vorfax

Потребител
 • Брой отговори

  2767
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  9

vorfax last won the day on Март 15

vorfax had the most liked content!

Репутация

853 Професор

Всичко за vorfax

Последни посетители

5974 прегледа на профила
 1. Прав си, Armée de l'air - френски военновъздушни сили. Christian Mazellier вероятно е името на войника. sang е кръв на френски. Медальон, не монета. По принцип такива носят, за да могат да ти прелеят кръв, но не е отбелязана кръвната група, има многоточие. А името е ако тялото е разложено или с отнесена глава да речем, да се разпознае.
 2. Предлагам трезво да степенуваме приоритетите за нашето оцеляване. Има чума наречена чалгазация. Има болно население, което не се лекува или още по-зле - лекува се зле. Има недостойни старини за хора работили цял живот достойно и с чест. Има страх у младите, че не могат да си позволят деца. Има явно настроение, че справедлив живот не може да се постигне в границите на България и трябва да се напуснат националните граници и за реализация и за задоволяване на съвсем прости нужди като дом, стабилност и семейство. Има упадък на ценностите и образованието. Водим във всевъзможни класации по бедност, но най-страшно е по селата, където мизерията и липсата на пазители на реда поставя хората наистина в положение на мизерия и постоянен страх. На този фон разхищаването на милиарди левове е престъпление. Използвах силни думи - национален геноцид, мизерия, чума, евакуация, България като празен музей с военна техника, държавата на пенсионерите и циганите, но нищо не спря пишещите в темата да настояват, че подготовката за война е по-важна от всички изброени проблеми. Казано ви бе - не пишете по форуми, а отивайте в казармите. Казвам ви го и аз, съвсем неучтиво! Гладувал съм, мръзнал съм, боледувал съм без лекарства, а великата армия си я заврете където слънце не огрява, заедно с македонския комплекс за величие.
 3. В смисъл, че някой му е избил оригиналния набор от зъби ли? Питам, защото в тази тема се просмуква твърдението, че 18-23-годишни мъже имат нужда от вкарването в казарма за да се научат тепърва какво е мъдрост, морал и ценности. Най-идиотското е, че в казармата обикновения редник почти няма досег с хора със сериозно военно или даже висшо образование, каквито са капитани и лейтенанти, за майори и генерали - никакъв шанс. Обикновения редник бива "школуван" от ефрейтори, развеждан на занятия от (младши) лейтенанти и му се раздава снаражение от старшина. Нашия старшина беше откровен пияница, вонеше на водка и гнили ябълки, които не знам защо складирваше, но не раздаваше. Двата ефрейтора бяха задници, младши лейтенанта ни (онзи с вида и IQ-то на прегазен броненосец) беше непрекъснато гълчан от по-висшестоящи. Преди това бях в Плевен. Там ефрейторите също бяха задници, но школувани в това да бъдат задници. Аз, както споменах помагах в документацията и изпуснах много - оказа се само време. За два дена се подготвих за изпита и го взех с отличие. Калашника също го разглобявах най-бързо, вече споменах, и изниква въпросът какво по дяволите са правили останалите месец и половина??? Сега ми излизате и с клетвата за вярност към родината. Моите уважения, Capitainofmarine, но клетва дават и най-омразните ми хора на света, а аз хич не умея да мразя, прави си изводите - лекарите. Клетва дават и съдиите. Клетва дават и депутатите.
 4. Това е рекет и дискриминация. Имам съмнения, че си живял по времето и на ергенския данък. То от там има и виц - не е редно едни да са щастливи, а да не си плащат! Във всеки случай разговорът отново страни от най-избягвания въпрос в тази тема. От къде ще се вземат парите, или по-точно казано, от кого ще ги вземете? Пределно ясно е, че работещите плащат социалните осигуровки на безработните, пенсиите, здравното осигуряване, инфрасткутурата, майчинските надбавки, социалните помощи, инвалидни и др. И докъде стигнахте - да искате от работещите да плащат издръжката на още неработещи, които пък няма да могат от своя страна да плащат сметките на други неработещи, защото самите те ще са заети с козируване. Цинична се превърна тази тема, цинична....... Това е изцяло погрешна концепция. Защо според теб е справедливо или прогресивно младежите завършили своето образование да бъдат принуждавани да работят за без пари? Защо не им позволяваш да работят за пари? Остава въпросът какво става с всички онези служители, на които се заплаща да вършат онова, което искаш младежите да им свършат за без пари. Остава въпросът и тези младежи нямат ли си свои баби и дядовци, за които да се грижат, та държавата ще им назначава такива? Аз докато бях студент ходех три дена да гледам болния ми дядо. Той също трябва да яде, животните да се нахранят, катетърът му опикаваше дрехите и т.н. Не всички млади са прайдохи и безделници и имат нужда от наказателни акции. Е, виж, тука нацели право в десетката. Казармата е сцената, на която най-големите простаци могат да открият изява. Теми за вазелин и анално онождане са си баш на мястото, особено при наличието на разгонени кочове наблъскани в казарма с ограничени социални контакти с представители на другия пол. В момента държавата България съществува, а в нея няма наборна служба. Противоречиш си! За сметка на това сърцето на България, нейната нова смяна, душата, работната сила, младостта и образоваността са извън пределите на тази държава. И нехайството за социалното положение в държавата е единствената причина за това. Предложения как да се утежни това бреме на неуспелите и неможещи да се евакуират от разграбваната държава с ширещо се беззаконие са ГЕНОЦИД!
 5. Хайде оправи първо здравеопазването, пенсионерите, майките и доходите на работещите и като забравя за тях ще се пиша доброволец и камикадзе, ако речеш.
 6. Пчеличките работнички бачкат за насъщния, а търтеите се угояват и прехвърлят работа на стажанти. Това е втори пример, че който учи няма да сполучи,а ще върши чужда работа.
 7. Няма пари бе човек, защо обясняваш колко е лесно да станеш войник? Аз бях. Имахме две стрелби с калашник с 1 пълнител и една разходка - ходене на полигон без стрелба. Иначе в отчета сме стреляли като на война. Бях в противотанкова батарея. Реално нямахме нито една стрелба с ракета с комутативен заряд. За екскурзиите до полигона нямаше достатъчно транспорт, седяхме наблъскани в камионите, с риск да паднем от тях, въргаляйки се по земята. Храната беше под всякаква критика - и като качество и като количество. В казармата за първи път видях свинско изразяващо се в сланина върху кокал. Живяхме месец в общежитие, което беше забранено да се помещава. На село знам какво е мирис на лайна и урина, чистил съм на добитъка, нито ме е срам, нито ме е гнус, но миризмата в общежитието ме доведе до състояние на отчаяние. Улучих студена зима. Аз съм калено момче, един от милите ми спомени са как капитана ми заявяваше, че или ще си закопчея яката или останалите са длъжни да я разкопчеят. Правил съм физзарядка в 5 сутринта при минус 20 градуса, по термометър. Може да е било незаконно, но мен времето никога не ме е командвало и не се впечатлих от времето, а от това как останалите искат да умрат, защото им е сефте. Някои от момчетата сигурно ще обясняват после как са станали мъже този ден. Облаците от кадящите въглища на единствената печка ни будеха със задушаване сутрин. Ходеше се по ред с желязна количка, в един склад с пропаднал покрив, където ни отмерваха няколко килограма въглища и парченца дърво, колкото да послужи за разпалка. Чупехме от падналия покрив, събирахме клонки от дърветата, за да може да запалим огъня. После за тези парчета дърво се изискваше изключителна изобретателност за да бъдат пръснати. Често въглищата бяха сипвани с лопатата направо със снега и тлееха едва-едва. На фона на тази мизерия в действащо поделение да обясняваш как можело да започнем в евакуирана България въоръжаване и войниклък е пълна липса на връзка с реалността.
 8. ПП: Между другото, не съм сигурен, но мисля, че правилното изписване не е "19 май", което се чете "деветнадесет май", а "19. май". Същото правило важи за изписването на класовете, примерно "7. клас", а не "7 клас". "Прочетете откъса от разказа "Албена" от Йордан Йовков..." звучи сякаш чакаме за нещо Йовков, а не че той е автора, където частицата "на" щеше да избегне и повторението. След "тема" филолог ми е посочвал, че трябва да има двоеточие, но не знам дали е задължително. Друго, което МОН 50:50 улучва е как се пишат кавички и десетична запетая на български стандарт.
 9. Бележката на Galahad е правилна. МОН бълват документи с правописни грешки, с което показват, че грамотността не е приоритет за Министерството на образованието. В случая посланието е ясно - грамотността не е чак толкова важна, щом от МОН могат да си позволят това, защо не и простосмъртните? За форматирането на документите - тотална компютърна неграмотност, плашеща и шокираща, този пример по-горе е нищо. Същата компютърна неграмотност генерира документи, които повтарят една и съща информация безброй пъти и изискват попълването ѝ отново и отново. Още не са открили какво са формули, свързани документи, полета...
 10. Този е промоутър на нивелири. Още от началото си го казва - отивате, изръсвате се 10 долара и те така.
 11. Загуба на време. makebulgar не желае дискусия. Констатацията е още в заглавието. Надолу е излишно да се чете, а писането се наказва.
 12. Аз не твърдя нито, че има, нито че няма извънземен разумен живот. Твърдя, че нямаме достатъчно информация за това. Неговото мнение си е само мнение, което спекулира с наука, която борави с вероятностите. Спекулира, защото почти нямаме информация за планети извън нашата Слънчева система и съответно "много вероятно" ми звучи толкова сериозно, колкото и "малко бременна".
 13. Не е 0. 1 е. makebulgar е извънземен, който сондира нагласите на земляните.
 14. Чиста спекулация. Човешкото познание едва вижда някакви си точки за мигове отпреди милиони години за други светове, а вече някой се произнася, че имало живот, малка или голяма вероятност, интелект и т.н. Ето това беше дискусия, която направихме ти и аз, наред с още любопитни хипотези. makebulgar обаче ни се подигра, като реши еднолично, че теорията за вероятностите се подчинява само на неговите хипотези, и отхвърли всичко.
 15. Аз писах няколко пъти. Темата му е базирана на допускане, но той отказва друг освен него да допуска каквото и да било. Така не се комуникира в интернет. И не само.