европа са били Франкската империя,България и Римската империя. Всичко друго са племена и племенни съюзи.
  12. ПБЦ,ВБЦ и Царство България са една и съща държава. От 1018 до 1185 тя е под римска власт,от 1396 до 1878 е под османска власт. Почти няма държави които да не завладявани от друг народ/държава. Руснаците ги покоряват монголите. Англичаните доста време са били подвластни на Викинги,Французи и др. Гърците са владяни от Римляни,Българи,Сърби,Османци,Венецианци,Франки и др.
  13. Най-старата република е Римската (Италианската) тя е създадена през 510г.пр.хр.,докато Сан Марино е създаден през 301г.сл.хр. Дали Българите сме Траки (много е възможно) все пак Римляните много обичат да ни наричат Траки,Мизи,Скити,Пеонци,Мирмидонци,Илири и т.н. Може би имат основание. България не ясно кога е създадена,може само да предполагаме 681,632,605,165 или друга година. Според Българския превод на Манасиевата хроника, Българите започват да се настаняват на Балканите за постоянно по време на царуването на римския император Анастасий.
  14. Хуните са идентифицирани от някои древни автори като кимерийци(предскитското население на Украйна и Южна Русия),масагети (сроден със скитите народ). Atom Да не се опитваш да кажеш че Скитите са монголоидната раса? Нормално е за народ който граничи с Монголоидни популации да се смеси с тях в някакъв момент и да се получат Монголоидни Скити,но те са все пак много-малък процент от Скитите,ако мога и да каша незначителен.
  15. Генетичните проучвания в България имат следния резултат I1-4% - (Скандинавия) I2a-20% - (Балкани,Сардиния,Иберия) I2b-2% - (пра-келто-германци) R1a-17% - (Балто-Славяни,Германци,Индо-Иранци) R1b-11% - (Келто-Италийци,Германци,Арменци,Тохари,Хети) G-5% - (Кавказ,Балкано-Анадолска) J2-11% - (Еладо-Анадола,Месопотамия,Кавказ) J1-3% - (Кавказ,Месопотамия,Семити) E1b1b-23,5% - (Северна Африка,Западна Азия и Балкани) T-1,5% - (Западна Азия,Източна Африка) Q-0,5% - (Сибир,Централна Азия) N-0,5% - (Урало-Фински,Сибирски,Балтика) Други - 1% Та какво излиза че вероятността Съвремените Българи да са автохтонни е около 48,5%,което не малко. Докато вероятността да са Централноазиатци е между 0,5% и 0,7%. Но трябва да се направят генетични проучвания(ако все още не са правени) за да видим какви са били генетично прабългарите и дали са се претопили в някой или не. А и Atom Европа и Азия са реално един континент,но в едната част мнозинство са Монголоиди,а в другата Европеиди. То като цяло съвремения човек не е ясно от къде произхожда дали от Европа,дали от Азия или от Африка никой учен не може да каже със сигурност. Но темата не е за произхода на човека,така че няма да я обсъждам и няма да правя офтопик повече в темата. А и каква разлика има между Сармати и Скити,според няма никаква разлика,но може и да греша.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...