Отиди на
Форум "Наука"

ganyo

Потребител
  • Брой отговори

    230
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за ganyo

ganyo's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

84

Репутация

  1. Любопитно какъв код ще се получи при проследяването на мислите на някоя спортсменка (спортсчовечка) при разчитане на карта?
  2. По ново му политкоректен начин да подскажат на чиляка, че няма да е той... Тея индивиди с картечниците и тойотите какво могат да сторят срещу един Леопард 2А6, М1А2, Тип-90 и т.н.. За всеки случай ще спомена Раптора, Евробоеца и китайските Ж-21...
  3. Според учени от МАНУ...
  4. Така е по начало, но точно във влашкия случай няма данни някой политически да се е налагал над населението с друга, различна от оригиналната самоидентификация... До колкото си спомням населението отвъд Дунава се е самоопределяло в голямата си част за власи... Въпросните румъни се появяват после.
  5. Народонаселението се смята за такова, за каквото му каже елита. Ако властимащите имат интерес да са джедаи, то на населението постепенно ще му бъде наложено усещането за джедайски произход. Същото важи за руманящите и за античките...
  6. Персите и афганистанците(пущуните) са част от иранската езикова група, която е част от индоевропейското езиково семейство. A отделно са и европеиди, и македоноиди в частност!
  7. Всеки, който търси кратка печалба може да натрупа милиони от подобна книга, стига да я преведи и издаде в Китай. Някой по-напредничав може да напише книга за японския корен на китайската цивилизация, персийския дядо на Александър Велики, авторските права на корейците над всичко свързано с еднорозите, както и темата около правния статут на макещенията към Луната.
  8. През годините от краткото си и нищожно съществуване на този свят съм имал достатъчно "сблъсъци" с представители на различни народи от света и у нас. Афганистанцита (познати още като пущуни) са около 40-50% от населението на Афганистан. Останалите по-големи народи са таджики, тюркмени, узбеки, киргизи (мисля, че имаха и белуджи). До началото на гражданската война са проспериращи хора, но в момента огромната част от образованите и предприемчивите люде е в чужбина. Като цяло по нищо не се отличават от индииците и пакистанците, а до някъде и от иранците. По-високопоставените (т.е. по-възрастните и по-образованите) следват голяма част от европейските маниери: бръснат се, обличат се с костюми, владеят поне един западен език. Докато при по-младите си личи, че мюсюлманските обичаи са оказали голямо влияние при възпитанието им като малки: повечето носеха бради. Не само на мен, но и на познати им е направило впечатление, че носят шапки (подобни на нашите калпаци), независимо от соц. си статус. Нормалното е всеки един емигрант, пътешественик, авантюрист и т.н. да се слее с местните (т.е. асимилира, а по новому интегрира). Най-лесния начин е чрез брак и деца. Ненормалното е, когато започнат да идват след жените, децата, брат'чедите с техните семейства, и техните братчеди с техните семейства, както се случва във Франсе и Великабритания. Мене, па ме кефят казхкините.
  9. Проблемът с претенциите към Византия е, че албанците (чийто наследници са мнозинството от гърците днес) са били едно от множеството подчинени племена в империята. П.П. Бълхаристите да ги питам, дали са виждали през живота си афганистанци на живо?
  10. Другари що не си вземете ст... пардон нова тема и там да спорите за Сталин, Абхазия и Грузия. Темата е за боеспособността на руската армия! 77000 години не огасна македонщината, та сега ли? П.П. И ако може някой да поправи заглавието.
  11. Тематиката съвсем не ми е позната, затова и питах. Но мисля, че открих частица от отговора: http://en.wikipedia.org/wiki/Berserker Представете си 1000 опиянени луди глави като тези в атака

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...