Отиди на
Форум "Наука"

fx_trade

Потребител
  • Брой отговори

    5
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за fx_trade

fx_trade's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Костите са от човек,част от долна челюст, фрагменти от горна и горната част от череп и други раздробени фрагменти. За съжаление, половината е унищожена от багера, когато са копали да разширяват път, в частно място е. Размерите са приблизително 0.6 -0.6-2 метра . Искам да отида до РИМ но не съм я аз открил и се опасявам да не направя проблем на собственика на мястото, че и без това не е много добре. Около нея има керамика от поне още две подобни но унищожени явно става дума за некропол. Прилича на тръбопровод, но не е има си затварящи капаци и от двата края . Подобна е на ковчег но направен от керамика.
  2. Здр, ако може, някой да даде малко инфо за тази гробница. Казвам, гробница защото има останки от костен материал. Орентирана е север-юг, няма надписи изградена е от г-образни глинени плочи мисля, че е късно антична но в нета не намирам аналози. Намира се в югозападна България Благодаря предварително.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...