Отиди на
Форум "Наука"

science_girl_101

Потребител
  • Брой отговори

    13
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за science_girl_101

  • Рожден ден Май 4

Лична информация

  • Пол
    Жена
  • Пребиваване
    София
  • Интереси
    Химия, медицина, религия, римска, американска и гръцка история, изобразително изкуство, биология, музика, астрономия, литературни произведения, малко физика и още толкова много неща... :)

science_girl_101's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

4

Репутация

  1. science_girl_101

    йод

    Май е по-добре въпроса да си остане теоретичен...
  2. Поздравления за темата! Аз лично съм голяма почитателка на барока(и в изобразителното изкуство, и в музиката) и по специално на Ян Вермеер... Още веднъж - браво!
  3. Мисля, че си е напълно сериозен.
  4. КГ125, радвам се, че ти харесва! Ето малко за автора: Роден е в град Делфт през 1632 г. Вермеер прекарал целия си живот в родния си град. Сред творбите му има само два пейзажа, които представят Делфт. Предполага се, че Вермеер изучавал живопис при Карел Фабрициус, ученик на Рембранд. Той е известен като автор на битова живопис и жанрови портрети. Характерното в творчеството му е неговото умение да предава светлината, подобно на Караваджо. През 1653 г. Вермеер се оженил за Катерина Болнес, момиче от богато семейство. Тя била католичка и се наложило протестантът Йоханес да приеме католицизма. Семейството живеело при майката на Катерина, вдовицата Мария Тинс. Вермеер имал 14 деца. Три от тях починали преди баща си. Бракът му не бил щастлив. През 1653 г. Йоханес Вермеер станал член на гилдията на Св. Лука, а в периода 1663-1670 г. бил и декан. По време на войната между Франция и Нидерландия търговията с произведения на изкуството западнала. За да издържа многобройното си семейство, художникът бил принуден да продава творбите си на безценица и да взема заеми. Вермеер починал след кратко боледуване през зимата на 1675 г. За да плати многото му дългове, Катерина била принудена да се откаже от наследството, включително от картините му. За оригинали на Вермеер се приемат едва 35 картини. Най-прочутата от тях е “Момичето с перлената обица”, известна също като “Мона Лиза на Севера”. Със създаването на тази картина е свързан сюжетът на едноименния роман на Трейси Шевалие и екранизацията по него от 2003 г. с участието на Скарлет Йохансон и Колин Фърт.
  5. Хм... сложен въпрос... Та те са толкова много!!!! Може би Ян Вермеер ван Делфт;
  6. Най-сетне човек, който да не залитнал по абстракцията !!!! Какво мислиш за импресионизма, за реализма, за барока?
  7. Учебниците са много хубави, но попринцип е прието да пише Иисус... Знам, че има много спорове относно това, но гръцкото Ἰησοῦς е с две "и"-та (не съм използвала преводач, имам малки познания по гръзки език)... По пътя на логиката и на бг трябва да е с две "и"-та... Само отбелязвам... Иначе, както вече казах, учебниците са много добри!
  8. Аз лично съм много религиозна и съм аблолютно ВЪЗМУТЕНА от факта, че се позволява това! Но дори и човек да не вярва, то най-малкото всяка църква е културен, исторически и дъховен паметник! Само един човек, напълно лишен всякакви възможни ценности, може да си позволи безумието да купи църква и да я превърне в нещо долнопробно, нещо, което не дава нищо стойностно на никой...
  9. science_girl_101

    йод

    Marinkl, аз не съм супер химичка, но мисля, че може и да ти отговоря на въпроса... Всъщност зависи дали въпросът ти е на теория или практика... Не ти препоръчвам да боравиш с такива вещества много-много в практиката... Иначе, доколкото знам, друг начин е да добавиш към калиевия йодид бром (по-силен халоген)... Той избутва йода и се получават калиев бромид и йод... Но не знам дали е правилно... Повтарям - не съм от най-големите химици...
  10. Много източници твърдят, че небезизвестната хипотетична Планета Х или още наречена Нибиру навлиза в нашата система и обикаля около Слънцето на всеки 3600 години като причинява катаклизми и смяна на магнитните полюси. Тази теория все още не е потвърдена от всички учени, но има много астрономи и автори, които се застъпват за нея. Създадох тази тема, защото не видях друга специално за тази планета... Ако има такава моля модераторите да изтрият тази. Иначе самата тема е за мнението ви за хипотетичното съществувание на Планетата Х. Много хора свързват мита за "края на света" през 2012 година с приближаването на Нибиру, но това всъщност е абсолютно противоречие. За последен път Планетата Х е навлязла в нашата система през 1578 година. За да се спази правилото за 3600 години планетата би обиколила Слънцето отново през 2022, а не през 2012! Казах ви - противоречие!!! Та, какво мислите за тази теория?
  11. Е, какво мислите за "чудото" на водородната клетка? Според вас дали горивото, "създадено" от вода е бъдещето на следващите поколения? Дали един ден бензинът и всички останали горива няма да са непотребни, в сравнения с Брауновия газ? Ето линка към малко информация, която намерих в един сайт - http://landaenergy.com/cms.php?id_cms=10. Надявам се поне един човек да напише нещо в темата...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...