Отиди на
Форум "Наука"

Brain

Потребител
  • Брой отговори

    46
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Brain

Последни посетители

1239 прегледа на профила

Brain's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Репутация

  1. Здравейте. Искам да попитам дали, някой може да ми помогне по, каква формула мога да намеря лицето на този квадрат. снимка: https://drive.google.com/open?id=1YZ1YFIVXlj1CYzPHlacyec8mrVpNEE2h Благодаря за вниманието!
  2. Ако съберем безкрайност плюс едно това на безкрайност ли ще е равно?
  3. Благодаря и аз така си мислех но трябваше някой да потвърди.
  4. Икам да кажа ако хвана топката мога ли само с хвърляне от моя страна да и придам параболично движение или просто ще се движи по права без значение как я хвърлям.
  5. Предполагам, че не но нямаше да питам ако зн със сигурност.
  6. Brain

    S=pi

    Може да прочетеш за Статистическа термодинамика и Лудвиг Болцман.
  7. Може ли топка да има параболично движение в свободното пространство, като просто я хвърлим?
  8. Brain

    S=pi

    Принципно е хипотетична и се смята се, че е с R = lp (дължината на планк) и с M= mp(масата на планк). А колкото до калкулацията мисля, че ще е по лесно да си я направиш сам ( око да види ръка да пипне). Изключително елемнетарна е!
  9. Brain

    S=pi

    Здравейте, днес се замислих, каква е ентропията на най-малката черна дупка и реших да направя калкулацията и се оказа, че е равна на 3,14....... Ще е хубаво, ако някой коментира, защо на мен ми беше странно и изненадващо. Благодаря!
  10. Някой да знае, откъде мога да си купя устройство с, което мога да измеря честотата на светлина от ралични източници, като например светлината от крушкаи тн.?
  11. Това е проблема: топка в празно пространство с маса 280 кг и радиус 6 метра. Сега си представи, че около тази топка има гумена лента. Началното радиално състояние на гумената лента е 2 метра. Как мога да определя силата, която разтяга гумената лента? Искам да знам по каква формула се решават такива задачи. В случая са малко известните параметри. Предполагам трябва да зн от, какво е направен ластика и тн. Логиката ми е такава, че масата на топката спира ластика да се свие. Аз реших, че понеже е в пространството относителната енергия ще има нещо общо и ще мога да я ползвам. Но май няма да стане.
  12. Тогава само, като пример: ако взема енергията на една топка и я разделя на обема и това ще ми даде U и след това ако умножа U по лицето на топката ще имам сила F, която ако я разделя на лицето ще имам натиск p?
  13. Brain

    Закон на Хук

    Нека изобразим топка в празно пространство с маса 280 кг и радиус 6 метра. Сега си представете, че около тази топка има гумена лента. Началното радиално състояние на гумената лента е 2 метра. Как мога да определя силата, която разтяга гумената лента?
  14. p и U имат едни и същи мерни единици
  15. В кои случаи можем да кажем, че Енергийната плътност (U) е Натиск (p)? Ако имаме U.А(площ) = F но пък F.A=p и тук се обърквам защото май F.A=U.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...