Отиди на
Форум "Наука"

Liteos

Потребител
  • Брой отговори

    5
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Liteos

Liteos's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Пповечето от това е казано в текста, трябва да се поразровя, за да намеря точните места. И все пак Даат се сблъсква със забраната на основния текст на Сефер ха-Йецира за броя на сефирите: "... десет, а не девет; десет, а не единадесет; схвани с разбиране и разбери схващайки... " Трудно е да се игнорира тази забрана. Но не ми се иска тук да дискутираме текста, а картините. В тях невидимостта е трудно да се изобрази, така че ще минем и с десет сефири на първо време.
  2. Не става дума за болен човек, болните ми хора вече са Отвъд и не искат да се върнат при нас. За другото не се безпокойте, в интернет вече има всичко, не е необходимо да се трием тук. Малко предистория. Преди време ми се разболя котката, искаха да я приспят. На 14 години беше, та нямало шанс. Аз не познавам тази дума "няма". Прибрах си я, сложих я на 2 пептида, няколко ензима, аминокиселини и витамини. Та същото го пишеше навсякъде за пептидите: опасно било, не било изпробвано. Само който не е губил близки хора и животни, няма да разбере. То те гледа в очите и се надява да го спасиш. Та за много пари ми синтезираха отвъд няколко световни океана пептидите. Котьо оздравя и се радвам на бойния му нрав. Вече е на 17. Наскоро втората ми котка, тя е на 18, направи вода в дроба, също искаха да я приспят. Немската медицина не можела да я спаси, можели само да се опитат да поотложат събитието. Шанс 10 %. Веднага се хванах за сламката. И повторих процедурата. Синтезираха ми 4 пептида и се насладих отново на широко отворените очи на лекарката, като го видя след десет дена жив. Сега е и здрав, да, има вече пептиди, които реставрират сърцето. Също много "опасни" и неизпробвани на хора, само на бодибилдъри в самоексперименти, но дали те са хора?! От тях научих за това действие на "опасните" минибелтъчета и сега всеки ден в 6 сутринта ме буди бодър котарашки рев на много гладен домашен тигър. Понеже и аз пих този забранен пептид, та оздравях от мъчителния си артрит, раздвижих се и сега джогвам отново като в младостта. Между другото, за немного пари вече можете да си купите пептиден принтер и да си печатате молекулките сами. Който рискува, може и да спечели, за останалите има еднопосочен билет за небето. Усмивки!
  3. Даат е особена и доста спорна сефира. Тя е връзка между четирите свята на Кабала, но не е в нито един от тях. И не подлежи на материализация. В текста се говори бегло за нея, но това е само първата част на романа, нататък темата ще се доразвие. В картините се ограничаваме до света Асия, където се е рапрострял и самият текст. Радваме се, че харесахте картините. Сайтът е съвсем нов и засега шопът не е отделен, в проес на работа е обаче. Поздрави.
  4. От доста време чета тук, имам и регистрация, но едва вчера видях, че съществува раздел за изобразително изкуство и реших да популяризирам един нов сайт. Той е на художничката Пенка Гайдарова. Надявам се и тук да има хора, които ще харесат нейните картини. Сайт на художничката Пенка Гайдарова, София, България http://www.sinnbild.info/ Приятелски поздрав на форумците!
  5. Имам въпрос, важен при това. Кой от приятелите тук разбира от органична химия? Интересува ме как може да се получи един монозахарид по най-прост начин. За съжаление го продават безбожно скъпо в лабораториите, защото е на ниво изпробване върху мишки. Но има твърде добре изследвани данни, че отключва апоптозата при раковите клетки. Получаването му едва ли ще е трудно, но не мога да намеря описан по прост начин метод за синтеза му. Става дума за тежко болен човек. Монозахаридът се казва 2-Deoxyglucose, среща се и като 2-Deoxy-D-glucose 2-Deoxy-D-mannose 2-Deoxy-D-arabino-hexose D-Arabino-2-deoxyhexose 2-DG Химична формула: C6H12O5 Проблемът е, че ми трябва в количество за хора, не за мишки. Едва ли е толкова невъзможно да се получи някаква си там захар, дявол да го вземе! На едно място прочетох, че трябват сярна киселина и вода и това малко ме стресна. Други предложения? Ама като за неспециалист, в смисъл, взимаш толкова кила от това и толкова от другото, смесваш ги, сипваш им вода и нагряваш, баеш, правиш черна магия и т.н. По възможност да се пишат промишлените имена на веществата, а не химичните им формули. Не ми трябват молекули, а две-три кила от тази захар. Раковите клетки се самоубиват от лакомия, падат си по сладичкото, а тъкмо това сладичко под тази формула ги убива. Сами са си виновни.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...