Отиди на
Форум "Наука"

Terelig

Потребител
  • Брой отговори

    48
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Terelig

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Terelig's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

5

Репутация

  1. Защо Александър I и Фердинанд I са номерирани като първи при положение, че те единствените носители на това име в българската история. БорисI, защо приема титлата княз и какъв ранг е имала.
  2. Въпросът ми не е свързан с история. Но понеже ми се стори глупаво, да правя на тема за един въпрос, на който може да му се отговори с две думи, реших да я го постна тук. Започнах да чета книгата на Стивън Рънсиман „История на Първото българско царство“ в читанка. Понеже книгата е от преди горе-долу 80 години се зачудих информация там дали все още е актуална и си струва да чета.
  3. През 893г е княз Симеон стъпва на българския престол. Вместо военнолюбивия княз той се възцаряването изпечен изтригант. Симеон прави действие, което е немислимо сключва договор с ИРИ според, които България преминава под контрола, на източно римския император. След дълго обмисляне Лъв Философ (не се страхувайки, че е капан, защото мисли, че възхитеният от ИРИ княз иска да я управлява макар и да е първи след василевса) приема единственото условие на княза, а именно той да стане втори в империята. Присъединяването на България не мина без бунтове на военни, но висшите аристократи бяха предупредени от българският княз да не правят проблеми. В същата година Симеон пристига в Константинопол, за да заеме своя пост. Същата вечер бил организиран огромен пир, на който римския император паднал отровен от Симеон. На власт дошъл братът на Лъв Александър. Първоначално Симеон искал да убие и него, но за да не предизвиква подозрение изчакал (за къде да бърза) след 13 месеца Александър паднал мъртъв от начина си на живот. Оставайки без наследник константинополския трон останал свободен да се обяви за император....
  4. Може да звучи странно, но след като избера училище, къде би трябвало да се свържа с директора.
  5. За успеха не ми е толкова голям проблем дипломата ми за основно образование беше над 5,50 разбира се осми клас беше доста по лесен от другите, но като цяло винаги съм държал фронта на около 5.
  6. Ясно, а приемането предполагам, че зависи от оценката ми в зависимост от изискванията на избраното от мен училище. Също къде би трябвало да се свържа с директора на евентуалното ми бъдеще училище.
  7. Вероятността да се разменя с някой друг ученик в моя случай е доста мижав така че тази възможност отпада. Значи, ако се явя на приравнителен изпит на предмет не изучаван от мен и се проваля няма да ме приемат.
  8. Значи, ако си избера училище мога да се свържа с директора на въпросното училище и на моето текущо образователно заведение както и с родителите ми. Извинявам се за това, че съм неук в тази сфера, но под този цитат се има предвид вид, че ще държа изпит в предмет, който не съм изучавал.
  9. Проблема при мен е, че няма нито паралелка с история в моето училище нито, в което и да е друго училище в моя малък град. Което означава, че ако тръгна да се местя трябва да си сменя местоживеене. Не съм наясно. Ако се съм профил с биология и химия мога ли да кандидатства с история за висше образование. Ако знаете къде бих могъл да разгледам евентуалните ми бъдещи училища в интернет, защото търсих и не намирам нищо конкретно.
  10. Благодаря. Значи прехвърлянето ми е от място е възможно.
  11. Направо към въпроса. Бих желал да се преместя в друго училище. По точно паралелка с профилиращ предмет история. В момента съм паралелка биология и химия в 9 клас.Пиша тук, защото незнам как става процедурата и дали наистина е възможно това да се реализира. И ако би могло да се случви бих да ли ме насочили към някакви гимназии или училища, в които мога да се присъединя.
  12. По скоро Америките биха били разделени запад на Китай и изток на Испания и Португалия. Китайското влияние в света би се разрастванал неимоверно. Главния въпрос е какво би станало с САЩ и ВСВ, защото ако не я американците СССР би се озорил сериозно на Хитлер.
  13. Големият проблем с тези богати на природни ресурси африкански държави са великите сили. Те нямат изгода на световната сцена да изкачат нови богати силни независими държави. Военните конфликти позволяват купуването на много суровини. Така с един куршум два заека хем все още ги държат изостанали хем имат безплатни ресурси.
  14. Светът би останал същия. Би настанало отчаяние. Хората не биха се занимавали с нещо градивно за обществото, защото няма на кого да я предаде. Хората ще се присъединяват към терористични групировки, защото обвиняват правителството в заговор, че нарочно са организирали безплодието с цял намаляване на човешката раса.
  15. В филмът ,,Децата на хората" (които е много добре направен и го препоръчвам да го гледате) се разказва за свят, в който жените не могат да забременеят, а тези които вече носят плод в утробата си подмятат. Никой не знае, какво се случва и защо хората не могат да се размножават, както са правили милиони години. Минават 20-на години и изведнъж се появява като по чудо жена, която е успяла да зачене... Тук филма приключва и не дава точен отговор. Какво би се случило през тези години на свят без деца? Мисля че темата е интересна да се по дискутира особено предвид факта че не е много честа споменава като виновник за края на нашия вид.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...