Отиди на
Форум "Наука"

Gravity

Потребител
  • Брой отговори

    4580
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    28

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Gravity

  1. За нивото на което е формулиран въпроса, аз съм специалист. Не виждам какво общо има Болцмановият мозък.
  2. Не е точно да се каже че енергията не се запазва, а че величината енергия не може да се дефинира в тази ситуация.
  3. Няма общо с червеното отместване. Аз те питах за факти без спекулации и ти даде тези две: червентото отместване и скоростта на светлината. За червеното отместване се оказа, че не може да се мери без да се правят някакви допускания. За скоростта на светлината още не си го видиял но и там има допускания (спекулации според теб). Защо няма опит за еднопосочната скорост на светлината? И като се мери винаги двупосочната, не се ли прави спекулацията, че на отиване и на връщане е една и съща. За сега имаш само два опита за факти. Идвата се оказах, че почиват на някакви допускания/спекулации. Но се оплакваш за разширяващата се вселена. Между другото от космологичния принцип следва, че вселената ще е или разширяваща се или свиваща се. Но това ти го отхвърляш защото било спекулация, а не фацт. Но за червеното отместване използваш също космологичен принцип!!!
  4. Ох. божееее. gmladenov ти си този който се оплаква, че имало спекулации в науката. Ние само ти показваме, че тези спекулации са навсякъде в науката, дори и там където ти смяташ че има факти. Но още не си разбрал за какво е разговора. Разделянето на "факти" и "спекулации" което ти правиш е на базата на това дали пасва на мирогледа ти или не. Разширение на вселената - спекулация, защото е твърде трудно за теб. Червено отместване - факт, защото не е в резрес с твоите разбирания.
  5. Младенов, ти още не си разбрал възражението, но спориш! Ето опростен вариант като за теб. Имаш източник на светлина, който е далеч от теб. Виждаш оранжева светлина.Въпросът е как може да прецениш дали източникът излъчва оранжева светлина или жълта, която е отместена към червения край на спектъра?
  6. Не пледираше ли преди няколко поста kipen2 да не обижда другите! Защо не последваш собственият си съвет. ps И не, не си познал. От теб съм с поне дест години по-млад. Така че се притеснявай за себе си.
  7. Това подчертаното от къде следва? Ходил лие някой там да мери спектъра им за да знаем, че е такъв? Или е спекулация? Спектър се мери, но ти даде пример червеното отместване. И сега се правиш на ударен. Спектърът на пристигащата тук светлина го знаме защото го мерим. За да кажем, че е отместен трябва да знаем какъв е спектъра на светлината там където е излъчена. Кой го е мерил?
  8. Ти четеш ли това което цитираш. Погледни го пак. Отместването се изчислява на база на дължината на вълната получена тук и дължината на вълната там. Кой е мерил там? Никой, значи се прави спекулация каква е излъчената светлина. За скороростта на светлината нищо не каза. Не намери ли как се мери? Младенов, когато стане дума за физика ти си точно като путинистите. Всякаква логика изчезва и караш на предубеждения.
  9. Това го дискутирахме. Червеното отместване не е измерване, а изчисление базирано на предполаожения. Това което се измерва е спектъра на светлината, но че е отместен изисква допускания. Космологичният модел предвижда червено отместване. Значи се потвърждава от наблюденията. Как се мери скороста на светлината? Да не се изненадаш, че и том има допускания. До сега един факт не си показал!!!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...