Отиди на

makebulgar

Потребител
 • Брой отговори

  3066
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  8

makebulgar last won the day on Март 25

makebulgar had the most liked content!

Репутация

790 Асистент

Всичко за makebulgar

Лична информация

 • Пол
  Мъж
 • Пребиваване
  България

Последни посетители

15341 прегледа на профила
 1. 10 факта за Римската империя

  Калибрири за стрели, копия, пръстени, тежести или други подобни са додекаедрите.
 2. Още за кафето

  Теобромина е отровен при по-големи дози или при проблеми с черния дроб. Кафето принципно е напълно ненужен за човека продукт. Хората са доказали, че за разсънване една ябълка е по-ефективна. И при това човек може да спести много от неизпитите крета.
 3. Фалшива журналистическа новина. Договора е свързан с конкретни проекти на космически кораби, и ако тези кораби не летят и парашутите не са им нужни. Но е нужна фирма която да ги доставя, тъй като проектите за кораби не са прекратени.
 4. Всичко е въпрос на среда и на интелигентност. Хората, кучетата, конете, котките и козите, кравите са "одомашени" доколкото хората са създали дом в който всички на живеят в мир и сговор, за благото на бъдещите си поколения. Хората си осигуряват разни предимства с помоща на животните, а животните си осигуряват защита и храна. Затова животните и са свикнали със средата на дома, защото е сигурна. Останали диви животни просто не са били от нужда на хората, и съответно не са били одомашени, тъй като хората са одомашили онези които им вършат работа. Хората и кучетата са станали най-големи приятели в този дом, тъй като и двата вида произлизат от социални прародители. Съответно кучетата просто се вписват в социалната среда на хората и са най-адаптивни към нея, тъй като са по-умни от останалите, доколкото прародителите им са вълци и хищници. Кучетата се различават от вълците по по-малкият си мозък, като ако се освободят и се пуснат в природата да оцеляват ще им е по-трудно, но със сигурност ще започнат да оцеляват. Просто в дивата среда ще протече естествения отбор и ще оцелеят най-силните и умни кучета.
 5. на пръв поглед изглежда като терасиране за овошки, но по-ясно ще стане ако знаем мястото. със сигурност не е някаква древна пирамида.
 6. Астероиди ни удрят постоянно, и това кога ще ни удари достатъчно голям така че да ни навреди не е въпрос на статистика, а е въпрос на късмет и случайност. Дали ще е след 100 години, след 1000 години или след 24 часа вероятността е почти една и съща. Тъй че трябва да сме подготвени, пък като дойде ще го гърмим.
 7. Многолик конфликт

  Шеф некъдърник. Създава си фирма с типов устав който не чете, делегира пълни права на външни фирми, не може да контролира управителя си... Най-добре за него ще е да тегли 100 млн заем от банката, да си ги присвои, да ги пише извънредни разходи на фирмата, да я обяви във фалит, и да си ходи. И да го хванат и да не го хванат ще си лежи все на топло или в затвора или на някой хубав остров.
 8. Многолик конфликт

  Тоест типовият устав разрешава тези неща, тъй че собственика няма от какво да се притеснява. Прима нещата спокойно, пие една студена вода, и си продължава живота. Щом сте делегирали подобни права на управителя, дори и да не сте знаели за това, то няма какво да направите. Управителя тъй като е имал такива права, и е чел по-добре устава, няма вина за това че е направил каквото е било полезно за него. Ако поканите някой познат да спи в къщата ви за година-две, трябва да очаквате и да допускате, че ще преспи с жена ви, дори и да вярвате и на двамата. Не е луд този който яде баницата, а е луд този който не си чете типовия устав.
 9. Многолик конфликт

  Продаваш целия бизнес, тъй като явно не ставаш за бизнесмен щом бизнеса ти е с устав по типов образец, който явно дори и не си си направил труда да прочетеш. И ако не си си оставил вратички през които да уволниш всички управители и директори, които се правят на много умни, значи наистина не заслужаваш този бизнес и печалбата му.
 10. Арбанасите от с.Арбанаси не са никакви албанци, а са българи преселници от макадонско и албанско, на които са им викали арбанаси, тъй като произлизат от онзи край. Мисля че след едно от кланетата на албанци над българи там народа се преселва в България. Според мнение на един филолог, който обича да изследва траките, албанския език не е някакъв древен палеобалкански език, а е по-съвременна езикова конструкция пълна с български, влашки, римски, гръцки и други думи. Може би изказва това мнение, тъй като иска наследниците на старите балканци да са славяноезични, но има и такова мнение.
 11. Заблудата Атеизъм

  Тоест Бог освен тайни срещи прави и тайни знаци, които човек не може да определи еднозначно като божии знаци, и може с лека ръка да ги подмине. Няма логика Бог да оставя на 7 милиарда души и на още 500 милиарда други твари по земята знаци, които те не могат да видят и да познаят като божии. Нелепо е да се твърди че тези знаци могат да бъдат видяни само от онези които вярват в Бог. По скоро е възможно вярващите да приемат за божии знаци най-обикновенни случки от живота, които за вярващите са необясними и им изглеждат невъзможни или чудеса. Субективната заблуда и непознаване на всички аспекти на случващото се не са аргументи за това да го обявяваме всяко необяснимо нещо за божествено действие, знак или чудо.
 12. Заблудата Атеизъм

  Тоест този който твърди че Библията е боговдъхновена е лъжец.
 13. Заблудата Атеизъм

  Проблемът е в това, че тази конструкция, че Бог не може да е материален е измеслена от хората и само от хората. Това че фикцията Бог не може да бъде материална е следствие от това че е фикция, а не от това че Бог е нематериален и не може да бъде материален. Тук въпросът обаче е друг, тъй като не говорим за някакъв философски Бог, който съществува само в духовното, в съзнанието на хората, и т.н., въпреки че напрактика боговете са точно това. Говорим за онези богове, или за някакъв единствен Бог, който както е описано в религиозните книги може да манипулира материята, да я създава, да създава хора от кал, да наказва физически, да унищожава, и т.н. Тоест говорим за Бог, който очевидно е свързан с материята. Така го описват религиозните аврамически книги. А щом е свързан по такъв начин с материята, то присъствието му може да бъде документирано, отчетено, записано, измерено, доколкото можем да измерваме състоянията на материята. Просто вярващите в тези богове трябва да ни ги посочат, да ни покажат рално физическото действие на боговете върху материята, да докажат че тези въздействия са следствие от божие действие, и съответно ще ги запишем с видео, аудио или други камери.
×