Отиди на
Форум "Наука"

ДеДо Либен

Потребител
 • Брой отговори

  1053
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  4

ДеДо Либен last won the day on Ноември 7 2017

ДеДо Либен had the most liked content!

Репутация

812 Асистент

2 Последователи

Всичко за ДеДо Либен

Лична информация

 • Пол
  Няма да кажа
 1. За чий IYI ни е история?

  Туй е не лоша идея - да заменим Кюл Тегин с някой йеменски юнак , тъкмо няма да се налага да ги демитологизираме , защото са си баш каквото трябва.
 2. Много шум за нищо е цялата работа.Поради что въпросната статия в Мисълъ е предизвикала цялата тая душевна дандания за мен е тайна и мистерия. Че и тук благодарение на г-н Скептика вместо да затихне работата и да потъне в забвение , децибелите се вдигнаха до небето.(спора на Ник1 и Дядо Коледа е и друга бира ) п.с.прав е Ник за туй , че религиите са отговор на определени състояния на обществото , но какво казва науката за състоянието на индивида , който страда от неистовото желание да доказва своя ,,Блестящ Ум" под път и над път и да рекламира своята изключителност , даже когато никой не я търси.
 3. Имено подобни аналитични мамбо-джамбота , наред с тия за най-древния тюрко-алтайски - прабОлгарския - отделил се къде 1000 г.пр. Хр. са основна хранителна среда , върху която растат прекрасните цветя на нюейджганчоценовщините. Па после Фейсбук ни е виновен.
 4. Проблемът е в тайминга.Пасмината още е слугувала на жужаните по Алтай.
 5. Кои са антите?

  Дърпат ги , заради името - най-вероятната теория е за иранска етимология (antas-край , краен). Иначе ако погледнем имената на некои от видните славяни - Боз(Бож) , Идаризий , Мезамир , Ардагаст , Пейрогаст , Анагаст , Дабрагаст(Добро-гост?) , Хилбудий (Хвали-буд??) , Усигард(Все-горд???) , не може да не ни направи впечатление усърдието , с което където може , с доста напрягане се търсят разни славянски съответствия. По въпроса интересни неща има в ,,Народ - невидимка,, и ,, В ноктите на грифона,, на Игор Коломийцев (има ги свободно в нета).
 6. Автохтони, българи, славяни, траки

  Кирил и Методи и брат му са ромеи , а Пелопонес е в Южна Гърция , а не тук.От такива аргументи черпят силата си ИлиянМ и сие.
 7. Руската азбука не е кирилица!

  Душко , цифрите идат от Индия;;;
 8. Душко , коригирай си базата данни , от които правиш копи-пейст. Тоя болднатия е Оланд-бивш френски президент. Хилърито е КлинтОн по руските сайтове , тука е КлинтЪн.
 9. Автохтони, българи, славяни, траки

  Които обаче са късни примери и дали са коректни и за българите не е много ясно.
 10. Какво се случва с Кевин Спейси?

  Така е Душко - имаше Любов , щото комунистите не са свикнали да си плащат. Сори за ОТ , но не можах да се сдържа.
 11. Ролята на българите в България

  малко ОТ Сега , това ако вие критерия - събуждаш се една сутрин и поглеждайки се в огледалото решаваш , че имаш лееееека монголоидност и няма начин сред прадедите ти да не са Бумин , Истеми и най-вече фамозният Атила - разбираемо е и спорът е излишен. п.с.като гледам на заден план и слОвенин (пичът с очилата си е направо прадед на Кирила и Методия) и Третия елемент на Атом имаме , така че картината е пълна.
 12. Ролята на българите в България

  Осезаема разлика , но са все индоевропейски езици. Ако ще извъртаме нещата както ни отърва , коментирайте примера с маджарите. Не , не са излезли чеченци , просто имат и кавказки маркери.Например там по Кубан има едни синдо-меоти , така че българите може да са говорили индоевропейски език и пак да имат ,,кавказка,, връзка. п.с. Саркастичното подмятане , че по Кавказ се е говорил руски по онуй време и претенциите за независимост на региона са просто излишни.
 13. Ролята на българите в България

  Като сложим и готите и франките , които проговарят романски езици , виждаме че няма проблем когато нещата стават в ,,семейството,,(езиковото) Маджарите , ако и заобиколени и генетично ославянчени обаче не проговарят ни на славянски , ни на църковния латински , а си запазват. егеш -мегеш-а Само ние българите от позиция на държавнотворен и управляващ народ си сменихме езика от тюркски на славянски.Е те тая наша изключителност леко ни шашка.
 14. Ролята на българите в България

  Абсолютно съм съгласен с горното.Исторически консенсус , базиран на политическа доктрина.Резултатите от всичко това са видими с просто око. Иначе работата с лееееееката монголоидност приличат на приказката за лисицата и рибаря. Ако се върнем 5-6 години назад , ще видим че уважаемия Гарван със зъби и нокти бранеше не просто слабо изразена монголоидност , а проценти(и то съществени проценти) на исти монголи в прабългарските некрополи.Такива кръглолики и с дръпнати оченца като Кюл Тегин и оня симпатяга от обсадата на Тбилиси , дето му се подиграваха с тиквата.Сега явно под напора на все повечето генетични изследвания сме крачка назад и защитаваме нов рубеж - леееееката монголоидност.Ако го удържим и успим опонентите сме готови да подкараме старата евразийска песен за славянското море и шепата българи-тюрки наново. п.с. наличието на източноазиатски.гени не означава непременно изразена антропологична монголоидност.(като възстановките от най-големия спец на горкия Мостич , щото така трябва да изглежда един чистокръвен хуно-тюрк)

За нас

Форумът съществува от края на 2005 г. и с усилията на много хора ние вече 11 години сме онлайн и продължаваме да дискутираме заобикалящия ни свят. През тези 11 години се случиха много неща и днес имаме форум с 15 000 теми, с над 350 000 мнения, а всеки месец той се чете от над 100 000 човека. Това нарежда форум "Наука" сред едни от малкото активни форуми в България, изключителни, полезни и нужни места за свободна обмяна на мисли и знания. 

Поддръжката на форума започва да тежи финансово, особено - след последния срив от хакерска атака, когато с помощта на анонимен дарител, ние успяхме да заплатим на специалист и се завърнахме онлайн без никакви загуби на съдържание. През февруари т. година платихме 850 лв за хостинг, тъй като използваме сериозни ресурси и се нуждаем от собствен VPS сървър. 

От рекламите на Гугъл печелим около 400$ на година, което не може да покрие всички разходи и това е основната причина да се обърнем към вас - нашите потребители и читатели. Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Създаваме фонд Форум "Наука", в който ще трупаме всички дарени средства, чиято основна цел ще бъде поддръжка и развитие на форум "Наука".

Може да се свържете с нас посредством лично съобщение, контактната форма или на office@chitatel.net

Банкова сметка:

Сдружение “Читател”

IBAN: BG87UBBS80021048062740
BIC (Swift): UBBSBGSF
При банка ОББ АД

Към PayPal:

Фонд "Форум - Наука"

 

С уважение, Р. Теодосиев
Създател на Форум "Наука
"

Научи повече!

За контакти

×