makebulgar

Потребител
 • Брой отговори

  2838
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  6

makebulgar last won the day on December 18 2016

makebulgar had the most liked content!

Репутация

690 Доцент

Всичко за makebulgar

Лична информация

 • Пол
  Мъж
 • Пребиваване
  България

Последни посетители

14938 прегледа на профила
 1. Повече щяхме да му повярваме ако беше засенчил светодиода..
 2. Консервацията и социализацията на гробниците Хелвеция и Грифоните тече усилено в момента.
 3. Петрински нищо не разбира. Голямата базилика няма как да бъде разрушена тъй като тя не съществува. Съществуват основите на Голямата базилика, и те няма как да бъдат разрушени, тъй като те се консервират по този начин чрез надграждането. Новопостроената църква върху основите на старата е най-доброто нещо което може да се случи там. Иначе само ще се наливат грешни пари за поддържане на основите видими.
 4. Честита Пролет! Точно това е псевдолингвистиката. Първосигнално се правят някакви звукови асоциации на Дупница с Дупка и от там с някакви кухотевини за някаква куха земя. Името на Дупница според османските регистри преди е било друго не с П, а с Б, и идва от Дъб!
 5. Всъщност тези цветове може и нищо да не са символизирали, а просто да са били няй яки и най ярки.
 6. Сбирщина от близки роднини и братовчеди по-скоро. За Херодот скитите са познати като един език, а не като множество езици.
 7. Заключението е, че скитите не са пришълци от Азия, а са си наследници на най-старите местни популации в степите отсам Урал
 8. Един куп спекулации и предположения са това. Нито Кухоземец има някакъв смисъл, нито власите са елини, а Кордокува може да идва и от Корд, Кортик "Меч" от старобългарски и ирански... Тук имаме явно псевдолингвистичен опит за търсене на произхода на някакво име. По същия начин името Аспарух псевдолингвистично го извеждаха през разни тюркски езици, името Курт (Коуратос) го направиха някакъв вълк, българите станаха буламач, и т.н. Най-добър в тази област е Й.Вълчев извеждайки един куп имена през чувашки.
 9. По-точно превеждане на текста на Пахимер няма да е много по различно. Въпросът е, че цялата конструкция на "холандската" теория е съшита с бели конци. Тя не може да бъде доказана, тъй като представлява наслагване на хипотеза върху хипотеза и доказване на една хипотеза с друга хипотеза. И всичко това с лингвистични тълкувания които са несигурни. Няма нито доказателства че Лахана значи ниска земя и че някакви древни елини са използвали такава дума за ниските земи, нито че латинците са употребявали термини от рода на Кордокува по отношение на ниските земи и на Холандия. От там насетне всичко останало са спекулациони (предположения). Особено конструкцията, че със робът холандец, който станал цар, е толкова недодялана че няма накъде повече.
 10. Холандската тория на Величка Тодорова си е чисто и просто лингвистична мешаница, без никаква логика, предполагаща някакви преписвачески грешки, и изградена на чисто звуковата прилика на името Ивайло с някаква западна дума, като основната линия на хипотезата е да се докаже връзката, разкривайки грешките. Същия метод се използва и при извеждането на името българи от тюркското буламач. Чисто звукови прилики без нищо общо. За подкрепа на хипотезата се измислят всякаки други неща за роби, латинци и проч, за които няма никакви доказателства. Обявяването на този цар за свинепас си е някаква кръчмарска история разказвана по Константинополските кръчми и чута от Пахимер, като вероятно свинската връзка е някакво унижение разпространено в Римската империя по подобие на унижението на което са били подлагани свинарите в Древен Египет. Там според Херодот свинарите били най-низшата и мръсна класа и им било забранено да влизат в храмовете и да се женят за хора от други прослойки. Обвиняван е за свинар или свинепас сигурно защото не е ял свинско, по същия начин по който днес мюсолманите ги обиждат на прасета, тъй като не ядат свинско. Ивайло вероятно е бил богомил и вегетарианец, доколкото ни става ясно от текста на Пахимер за това което е ял и за това че е познавал много добре молитвите. Богомилите са обявявани именно за бунтовници срещу царската власт, а Иваило както пише гръка с времето изоставил аскетизма и се вкарал в ред вероятно изоставяйки ортодоксалните богомилски принципи с цел превземане на властта.
 11. Игрек хромозомите им обаче са основно R1a, тоест взимали са различни жени скитите за да обогатяват рода си в който е имало патриархат. През 5 век скитските царе си вземат тракийси принцеси според Херодот.
 12. Явно загадката ще се окаже непосилна за решаване. Всъщност има едно уточнение което трябваше да направя в самото начало. Размерът има значение и последователността е следната:
 13. Последователността е следната: А закономерността е в символите и се вижда.
 14. Ето и нещо което вече наистина ще е професионално относно 3D възстановките на крепостите. Средновековния Царевец ще бъде вкаран във виртуална реалност - http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=86663
 15. Както казах по-рано символите от картите които виждаме в табличката от уикипедия са късни и са добавени тъй като приличат на тези които съм дал. Осемте символа си имат собствен живот и произход и първоначално са нямали нищо общо с листата, сърцата, тоягите и детелинте от картите, а са закономерност и последователност която се е отнасяла за нещо друго.