Отиди на
Форум "Наука"

vvarbanov

Потребител
 • Брой отговори

  1434
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  33

vvarbanov last won the day on Декември 16 2017

vvarbanov had the most liked content!

Репутация

1325 Старши асистент

2 Последователи

Всичко за vvarbanov

Лична информация

 • Пол
  Мъж
 • Пребиваване
  гр. Мартен
 • Интереси
  Антични монети

Последни посетители

3047 прегледа на профила
 1. Да, нямам търпение да се оженя за тебе. Така или иначе ще те принудят да се омъжиш.
 2. Викаш може героят докато те освобождава да ти открадне парите или да убие сина ти който не ги дава. Фружине сега България загива, топи се.Два милиона българи ги няма и с тоя темп през 2050 г. ще ни превземат циганите(това всеки го знае). Не искат да раждат българките! Трябва да се изнасилват!Това е за доброто на нацията иначе ще се затрием. Сега това е престъпление, но след време най големия насилник ще бъде признат за герой, стоящ рамо до рамо с Левски и Ботев.Важна е целта, а хората които се борят за постигането и може да не са морално чисти.Поколенията със сигурност ще бъдат благодарни на серийните изнасилвачи.Без тях, те просто няма да съществуват.То е нормално и някоя жена да бъде убита ако вика и има опасност да издаде бъдещия нац. герой.За тая велика цел ще трябват пари за ядене и пиене по кръчмите.В реда на нещата е да се ограбват днешните чорбаджии които експлоатират народа. Сега изнасилените финансово и сексуално може да не са доволни, но след време тия на които казват "престъпници" ще бъдат почитани и уважавани. Тая възвишена логика е остатък от комунизма.Най големия пример в тая насока са партизаните.И те извършваха кражби, обири и отвличания за откуп.Но сетне тия криминални престъпници станаха национални герои и то какви.Много бяха дали в борбата и много имаха да вземат.Цели 45 г. имахме да им даваме и краят му не се виждаше.
 3. През 2021- 2022 вече ще е късно! До тогава ще принудят всички да се оженят за гейове.
 4. Ти не използваш логика , а нямаш и знания по нумизматика за да коментираш.Имаш обаче таланта да пишеш едни и същи глупости, черпейки от огромните си резерви от невежество. Не съм много сигурен, но май разбра накрая(стига да не се преструваш) , какво е нумизматична колекция и колективна находка.
 5. Фружине, разбра ли, че това е пак сламен човек. "Заблудата на сламения човек е логична заблуда, включваща случайно или умишлено погрешно представяне на аргумента на друг човек, така че да е по-лесно да се отговори или да се опровергае." Значи ти умишлено се правиш, че не разбираш какво означава заблудата "сламен човек" .И обясняваш че става въпрос "за примери за по лесно усвояване на информацията",...и други такива "лай-лай кучка" от сорта. Даже си съгласен да те смятаме за прост, само и само да направиш твоя "сламен човек".Защото така ти е по лесно да отговориш и да опровергаеш. Тука двамата с "некоректуса" сте големи мастори на тая заблуда.
 6. Много вярно!Точно ти си лаика в нумизматиката, който се опитва да анализира. Да бе, не говорим за златните монети от съкровището, а за гащи. Не става въпрос за термина нумизматична колекция, а за колекция от бельо. Това един Incorrectus го твърди : "Има нещо чудно, защото щом в колекцията присъстват монети на Теодосий и Хонорий, не може да става въпрос за паричното обръщение на 19 век, съответно за имането на Левски. Монети от различни епохи, събрани заедно, се наричат колекция/нумизматична колекция или както ти изнася." ========================= Това го казва не кой да е, а професора по нумизматика Тодор Герасимов. ==================== Върбанов цитира Т. Герасимов който изказва своята хипотеза за находката.И като знае какво е било паричното обръщение в Османската империя, прави предположения за тия златни монети. А Incorrectus изопачава както винаги и прави любимото си сламено човече, което опровергава. До сега два саплъка от ТКЗС-то не ти стигнаха да правиш сламени човечета и все още държиш че тази колективна находка от Ловеч е "нумизматична колекция".
 7. Уж сравняваш с нещо познато, пък все друго разбираш и в сламата гледаш. Пак ги извърташ нещата по андрешковски Пак прави сламен човек.
 8. Типичен пример за "сламен човек". Сякаш не говорим за златни монети, а за колекция от гащи без нумизматична стойност. Все не разбрало горкото момче за какво става въпрос, трупа ли трупа слама.
 9. Че къде пиша за Ф-16, написал съм "самолет", освен това става въпрос за запитване за цена, а не за покупка, нарича се "предварителна калкулация за клиент", погледни в сайта на Боинг. Данаил Попов не е бил "брадясъл, некъпан, скъсан клошар", а заможен и образован търговец, купуващ дълги години стока от оръжейните заводи в Лиеж. Той купува десетки револвери за комитета в Ловеч оттам, освен това въоръжение за четите на Филип Тотю, Панайот Хитов и Караджата. Това е изключително широко използваната във форума заблуда "Сламен човек" "Заблудата на сламения човек е логична заблуда, включваща случайно или умишлено погрешно представяне на аргумента на друг човек, така че да е по-лесно да се отговори или да се опровергае. Логическата грешка е без значение, тъй като отговорът не е насочен към оригиналния аргумент, а по-скоро друг аргумент, който е поставен на мястото му, за да го свали." До сега мислех, че участващите в дискусиите тук, объркват без да искат смисъла на написаното.Разбират го погрешно и допускат елементарни логически грешки.Дали го правят нарочно или без да искат?То може да се допусне случайна грешка, но да се прави постоянно означава че е преднамерено.
 10. И на мен в един момент ми направи впечатление, че темата се измести.Това обаче дали е преднамерено?Според мен е естествена, нормална защитна реакция на митолюбците. Не можейки да опровергаят опонентите си те се вкопчват в някоя дума която няма значение "дете","колекция" и др. и яростно я атакуват. Несъзнателно се отдалечават от дразнещата тема за да намалят дисонанса. Точно в такива цитатни и псевдоразмислителни престрелки се включвам. А не е добре, че ме увлича и мен дисонанса.
 11. Пръстен

  Османски 18-19 век(несигурно).
 12. Медальони

  На първия предмет направи снимка и на другата страна.Дай и размери.Може да е висулка(медальон) както казваш. Второто е пафта, може би 19 век.
 13. Ти или не четеш какво сам пишеш или въобще не ползваш логика.Как така като собственика е неизвестен .ще го познавам. Виж какво пишат и колегите.Чуждестранните монети по това време се ползват заради съдържанието на злато в тях. Това го казва не кой да е, а професора по нумизматика Тодор Герасимов. Такова нещо не съм казал. То вярно че имаш право да дрънкаш глупости, но все пак трябва да има някакъв лимит.Ти с тия постове си само за BG-Mamma. Ето поста ми.
 14. Монета

  Това е жетон! Тук има подобни на твоя. https://www.ebay.co.uk/sch/sis.html?_itemId=390662895696&_nkw=Medieval+bronze+jetton+token+coin+counter+jeton+metal+detecting+detector&_trksid=p2047675.m4099.l9146

За нас

Форумът съществува от края на 2005 г. и с усилията на много хора ние вече 11 години сме онлайн и продължаваме да дискутираме заобикалящия ни свят. През тези 11 години се случиха много неща и днес имаме форум с 15 000 теми, с над 350 000 мнения, а всеки месец той се чете от над 100 000 човека. Това нарежда форум "Наука" сред едни от малкото активни форуми в България, изключителни, полезни и нужни места за свободна обмяна на мисли и знания. 

Поддръжката на форума започва да тежи финансово, особено - след последния срив от хакерска атака, когато с помощта на анонимен дарител, ние успяхме да заплатим на специалист и се завърнахме онлайн без никакви загуби на съдържание. През февруари т. година платихме 850 лв за хостинг, тъй като използваме сериозни ресурси и се нуждаем от собствен VPS сървър. 

От рекламите на Гугъл печелим около 400$ на година, което не може да покрие всички разходи и това е основната причина да се обърнем към вас - нашите потребители и читатели. Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Създаваме фонд Форум "Наука", в който ще трупаме всички дарени средства, чиято основна цел ще бъде поддръжка и развитие на форум "Наука".

Може да се свържете с нас посредством лично съобщение, контактната форма или на office@chitatel.net

Банкова сметка:

Сдружение “Читател”

IBAN: BG87UBBS80021048062740
BIC (Swift): UBBSBGSF
При банка ОББ АД

Към PayPal:

Фонд "Форум - Наука"

 

С уважение, Р. Теодосиев
Създател на Форум "Наука
"

Научи повече!

За контакти

×