Отиди на
Форум "Наука"

resavsky

Модератор История
 • Брой отговори

  8121
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  49

resavsky last won the day on Август 9

resavsky had the most liked content!

Репутация

2105 Доцент

Всичко за resavsky

 • Рожден ден 18.10.1974

Contact Methods

 • AIM
  resavsky3@abv.bg

Лична информация

 • Пребиваване
  Сърцето на Северна България

Последни посетители

21648 прегледа на профила
 1. Археологически статии

  https://www.blitz.bg/obshtestvo/regioni/sled-nelepiya-intsident-pochina-direktort-na-varnenskiya-istoricheski-muzey-prof-valentin-pletnov_news552767.html Вечна му памет.
 2. Цитираш Хелфен като дявола евангелието.Кога ли ще доживея да упоменеш казаното от него за иранските имена на българските владетели и извода който налага.
 3. Джошуа - Пулев

  Мач няма да има - Пулев е контузен.Това разбира се е част от спорта но предполагам че ще има и доста конспиративни теории.Черно тото,Пулев се е уплашил и т.н.Всъщност този мач ще бъде върха на кариерата му и шанс който едва ли ще се повтори.Мач който нямаше да има нищо срамно да го загуби.А и Пулев вероятно ще претърпи финансови загуби.
 4. Честно нищо не разбрах какво стана при Киркук.Иначе е много смешно да се говори за редовна иракска армия и кюрдско опълчение пешмерга.Пешмерга са в пъти по професионални въоръжени сили.
 5. Беше неизбежно.Киркук буквално лежи върху нефт.Кюрдите обаче се готвят от години за такава война.
 6. Народе???? или Кой предаде Левски?

  Силни и категорични думи.Слушам аргументите ти.
 7. Къде няма сармати?А с кого например воюва Теодорих Велки при Белград в 470 година?
 8. Испанските християни си получават повече от сериозна помощ от Европа - не го подценявай или отричай този факт.Разбира се фактора плячка от митично богатия халифат не трябва да се подценява.Северняците не са сурови войни но са несравнимо по бедни от маврите чиито несметни богатства са ги привличали като магнит.Маврите са си повече от добри войни и не заслужават подобни упреци /че са изнежени/. Самия факт че се удържат толкова векове е достатъчно красноречив.В крайна сметка самия Рим пада под варварския меч та какво остава за Кордоба и Гранада.
 9. Джошуа - Пулев

  Момчета не си правете илюзии.Шанса на Пулев е не повече от 10 процента.Дори ще бъде успех ако изкара и дванайсетте рунда.Няма какво да се лъжем.
 10. Това са несигурни данни.Къде е Панония къде е Прибалтика.Между другото аварите далеч не са били прочути с търговията си.
×