Отиди на
Форум "Наука"

Pandemonium

Потребител
  • Брой отговори

    71
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Pandemonium

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Pandemonium's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare

Recent Badges

50

Репутация

  1. Но ако българите сме наполовина европейци и наполовина ориенталци, членуването ни в ЕС, в който европейщината е водеща, а ориенталщината е представена само от неинтегрирани в обществото имигранти, не е ли противоестествено на българската същност? Ако българската държава налага 100%-ова европейщина, не е ли тя майка за едната половина българи и мащеха за другата? Да налагаш европейщина на ориенталци демократично ли е или тоталитарно? Да, чалгата си е вървежна и никой не я е забранил, но по БНР не съм я чул да звучи. И по-добре! Хеви метълът е истината
  2. Моят род Камберови е от с. Буйновци в Еленския Балкан. Иначе съм роден в Сливен и израснал в Нова Загора, защото много еленски балканци, самонаричащи се торлаци, се преселват в равнината и оставят имотите си в Балкана. И четирите ми дядовци и баби са торлаци от Еленския Балкан, но фамилията Камберови е от с. Буйновци. Иначе сега живея във Варна.
  3. Поздрав с една хубава украинска песничка на иначе нацистката група Сокира Перуна. https://www.metal-archives.com/bands/Сокира_Перуна/16735
  4. Доларът излиза от обращение, вие не следите ли новините? Арабите ще продават нефт на Китай за юани. Индия и Русия също се отказаха от него в общата си търговия. САЩ фалираха и си напечатаха спешно пари. Fitch и S&P им понижи кредитния рейтинг. Нима това не го виждате? В Капитал го пише, не в ТАСС все пак... Войната в Украйна между Русия и НАТО се превърна във война на изтощение. Руската икономика расте. Германия е в рецесия. САЩ фалираха и спешно печатат пари. А вие говорите за някакви си Донбас и Запорожие. Защото само у нас има хора, които веят руски знамена по площадите. Някои даже и съветски веят. Не мога да разбера защо когато някой не казва "утре Украйна ще влезе в Москва, а Путин е близнак на Хитлер" и веднага му лепвате комунизъм, путинизъм и други подобни грехове. В момента става пренареждане на света и ми е интересно да го обсъждам с начетени хора, каквито тук има, но вие не четете какво пиша, а предварително ме набеждавате за враг, защото не искам да вея украинско знаме. Турция е в НАТО от 1952-а година. По логиката на някого по-горе, забравих кой, те са направили своя избор не преди 20, а преди 70 години. И днес имат втората най-силна войска в НАТО. Но не налагат всички анти-руски санкции от воле. Построиха Турски поток. Строят руска АЕЦ. Това че искам да бяхме като турците, да построим Южен поток, да построим АЕЦ Белене и днес по морето да има руски туристи, комунист ли ме прави? Ими путинист? Или пък може би турчин? Аз мисля, че ме прави българин, защото икономически е по-добре да имаш АЕЦ, газ и туристи, отколкото да нямаш АЕЦ, да купуваш скъп газ и хотелите да стоят празни... Швеция и Финландия бързаха да влязат в НАТО. Австрия обаче твърдо отказа. Да, Турция е много по-голяма от България и ще кажете, че не е уместно сравнението. Австрия обаче е колкото България, а без т.нар. "преход" бихме били с по-голямо население от тях. Те днес са на нашето равнище от 1989-а. И въпросната Австрия пази своя неутралитет и никой не ги нарича путинисти. Не може ли и ние като тях? Причините за австрийския неутралитет са много стари, но те ги помнят. И добре правят. А ние тук бързаме да се докажем като верни натовци, че даже и канадец сложихме да ни управлява... Според Световната банка, Русия е с петата най-голяма икономика в света по паритет на покупателната способност. Нека не сваляме равнището на форума до "Русия е бензиностанция с ракети"...
  5. Тогава значи няма какво да обсъждаме. Само ще вметна, че САЩ отново фалираха и си гласуваха ново увеличение на дълга, сиреч ново печатане на пари от въздуха. Докато Бретън-Уудската финансова система съществува в днешния си вид, САЩ ще бъдат господари на света. Ако някой иска да няма господар, то трябва да си постави на дневен ред "малоумната цел" да свали долара. А ти сериозно ли мислиш, че Путин тръгна на война с НАТО, за да добави един Донбас към най-голямата по площ държава в света? Никаква Северна Добруджа не сме връщали. Нацистите убеждават Румъния да отстъпи Южна Добруджа на България, а Северна Трансилвания на Унгария. Унгарците и румънците пращат войници на Източния фронт, а българите не пращат. Затова и Сталин оставя Южна Добруджа на България, а унгарците не получават нищо. Да, много добре е играел картите си Борис III. Не е следвал сляпо исканията на хитлеристите и България след войната е една от само трите държави в Европа, които увеличават територията си. Другите са СССР и Югославия. За да спре миграцията към Запада, не стига само да си вдигнем жизнения стандарт, а трябва да изравним стандарта в Германия. Което няма как да стане при днешните икономически условия в ЕС. Може да стане само ако има форсмажорни обстоятелства и жизнения стандарт в Германия започне да пада. Както и става. Германия е в рецесия. Това първото си е някакво твое твърдение, което изобщо не е мое, колкото и да ти е очевадно. Не мога да ти дам никакви предимства на евентуалната руска зона на влияние, в която няма долар, защото никой не е обявил какво би било разделението на труда в тази евентуална бъдеща зона на руско влияние. Ако ни е отредена същата роля като в сегашната американска зона на влияние - да сме просто потребители и вносители, а да нямаме никакво производство, то ми е все тази. Даже по-добре да сме в американската, че английският ми е по-силен и по-лесно бих си намирал работа, когато се наложи. Така и така България изчезва, то поне да си поживея по-охолно с по-висока заплата...
  6. Високият жизнен стандарт в Западна Европа се дължи на неравнопоставените й търговски отношения с "бившите колонии" в Африка (и не само) и новите колонии в Източна Европа. Но днес виждаме как Китай и Русия изместват Франция от Африка. Последното събитие е превратът в Нигер, който е основен доставчик на уран за Франция. Друг основен доставчик на уран за Франция пък е самата Русия. Аз не мога да си позволя така твърдо да твърдя какъв би бил жизненият стандарт под руско управление, при положение, че не е ясно какво точно значи "руска победа". Надявам се, че във форума има консенсус, че Русия не воюва за 4-5 украински области, а за събаряне на долара като световна резервна валута? Ако целта на България е просто по-висок жизнен стандарт, то съюзът с Третия райх също е изглеждал като правилен избор, в сравнение със СССР. Това ли е целта на българите днес? Просто по-висок жизнен стандарт?
  7. Фердинанд и Гешов определиха страната като съюзник на Гърция и Сърбия в русофилски съюз, но на следващата година воюваха срещу тях. Определиха и Османската империя за враг, но 3 години по-късно заедно воюваха в Добруджа срещу... Русия. Определянето на страна не е еднократен акт и завинаги.
  8. Не е вярно, че всички 240 депутати са искали правителство. Предното редовно правителство вдигна доходите със заеми. Така всеки може. Номерът е да ги вдигнеш с производство, а те направиха ПВУ, който закрива производства като ТЕЦ-овете. И никаква ротация няма да има след 9 месеца, така както нямаше ротация между Росен Желязков и Никола Минчев, когато трите месеца на първия изтекоха. Така както нямаше ротация и в Румъния, откъде уж взехме примера. Радев е натовски генерал, който умело влиза в ролята на новия "маркетингов враг". Борисов и ДПС вече са коалиционни партньори и не стават за тази роля. Затова активираха Радев. Какво русофилско е направил той? Направил, а не говорил. И износа на оръжие не спря, нито санкции свали, прие международни бойни групи на българска територия. Всичко, което му поискаха, включително изстрелването с ала-бала на Петков и Василев в политиката. Не очаквайте да го видите да брани ПСА, когато започне демонтажа. Може да даде интервю, но няма да го брани наистина.
  9. Значи когато някой работи за Украйна не е проблем, защото а приори приемаме, че е умен. Ако обаче работи за Русия има проблем, защото а приори приемаме, че краде. Разбрах. Никъде не съм казвал, че искам да се връща Варшавският договор. Защото не искам. Не знам кои всички сте искали правителство на всяка цена, но аз не съм от тези всички. Както и стотици хиляди други. Не ми отговаряйте. Разбрахме се.
  10. Прочели сте какво съм написал, но не сте го разбрал. Нищо. А днешният български министър на отбраната Тодор Тагарев призна, че е работил за украинската държава между 2005-а и 2013-а година. Сам си призна. Някои шушукат, че още работи за Украйна. Това брои ли се за украинско вмешателство в българското държавно управление или нямаме повод зс подозрения, че лицето Тагарев е двоен агент?
  11. "Утайките", развяващи руски знамена са ясни. Не са тук от днес. Утайките, развяващи украински знамена, обаче са по-ново животно. Те масово гласуват за ППДБ, които ясно заявиха в онзи запис, че съгласуват всичко с американците, че са тук за няколко години и после ще бягат на някой остров, че цялата истерия с протести срещу Бойко е само маркетингов ход и т.н. Утайките, развяващи украински знамена, не искат да ни управлява Украйна, а САЩ. Да развяваш американско знаме обаче не е добър маркетингов ход и затова развяват украински. А не е добър маркетингов ход, защото политически причини да обичаме САЩ няма, но политически причини да мразим Русия има доста. Ако не схващаш тази гигантска и елементарна очевидност - кофти.
  12. Всичко разбрах освен защо вашата висша когниция ви кара да пишете, че българските граждани Лусио Вагнер и Маркиньош не са български граждани. Не ми отговаряйте. Не държа да разбирам. И от темата какво е "мнение" се оттеглям. Благодаря Ви за включването все пак. Беше ползотворно някому, надявам се.
  13. Написаното тук, че българските граждани Лусио Вагнер и Маркиньош не са български граждани, съждение ли е, мнение ли е, незнание ли е, какво е? Не е нужно всички теми да бъдат задръствани с "висша когниция" и други подобни. Можеше просто да се каже, че украинските власти залагат на национализъм в опитите си да спрат руския империализъм.
  14. Личните ми впечатления нямат значението на мнение? Отворете тълковен речник. А мене наричате необразован... А моите споделяние бяха ценни на Р. Теодосиев, защото от мене научи, че в България се веят американски знамена на високи пилони и че в България има военно съоръжение с надпис "U.S. Army" на входа. А "цар Борис Покръстител" е бил княз, но не и цар. И е извършил националистическо действие, така че не ме оборва. Когато Иларион Макариополски извършва същото действие, Константинопол го обвинявя в ЕТНОФИЛЕТИЗЪМ. Княз Борис I обаче е имал войска и политиката е наложила да не бъде обвиняван. Оттеглям се от обсъждането чий е Крим преди да съм отнесъл бан, защото твърдя, че насилственото преименуване на граждани е националистическо действие. И без това Atom е изчерпал темата в последното си МНЕНИЕ.
  15. Ето, това е смислен довод, който ще приема. А вие ще приемете ли, че имам право на различнп мнение и мога свободно да го изразявам? Нали сме във форум, а форумите са с цел обсъждане на идеи? Нищо не съм измислил, данните друг ги предостави. Достатъчно съм образован, а никой все още не ме е оборил, че преименуването на граждани е национализъм. Как да не са български граждани след като имат български паспорти?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...