Отиди на
Форум "Наука"

Dobri_I

Потребител
 • Брой отговори

  134
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  1

Dobri_I last won the day on Юни 8 2016

Dobri_I had the most liked content!

Репутация

76 Ученик

Всичко за Dobri_I

 1. Цената на наемите в България

  Киров средната заплата е без значение за наема. Минималната стойност на наема се определя от цената на имотите (и лихвите), а по-нагоре от търсенето на квартири. При тези цени на имотите, лихвите и манталитета на наемателите стойностите на наемите са напълно нормални.
 2. Цената на наемите в България

  Подкрепям напълно Галахад. Просто отбелязвам, че имота няма как да е постоянно даден под наем, а има и доста некоректни наематели (неплатени наеми, неплатени битови сметки, нарочно разбиване на апартамента преди да го изгониш за неплатен наем и т.н.). Тоест с наем от 200 лв си на 100% загуба. Минимума е 250 лв (по-добре 300) и то ако си платил имота с твоя пара (или е наследен). Това за празен апартамент. Ако е с обзавеждане поне двойно (и пак е риск - трябва да се подбират правилно наемателите).
 3. Кои са антите?

  Да. Сравнително развита култура (много над пенковската, поне според керамиката и селищата) с римско влияние, а и сарматско.
 4. Кои са антите?

  Защото Пенковската култура не е точно славянска. Ако "пенковците" са антите (такива са предположенията) то те явно са някакъв микс. Какъв точно е този микс е тъмна индия. Твърди се, че пенковците са наследници на черняховската култура (ама бая деградирали черняховци, ако са такива). Има и степни влияния по южния край на пенковската култура. Май са били стандартния варварски съюз от епохата - миксоварвари от всякъде. Най-вероятно е имало и някакви сарматски остатъци при антите (все пак отделни анклави яси се запазват векове след края на антите), но колко точно е божа работа.
 5. Цената на наемите в България

  Не знам как е в София, но във Варна наемите са ниски. Толкова ниски, че инвестиция в покупка на жилище с цел отдаване под наем е почти безсмислена (при покупка на имота с кредит си вътре с двата крака).
 6. Спомени от казармата

  Фружине, хубаво защитаваш наборната армия, обаче наборите сега не са тези от преди 40-50 години. За 2016 година родените деца са около 64-65 000. Към 2034 годни за служба ще са максимум 30 000, но половината няма да са етнически българи. Каква армия ще формираш от този набор? При 2 години служба ще имаш 30 000 наборници немотивиран редовен аскер и още 30 000 разкапващ се КЕЧ. Дори и да въведеш казармата от 2018 година момчета родени 2000 ще са не повече от 35 000 (от тях около 12 000-15 000 не са етнически българи).
 7. Цената на наемите в България

  Има, има (обявата е коригирана последно на 28.11.2017): https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1a150485777381299
 8. Цената на наемите в България

  За имане има - в Меден рудник последен етаж ще се намерят. Друг въпрос е дали някой ще си купи такъв имот. Във Варна също се намират такива панелки - във Владиславово.
 9. Не е проблема само с достъпа до манастирите. Това не са съвременни библиотеки със списъци на ръкописите/авторите, а пълен хаос изискващ години труд за да се открие нещо. Освен това нивото на православните монаси/свещеници е много ниско и едва ли е имало хора занимаващи се с издирване на исторически хроники. За запознаване с епохата прочетете "ОПИСАНИЕ НА ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ" в сайта даден от makebulgar http://macedonia.kroraina.com/bd/pbb_3.html
 10. Малко са, това е вярно. Обаче "идеите" им са в основата на македонизма и до днес - македонците не са българи, а потомци на древните македонци; македонците са чисти славяни, а българите са татари; и т.н.
 11. Глупости. Още преди освобождението има "македонизъм", а впоследствие е допълнително подклаждан за да се достигне до ситуацията днес.
 12. В блатата на Дунав от скотовъдство не 100 000, а 10 000 няма как да се изхранят. Обаче не е само делтата и не е само скотовъдство: 1. Чергарували в Добруджа и Бесарабия. 2. Имало е земеделие - най-малкото увлечените "пенковци" са земеделци. 3. Може да е имало и грабителски набези над съседите били те славяни или ромеи. И пак - лично за мен 50 000 хора на Аспарух е малко - това са 7000 бойци. Прекалено малко са за да предизвикат поход от мащабите на този проведен от Константин.
 13. 50 000 е малко. Това са около 7000 бойци. По-реално е около 100 000 - 120 000 хиляди общо.
 14. Около 15 000 войни (от 10 000 до 20 000) под знамената на Аспарух се реални. Иначе не всички отиват около Плиска. Селищата южно от южния бесарабски вал са точно от края на VII и началото на VIII век (около сто години по-късно има вече български селища на север от северния вал - населението расте (дали естествен прираст или "бежанци" от хазарско е открит въпрос). Освен това в района на Варна-Провадия, както и около Силистра също има доста селища, но не знам кога са датирани - 8 или 9 век.
 15. Равена е прав за манджата, ама трябва и да обясни от какъв зор император Константин е повел лично армията (поне 15 000 - 20 000 души), че и по море и суша срещу тази жалка ордичка от 2000-3000 войни.

За нас

Форумът съществува от края на 2005 г. и с усилията на много хора ние вече 11 години сме онлайн и продължаваме да дискутираме заобикалящия ни свят. През тези 11 години се случиха много неща и днес имаме форум с 15 000 теми, с над 350 000 мнения, а всеки месец той се чете от над 100 000 човека. Това нарежда форум "Наука" сред едни от малкото активни форуми в България, изключителни, полезни и нужни места за свободна обмяна на мисли и знания. 

Поддръжката на форума започва да тежи финансово, особено - след последния срив от хакерска атака, когато с помощта на анонимен дарител, ние успяхме да заплатим на специалист и се завърнахме онлайн без никакви загуби на съдържание. През февруари т. година платихме 850 лв за хостинг, тъй като използваме сериозни ресурси и се нуждаем от собствен VPS сървър. 

От рекламите на Гугъл печелим около 400$ на година, което не може да покрие всички разходи и това е основната причина да се обърнем към вас - нашите потребители и читатели. Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Създаваме фонд Форум "Наука", в който ще трупаме всички дарени средства, чиято основна цел ще бъде поддръжка и развитие на форум "Наука".

Може да се свържете с нас посредством лично съобщение, контактната форма или на office@chitatel.net

Банкова сметка:

Сдружение “Читател”

IBAN: BG87UBBS80021048062740
BIC (Swift): UBBSBGSF
При банка ОББ АД

Към PayPal:

Фонд "Форум - Наука"

 

С уважение, Р. Теодосиев
Създател на Форум "Наука
"

Научи повече!

За контакти

×