Отиди на
Форум "Наука"

tervel

Потребител
  • Брой отговори

    593
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    4

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ tervel

  1. Пътят на българите през хилядолетията. Основното, което трябва да знаят днес българските младежи, е, ч ние сме сред най-древните народи, основали няколко големи цивилизации. Че сме коренното, автохтонното население в Европа, живяло точно тук, където сме сега, и преди хилядолетия. За което доказателство са последните генетични изследвания. Че не сме пришълци от 7 век на Балканите и Европа. Че това, което се представя като преселване от Изток, е само една част от преместванията на българската народност през вековете. Че сме се разселили и в западна посока до Британските острови още в дълбока древност, за което свидетелства келтският фолклор. Че сме заселили и земите на днешна Италия през 5 и 7 век, за което свидетелстват стотици топоними в Италия днес – и до 19 век край Тоскана е имало графство „Болгария”, а имената на реки, върхове и села са десетки. Че сме имали писменост преди шумерската, на която тя много прилича. Следи с такава писменост се намират по Северното Черноморие. Че по нашите днешни земи са намерени най-старите находки, доказващи зараждането на човешката цивилизация в Европа по нашите земи. Най-старото обработено злато – не в Европа, а в света (!) е намерено във Варненския некропол през 1972 г. и то е на около 7000 години. Това е по-стара цивилизация от тази в Месопотамия и Египет. Но да сте прочели в световните енциклопедии, че най-старата цивилизация е в българските земи?... Из книгата „Основи на българизма” на Волен Сидеров, София 2011 г.
  2. https://www.dnevnik.bg/analizi/2024/02/13/4587128_bezumni_izmislici_za_starata_ni_istoriia/
  3. "Когато лъжите на шепа спекуланти и объркани хорица бъдат разобличени, ще стане ясно, че ние сме потомци на най-древното цивилизовано население, на тези хора, които са създали най-ранните градове на Европа, на гениите, изобретили колелото, писмеността, най-ранния точен календар, а и са разпространили знанията по металургия, организирано земеделие и скотовъдство в Европа." Amen and Awomen братя мои !
  4. Сериозната наука няма шанс пред разните спаротоковци. Какво прави той. Структурата на есетата му е горе-долу еднаква. Първо разкрива някаква "тайна", разбулва мистерия, после посочва заговор и заговорници (казионната наука и историци), завършва с високопарни думи за повдигане на самочувствието. Какво изправя науката срещу него и подобните нему. Инвентарни списъци, камънаци с неясни надписи, гърнета, кокали, ориентации на кокаляците, хокери, мокери... Никакъв шанс ! Не и тук, не и сред този матрял.
  5. https://blitz.bg/obshtestvo/nay-golemiyat-strakh-na-drevniya-rim-bil-ot-boyniya-shchurm-na-trakite-sshchiya-kato-na-blgarite_news400056.html Встъпвайки в сражение, траките надавали страшен вик и вдигали невъобразим шум с дрънкане на оръжието си... Единобожие и джихад ! Този боен вик на нашите предци е сковавал от страх железните легиони на Рим.
  6. Не и ако са тръгнали от земите на гетите. Херодот Същите тези траки стрелят със стрели към небето, когато има гръмотевици и светкавици, и заплашват бога, не вярвайки, че съществува друг бог, освен техния собствен. Защо ? Нашите предци (траки/тураки/турци) са смятали себе си за богоравни. В нашите вени тече кръвта на велики царе, на създатели и разпространители на култура. Това никой не може да ни го отнеме. Осъзнаем ли кои сме, ще започнем и сами да ковем съдбата си. Единствено така ще получим бъдещето, което заслужаваме. Дедите ни са наричани богоравни, смайвали са много народи с качествата си, нека бъдем верни на предците си и да покажем на света какво можем!
  7. Тъй де, траки >тураки>тюрки. Траките под предводителството на Дионис са направили поход (и) до Алтай. След хилядолетия *скитане се завръщат в родна Тракия. Сега остава древните траки да се окажат по-близки до някои съвремeнни турски групи (примерно кипърските турци) отколкото до българите и нещата си идват на мястото. *скитите също са траки и едновременно тюрки. Демек скитите и траките са турци. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
  8. Поживем-увидим ! И за траките ще излязат резултати. Като се види какъв буламач са и те... е чак тогава гледай сеир.
  9. Ти отрепа сазаните в Селенга. Много умело тролваш всеки и всичко. Имаш знания, но предпочиташ да се правиш на луд или просто да се бъзикаш.
  10. Но откъде е дошъл нас слабо ни интересува. Дошляк е и едновременно трак. Имат ли право дошляци сред (пра)българите да са прабългари или не ?
  11. Чакай малко. Дай да изясним методологията. Значи можело наследник на дошляк от степите да стане трак, а някакъв "чист" славянин "динарец" няма правото да бъде (пра)българин ?
  12. Мисля да се обърна към @genefan Тя е навътре в материята. Чудя се дали знае как стоят нещата с R1a Z93. Имаме го тук през бронза та се чудих дали да пускам тема "Дионис и тракийския поход към Алтай". Истинската българска история! https://sparotok.blog.bg/politika/2009/10/15/dionis-i-trakiiskiia-pohod-kym-indiia.416191
  13. Добре, ама дай да видим има ли чисто аланска и чисто тюркска хаплогрупа ? Чисто славянска вече ни е ясно, че има. И тя се оказва "динарска"...
  14. И защо да няма (пра)българин с тази "динарска" група ? Кога се появява хаплогрупата на Балканите и доколко е правилно да бъде нарична динарска ? Пречи ли нещо някой с чисто славянска хаплогрупа да се е самоидентифицирал като чист българин ? Такъв с деформирана кратуна, погребан в (пра)български некропол... Тръгвайки по твоята логика прабългари няма и няма да намерим. Освен ако не изскочи някой якут ловец на белки. Прехврчал хиляди километри със шейната си с елени. То така и средновековни алани няма да намерим...
  15. An individual with Sarmatian-related ancestry in Roman Britain https://www.cell.com/current-biology/fulltext/S0960-9822(23)01634-2
  16. https://roscongress.org/sessions/kmu-2023-geny-stareniya-i-dolgoletiya/translation/ https://forum.molgen.org/index.php/topic,70.3045.html?PHPSESSID=0602373a6e5a9baca1bbe3da10dbba8b
  17. https://forum.molgen.org/index.php/topic,70.3045.html Генетик Андрей Маханов: Мы заставляем говорить кости давно умерших людей https://www.kp.ru/daily/27588/4859323/ - Мы в рамках нашего проекта сумели провести анализ более 100 образцов из скифских курганов на территории южных областей нашей страны – это Воронеж, Крым, Причерноморье. И сумели показать, что население Великой Скифии имело в основном сходство с европейским населением, в частности с восточно-славянским в том числе, - поделился на встрече результатами Андрей Манахов. Магистерская диссертация Елизаветы тоже была посвящена древним жителям нашей страны - она анализировала ДНК представителей черняховской культуры, которая существовала в Восточной Европы, от Румынии до России, во II-IV веках нашей эры. Оказалось, что у черняховцев есть генетическая связь со скифо-сарматскими племенами, греко-римлянами и даже викингами - и это новое слово в науке. Ancient DNA sheds light on the origin and migration patterns of the Xianbei confederation https://link.springer.com/article/10.1007/s12520-023-01899-x
  18. Тук е цялото интервю. В YouTube е орязано. https://eurocom.bg/show/pamet-bez-davnost/19043 доц. Тодор Чобанов
  19. Pliska and Veliki Preslav: non-invasive research into the urban planning of two early medieval centers https://macau.uni-kiel.de/servlets/MCRFileNodeServlet/macau_derivate_00004716/kiel-up_978-3-928794-83-1_p39.pdf In terms of area, Pliska and Veliki Preslav were comparable to the megacities of the era such as Constantinople and Baghdad.
  20. По нищо не личи, че на някой му пука за Плиска. Обект с огромно значение за българската и европейската история. Тотален нихилизъм и дълбоки комлекси за малоценност. Чест и почитания за екипите работещи по обекта. Като се замисля колко милиони са потрошени за второразрядно византийско градче като Перперикон... Дионис, Орфей-Морфей, бла-бла... само Овчаров да се прави на Индиана Джоунс.
  21. Ми то и аз не го шпрехам. Това е отдавна известната фалера от Сурчеа. Някои румънци се опитват да свържат този мотив с птицата с един прочут келтски шлем. За мен най-близко до релефа Мадара е сцена от горепосочения сасанидски печат. Под коня лежи (вероятно) лъв, а зад него по - слабо различимо е куче с издължена муцуна и изплезен език подобно на кучето от мад. конник.
  22. Surcea, Romania https://www.academia.edu/3265654/_2001_Sarmatische_Phaleren https://www.britishmuseum.org/collection/object/W_1861-0628-32

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...