Отиди на
Форум "Наука"

resavsky

Модератор История
 • Брой отговори

  8189
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  50

resavsky last won the day on Ноември 15 2017

resavsky had the most liked content!

Репутация

2162 Доцент

Всичко за resavsky

Contact Methods

 • AIM
  resavsky3@abv.bg

Лична информация

 • Пребиваване
  Сърцето на Северна България

Последни посетители

21896 прегледа на профила
 1. За ембаргото си прав - но за убийството на жени и деца не.Четите на ВМОРО не правят такива неща.Има ли гръцки вариант на Загоричане - просто няма.А патриаршиските свещеници /гърци или гръкомани/ откровено проповядват геноцид срещу всичко българско.Дай ми пример един български екзархийски поп да е правил нещо подобно.
 2. Спандьо три вероятно значи че са го хванали да пасе патките по три пъти на ден.И той в знак на протест на трако-българо-арийски език издялкал надписа.
 3. Диалекто-българската дума "дека"

  "оти" е "защо".А "дека" си се ползва в почти цяла България не само в Пиринско..
 4. Исторически и военни филми

  Хубав руски сериал за обсадата на Баязет на Кавказския фронт на Руско-турската война.
 5. Аз лично не бих се осмелил да правя някакви изводи относно езика на хуните при тази крайно оскъдна база.Единственото което е сигурно е казаното от Приск за по тъмния цвят на кожата на хуните.Нещо което никой никога не е казвал за българите.
 6. Не знаех че и Буда е с тракийски произход.
 7. Кое не е сигурно?В прав текст си пише за боритаркана и Белград.Е точно защото чета унгарска литература там си пише за аварите.Между другото унгарската историография изживя една своя многовековна слабост в търсене на хунските си корени /доста съмнителни/ и се обърна към аварите които са си доста по перспективна тема.Аварския хаганат си е с 250 годишна история и въобще не е за подценяване.
 8. Това което се подценява от мнозина е че унгарците заварват в Панония компактни аварски маси.Авари които явно с лекота отхвърлят българското владичество и се инкорпорират в маджарската държава.За сведение Белград си остава най западната точка на България от Борис до Иван Владислав включително..След това вероятно следват някакви автономни територии но не и същинска територия на България.Например Климент,Наум и Ангеларий минават почти сигурно през територията на Салан но казват че са стигнали в България едва при Белград.
 9. Чия е Добруджа?

  Какъв е смисълът от темата?
 10. Във Ватиканския разказ също пише "сребро".
 11. Особена е ценна миниатюрата за 811 година.Поредно доказателство че битката не е в никакъв старопланински проход.
 12. Кера Тамара е по скоро заложница.По всичко изглежда че брака и с Мурад е бил платоничен - поне така се намеква в Бориловия Синодик.
 13. Ранните македонисти са лишени от яростния антибългаризъм на по късните.Те са колкото македонсти толкова и български патриоти.Това са по скоро някакви залитиния на шепа интелектуалци/повечето от които с леви убеждения/.Или просто местен патриотизъм.Част от тях са убедени например че Александър Македонски е славянин.

За нас

Форумът съществува от края на 2005 г. и с усилията на много хора ние вече 11 години сме онлайн и продължаваме да дискутираме заобикалящия ни свят. През тези 11 години се случиха много неща и днес имаме форум с 15 000 теми, с над 350 000 мнения, а всеки месец той се чете от над 100 000 човека. Това нарежда форум "Наука" сред едни от малкото активни форуми в България, изключителни, полезни и нужни места за свободна обмяна на мисли и знания. 

Поддръжката на форума започва да тежи финансово, особено - след последния срив от хакерска атака, когато с помощта на анонимен дарител, ние успяхме да заплатим на специалист и се завърнахме онлайн без никакви загуби на съдържание. През февруари т. година платихме 850 лв за хостинг, тъй като използваме сериозни ресурси и се нуждаем от собствен VPS сървър. 

От рекламите на Гугъл печелим около 400$ на година, което не може да покрие всички разходи и това е основната причина да се обърнем към вас - нашите потребители и читатели. Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Създаваме фонд Форум "Наука", в който ще трупаме всички дарени средства, чиято основна цел ще бъде поддръжка и развитие на форум "Наука".

Може да се свържете с нас посредством лично съобщение, контактната форма или на office@chitatel.net

Банкова сметка:

Сдружение “Читател”

IBAN: BG87UBBS80021048062740
BIC (Swift): UBBSBGSF
При банка ОББ АД

Към PayPal:

Фонд "Форум - Наука"

 

С уважение, Р. Теодосиев
Създател на Форум "Наука
"

Научи повече!

За контакти

×