Отиди на
Форум "Наука"

zakonodatelya

Потребител
  • Брой отговори

    84
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за zakonodatelya

Лична информация

  • Пол
    Мъж
  • Пребиваване
    Краен квартал на Млечния път
  • Интереси
    Интелект,поведение,мислене,отношения

zakonodatelya's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

43

Репутация

  1. Правя няколко асоциации: Описания вид борба много напомня на японското сумо. Хиперболизирането на жена войн и традицията при предисторическите култури да изобразяват богинята майка с гротески гърди и ханш,свързана с идеята за плодовитостта. Нежеланието за брак,необичайната сила за жена и войнствения характер,говорят за хормонални нарушения,и евентуална бисексуалност. Ако приемем че легендата се основава на истина,то действително съществувала такава жена,не би била особено привлекателна(леко казано)и може би ,това е причината за паника във вражеските войски. Както се казва в един виц за каменната ера-"Ба таа мата".
  2. Има и един вид,който е оцелял само в демилитаризираната зона между Северна и Южна Корея,обособила се като своеобразен резерват,но не си спомням, дали е някой от изброените. А между другото ако включиш в темата и семейство кухороги,попадам на много интересни антилопи: Зебров дукер. Малки антилопи от Кот-д’Ивоар. Имат златиcта или червеникаво-кафява козина, c характерни ивици на зебра. От там идва и името. Те живеят в тропическите гори и се хранят с листа и плодове. Дукерите (Cephalophinae) са подсемейство дребни Кухороги бозайници, близки до антилопите. Представени са от 3 рода с 18 съвременни вида, като настоящият род Philantomba традиционно се включва в Cephalophus. Срещат се в Африка на юг от Сахара. Дукерът е плахо и прикрито горско животно. При най-малката опасност се шмугва в гъстата горска растителност, дори видовете живеещи в саваната рядко се отдалечават от храсталаците. Самата дума дукер на африкански език означавагмурец, защото подплашен се гмурка в храстите. Дукерите имат дребни до средни размери с дъгообразно извит гръб, малко по-къси предни крака и малки рога - така са отлично приспособени за бързо придвижване в гората. Хранят се предимно с листа, пъпки, филизи, дървесна кора, семена и плодове, като често следват птици и маймуни, за да обират падналите на земята плодове. Понякога разнообразяват диетата си с насекоми, яйца, мърша и дори ловят гризачи и малки птици. Синият дукер много обича мравки.
  3. 21.Качулат елен. Има черен кичур коcа на челото и яcно изразени зъби. Близък родcтвеник на мунтжакът, но живее малко по- на ceвер, оcновно на територията на Китай. Това е cамотно животно.
  4. 5-10 години стаж в какво? Нютон няма как да е имал 5-10 години стаж в класическата механика преди да я създаде,как да определим дейността преди това,довела до създаването на класическата механика?
  5. Какво означава да се занимаваш с наука , според теб? Въпросът ми ,е и към останалите,а може и отделна тема да направим ако искате.
  6. Парите дават свобода на твореца,но не правят творец-напротив, развалят го.Същото важи и за науката.В глобално общество като човешкото,да правиш наука и изкуство на регионално ниво,не носи никакви дивиденти.Основния проблем в България, е липсата на диалог между институциите и връзката им със световната общност.Конкретно в науката институцията която трябва да се грижи за стимулиране на всякакви инициативи(медии,форуми,патенти,учебни заведения,гаражна наука)и популяризирането им зад граница, е БАН,за това е създадена.
  7. Не съм чел книгата на Вебер,но ми се струва че трябва да се направи по скоро паралел,между протестантство и индустриализация,а чак след това и капитализъм като следствие от индустриализацията.Но може би в книгата, авторът прави точно тази връзка.
  8. Казаното в първия абзац ,е абсолютна истина и само ще допълня че висшето образование в повечето случай също не гарантира на собственика си интелектуалност отвъд тези безспорни истини.По тази причина Айнщайн казва че въображението, е по важно от знанието,а това ,което най-много пречи на мисълта, е образованието.Ако висшето образование гарантираше на всеки проумяване слабостите на науката,тогава нямаше да има посредствени научни работници и преподаватели ,а всички щяха да са гении.Което ни отвежда на въпроса за скъпото оборудване.Него всеки го има и то е в главата,проблемът е че не знаем как работи.Защо едни могат,а други не? Интернет откъснат от практическия живот,е нищо.Силата на социалните мрежи, е в това,че водят до реални граждански инициативи, лични запознанства и връзки.Този форум не води до нищо и не предлага нищо освен информация ,а в това ,Гугъл и Уикипедия са по-добри.
  9. Behemoth - Thelema 6. 11. 23 (the Youth Manifesto) Двадесет и три години изминаха от дългото пътешествие сред живите мъртви. От глупост аз наторявах моята гола душа. И къде съм сега? В двореца на подземния свят без приятел нито враг. Плащам за наследството на баща си получовек, полузвяр ,полубог. И моят глад,никога не бе утолен а моите желания останаха неизпълнени Но моята воля да стана едно с вселената винаги ме е обвързвала и изоставен не ще остана въпреки че плътта ми е разкъсана въпреки че сърцето ми е мъртво и студено волята ми ще продължи а духът ми ще живее вечно!
  10. А каква, е твоята лична представа за електрона? Вълната, не е свойство на електрона, а едно от състоянията му,което значи че и електрона може, да е свойство на вълната. Това което казвам в горното си мнение, е напълно сериозно и пряко следствие от Е=mc2 а именно че електрона, е гранично състояние между енергия и материя.Когато се движи извън атомната си орбита, е вълна(състояние на енергия) и няма нито център нито маса(те са свойства на материята), а вълната се разпространява равномерно във всички посоки,в празното пространство.
  11. Електрона,както и всички елементарни частици,включително и атома,е хипотеза,най-добрата до момента,и все пак хипотеза.Приемаш нещата много буквално,представяйки си електрона като топче, а той, е квант на действие т.е.никой не знае какво е, а как действа,в даден периметър и при определени условия.Представи си електрона не като форма,а като флуктуация на пространството предизвикваща вълна и това което се удря в мишената, е друга флуктуация следствие от вълната.
  12. Две от най-добрите книги които съм чел,посветени на любовта и не само: Елиф Шафак - "Любов" Орхан Памук - "Сняг" Източните автори са по-интровертни и много по- добри в описанието на духовните изживявания.
  13. Когато оковат и стъпките ми, и сърцето, когато всички пътища пред мен залостят, аз винаги им се изсмивам. Казвам си: На хоризонта значи ми е мястото.
  14. ...Тъй много плака тоз художник, когато не успя сълза да нарисува... Ибрахим Насруллах
  15. Медитация и, или още една от нейните разновидности : Молитва. Има много определения на думата, и по своето значение те не съвпадат едно с друго. Но може да се каже с увереност какво ги обединява- стремеж към нещо възвишено. Въздействието на молитвата учените са започнали да изучават едва преди няколко десетилетия. Въпреки че силата на въздействие на молитвата е била известна отдавна сред народа. По време на ужасните събития в Чернобил е записан уникален случай. След експлозията на реактора, на разстояние десетки километри дозиметрите отчитат смъртоносна радиация, а в църквата Архангел Михаил, която е на три километра от реактора, фонът остава в нормални граници. И днес в района на храма радиацията е четири пъти над нормата, а в храма е в границите на фоновото излъчване. Дори когато църковните служби спрели, защитните свойства на храма се запазват в продължение на десетилетия. Учените са потвърдили , че въздействията на молитвата са толкова силни, че запазват силата си за дълъг период от време . Интересни изследвания са били проведени в лабораторията по неврофизиология към института Бехтерев в Санкт Петербург. Ръководителят на изследванията Валерий Слезин, доктор на биологичните науки, обобщавайки казва : “ Отдавна е известно влиянието на молитва за здравето на човека, така че аз исках да разбера неврофизиологичните механизми на този процес. Известно е, че в будно състояние в мозъка преобладават бързи ритми на биотоковете, което се наблюдава в съня по време на така наречения бърз сън. Освен „бърз“ има и „бавен сън“, в който преобладават бавните ритми. Законът за симетрията налага: след като има „бавен сън“ трябва да има и „бавно бодърстване“. И наистина има, това е молитвата. За чистотата на експеримента ние поканихме игумена на един манастир и записвахме по време на молитва неговата електроенцефалограма. Резултатът ни смая . Открихме, че в пълно съзнание в молитвено състояние у православния свещеник електроенцефалограмата показва пълно изключване на мозъчната кора … Човекът седеше и се молеше, но при пълно отсъствие на електрически импулс, който да показва работата на кората на главния мозък. Тоест, ние наблюдавахме състояние на пълно изключване на мозъка при ясно съзнание.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...