ДеДо Либен

Потребител
 • Брой отговори

  967
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  3

ДеДо Либен last won the day on March 3

ДеДо Либен had the most liked content!

Репутация

680 Доцент

1 Последовател

Всичко за ДеДо Либен

Лична информация

 • Пол
  Няма да кажа
 1. То това хубаво , ама чета че гаварителя на Главния татарин рекъл , че референдума в Турция е работа на турския народ и въобще е много хубаво нещо и който не му харесва - да си гледа работата. А сега де - ние какво да правим в тая ситуация.
 2. Именно , въпрос на субективно възприятие е. Това , че даден учен може да бъде и религиозен и да съвместява тези възгледи си е негов проблем/решение. Това , че вие не можете да разберете , как става това (без съответния човек да бъде вътворен в психиатрично заведение например) си е ваш проблем.Успех в решаването му.
 3. По-рано в темата пак така ме цитирахте и ги плескахте едни такива , успоредни на партийната линия. Но казано е - Глобален модератор е писател , а не читател.Писал съм - неизненадващо , значи не съм изненадан.Пък кой е изненадан и се нуждае от лекции , прояснения и оправдания - не знам.
 4. Ни знам кой и как ще се диви на новата книга , но е добре да коригирате някой твърдения свързани със строителните деятелности. Дори и в днешно време да намерите кой да ви зида камък си е сериозен проблем , да не говорим някой да ви направи квадри.Хората , които са правели тия неща преди 40-50 години вече са на преклонна възраст и за съжаление не са предали занаята. Иначе Сульо и Пульо реди тухли и хлепа вар криво-ляво.
 5. И кои са точно тия - болшинството(рус.) български медии , че не ги виждам нещо.Като изключим Капитал и Дневник , които са с пренебрежимо влияние върху медийната среда , всички останали са джентли настроени към Русия и руските интереси.И съответно помпат яко русолюбие , първо и задължително условие за родолюбие у българите. Е вижте го тоя юнак , казват си всичко вече в прав текст , не им дреме , знаят че каквото и да говорят нещата не могат да се объркат.Да си спомним и оня там наследник Толстой в миг на простодушие какви ги наприказва. http://dnes.dir.bg/news/makedonia-rusia-25427094?nt=4 Обърнете обаче внимание кой им е най на сърце , най така го люблят на Балканите... неизненадващо ,,братята,, сърби.
 6. Тия срещи стават на север , в Сибир(Минусинск) , в доста по-късни времена.В степите евенки&со няма. Чак в Пазиръкската култура се забелязва желаното миксиране и можем да търсим връзка с бъдещите фамозни тюрки. п.п.изконните тюрки , БАШ тюрките , Исаве за съжаление са микс с тежка монголоидност.Личи си от собствените им статуи - КюлТегин и другари. Даже в грузинските хроники имаше една случка как им се подигравали по тоя случай. п.п.п.сега обаче явно е модерно и политкоректно тюрките да излезат исти европейци , с произход от най-дълбока древност.
 7. Митичната доктрина е (не блести с особена оригиналност , но пък работи): Власт-Пари-Власт'-Пари'- ,, и така до края на света ".Защото както е казано:Тая власт с кръв сме я взимали , с кръв ще я дадем. Обслужва битовите щенията на един определен ,,елит". Парадокса , че в дългосрочен план този елит реже клона на който седи , престава да бъде парадокс , като се вземе предвид хоризонта на мисълта му. Като изключим видимите разлики в декорацията(фейслифта) , важните и основни неща от 1988 досега не са се променили съществено.
 8. Точно това болднатото ми направи впечатление и на мен.И не защото съм търсил и открил критика на въпросното разчитане на надписа. А защото в самата статия ми направи впечатление как авторът се ,,гърчи,, за да не се оплете сам като пате в кълчища. Определил като каракалпакски и датирал веднъж надписа в периода 1045-1090 година , тутъкси бърза да го отнесе в горната граница - 1080-1090. После надълго и нашироко ни обяснява за връзките на руси и каракалпаци , за смесените им бракове и т.н.Лошо няма , щото попина от надписа очевидно (брат му е Иван) е дете на смесен брак и надписа е ,,направен,, от племенника му. Обаче после самия автор споменава , че най-ранните контакти на руси с каракалпаци са от XIII век. Упс , уважаеми Перкунас - какво става с тайминга? И при дата на изготвяне на надписа - 1090 нещо не излизат сметките. Между другото , ако прилагахте същият строг стандарт , като в случая със саките-скити , предполагам не бихте ни цитирали въпросната статия като истина спусната свише.
 9. Славянизират единствено в лингвистично отношение.Естествено и с частичен принос в генофонда. Вижте какво става обаче по широкия свят - Чех , Лех и Рус , сорби , сърби и т.н. до словенци и словаци. А при нас от началото до днес?
 10. 1.Не е случайност.При Великите сили(Империите) няма нищо случайно.В случая става въпрос за столетия последователни усилия , които са тръгнали от среднощните блянове на един поп - Два Рима паднаха , Третият се държи и Четвърти няма да има. 2.В резултат на тия усилия сме спечелили и ние - руснаците са ни освободили.Получило се е обаче като в Първия Рим(карам по памет , ако трябва Последният Р. ще ме поправи) - а сега кой ще ни пази от Пазачите? 3.Примера с майката тръгва добре , но бързо бързо потъва в тъмни дебри , познати само на вас.Ще се опитам да помогна и аз с пример - има много такива. Родители (майки , бащи) , които цял живот се месят и определят живота на чедото си , защото са го правили , раждали и хранили.И в резултат имаме хора на по 50-60 години , сами , без деца и собствено семейство , за които в най-добрия случай може да кажем - един пропилян живот.
 11. Душко , от Манджурия идат манджурите и други подобни антропологични субекти.Последните изследвания на унгарците показват преобладаваща европеидност на аварите и малък процент с известна степен на монголоидност. Жужаните имат хаганат западно от Алтай , където пък тюркутите работят за тях и добиват и желязо. Хипотезата , че аварите са част от разбития жужански хаганат (по Гумильов и други сАвецки другари) е една от поне двете равностойни за техния произход.(жужани , вар-хионити , като сложиш и на г-н Пеев за Кавказ даже стават три).
 12. Интересно , е че вашият идеологически другар Д. Пеев се чуди почему малко след туй славяноевропеизиране държавата се била скапала.Стиковайте си вижданията , тъй като е ноторно ясно , че едно славяноевропеизиране може да носи само хубави неща. Иначе - спосое болшибо за епохалното откритие.
 13. Прегледа - да , но той е само ,,стръвта,, на която , ако се налага последваща интервенция се закачат едни други екстри.
 14. Защото едните пари влизат директно и не оставят следа , ни пред държава , ни пред благоверната най-вече. Другите се изплащат след съответния отчетен период и като сложиш някоя и друга глоба (НЗОК май имат неофициален процент на неизплащане , който трябва да изпълняват) и данъци в крайна сметка получаваш по-малко, но за сметка на това по-късно. От търгашеска гледна точка има само три вида плащания - в брой , кеш и на ръка.
 15. 1.Те па щото славяните към тоя момент са едни видни земледелци с дълъг и богат опит в аграрните деятелности , придобит в Припятските блата.. 2.Това за помагането и спасението е пълна идиотия и няма смисъл да се повтаря сто пъти.