Форуми

 1. Наука

  1. Магазин "Читател"

   http://shop.chitatel.net - за всички влюбени в знанието

   43
   мнения
  2. Науката по света и у нас

   За развитието на науката, научните списания, рецензии и всичко, което разбирате като наука, като общо понятие се обсъжда тук!

   1606
   мнения
  3. сп. "Българска Наука"

   Виж всички броеве на сп.:"Българска Наука"

   961
   мнения
  4. Финансиране на проекти, стипендии, кариери и обучения

   Финансирай идеята си!
   Помогни си сам!

   530
   мнения
  5. 934
   мнения
 2. История

  1. 49694
   мнения
  2. 87843
   мнения
  3. 344
   мнения
  4. 7779
   мнения
  5. 840
   мнения
  6. Съвременна и обща проблематика

   Не забравяйте, че този форум е посветен на науката, а не - на политиката.

   Спазвайте правилата на форума и имайте уважение към събеседниците си!

   25823
   мнения
  7. Етнография

   Народознание; наука, която изучава икономиката, културата и бита на народите.

   1748
   мнения
  8. Историческо моделиране

   Място за алтернативни исторически симулации и модели

   11495
   мнения
  9. 1690
   мнения
 3. Естествени науки

  1. 4433
   мнения
  2. 2674
   мнения
  3. 15116
   мнения
  4. 1323
   мнения
  5. 3408
   мнения
  6. 9682
   мнения
  7. 4593
   мнения
  8. Общ - Естествени науки

   Всичко, което не е за другите раздели.

   978
   мнения
 4. Инженерни науки

  1. 5011
   мнения
  2. 6334
   мнения
  3. 1105
   мнения
 5. Други социални науки

  1. Икономика

   Икономиката е наука, която изучава икономическите процеси. Това включва анализа на производството, разпределението, търговията и потреблението на стоки и услуги.

   6765
   мнения
  2. Философия

   Философията е питане и ориентир за мястото на човека в битието и за смисъла на човешкото съществуване.

   2444
   мнения
  3. 2852
   мнения
  4. 1325
   мнения
  5. Езикознание

   Езикознанието или лингвистиката е наука, изучаваща човешките езици.

   8879
   мнения
  6. Педагогика и дидактика

   Педагогиката

   Социална наука, която изследва същността, закономерностите, тенденциите и перспективите на развитието на педагогическия процес.

   Доцимология

   Наука за оценяването. Научно изучаване на изпитните и конкурсните методи.

   2696
   мнения
  7. 11281
   мнения
  8. 119
   мнения
 6. Култура и изкуство

  1. 3904
   мнения
  2. 5525
   мнения
  3. 1307
   мнения
  4. 655
   мнения
 7. Общи

  1. Общи

   Всякакви теми, които не са свързани с останалите форуми.

   11301
   мнения
  2. 2857
   мнения
  3. 1544
   мнения
  4. 168
   мнения
 8. Загадъчни феномени

  1. Прогностика

   ...ние можем да предскажем бъдещето развитие на тези явления. Това е задачата на една модерна положителна наука, която се нарича прогностика.

   488
   мнения
  2. Паранауки

   Криптобиология, уфология, астрология, загадъчни феномени и пр.

   9009
   мнения
  3. Мистерии и загадки

   Други необикновени явления

   2620
   мнения
  4. 13
   мнения
 9. BG-Science International

  1. BG-Science International

   В този форум се слагат теми изцяло на чужди езици...Английски, Руски, Немски и др.

   1745
   мнения
 • Кой е онлайн   0 Потребители, 0 Анонимни, 17 Гости (See full list)

  There are no registered users currently online

 • Статистика на форума

  14864
  Всички теми
  346384
  Всички мнения
 • Статистика на форума

  12937
  Всички регистрирани потребители
  793
  Най-много онлайн
  commoderbg
  Последно регистрирал се
  commoderbg
  Регистрация


 • Потребители с висок рейтинг

 • Отговори

  • Той и Хитлер беше демократично избран. "Арабската лига – организация на 22 държави от Северна Африка и Близкия изток, обяви ливанската шиитска организация "Хизбула" за терористична структура, съобщи официалната египетска агенция MENA. " "Създаденото за провеждането на тази т.н. кампания военно крило се нарича ,,Хизбула" - Партия на Бога, и се състои от фанатични фундаменталисти шиити, събрани от целия свят. Обучавани от Иранската революционна гвардия ( перс: Сепах-е Пасдаран-е Енгелаб-е Еслами) , те ще се превърнат в най-опасните терористи, готови на мъченическа смърт за ислямската революция. Главни техни мишени - западните страни, по-конкретно САЩ, Франция, Израел, определяни от самите тях като "Великия Сатана". Основната ливанска база за операциите на "Хизбула" (и за обучение на терористи) ще бъде разположена в Баалбек, в контролираната от Сирия територия в долината Бекаа и само на час път с кола от Бейрут. Оперативните клетки на ,,Хизбула" - разположени в Западен Бейрут. " Публикувано във факти.бг: Десет години по-късно, с идеята да бъде заобиколена съдържащата се в исляма забрана за самоубийство, ливанската шиитска групировката Хизбула създава за своите атентатори-самоубийци почетното звание "Истишади". Така биват наричани джихадистите, които се самоубиват в рамките на операция, изискваща мъченическата им смърт. Понятието стремително навлиза в употреба - използва се и за сунитските атентатори-самоубийци, атакуващи шиитите. Така "Истишади" се превръща бързо в емблема на ислямисткия героизъм.  Тая Хизбула дето се бие сега рамо до рамо с братушките в Сирия, и тука извърши терористичен акт в Сарафово.Не мога да разбера какво им харесвате на тия бойни другари и убийствата които вършат в България.
  • Тука безспорно ще се съглася с теб.Достатъчно ясно си изложил доводите си,който за мен са повече от убедителни,че не става въпрос за секретна военна база и тестване на ново психотронно,звуково или пък оръжие с обемна детонация по ред причини. Копи-пействам и извадка от един форум: Едновремешния СССР заемаше 1/6 от сушата на ЦЯЛАТА планета Земя. И си имаха доволно секретни полигони (Нова Земя, Плесецк и т.н.) както и номерирани градчета-пощенски кутии, на чиято територия военните да си играят с разни секретни играчки. Хем далече от попълзновенията на врага, хем ако нещо се издъни - лесно се замита под килима. За чий шнур им е на военните да провеждат изпитания на секретно оръжие (което апропо - дори и теоретично към момента не е имало как да съществува), на майната си, при положение че секретни и охранявани полигони - дал бог? Ето една интересна теория,която също съм разглеждал..дълго време я пренебрегвах,защото я смятах за неправдоподобна..Обаче като се загледах по внимателно в снимките намерих обезпокоителни прилики... Става въпрос за така наречените ПЛАЗМОИДИ! Информацията за тях и общото със Случая на Дятлов ще намерите тук https://www.actualno.com/science/ognenite-topki-ot-planinata-na-myrtvite-news_432311.html /Статията е доста интересна и дава едно малко по-научно обяснение на случилото се..Дали би могло да е истината за случилото се преценете Вие.. Ето и малко допълнителна информация:Плазмоидите представляват оптичен ефект или дефект.На снимките изглеждат като КЪЛБА... Това енергийно явление е заснето в една църква в Пловдив при богослужение с една много "силна" икона. С невъоръжено око плазмоида не се виждал. Едва при отваряне на снимките се видяло петното. Снимките са изследвани за фейк. Няма. Пък и фотографа е една жена, която едва ли се интересува от такива фалшификации. В "Глубинная книга" има и други подобни фотоси, където се появяват тези обекти. Сега нека погледнем няколко снимки и от злополучната експедиция..Прилагам и снимка на загадъчния,може би последен кадър от апарата на Кривонишенко,както и същата снимка мината през няколко филтъра,за да придобие изображението по голяма яснота..САМИ ПРЕЦЕНЕТЕ ДАЛИ "ОБЕКТИТЕ" НА СНИМКАТА ОТ ПЛОВДИВСКАТА ЦЪРКВА И ОТ ПРОХОДА НА ДЯТЛОВ СИ ПРИЛИЧАТ.. ПС-Не изключвам и възможността да са някакви ефекти на пречупване на светлината или пък просто непочистен обектив.  
  • Щеше ми се и на мене да се учат такива неща в 8 клас и би било напълно нормално. Но за съжаление няма такова нещо. Дори официално няма сециалност Военна история в СУ, ти за 8 клас... Сигурен съм, че от професорчетата по история в СУ, който и да питаш (освен Георги Марков) няма да може да ти каже номерата на армиите и локацията им през Балканската, за дивизии, хеле па за полкове да не говорим
  • Нема такова нещо Хизбула да са терористи - те спасиха Ливан от израелската агресия през 2007-а и си бяха съвсем демократично избрани
  • Като частична причина - ледовете в планините са под наклон и полека лека се спускат надолу в по - топлите места ? 
 • Теми