Отиди на
Форум "Наука"

ДеДо Либен

Потребител
 • Брой отговори

  1020
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  3

ДеДо Либен last won the day on Март 3

ДеДо Либен had the most liked content!

Репутация

758 Асистент

2 Последователи

Всичко за ДеДо Либен

Лична информация

 • Пол
  Няма да кажа
 1. Без земеделие , тоест без създаване на излишъци нямаше да има хора със свободно време , което да уплътняват както решат - дали да измислят нещо ,,техническо,, или да философстват за изгубеното златно време на благородния дивак. Развитието щеше да е от локални ,,протоцивилизацийки,, като Гьобекли тепе (които без усядане и земеделие щяха да се появяват и загиват без да оказват съществено влияние) до в 99% от случаите общности като тая на о-в Сентинел (Андамановите острови)
 2. Никъде не виждам извод , че между южните и останалите славяни няма генетична връзка. Казано е , че тъй като на юг славяните се омешват с генетично различно население (от това с което се мешат западните и източните на север - балти , германци , фино-угри) , то южните са по-близо до румънци , гърци и ако щеш до североиталианци отколкото до поляци и руснаци да кажем. Ако бяхте си дали труда да прочетете няколкото теми тук във форума започнати от Южняка , щяхте да видите , че тия чутовни изводи вече ги знаем. п.с. а , виждам , че Пандора ме е изпреварила с цитат.
 3. Е , па коментирайте ги най-после тия изводи бре другарю учен , да видим и ние простосмъртните какво толкова има.
 4. Нищо ново - логични , известни вече неща.Какво точно трябва да се обяснява.
 5. Ами ето че сте цитирали едно от чудните заключения във великото изследване-източните славянски езици се разделили на руски и украински през 5-6 в.- , дивотия някаква безподобна. Да не говорим , че лингвистичната част започва с още по-голяма дивотия - там където балто-славянските езици се оформят и отделят от останалите ИЕ езици преди 5-7000 години.На това ли трябва да удряме темане и да цъкаме учудено с език. Както коментира един от участниците - добро изследване , което повтаря и доказва с достатъчен брой генетични изследвания това , което вече е известно ,, без да смее да навлезе и изясни конфликтните точки , без участие в колектива на историци и археолози , със слаба лингвистична част. Бих добавил . с фокус главно върху руснаците (разбираемо) и отгоре , отгоре за това , което не ги интересува (южните славяни и ние българите в частност - шаблонна история) Ако това ще е окончателното изясняване на въпросите около славянството - здраве да е.
 6. Произход на думата << гайда >>

  Да де , ама за хорото не се е наложило да чакаме някоя еврейска група да дойде от няколко хиляди километра и да ни ощастливи с познанията си. Заели сме го от хора , с които ако сега сме съседи до преди сто години сме живели мешено дълго ,ама много дълго време. п.с.един пресилен за яснота какво искам да кажа пример - представете си група местни (хигиенисти и пазачи от Куру) от Френска Гвиана., която се преселва в Щатите или Русия , в резултат от което след време американци и руснаци започват да ползват френски термини в космическата си индустрия.
 7. Произход на думата << гайда >>

  Тоест богоизбраният народ е ,,светнал,, българите в 16в. как да наричат въпросния музикален инструмент , на който както е видно по тия земи се е свирило от поне 1700 години.Защото: - евреите в Европа са известни виртуози в свирнята на гайда (извън това като хоби в свободното време - търговия , бижутерство и лихварство). - българите дотогава са нямали дума за съответния музикален инструмент и са го наричали такъуту , онакъуту например.
 8. Тъй като по-рано ударихте едно темане пред Гумильовича и пред неговата приказка за сюнну и хунну , бихте ли обяснили как се вързва фамозното бягство на малцината сюнну(оставили всякакъв излишен багаж и тежест - жени , деца и старци) със заемането на обичаи оттук-оттам.Кога им стигна времето демек докато бягат да заемат ИЧД. п.с.иначе за погребалния обичай няма проблем , нали според гуруто точно в отзивчивите угърски пазви прекарват следващите 200 години прочутите храбреци сюнну.
 9. Американските концлагери

  Ти виж от една статия за ген.Колев(,панегирики,, и други саркастични подмятания на Торн) , каква демитологизация се спретна.Два форума месеци наред бяха терен за сериозен физически труд.. Всички го отнесоха здраво - Раковски , Левски , Ботев , Бенковски и т.н. бяха ,, хвърлени на зверовете,, , само и само да не се пръкне някой нов мит към ген.Колев.Прашинка да не падне върху светлия лик на Ефрасия. Туй вече е истински патриотизъм , две мнения няма.
 10. Всичко това би имало смисъл , ако продължителността на живот при веганите беше да кажем 150-200 години при 70-80 при месоядците. Тъй като това не е така , вашите пространни разсуждения по приличат на логическа заблуда.
 11. Криза в руския космически отрасъл.

  Нашата , която всички ние платихме(уви без тебе Душа) миналата година апаратура - 2 броя реактори за милиард и кусур май още не е започнала да се произвежда.При всички случаи в момента , година по-късно не е в България. Странно какво сме платили тогава? На крал Салман и Вова мурафетите.
 12. Криза в руския космически отрасъл.

  Крал Салман първо да си оправи ескалатора , па после да мисли за полети в космоса и МКС.Но пък щом Супермен ще памагаеть работата е повече от сигурна.Както се скандираше преди време:БКП-КПСС - слава , слава
 13. Интересно , че до това Сиракене вляво е Вананд.Както и че на първата карта па вляво до сираките на Кубан са синди и меоти.Може и да няма връзка , но пък се набива на очи.
 14. Каталония

  Тя тая статия все едно Душко я е писал
 15. Задачка

  АБ=S 40xt1=S=60xt2 , t1=1,5t2 Vср.x(t1+t2)=2S=40xt1+60xt2 Vср.x2,5t2=120t2 Vср.=48км ч За малко да излезе 50 кръгло
×