Отиди на
Форум "Наука"

gogo84

Потребител
  • Брой отговори

    14
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за gogo84

gogo84's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Честно казано, пръстена от темата ми изглежда най-автентично, поради простият факт, че следите от времето са изцяло по него за разлика от другите които са доволно излъскани. Факт е, че халката е твърде равно направена, но съм виждал и други добре направени халки които са от епохата на Рим. Относно снимката на първия лот, пръстена напълно съвпада като орнаменти, разликата единствено е, че е почистен и излъскан. А поради малкия размер на снимката не мога да потвърдя, че халката е с неправилна форма, от това което виждам ми изглежда същата.
  2. Намерих още една снимка от сайт който твърди, че продава автентични римски ??Гладиаторски?? пръстени. Въпреки глупостите които са писали на снимката виждам 3 пръстена от същия тип.
  3. Само споделям, нищо не твърдя. Дали човека е в час с датировките нямам представа, но 100% факт е, че неговия пръстен е същия. Другото което виждам е, че е от Германия, което противоречи на варианта за малко местно ателие, освен ако не е купен от тук. Ще го попитам от къде го е взел и какво го навежда на мисълта, че е римски.
  4. Хем мислех да не ровя повече, но любопитството ме накара да поразгледам още малко и открих много интересно нещо което води в напълно различна посока. Пръстенът на снимката по долу е абсолютно същия като въпросния, но е оприличен на римски. Също намерих подобен на постнатите по горе датиран като късен рим. Ето и линк към темата: https://www.coincommunity.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=198163
  5. Напълно съм съгласен, проблема е че нямам база за сравнение. За късмет обаче го има този форум и този раздел, и хора като теб които споделят знанията си.
  6. Благодаря отново Roca, тази мистерия си я поставям в графа разкрити.
  7. Напълно е възможно Rоса, даже открих още един сходен пръстен в българска обява който затвърждава твоето мнение. Въпреки това пръстените не са съвсем еднакви по форма а по състояние да не говорим(това ме озадачаваше най-много), но неоспоримо фактите клонят към твоето предположение. https://www.olx.bg/ad/star-prasten-ID6CJnh.html#5a9349d0fc
  8. Намерих снимка на подобен пръстен, но датировката която са дали там (достоверността не е ясна) е 1500 - 1700 AD. Възможно е да се окаже по-стар. http://josephancient.com/product/post-medieval-open-work-bronze-ring-89
  9. Здравей и благодаря за отговора. Принципно прилича на железен, но мисля, че зеленото, което на горните снимки не се вижда е патина(под нея е червеникав). Не оставя следи от ръжда по пръстите, което също ме навежда на мисълта, че не е от желязо. Направих други снимки, дано се различи по-добре.
  10. Здравейте, можете ли да ми дадете някаква информация за този пръстен?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...