Отиди на
Форум "Наука"

Lans-1

Потребител
  • Брой отговори

    9
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Lans-1

Lans-1's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Отново благодаря за отговора ! Точно това ми беше въпроса, дали въобще да се занимавам с изпращане. В е-бея май бг монетите са доста понадути по дефолт, но както каза това е друга тема. Пък и идеята ми не е ценообразуване. Не смятам да я продавам, по-добра едва ли ще ми се падне скоро
  2. Балгодаря за отговора ! Идеята ми с грейдването не е с цел ценообразуване. Като цяло нямам намерение да се разделям с монетата. Аз самия наследих колекция с голяма част от бг монетите и искам да я допълня максимално. Въпросната двулевка ми е единствена и според мен е доста запазена, но както споменах от скоро се занимавам и все още имам оскъдна информация, особенно по отношение на оценката на дадена монета дали е MS AU XF VF F и така нататък .В случай, че реша да я пратя за грейдване то ще е по-скоро за моя информация и с цел запазването на състоянието на монетата, капсулирането също е важен момент. Аз така и така не разполагам с подходящата за целта среда. Но както и да е стига друнках, качвам я въпросната госпожа ;). Както е видно от снимките вече има окисляване на места. Та моля за вашата приблизителна оценка и мнение за монетата, както и съвет как да спра процеса на окисляване. Снимана е с телефон и не съм сигурен до колко ще се вижда, но ...
  3. Малиии ...., опасни сте. Страшна муха ми вкарахте. Днес ще я снимам моята двулевка и ще я кача тук. Ще Ви помоля за приблизителен коментар има ли смисъл да се занимавам с грейдване. Знам, че понякога излиза солено. Но ако има смисъл бих я грейднал. По отношение на окисляването съм се опитал да я съхраня до колкото е възможно. Като цяло мисля, че все още е в добро състояние, но очаквам и вашите мнения и насоки дали да я грейдвам, като хора по-вещи от мен. Ще кача и еднолевката, която не е в толко добро състояние, но все пак за инфо.
  4. Това е факт за 1916. То не случайно и се е наводнило с фалшификати. Въпреки, ча как изчезва такъв тираж си остава мистика за мен. Между другото и релефа на 3-ката на двулевката ми се вижда различен.
  5. И от мен, благодаря за отговора. Доста интересна тема. Особенно липсата на информация подбужда апетита сериозно
  6. По принцип имам от обикновенните та започнх да ровя за инфо в нета и така попаднах на темата. Стори ми се доста интересна и в интерес на истината няма никаква информация за въпросната Бирмингамска емисия. За каталозите на БНБ също си прав. Може би единственото място където са описани е въпросния каталог с консултант проф. Петко Павлов, изд.1998 г. Та ми стана интересно това мит ли е или реалност. Искренно се зачудих, защото зная,че най-редките са от 1916, но от четене по форуми знам, че ги има тук там включително и в БНБ имало екземпляр. А за тези сега и чувам, не че съм толко вещ, но наистина ми се събуди интереса. Та за това и питах някой въобще въждал ли ги е. Ако не, то прави ли ги по - редки от знаменитите от 1916 се чудя
  7. То колко пък да са скъпи другите ми е чудно, ако въобще ги има ? Пък и ако вземем под внимание, че са алуминиеви, то качеството най-вероятно ще е доста лошо.
  8. Здравейте, отворена ли е още темата ? Да попитам някой всъщност виждал ли е монети от Бирмингамския тираж ? Б. Киров - намери ли ги, от кои се оказаха ?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...