Отиди на
Форум "Наука"

Михайлов1

Потребител
  • Брой отговори

    6
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Михайлов1

Михайлов1's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Благодаря за труда....нека по-горе пишещите съфорумци обърнат внимание и да спрат кадъра на 56 сек. от филма и добре да разгледат схемата !
  2. Вие започвате безсмислен спор в стил: "Кой ти каза,че земята е кръгла....!? " И в такава полемика няма да влезна ! Който се интересува от генетика,ще разбере....! Друго,това не са мои съждения,така че "критерия" е това което съм видял и прочел ,но беше преди 10 години и не съм запаметил линка,за да ви го постна ! А който сериозно се интересува от темата....да търси и ще намери ! Източници много ! Това беше по темата дядо Либене ! И понеже се хващаш (!?) за продължителността на живота : заб. Овцата Доли: 5 юли 1996 —14 февруари 2003 . Но този факт не променя същноста на темата ,същото така и кога точно(!) слизат тестисите в скротума !
  3. Предполагам,че това за клонирането го разбрахте....! Сега ще кажа,а то не е нещо ново,че в мига на зачеването не се определя пола !? Ако се изразим компютърно,вкарали сте флашката и програмата се е заредила ! Втората стъпка е да се активира програмата и да започне тя да си върши работата във времето.Сещате се за как върви инсталацията на една програма ! И така в определен момент в края на 12- геостационарна седмица,когато плода е с формирани първични женски полови органи (на ембрионално ниво),ако Y хромозомата е доменантна тя започва да променя пола с мъжки белези,ако тя не е доменантна,пола си остава женски и проължава да се развива,като женски ! Това съм го гледал доста отдавна в един научно-полярен филм. Имаше схематизиране,как влагалището от вътре започва да излиза отвън и да се формира мъжкия член и от големите срамни устни започва да се формира скротума и после се затваря торбичката(именно за това се вижда тая ивица за която говорих)! Предполагам знаете,че когато се роди момченце,тестисите са вътре в тялото и не са паднали все още в скротума. Това става мисля около 4-до 5 та година,но е съм сигурен! Затова педиатрите, а и родителите трябва да наблюдават да ли тестисите са паднали в торбичката !
  4. Виждам,че сте активен потребител....но надали е достатъчно В поста си не говоря за развитието на плода според геостационарните седмици, а конкретно за пола,който се определя от хромозомите,а не от хормоните ! Естестествено е ,че тъканите са едни и същи, само че развити според предназначението си ! Затова не трябва да се ходи на видеозон ( за определяне на пола) преди плода да е завършил 3 месеца от развитието си ! Прдполагам,че сте чували за клонирани на животни ! Примерно :за овцата Доли,която живя 10 или 12г. (не съм сигурен) Нейния ембрион е създаден от собствен генитичен материал(без участието на коч) и тъй като (както посочих по-горе) тя като женски индивид има само ХХ хромозоми,може само в овца да бъде клонирана,но не и в коч ! Ако искат да създадат коч се прави следното:Взема се яйцеклетка от овца само като носител и се изолира Х хромозомота и към нея се прибавя изцяло ДНК на коча,като от него се изолира Y -хромозомата и се получава чифт ХХ и ето ти жена(овца) само че със 100 % ДНК на коча ! Но на никой не му трябва такава овца,която да има поведение и физика на коч ! И още един аргумент към тезата ! Когато те ритни някой в тестисите или ги преклещиш неволно(нали сме мъже),къде е болката !? При мен е точно там където са яйчниците на жените,при вас не знам как е....:) Просто живеем във века на ГМО-тата ! А за храните ГМО-та ,това е вече друга тема !
  5. Може би много хора ще бъдат изненадани, но когато се формират първичните полови белези на плода в началото си, те са женски ! Така че до 3-тия месец е трудно да се различи пола на ембриона. Би трябвало в края на 3-тия месец ,външните физически характеристики на пола да бъдат обособени ! За това,че в началото половите органи са женски всеки мъж може да провери,след като си дръпни члена на горе и го прилепи към тялото в посока пъпа . На огледало или с камера може да види изразена тъмна ивица(като шев) по средата на члена под главата отиваща към тестисите. Образно може така да се изразим ! Първо се формират женски полови органи и ако в ембрионалната програма присъства Y хромозома(мъжкия),която да се чифтоса с Х хромозома(женска) то тогава пола се зъвършва като мъжки ! Зрелият мъжки индивид носи в себе си двете хромозоми Y и Х, докато женския само ХХ(двойка) Така че жената може да се клонира само като жена,до като мъжът може да се клонира и като мъж и като жена ! При така наречените операции за смяна на пола,много е по лесно от мъжки полови органи да се "изваят" женски,отколкото от женски да се направят мъжки ! Дори на жена да и пластицират мъжки член,той няма да и върши работа ! Да,допълнително някакви външни помпи се слагат,но това е сложно и некомфортно ! Може да се обощи: Физически мъжът е уни пол ! Психически е много по-сложно да си мъж ! Тук става въпрос за редица доминиращи генни комбинации !

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...