Отиди на
Форум "Наука"

Doncho Peev

Потребител
 • Брой отговори

  517
 • Регистрация

 • Последен вход

Репутация

198 Студент

Всичко за Doncho Peev

 1. Това, което си написала е лековато, Дора. Очевидно някой хора са оценили по достойнство написаното от мен и ще ме баннат. Здраве да е. Важното да има свобода на словото. Така и прочистването. Гледаме формалното - няма война, ама последиците са именно като след етническо прочистване. Колкото до изнасилванията, грабежите и убийствата по домовете, не съм толкова сигурен. Ти сигурна ли си? Едва ли фактът дали нашето здравеопазване, например, е "целенасочено" или нецеленасочено навряно в кучи г......, топли милионите убити българи.
 2. Налагай го веднага. Ултиматуми можеш да поставяш на майка си или на баба си. Не на мен. Въобще не ми пука. Всеки човек има самоуважение и не следва да разговаря с простаци. Участието в този форум е развлечение за мен. Мога да мина и без него, особено, когато вече не е развлечение. Между другото, мои приятели арменци твърдят, че в катедрата в СУ по арменска филология в един известен ти период не са преподавали специалисти лингвисти, а инженери и шофьори................
 3. Ако изчезването на 2 милиона българи, 25% от българския народ или всеки четвърти българин (повечето от тях не са в чужбина, а в гробищата), не е "доказателство" за Вас, няма как да Ви помогна.
 4. Деленето на хората на българи и цигани е в полза на враговете на България. Не приемам и никой нормален човек не би приел гражданите на неговата държава да се делят и да ги делят по етнически критерии! Това е абсурдно!
 5. Не знам дали става дума за манипулация или авторът използва някакъв странен изказ. Но НИЕ обикновените българи не създаваме нищо, защото никой не ни пита за нищо. Някъде другаде някакви други хора - българи и небългари вземат решения вместо нас. Резултат от тези решения е демографската криза. Нека да назоваваме нещата със собствените им имена - демографската криза в България е разновидност на етническо прочистване, подобно на това през Втората световна война в Европа, на това в бивша Югославия и на това, което наблюдаваме сега в Близкия Изток. Варварско етническо прочистване. Тук не става дума за образование, за умни и глупави. Вас ви зачистват не защото сте бедни или богати, умни или глупави, успешни или неуспешни, а просто защото сте българи.
 6. Не съм чел изказването на госпожа Меркел, но ми се струва странно, някой да освобождава депутатите си от "задължителното гласуване" в една демократична страна.
 7. Супер. Дайте малко повече от тази "светлина". 1. Първо, не става дума за "всичките 10 комитата", а за "всички в 10 комитата". Няма никаква индикация за броя на комитатите. 2. Второ, изобщо няма ясни данни дали комитатите са основни административно-териториални единици в България.
 8. Умно. Обикновено хората се бунтуват или изразяват недоволство, не когато "авторитетът" на някого е много "силен", а когато е много слаб, на дъното, в калта. Така, както е било и при Борис. Избиването на хора, включително на невинни хора, по собственото му признание, едва ли е допринесло за покачването на неговият "авторитет", но виж страхът пред този безогледен сатрап очевидно е нараснал. Поставянето на трона на евнух няма нищо общо с авторитета на династията на Борис. Самуил е имал нужда да подчертае легитимността на властта в България, в светлината на византийските брътвежи, че е обикновен бунтовник и изменник по отношение на властта в Константинопол.
 9. Да, Исав. Това е науката на такива като г-н Йончев. Тази "наука" те преподават на децата ни в училище и с тези картинки представят България зад граница. Защо го правят? Нямам идея. Те да обяснят. Източник, в който се твърди, че са избити 52 рода, няма. Факт.
 10. Извори? Аз Ви посочих конкретен извор - Менандър. Вие искате да целувате Михаил Сирийски. Ваша воля.
 11. Дори от Вашият цитат е видно, че съм прав. По какъв друг начин са назовавани българските славяни, освен склавини? За разлика от тях имаме хървати, серви и други.
 12. Вие я познавате, затова смятате, че с Византия са заговорничели орачите и овчарите по селата. Тях е държал на списък василевса и този списък е пратил на Телериг.
 13. Проверих и сега съм напълно сигурен. Според Менандър през 568 г. тюрките изпращат пратеници в Константинопол. Основното послание на тюрките към ромеите: "Не помагайте на аварите. Те са наши роби. Ние ги победихме и покорихме, но 200 000 от тези наши роби избягаха към Вашите граници. Не им давайте земи за заселване". Кратко и ясно. С тюрките шега не бива. Това означава, че още преди 568 г. тюрките владеят териториите на север от Кавказ поне до река Кубан, а реално и северно от реката, посредством своите васали. Хипотетичната Берзилия при всички случаи попада във владенията на тюрките и то в централната им територия на север от Кавказ. Как това сведение се връзва с информацията на Михаил Сирийски, че двама от тримата братя, т. е. около 20 000 българи от Памир, осъществяващи преселение след 582 г., се заселват именно при тюрките? Вероятно са искали да заместят аварите, в качеството си на тюркски роби?! Ами, никак не се връзва. Сведението на Михаил Сирийски за крайната точка на преселението (ако приемем, че Берзилия е Дагестан, както и приемат българските историци, редактирали ГИБИ) противоречи на всички останали сведения от периода. За мене изводът е ясен. Но нека всеки сам за себе да го направи.
 14. Явно не се разбираме. Още повече по-горе Ви дадох пример с други славяни, които същите тези ромеи не наричат "словини". Словени за ромеите не са славяните изобщо, а само и именно българските славяни. Сърбите, например, за тях не са "словени", а "серви" или "серби" или "трибали", но не словени. Подозирам, че и поляците и чехите също няма как да са словени за ромеите. Защо? Ами много е просто и аз вече го написах - славяни като лингвистично понятие се появява едва през 18 век. Няма как ромеите да използват същият термин 1000 години по-рано. Не става.
 15. С това съм напълно съгласен. Една от фалшивите тези на Литаврин и компания е именно тази - разглеждането на покръстването като прославянски акт, който бил предизвикал отпор от страна на прабългарите, които пък видели властта си застрашена. Това, разбира се, е глупост. Въобще, приемането на християнството по никакъв начин не е мотивирано от някакви етнически взаимодействия в българската държава - една стара изтъркана и невярна теза, която и до днес си стои във всички български учебници по история. Доказателства - никакви.

За нас

Форумът съществува от края на 2005 г. и с усилията на много хора ние вече 11 години сме онлайн и продължаваме да дискутираме заобикалящия ни свят. През тези 11 години се случиха много неща и днес имаме форум с 15 000 теми, с над 350 000 мнения, а всеки месец той се чете от над 100 000 човека. Това нарежда форум "Наука" сред едни от малкото активни форуми в България, изключителни, полезни и нужни места за свободна обмяна на мисли и знания. 

Поддръжката на форума започва да тежи финансово, особено - след последния срив от хакерска атака, когато с помощта на анонимен дарител, ние успяхме да заплатим на специалист и се завърнахме онлайн без никакви загуби на съдържание. През февруари т. година платихме 850 лв за хостинг, тъй като използваме сериозни ресурси и се нуждаем от собствен VPS сървър. 

От рекламите на Гугъл печелим около 400$ на година, което не може да покрие всички разходи и това е основната причина да се обърнем към вас - нашите потребители и читатели. Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Създаваме фонд Форум "Наука", в който ще трупаме всички дарени средства, чиято основна цел ще бъде поддръжка и развитие на форум "Наука".

Може да се свържете с нас посредством лично съобщение, контактната форма или на office@chitatel.net

Банкова сметка:

Сдружение “Читател”

IBAN: BG87UBBS80021048062740
BIC (Swift): UBBSBGSF
При банка ОББ АД

Към PayPal:

Фонд "Форум - Наука"

 

С уважение, Р. Теодосиев
Създател на Форум "Наука
"

Научи повече!

За контакти

×