Отиди на
Форум "Наука"

ДеДо Либен

Потребител
 • Брой отговори

  1121
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  4

ДеДо Либен last won the day on Ноември 7 2017

ДеДо Либен had the most liked content!

Репутация

916 Асистент

2 Последователи

Всичко за ДеДо Либен

Лична информация

 • Пол
  Няма да кажа
 1. Туй болднатото , ако го повторите йощ 50-60 пъти ще вземе да стане факт. Според мен не е нужно да ходим по-далече от Северното Черноморие и подножието на Кавказ. Да не говорим пък за разни кети и чукчи дето явно са най-новата модна линия на тюркофилието.
 2. Стига с тая избирателност - кога ни отърва Кашгари го цитираме като Светото писание , когато не ни отърва - кога бил ходил в Тува Какво би станало ако приложите собствената си строгост към статията на Татаринцев.
 3. 1.Към момента на хипотетичното заемане от тюркския хаганат той е всичко друго , но не и културен , хеле пък с традиции.В огромната си част и културата и традициите му идват с течение на времето от Средна Азия и Китай. 2.Туй за аварите лично аз не бих го твърдял с такава увереност.Като имаме предвид какви ги ръсят ,,великокултурните,, тюрки по адрес на аварите , ще да са били изключително комплексирани във всяка едно отношение спрямо тях.(вековната злоба на роба , който е успял да смени мястото с господаря си)
 4. Както сам сте споменали в предишния си пост , когато има какво да се отбелязва (ниски , черни , безабразни , тикви-микви) то си е написано още от съвременниците. Дали гръчките историчари биха пропуснали саркастично да посочат ,,особеностите на българския управляваш елит".
 5. Те колкото АФРО-американците са коренно население , толкова и братята цигани , ама да не издребняваме , защото е знайно че освен бял расизъм друг няма. Важно е пропагандата да се лее на талази.
 6. Произход на славяните

  1.Да разбираме ли , че в 7в. пр.Хр. около Рим и в Северна Италия не са познавали грънчарското колело? 2.Ако беше чак толкова древен за 1300-1400г. би трябвало да се развият диалекти , които трудно се разбират помежду си. А към 7в.сл.Хр. езика си е сравнително хомогенен...
 7. Продължаваме да се питаме кога оногур , сарагур и компания са фиксирани в източниците (и археологически) в Северен Кавказ.Дали не е доста по-късно от 2в. п.с. линка ,който сте дали е изключително интересен и показва как когато човек и с предварителни нагласи всичко му се получава по мед и масло. на фиг.3 руския учЕн вижда двама юечжи(1и3) и двама врагове(2и4) , щото така се били разполагали по други сцени.По облеклото даже определя враговете като согдийци. За №4 добре - брадат субект със щит , но какво да кажем за №1 - очеизваден монголоид , който би трябвало да е юедж според автора. лично според мен , ако ковьора е на юеджите , то те са 2 и 3 , а враговете са 1 и 4. като монголоида е №1 и губи битката от №3 , което поставя интересни въпроси за това кой какъв е и с кого се бие.
 8. Дори и да приемем , че тия хуни са ония сюнну остава въпроса , че от 2 до 4в. има къде 200 години разлика.Дори в това , което сте цитирали си е казано - До этого на границы Восточной Европы проникали лишь разрозненные, небольшие группы гуннов, которые не могли продвинуться дальше Прикаспия и Нижнего Поволжья." А ние тръгнахме от там , кой бил управлявал като елит през 2в. на Северен Кавказ. п.с.като гледам какво са ни оставили самите сюнну от ,,ковьорчетата,, от Ноин -Ула(носовете и лицевото окосмяване имам предвид) , ще да става дума за някакви метиси в най-добрия случай , та къде са те , къде са разни сянби и тунгусо-манджури не знам.
 9. Расовия тип на сарматите у втори век надали е чак толкова променен , колкото им се иска на некои хора. Що се отнася до източноазиатските гени при късните сармати , според мен са ги ,,прихванали,, още от късния Пазърък и са си ги донесли при идването си в Европа. п.с.цялото туй мамбо-джамбо с алтаик трайбс , рулинг елити и кой кого завладява честно казано не го разбрах.Та продължавам да се питам КОИ са тези хуноалтайци през втори век в Европа.
 10. Произход на славяните

  Това също е дало ефект , но на по-късен етап. Обаче основата на склавините оттатък Дунава първоначално са оцелелите нероманизирани дако-гети (балканско население откъдето и да го погледнеш) и отгоре всякакъв пълнеж - германци , сармати и т.н.Интересно е , че тези дали името на бъдещите славяни най-вероятно първоначално не са говорили славянски език. Антите са същата балканска+балтска основа и същия пълнеж , Зарубинеците - балтска основа и същия пълнеж , източния им клон всичко това плюс още една фино-,угърска основа отгоре за капак , нещо като Биг Мак. Как се раздвижва всичко туй и се хомогенизира в езиково отношение.Както четох някъде по руските форуми - добре , че дойдоха хуните , че иначе половината славяни щяха да се германизират , а другата половина да се иранизират.Така , че хуни , авари и....българи раздвижват из Европа и вкарват всичко това в оборот.. п.с.лично аз си мисля , че в тая ,,центрофуга,, славянският става един вид пролетарско койне (на крак о парии и презрени , на крак о роби на труда , подтиснати и унижени ...) В този вариант хуни , авари и българи да са говорили някакъв индоевропейски език не е изключен. п.п.с.идеята на Южняка тез изедници на славянството да са оригиналните носители на езика , колкото и да е антиисторична и т.н. ми харесва още повече - колко ирония и красота има в нея.
 11. Произход на славяните

  Викаш от славянето са произлезли всите индоевропейци.Нахранил си се с повечко R1ашка пропаганда май.
 12. Не е лошо да конкретизирате кои ще да са тез фамозни хуноалтайци от 2-3 в., дошли дълго преди класическите хуни в Северен Кавказ. п.с.термина хуноалтайци е добро попадение и отваря нови възможности в отбраната на крепостта на тюркщината. п;п;с; това , че тия хуноалтайци па са ТМ-езични също е добра димна завеса и ще внесе дълбок смут в душите на душманите.
 13. Да е настоятелен и да не се отказва в ухажването и флирта , да го прави с финес до постигане на желания резултат - да. Да е настоятелен в ориенталския си примитивизъм и да не се отказва , защото не приема отказ (в тоя живот всичко , включително и е.бането му се полага по подразбиране - от всекиго според възможностите , на всекиго според потребностите) - не
 14. Края на 5-ти , началото на 6-ти за авари май е малко рано.Като се сложи плюс-минус периода може и аха-аха да го докарат. п.с. само да не излезат хунки или праболгарки , че Гарвана място няма да може да си намери от чудене.
 15. Душа , разказа играта на доста теми.Не е лошо поне тук да ,,дадеш малко въздух,,на темата преди да я засереш с поредната доза добродушно-хибридно-наивистични разсуждения. п.с. И на мен ми прави впечатление съмнително близкия процент на проф.Христов и русофилите.Автогол за професора без да се усети, май. п.п.с.Някаквия Патриарх-Ченге се държа по толкова унизителен и просташки начин (че на всичко отгоре си изля злобата на грешния човек , тоя специално те си го монтираха на поста президент) , че ми е чудно пишман патриотето как го преживяват. Па вицето какви чупки в кръста прави на летището - не е истина.Все едно не рука се беше засилила да пацелува , а Патраршеския.........жезъл ли , Макаров ли. п.п.п.с.Не е въпроса дали така им се вижда малко на ,,братушките,, - въпрос на възпитание и дресировка е.Най-лесно се поддържа любовта со блага дума и камшик

За нас

Форумът съществува от края на 2005 г. и с усилията на много хора ние вече 11 години сме онлайн и продължаваме да дискутираме заобикалящия ни свят. През тези 11 години се случиха много неща и днес имаме форум с 15 000 теми, с над 350 000 мнения, а всеки месец той се чете от над 100 000 човека. Това нарежда форум "Наука" сред едни от малкото активни форуми в България, изключителни, полезни и нужни места за свободна обмяна на мисли и знания. 

Поддръжката на форума започва да тежи финансово, особено - след последния срив от хакерска атака, когато с помощта на анонимен дарител, ние успяхме да заплатим на специалист и се завърнахме онлайн без никакви загуби на съдържание. През февруари т. година платихме 850 лв за хостинг, тъй като използваме сериозни ресурси и се нуждаем от собствен VPS сървър. 

От рекламите на Гугъл печелим около 400$ на година, което не може да покрие всички разходи и това е основната причина да се обърнем към вас - нашите потребители и читатели. Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Създаваме фонд Форум "Наука", в който ще трупаме всички дарени средства, чиято основна цел ще бъде поддръжка и развитие на форум "Наука".

Може да се свържете с нас посредством лично съобщение, контактната форма или на office@chitatel.net

Банкова сметка:

Сдружение “Читател”

IBAN: BG87UBBS80021048062740
BIC (Swift): UBBSBGSF
При банка ОББ АД

Към PayPal:

Фонд "Форум - Наука"

 

С уважение, Р. Теодосиев
Създател на Форум "Наука
"

Научи повече!

За контакти

×